Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)

(#6001) toldy válasza norby1 (#6000) üzenetére

toldy
(őstag)
LOGOUT blog

Nem vagyok egy nagy fotoszerkesztő, de a PS és a Gimp az nem igényel valami komolyabb procit? Szerintem az atom kevéske erre a célra, mármint megcsinálja, de mennyi idő alatt. Mi a baj az intel igpvel? Az jogos hogy az atom melletti egy k*k*, de az 1156 i3-i5 és a 1155 tokozásúak teljesen használhatóak, én is megvagyok elégedve az i3-530ban lévővel, játékot kivéve mindenre teljesen használható. Tudomásom szerint az inte linux alatt is egész használható ( tudom nincs az nv szintjén, de jobb mint az amd, vagy nem?)

Az élet nem habostorta. / Hírdetéseim : http://href.hu/x/hn43

(#6002) _BM_ válasza norby1 (#6000) üzenetére

_BM_
(fanatikus tag)

Talán jó lenne neked egy [ION] chipsetes alaplap, de 30 alatt nem igen látok olyat.

[ Szerkesztve ]

(#6003) Mercutio_ válasza zodo (#5996) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Megvenném, de épp most szereztem be egy újabb Antec házat amivel kapcsolatban még lógok egy kámingáuttal az asszony felé :DDD szóval nem kockáztatnám az erkélyen alvást ebben az időben :N

norby1: Az atom igencsak vérszegény PS-hez, kb. egy átlag feldolgozás -szerkesztés több layer és már csak a homkóra nézegetésével töltöd az időd 90%-át, de egy RAW-betöltés is percekig eltarthat vele. Szóval, ha mindenáron mITX, akkor valami Intel i3/i5 procit fogadó alaplap, vagy AMD vonalon AM2+/AM3 foglalat amibe rakhatsz pl. 65W-os [http://www.argep.hu/product_1192594.html]olcsó procit. (Am2+ foglalatba, ha a lap is támogatja rakhatsz AM3-as processzort, fordítva nem!)
Nekem lehet, hogy eladó lesz a Zotac lapom kb. 2 hét múlva, azon integrált Nvidia Geforce 8200-as GPU van, de sajnos csak egy 1X-es pic-express csatoló van rajta, tehét utólag nem tudod külső VGA-val bővíteni :(

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#6004) _BM_ válasza Mercutio_ (#6003) üzenetére

_BM_
(fanatikus tag)

"lógok egy kámingáuttal az asszony felé"

Ajándékba kaptad. Nem tom, mit kell ezen tökölni :))

(#6005) Mercutio_ válasza _BM_ (#6004) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Az anyagi oldala csak egy dolog, a "mennyi cuccom van és az mennyi helyet foglal" a másik, mondhatni súlyosabb része a történetnek :D

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#6006) user137 válasza norby1 (#6000) üzenetére

user137
(őstag)

az Atom platformot felejtsd el, ha a mezei kecskénél komolyabban photoshoppolsz. A mostani integrált Intel VGA-kkal nincs semmi baj.

Corei3+ Intel H55 chipsetes lap a barátod (Gigabyte H55N-USB3), ez nem a legolcsóbb kombó (20+30k), cserébe erős a proci, nem fogyaszt sokat és kapsz egy egész jó VGA-t is a prociban.

Ugyanezt lejjebb megkaphatod nVidia integráltan Core2Duo-val (ZOTAC 9300 ITX-Wifi), de ez már sajnos nem annyira fogyasztásbajnok, viszont még mindig kenterbe veri az Atomot.

Eladó Silverstone LC12 ITX ház /// ne üzleteljetek Red77-tel

(#6007) user137 válasza zodo (#5996) üzenetére

user137
(őstag)

nekem 2 shuttle-öm is volt, benne lennék egy kis dremelben! :) sajnos nem kis dremel kell hozzá egyébként, és elég vékonka az acéllemez, és az alaplap se hagyományos méretű... mindenesetre megpróbáltam a srácot, lássuk hajlik-e rá... :)

(#6008) zodo válasza norby1 (#6000) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szia!

Csatlakoznék az előttem szólókhoz.
Atom-os lapok lehet hogy olcsók, de nem sok mindenre használhatók.
Helyedben valami cserélhető procis lapot keresnék.
Erre pl. azonnal, lecsapnék ha most kellene gépet építenem. Hozzá egy E5200-as procit (procik terén nem vagyok képbe, csak tipp), némi memóriát, stb.
Anno próbálkoztam megismerkedni az Ubuntu világával így tudom hogy a régebbi gépem ami egy J&W Minix 780G-s lap + 4850E alap 2,8Ghz (TDP 45W) + 2 Gb memóriával már szépen futott az integrált HD3200-el. Ma ennél jobb int. vga-al szerelt lapokat kapsz, mondjuk kicsit drágábban mint az amit kinéztél.

(#6007) user137

Azt a dumát, nem apróztad el. :D

(#6009) HeavyToys válasza norby1 (#6000) üzenetére

HeavyToys
(fanatikus tag)

Szia!

Először is, hogy integrált VGA legyen rajta, akkor ION-os gépet kell, hogy nézzel.

Asrock A330Ion lap, 25 körül van
http://www.argep.hu/product_1208572.html

A másik fontos dolog, hogy ez nem feltétlenül jelent ám előnyt grafikus programoknál, akkor már inkább a D510-es procival szerelt lapot kéne nézned. A 330-as már "régi", picit kisebb is a teljesítménye és picit többet is fogyaszt.

Asrock AD510PV - ez 17 körül van, GMA 3150-es integrálttal. Az általad leírt célokra tökéletes.

3. lehetőség, hogy AMD-s platformot választasz. 23 ért kapsz Asrock E350M1-es lapot, kicsit proci is erősebb mint az 510-es atom+videókártya klasszisokkal jobb mint a GMA 3150-es. Ion-nal összehasonlítva fogyija jobb, és "jóval" modernebb.

Remélem tudtam segíteni. Ha minden képen ebben a kategóriában gondolkozol. De PS-re ezek elég karcsúak lesznek.

[ Szerkesztve ]

(#6010) Mercutio_ válasza user137 (#6007) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Ha jó kedvében van leírja mennyi lenne a ház és a táp külön, és ebből ha egyben viszed mennyit enged, ha rosszabb hangulatban találod elküld a p*ba, és valahol jogos is :DDD

(#6011) Mercutio_ válasza HeavyToys (#6009) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Nono, ott vannak még az AMD 780G/880G-s, az Intel H55N-es és újabb lapok is.

(#6012) HeavyToys válasza Mercutio_ (#6011) üzenetére

HeavyToys
(fanatikus tag)

Nyilvánvaló, de írta, hogy olcsó kell, így ez szerintem élből kiesik.

(#6013) toldy válasza HeavyToys (#6012) üzenetére

toldy
(őstag)
LOGOUT blog

Csak az a gond hogy azt is írta hogy Photoshop, gimp és linux, így viszont az atomos és társai esnek ki mert a képszerkesztéshez proci kell. Tényleg azzal az ecs lappal jár a legjobban, legolcsóbban.

(#6014) zodo válasza HeavyToys (#6009) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ion-os lappal max. HD filmet néz, office programok futtatása, netezés és kész, többre nem alkalmas. Ne várjunk csodát, mert valaki azt mondta.
Akkor egy Compaq Ipaq, celeron 733Mhz-en is tud ennyit, max. szaggat kicsit, de 10k-ért full gépet vesz.

Nem tehetek róla, de ez az atom téma, haza vág. Bocs.

toldy

Mit nem adtunk volna azért az ECS lapért anno, csak a nyálunkat csorgattuk. :D

[ Szerkesztve ]

(#6015) HeavyToys válasza zodo (#6014) üzenetére

HeavyToys
(fanatikus tag)

Persze én megértem. De ha azt nézed, hogy mai felsőoktatásban egy 2,8-as Celeronon, 512 max 1 gb ram társaságában oktatnak kép szerkesztő és videóvágó programokat, akkor azért nem annyira árnyalt a kép.

Nyilvánvaló, ha ebből él, akkor Atom és társai a ló*asszal egyenlőek. Azonban ha most neki a PS-annyi, hogy megcsinálok 10-15 képet, akkor nem feltétlenül van szükség nagyobb teljesítményre.

(#6016) HeavyToys válasza toldy (#6013) üzenetére

HeavyToys
(fanatikus tag)

Láttam én, akkor megegyezhetünk, kicsi, olcsó, takarékos, és erős, együtt nem létezik :D

(#6017) _BM_ válasza HeavyToys (#6012) üzenetére

_BM_
(fanatikus tag)

Nyilvánvaló, de írta, hogy olcsó kell....

Ehhez képest hamar felfutottunk a 60-80 ezer ft-os ajánlatokig és a 70W idle tdp-ig :DDD

(#6018) norby1

norby1
(újonc)

Köszönöm a segítőkészségeteket!

Megnézem a linkeket, és lapokat amit ajánlotok, de látom annyira nem egyértelmű, hogy milyen teljesítményt akarok, ezért sokkal pontosabban leírom. Ezzel kellett volna kezdenem!

Jelenleg a normál asztali gépemben a következő hardverek vannak:
- asus p5b
- E2180 CPU
- nv 8500GT

Lehetséges-e, egy ehhez hasonló teljesítményű ITX-et megfizethető áron megépíteni?
Az A330ION -nal én is szemezgettem, csak jó lenne tudni, hogy mit tud?
Persze az AMD vonalat sem vetem el, csak mondjuk az ATI-t Ubuntu nem kedveli...

Ha az elvárásomhoz nem sikerül ITX-et egyeztetni, akkor marad az mATX, de ahhoz nem lehet frankó kis házakat venni :))

(#6019) Osibaa válasza HeavyToys (#6012) üzenetére

Osibaa
(senior tag)

Kitépi a haját, ha Atom procival photoshopolni fog. :K

#6018 norbi1:

A330ION teljesítménye (ilyenem van):
- netezni jó, office-ra jó, egyszerűbb HD filmet nézni jó (GPU csinálja)
- ha egy HD film mellett 7.1 hang van, attól már ki tud feküdni (nem bírja kikódolni a hangot a proci), ha animált felirat van a film mellett, attól is kifekszik
- kimegyek cigizni, míg kicsomagol egy 5 GB-os RAR filmet
- memóriakezelésben az ION elvileg 2 csatornás, de lényegében 1 csatornás sebességet tud (állítólag a GPU eszi meg a sávszélt)

[ Szerkesztve ]

"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"

(#6020) toldy válasza norby1 (#6018) üzenetére

toldy
(őstag)
LOGOUT blog

És mi van még a gépben?
- odd, van kell?
- hány hdd?
- a 8500 gt az melyik gyártó, típus? Egy vagy dupla slottos?

Legolcsobban Zodo által javasolt ecs lappal jársz mert akkor ram, cpu megmarad ( ez 15k)
Nem tudom milyen tápod van, mert apróban van egy Lian li q07 12k ért. Ebbe beletudnád rakni az ecs lap+e2180+jelenlegi ram+ jelenlegi 8500 gt ( ha simpla) 1 db mostani hdd és egy darab mostani odd ( mondanom se kell hogy satásak kell hogy legyenek). ez így lap+ ház 27K és egyben vagy. Esetleg még van aprón egy Chieftec BT02 is 10kért ( párnapos) 1 hdd és 1 odd egy sima vga belefér és van benne egy 150w sfx táp ( ez elég egy ilyen konfignak). ez így 25k a lap+ház és akkor el tudod adni a régi lap, régi táp és házat.

(#6021) zodo válasza HeavyToys (#6015) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nyilván nem egy kategória és sok mindentől függ, de anno olvastam olyan tesztet is ahol a szintén 1,6-os Celeron 420-as kétszer gyorsabb volt az 1,6-os atomnál egyes méréseknél.
Kb. 2 éve kaptam a cégnél, tesztelésre egy aranyos kis Msi Wind-et és hát örülők hogy nem maradt nálam sokáig és visszakaptam egy hét után az általad is említett 2,8-as cerka, gépemet. :)

(#6022) HeavyToys válasza norby1 (#6018) üzenetére

HeavyToys
(fanatikus tag)

Szerintem jobban jársz, ha m-atx-nél maradsz. Nézd, tény, hogy nagyobb. De m-itx méretben az "ütősképes" tejesítményt meg kell fizetni, jobban mint nagyobb méretben.

Pl van Cooler Master 342-es ház, elég "pofás" 7k.

Veszel mellé egy FSP 350-60APN-tápot, 6,5.

Alaplapnak egy Asrock N68C-S lapot GeForce 7025-ös integrált kari van rajta, 9k.

Proci lehet akár egy 2 magosítható Sempron is, itt aprón van amikor 9 ért kínálnak is ilyet. X2 4400e lesz belőlle. Ha vakmerő vagy, akkor bolti Sempron 140-es, nekem 3-ből 3nál bejött a
mag aktiválás. Azért általánosítani nem szabad

Memória 2gb ddr3 4-5k.

Ha pedig szükséged van külön vid. karira. akkor egy Gt210 vagy 5450.

Ennek is viszonylag alacsony a fogyasztása, nyilvánvalóan nem atom szint, de teljesítményben lényegesen jobb. Ára is kb a sima 330-as atom áránál van, attól pedig mérhetően erősebb.

(#6023) HeavyToys válasza zodo (#6021) üzenetére

HeavyToys
(fanatikus tag)

Én a suliban olyat használok 2,8 cerka, meg pentium. De itthoni E350-es Amd lényegesen gyorsabbnak tűnik. Videót is vágtam most rajta, tény, türelem kell hozzá, de nem idegtépő.

(#6024) szponzor

szponzor
(fanatikus tag)

Lenne Windows is a gépen, vagy a PhotoShop Wine-on keresztül futna? Mert úgy szerintem biztos, hogy több erőforrást pazarol.
Bár én nagyon alap szinten kezelem a GIMP-et, nem túl nagy képek, 10-20 réteg és nincs telerakva brush-sal, de már a régi gépemen (Intel Celeron S478 2,4GHz , 768 MB RAM, NVidia FX 5200) is a GIMP-pel csak akkor volt gond, ha nagyon felnagyítottam egy brush-t és azt húztam a képre, mert akkor gondolkozott egy fél percet. Ha tele akarod pakolni brush-sal a GIMP-et, akkor én javasolnék min. 2GB RAM-ot. Ha nagy méretű (>1920*1200) képekkel vagy RAW-fájllal dolgozol, akkor vagy olcsóbb AMD, vagy Gigabyte H55N-USB3 + Intel Core i3 550, esetleg megvárod az i3-as Sandy-t. Ha nem, akkor én nem zárkóznék el egy D525-ös Atom, esetleg E350-es AMD-től. Szerkesztettem már N270-es Atom-on is. A nagy kérdés, hogy mire használod a GIMP-et.

(#6025) Mercutio_ válasza norby1 (#6018) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Dehonnemlehet, itt van pl. a szívem csücske :DDD

(#6026) Geree

Geree
(fanatikus tag)

nem tudom volt-e már, i3-2100t / dh67cf review...

a friend in need is a friend indeed

(#6027) svidike

svidike
(újonc)

Hali!
Kezdő itx építőnek tudtok ajánlani halk odd-t

(#6028) user137 válasza user137 (#5925) üzenetére

user137
(őstag)

nos, kész a hekk... egyelőre megmutatni nem merem olyan ocsmányul be vannak dobálva csak a kábelek... még a Rendteremtő Kábelkötegelő nem járt a házban... :Y

viszont a legutolsó szögig működik minden OSX alatt! :C :R normális speckóval ez azt jelenti, h monitorral és almás billel, egérrel befér 200k alá a belépő iMac specifikációja...

(#6029) user137 válasza Geree (#6026) üzenetére

user137
(őstag)

wow...

"With a 35W TDP that translates into a full featured home theater PC capable of timely commercial scanning, transcoding and 3D Blu-ray play that only draws between 14 and 43 watts, this system provides a fantastic option for anyone looking to build the ultimate mini-HTPC."
:R :R :R

[ Szerkesztve ]

(#6030) Pista0001

Pista0001
(senior tag)

Az utolsó HTPC-seknek instant get! A csúcs az lenne ha a DVI-t lehagynák és low profil lenne :P

http://pc-style.hu/pista0001/ >*< A villamos energiával legjobban ellátott ország Magyarország. Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése pedig halálos...

(#6031) toldy válasza Geree (#6026) üzenetére

toldy
(őstag)
LOGOUT blog

Wow, erre fáj az én fogam, a legmagasabb fogyasztás 43w és teljesen jól használható, illetve még alul is feszelhető rendszer. :U :Y :O

[ Szerkesztve ]

(#6032) toldy

toldy
(őstag)
LOGOUT blog

Ohh, hogy az a... Nézétek mit találtam, Foxconn H67S !! IIyen kell. Ez bizakodásra add okot, szerintem. :))

(#6033) CséZé válasza toldy (#6032) üzenetére

CséZé
(őstag)
LOGOUT blog

pofátlanul olcsó! :Y

(#6034) stratova válasza Geree (#6026) üzenetére

stratova
(őstag)

Itt legalább picoPSU-val tesztelték, nem úgy mint sok Brazos-tesztben... Érdekes jószág kíváncsi vagyok nálunk mibe fog fájni. Core i3 2100-ra 31.000-es árcédulával dob ki találatot az árgép (rendelésre).

[ Szerkesztve ]

KaBOOM? Yes Rico... KaBOOM!

(#6035) user137 válasza toldy (#6032) üzenetére

user137
(őstag)

not bad not bad... ne lenne Foxconn... :B

viszont megjött a procim! :Y úgyhogy valamit szakítani kell hamarost...

(#6036) user137 válasza Mercutio_ (#6025) üzenetére

user137
(őstag)

ezt a kuckó belaktad már, kolléga? ha esetleg csak úgy hever melletted üresen, tudnék bele egy procit..... :K

(#6037) stratova válasza Mercutio_ (#6025) üzenetére

stratova
(őstag)

Ej a macska rúgja meg, szíved csücskét (szép darab) alapul véve néztem az Antec Aria-t. Minden van benne előlapi usb és hang, ODD-hely gombbal, kártyaolvasó, FireWire (bár ez utóbbi nem létszükséglet az előlapon) kinézetre is egész rendben van, erre mit látok miniITX, mATX méret. Ehh..
Úgy látom egyelőre vágyálom mindez a legapróbb méretben visszafogott kinézettel. Bár időm van rá még másra kell most félre tenni.
De milyen szép is lenne kiforrott Brazos lapocska egy talán leendőbeli TV-tuneres HD6570 kártyával hybridben. Üresben alig enne, amikor pedig szükség van rá bekapcsolna a 6570-es és ha 6310-zel nem is a nagy tesóval a lehet, hogy a néhányak által hiányolt MVC is meg lenne oldva és az inteles 24fps hiba is kiütve.

[ Szerkesztve ]

(#6038) zhagyma válasza toldy (#6032) üzenetére

zhagyma
(őstag)
LOGOUT blog

Bizony, bizony ... Szerintem már csak erre kell várni: i3-2100T

user137 #6035

"... ne lenne Foxconn... :B "

Nem olyan nagy baj az, hiszen régebben a Foxconn az intel alaplapjait is gyátotta. Gondolom csak ragadt rájuk valami ... :)

(#6039) Mercutio_ válasza stratova (#6037) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

A másik házam egy Antec Aria :B és a kettő közül az egyiktől lehet, hogy jó ajánlat esetén megválok :U

Ha megnézed méretben a legtöbb mITX ház se érezhetően kisebb, viszont anyagminőség és belső kihasználhatóság tekintetőben sokkal kompromisszumosabbak.

user137: Amíg nem jön visszajelzés a gariztatás alatt álló Zotac-kal kapcsolatban nem tudom merre tovább, ha javítják vagy eladom, vagy keresek bele procit, ha levásárolható lesz lehet, hogy egy brazosos asrockot veszek, de ártól függően egy AM3-as Asus mITX is lehet belőle, szóval még 2 hét bizonytalanság :O

toldy: Rosszul látom, vagy az a Foxconn deszka mATX?

(#6040) user137 válasza Mercutio_ (#6039) üzenetére

user137
(őstag)

az Aria meg az NSK lényegében ugyanaz, nem? az NSK kellene legyen az utódja, de szemre nem sok változott...

(#6041) stratova válasza user137 (#6040) üzenetére

stratova
(őstag)

Én is ezt néztem, egy hangyányit talán szebb, de kivezetések tekintetében úgy látom lebutították (FireWire, kártyaolvasó):(

(#6042) Mercutio_ válasza user137 (#6040) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Igen, annyi, hogy a NSK-nak matt a fekete előlapja és nincs rajta firewire csatlakozó és kártyaolvasó, viszont az a kivehető keret amire az ODD-t és a vinyó(ka)t lehet rögzíteni érezhetően nehezebb/masszívabb.
Az NSK-hoz adtak egy pci-slotba rakható kis ventit ami elvileg kiszívja a levegőt, de zajos és gyenge, többet ér üresen hagyni a slotot és hagyni, hogy a prociventi kavarta levegő ott kimenjen, vagy a ház elejébe beállítani egy 80mm-es ventit, ami hátrafelé tolja a levegőt.

(#6043) user137 válasza stratova (#6041) üzenetére

user137
(őstag)

én a napokban ezzel a FW izével szívok... alapvetően NAGYON kevés lapon van FW, amin van, azon is hátsó kimenet van és nem front paneli... úgyhogy hiába a kivezetés, ha nincs ami kihasználja.

a kárytaolvasó meg alaplapi USB-s, azt sztm továbbra is használhatod.

(#6044) user137 válasza zhagyma (#6038) üzenetére

user137
(őstag)

nem baj a foxconn, de én most hackintosh építő üzemmódban csak asust vagy gigabyte-ot merek nézni... :)

habár 18k-ért elcsábulhat az ember fia, egyetlen bajom a SATA issue, illetve ez a bolt kicsit légbőlkapottnak tűnik.

(#6045) zhagyma válasza user137 (#6044) üzenetére

zhagyma
(őstag)
LOGOUT blog

" ... egyetlen bajom a SATA issue ..."

Nekem is. Sajnos ki kell várni a B3 rev. ID-s chipsettel szerelt változatot. A Sandy Bridge 24fps hiba sem biztató, bár együtt lehet élni vele.

(#6046) stratova válasza user137 (#6043) üzenetére

stratova
(őstag)

Igaz is maga az FW megléte is ritka, de nekem az a kisebbik baj. USB-s kártyaolvasóm van nekem is. Ezzel az újabb NSK-val az a bajom, hogy nem látok rajta előlapi helyet a kártyaolvasónak, memóriakártyával nálam egy ilyen gép azért lényegesen gyakrabban találkozna. Ha hátul mondjuk kilóg egy tuner vagy vmi az USB-n hát Istenem, de az előlapra pendrivenál nagyobb eszközt nem szívesen tennék. Memóriakártyát meg kényelmesebb lenne előlapi olvasóba tenni mert gyakrabban van ki/betéve ott eszköz mint egy tuner.

(#6047) user137 válasza zhagyma (#6045) üzenetére

user137
(őstag)

a 24fps-en nem aggódok. azon kevesek, akiknek rááll a szemük, úgyis dedikált lejátszót tartanak otthon :)

(#6048) Chaser válasza toldy (#6032) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ez biztos elírás, legalábbis az ára :U

New world...old thinking...IBM T60;)

(#6049) user137

user137
(őstag)

izé.... khm... TÁDÁMMM! :C

(#6050) zhagyma válasza Chaser (#6048) üzenetére

zhagyma
(őstag)
LOGOUT blog

Nem úgy néz ki, hogy elírás lenne. Itt egy másik bót: [link]

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.