Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)

(#10001) nagynorbi válasza SQX_Barto (#9999) üzenetére

nagynorbi
(senior tag)

Ha nem akarsz tuningolni, akkor felesleges a K jelű proci, hacsak nem a későbbi eladhatóság, meg a nagyobb teljesítményű (HD2000 helyett HD3000-es) IGP miatt. Mondjuk a H67-es lapban amúgy sem tudnád emelni a szorzót, tehát ha ez lett volna a szempont, akkor Z68-as kellett volna. Ha nincsenek túl nagy igényeid, akkor egy olcsóbb i3-as proci is bőven megteszi az i5 helyett, attól függően, hogy mire szeretnéd használni a gépet. Ráadásul így választhatod a kisebb, és jóval olcsóbb 350-es tápot is. Hidd el, hogy elviszi ezt a konfigot.

Ha nincsenek a házban fix keresztmerevítők, és teljesen ki tudod belezni mielőtt betennéd a kártyát, akkor esélyes, hogy befér a 6870. Mondjuk itt az is kérdés, hogy a kiegészítő tápcsatit honnan fogadja a kártya. De azért léteznek rövidebb 6870-es kártyák is, itt van pl ez.

Üdv.:

http://www.vapouronline.hu - elektromos cigaretta webáruház

(#10002) SQX_Barto válasza nagynorbi (#10001) üzenetére

SQX_Barto
(senior tag)
LOGOUT blog

Akkor ebből sima i5 2500 lesz :)
Vannak merevítők, pont attól nem fér el... De lehet ki lesznek azon a részen vágva és akkor pöccre befér, A nem ref hűtős vga-kat passzolnám, főleg ezt a két ventis kialakítást, mert ha boritással együtt használom a gépet, kevés lyuk van ott. (És nem szeretnék furogatni/vágni az oldallapból.)
Memóriából 1333 vagy 1600 OC-ben?
Ja és a köszi a válaszokat mindkettőtöknek :C

[ Szerkesztve ]

--OFFLINE-- You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON! --OFFLINE--

(#10003) nagynorbi válasza SQX_Barto (#10002) üzenetére

nagynorbi
(senior tag)

Nem akartalak lebeszélni a 2500K-ról, csak érdemes mérlegelni az igényeket. :)
Emlékeim szerint a H67-ben nincs OC lehetőség a memóriáknál sem, de ebben nem vagyok biztos, fix 133x10 szerintem a max.

Üdv.:

(#10004) SQX_Barto válasza nagynorbi (#10003) üzenetére

SQX_Barto
(senior tag)
LOGOUT blog

Igazából még én sem vagyok biztos teljesen mindenben :)
1333 as ram akkor a legegyszerűbbb és jól van. VGA úgyis utoljára marad, azon még filózhatok. Vagy szivatom magam és beakrobatikázok egy 26 cm-es kártyát 27es helyre :D
Mondjuk 6950 is kisebb ha jól néztem. 25,5cm a HIS FAN verzió, gondolom más gyártókéi is hasonló méretűek.
Először kompatibilisre kell faragnom a házat... :F
Ha rendesen vágható a merev keret oldalt, akkor a 26cmes vga csisszre befér. Szerencsére a táp csati fent van, nem elől :D

--OFFLINE-- You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON! --OFFLINE--

(#10005) nagynorbi válasza SQX_Barto (#10004) üzenetére

nagynorbi
(senior tag)

A HIS amit mondasz, az sem referencia hűtés. Felfelé is tolja a meleget, nem csak kifelé a házból.

(#10006) SQX_Barto válasza nagynorbi (#10005) üzenetére

SQX_Barto
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez igaz, HIS kilőve :F
Akkor ha mindenképp kockás VGA-ra vágyom, muszáj lesz beletuszkolnom egy 6870 est :D
Vagy ezek a két hűtösök is kifelé nyomják a házból a meleget?

[ Szerkesztve ]

(#10007) nagynorbi válasza SQX_Barto (#10006) üzenetére

nagynorbi
(senior tag)

Jut abból belülre is... Nálam azért nem gond, mert egyrészt nem annyira nyitott a VGA borítása, másrészt szellősebb a házam. De nézd meg ezeket (SAPPHIRE Vapor-X HD 6870 1GB GDDR5, FleX HD 6870 1GB GDDR5 Dirt3 Edition) szerintem jobban kitolják a házból a meleget mint az előző amit linkeltem. Azért a megfelelő topikokban érdeklődj utána, mert biztosan jobban konyítanak hozzá, mint én. Vagy ha már lúd, akkor nézz egy rövidebb 6950-et. ;] A tápod el fogja bírni.

Üdv.:

(#10008) Mercutio_ válasza toldy (#9973) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Az, hogy a VGA folyamatosan nyomja a hőt az SSDre/notivinyóra nem tudom mennyire jó hosszútávon :U

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#10009) toldy válasza Mercutio_ (#10008) üzenetére

toldy
(őstag)
LOGOUT blog

Nem, nyomja. épp azaz hogy szívja róla. Most is már reggel óta megy a gép és csak 33 fok a hdd.

Az élet nem habostorta. / Hírdetéseim : http://href.hu/x/hn43

(#10010) kzkz

kzkz
(tag)

Sziasztok!

PicoPSU-t szeretnék venni, de elég húzós a csúcsmodell ára:
picoPSU-160-XT + 192W Adapter + Kabel

Ez kb. 29eFt mai árfolyamon számolva, amit "kicsit" sokallok...

Egy brazos-t kellene meghajtania, külön vga nélkül, eleinte két 3.5-es vinyóval, később max 4 lenne benne.

Érdemesebb a kisebbet venni, az is elég lenne hozzá?

Egy vinyóval 60W-ot fogyasztott egy ilyen lap LCpower házban 75W-os táppal. Ha jól tudom, akkor 1 vinyó kb 5W-ot eszik, tehát úgy tűnik 100W-os elég lenne.

Mi a véleményetek róla?

Úgy látom ilyen táppal egy plusz VGA már esélytelen lenne... vagy a 160W-os kihajtaná?

30e-ért már normál atx-es tápból igen jót lehet kapni, talán még venti nélküli is akad már ennyiért, de ennek még utána nézek...

(#10011) Enszuke válasza kzkz (#10010) üzenetére

Enszuke
(őstag)

1db hdd, indulaskor 10-20W-ot is fel tud venni. Utana lemegy 5-10W-ra.
A brazos meresnel viszont valamivel gondod lehetett, mert 2 ram modullal, ssd-vel 40W alatt van a csucs fogyasztasa. Takarekosabb alaplap eseten 30W korul.
Egy 120W-os pico psu boven eleg brazos+4hdd-nek. Talan meg a 75W-os is.
VGA-val azert ne szamolj, mert meg a prociban levo gpu-hoz is gyenge a cpu.

[ Szerkesztve ]

(#10012) kzkz válasza Enszuke (#10011) üzenetére

kzkz
(tag)

Nem volt gond a méréssel, 1db 3.5-es 500GB-os vinyóval, 1db 4GB alapjáraton 40-45W-ot evett, full prociterhelésen és másoló vinyóval felment 60W-ra. Az alaplap Sapphire Pure Fusion Mini volt.

Viszont ha gyenge a proci a plusz vga-hoz, akkor felesleges meghagynom a két slot-ot a házon, és a vinyókat is áthelyezhetem a proci fölé, vagy az alaplap hátoldalára, így még kisebb lehet a ház.

Az eredeti tervem egy normál atx-es ház lett volna, amit írtam lejjebb, ebben elment volna egy durvább intel config is, de ez már jóval többe kerülne. Szóval ha marad a brazos, akkor felesleges nagyobb házat csinálni, úgyse lesz benne vga.

Úgy tűnik marad a picopsu 120 és hozzá kb. 120w-os adapter.

Ez szerintetek eredeti?
[link]
Gyanúsan olcsó, és a picopsu gyártójánál nem így néz ki a 120W-os példány:
[link]

(#10013) kzkz válasza kzkz (#10012) üzenetére

kzkz
(tag)

...az eredeti tervem egy normál atx-es tápos ház lett volna...

bocsi elírtam

(#10014) nagynorbi válasza kzkz (#10012) üzenetére

nagynorbi
(senior tag)

Nem eredeti, elég kockázatos lenne megvenni. Ha picoPSU-ban vagy panel tápban gondolkodsz, akkor mindig nézd meg, hogy hány amperrel terhelhető a 12V-os ága. Ezt vesd össze a 12 V-ot fogyasztó eszközökkel, és máris megkapod, hogy elég-e az a táp amit kiszemeltél, vagy sem. Amit másodiknak linkeltél, az 84W-ot tud huzamosabb ideig leadni a 12V-os ágán, tehát belefér abba amit tervezel (brazos), csak a vinyók mennyiségével vigyázz.

(#10015) Enszuke válasza kzkz (#10012) üzenetére

Enszuke
(őstag)

Fogyasztasmero is tud rosszat mutatani. 120W-os paneltap itthon is kaphato garanciaval 6800ft.
Ha jatszani is akarsz, sokkal gyorsabb intel, 6k-val lett volna dragabb.

(#10016) kzkz válasza Enszuke (#10015) üzenetére

kzkz
(tag)

Brazos-ból 29e lenne a lap a procival.
Intel ágon ASROCK H67M-ITX 24,6e + INTEL Celeron G530 2.40GHz 1155 BOX proci 11,4e = 36e

Viszont az intel procinak 65W a TDP-je, ami 35W-os, az már 19e (INTEL Pentium G620T 2.20GHz 1155 BOX)

De ha maradna a G530, akkor se tudnék mit kezdeni a gyorsabb procival, amikor a GPU meg lassabb, mint a brazos-é. Tehát játéknál külön vga nélkül a brazos nyerne. Ha meg plusz vga-t tennék az intel mellé, akkor már nem lenne elég a celeron, és máris egekbe szállt a költség, mert a 11e helyett már min 31 lenne a proci.

Nekem elsősorban nas-nak kéne a gép, és fullhd-s videókhoz, másodsorban játékhoz, de itt elég lenne valami régi sega emulátoros :) Ez legolcsóbban 29e brazossal.

Ha már komolyabb játékhoz kellene, akkor gyorsabb proci kell, így viszont 55e a lap és a proci, és még a külön vga nincs is benne :(

A fogyasztásmérő meg jó volt szerintem, mert a 30W-os izzónál 31W-ot mutatott :)

(#10017) Enszuke válasza kzkz (#10016) üzenetére

Enszuke
(őstag)

Argepen neztem. A lapod 30k, g620t 18k olcso itx lap 18k.
Hogy a vga-t nem tudja kihajtani a brazos, az abbol derul ki, hogy grafikus tesztek alapjan 2x olyan gyors, mint a 1155. Viszont jatekban kb ugyan olyan gyorsak.
Sajat mereseim alapjan T-s procival a 1155 fogyaszt kevesebbet azonos feladat elvegzese kozben!
Egy izzo fogyasztasat a legrosszabb mero is jol meri.
Olyan fogyasztasmero, amilyent itt a ph-n hasznalnak teszteknel, 40W-os monitort 17W-nak mert nalam. Egy lc power hazas brazos gepet probalgattam. A haverom ugy adta ide, hogy nem tudja mennyit fogyaszt, mert a meroje 0 es 80W kozott ugral Idle-ben. En is mertem. 20W korul van.
Ha maradsz a brazosnal, a helyedben kiprobalnam az lcpower tappal a 4db hdd-t, mert ha a hdd-k el tudnak indulni, akkor valoszinuleg mar birja.

[ Szerkesztve ]

(#10018) Pista0001 válasza Enszuke (#10015) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Azt a paneltápot nem szoktuk ajánlani mert csak 4 A-t tud leadni a 12 V-os ágán. Ez elméletileg 48 W. A processzor csak innen kap áramot és más alkatrészek is használják, így csak Atom/Barzos procis max 1 db 3,5-es vinyót tartalmazó (esetleg max 2 notivinyós) gépekhez biztonságos hosszú távon, természetesen egyéb alaktrészek és főleg külső VGA nélkül.

http://pc-style.hu/pista0001/ >*< A villamos energiával legjobban ellátott ország Magyarország. Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése pedig halálos...

(#10019) Enszuke válasza Pista0001 (#10018) üzenetére

Enszuke
(őstag)

Akkor viszont tanacsot kernek. Milyen paneltapot/pico psu-t ajanlotok 120W max fogyasztasu gepnek. i5+hd5750+1hdd.

(#10020) nagynorbi válasza Enszuke (#10019) üzenetére

nagynorbi
(senior tag)

Nem igazán fér bele ebbe a kategóriába a pico vagy paneltáp. Amit írtál az nem 120W lesz szerintem, de javíts ki ha tévednék. i5 95W, HD5750 kb 100W, HDD 10-20W. Ha 65W i5 procit veszel, még akkor se nagyon.

(#10021) Enszuke válasza nagynorbi (#10020) üzenetére

Enszuke
(őstag)

i5 2390t 35W, powercolor go green 5750 62W. Nagy atx tappal mertem 127W csucs fogyasztast.

(#10022) SQX_Barto

SQX_Barto
(senior tag)
LOGOUT blog

Na holnap megyek fel Pestre tápért alaplapért és ventikért.
Ezek kellenek mindenképp, hogy a házat "készre" alakítsam.
Asrock H67 m-ITX, Silverstone ST45SF 450W táp és 3 PWM-es AC venti 2*80 + 140
50ből megúszom:) Táp garis, használt, ph-ról, többi meg iponból.

(#10023) Pista0001 válasza Enszuke (#10021) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Az 127 W a táp által felvett teljesítmény? Ha igen akkor egy olyan 160 pico táp ami a 12 V-os ágán 10 A-t tud jó lehet. 2 oka van annak hogy miért méretezzük túl a tápot. Az egyik hogy lehetőleg ne legyen határon terhelve ,mert a túlmelegedett alkatrészek hamarabb meghibásodhatnak, vagy akár le is pottyanhatnak a nyákról, a másik pedig az hogy a táp 50 %-os terhelésen működik a legjobb hatásfokon. Ezekből következik hogy a táp teljesítményét úgy célszerű meghatározni hogy a konfig átlagos felvétele a táp teljesítményének 50 %-ához legyen közel, a maximális felvétel pedig lehetőleg ne haladja meg a táp teljesítményének a 80 %-át.

[ Szerkesztve ]

http://pc-style.hu/pista0001/ >*< A villamos energiával legjobban ellátott ország Magyarország. Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése pedig halálos...

(#10024) Enszuke válasza Pista0001 (#10023) üzenetére

Enszuke
(őstag)

igen, a falbol felvett. Akkor azt hiszem kiprobalom a 12V 8A 150W-os tapommal. Ugy szamolok, hogy atx tap 127W, akkor panel tap kb 105W. Tesztekkel 105W akkor jatek alatt 95W. Panel tap + kocka tap veszteseg utan marad 90W. Arra eleg a 12V 8A. Amennyit masik feszultsegbol fogyaszt, az a 12V-os ag tartaleka. Nagyjabol jol szamolok? Ha tul sokat kerne a gep, csak kikapcsol, vagy a paneltap tonkremegy?

(#10025) zed1983 válasza tvse1995 (#9951) üzenetére

zed1983
(őstag)

GA-H61N-USB3

USB Chipset:

Up to 8 USB 2.0/1.1 ports (4 on the back panel, 4 via the USB brackets connected to the internal USB headers)

Fresco FL1009 chip:

Up to 2 USB 3.0/2.0 ports on the back panel :R

(#10026) nagynorbi válasza Pista0001 (#9991) üzenetére

nagynorbi
(senior tag)

Ahogyan ígértem, íme a Silverstone SG05 egy Antec h2o 620 vízhűtéssel. Csakis a te kedvedért :)

Üdv.:

(#10027) SQX_Barto válasza nagynorbi (#10026) üzenetére

SQX_Barto
(senior tag)
LOGOUT blog

Szép :)
Én erősen gondolkodok, hogy lehet könnyebb lenne tiszta lappal indulni és építeni egy házat, de nem akarom még feladni a Shuttle tervet...
Holnap haver remélhetőleg megtervezi az új hátlapot.

(#10028) nagynorbi válasza SQX_Barto (#10027) üzenetére

nagynorbi
(senior tag)

Köszönöm :)
Azért az építés sem annyira egyszerű, de hajrá, kíváncsian várom az eredményt :K

[ Szerkesztve ]

(#10029) SQX_Barto válasza nagynorbi (#10028) üzenetére

SQX_Barto
(senior tag)
LOGOUT blog

[link]
Egy ilyen hiányzik a boldogságomhoz... (Na meg kismillió más dolog :) )
Ilyen az előlapi kivezetés a Shuttle-omon.
Gombokat simán át tudom kötni egy használt ház vezetékeivel.

(#10030) Enszuke válasza SQX_Barto (#10029) üzenetére

Enszuke
(őstag)

Belerakhatsz masfele 3.5-es elolapi panelt is. 1. 2. 3. 4.

[ Szerkesztve ]

(#10031) SQX_Barto válasza Enszuke (#10030) üzenetére

SQX_Barto
(senior tag)
LOGOUT blog

Pontosan ebben a poziciókban vannak a csatlakozók lyukai, csak ez passzol az előlaphoz.
3,5 meg 5,25 helyre semmi nem lesz, csak takarólemez (más nem is férne el a helykihasználás miatt.
Ebből a 3,5-ös cuccból, amit linkeltem azonnal venném ki magát a panelt és raknám be alulra...
[link]
Az eredeti előlapi panelt el sem kértem mert Shuttle gyári megoldás, és mITX alaplaphoz kenhetem a halyamra....

[ Szerkesztve ]

(#10032) Pista0001 válasza Enszuke (#10024) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Rövid távon nem okozhat bajt mert az alaplap leállítja a gépet ha probléma van a tápellátással. Hosszú távon lehet baj ha az alkatrészek jobban vannak terhelve. Figyelj oda a táp alkatrészeinek a hőmérsékletére, ha valami túl melegnek tűnik akkor gondoskodj hűtésről.

nagynorbi: Szép, de csaltál. Nem a gyári furatokkal van rögzítve a radi. :P Fektetve nem lett volna jobb? A szemből nézve jobbra van elég hely, nem? Vagy annyira közel vannak az előlapi kütyük? Azért grat jár érte. :C

(#10033) nagynorbi válasza Pista0001 (#10032) üzenetére

nagynorbi
(senior tag)

Nem mondtad, hogy nem lehet csalni :B Egyébként fektetve sem lenne semmivel jobb a helyzet, mert nem a radiátor van útban, hanem a venti, és egyik oldalt a VGA, másik oldalt pedig az I/O port nyákja lenne útban. Venti nélkül nem kellett volna lejjebb rakni a radiátort, pont elfért volna minden (lehet, hogy ki is próbálom valamikor, csak félek, hogy túlmelegszik a proci).

(#10034) Attas

Attas
(tag)

Hali! Egy kérdés lenne tisztelt tapasztalt forumozók. Összeraktam egy HTPC ezzel a Codegen miniITX házzal. Kapott egy nagyon csendes FSP tápot, így gyakorlatilag hangtalan lett. De kicsit melegedett az alaplap (47C) bár lehet ez nem gond? Na mindegy. Kapott egy AC 8cm RPM házventit, ami házból kivéve csendesnek mondható. De berakva már azért nem annyira. A kérdés az lenne, hogy érdemes lenne kivágni a ház hátulján a szellőző rácsot? Lehet, hogy ez csinálja a szélzajt? Valakinek tapasztalata? Vagy esetleg ajánlanátok egy zajtalanabb 8cm ventit? Tapasztalat?

"Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"

(#10035) nagynorbi válasza SQX_Barto (#10029) üzenetére

nagynorbi
(senior tag)

Már éppen akartam írni, hogy akkor nézd meg a pcbontóban, amikor megláttam a kép alján, hogy onnan van :)

(#10036) Pista0001 válasza Attas (#10034) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Szerintem vágd ki a gyári kialakítást és tegyél egy ilyet a biztonság kedvéért a helyére. Rosszabb biztos nem lesz és ha szépen vágod akkor a ház értéke sem csökken.

(#10037) Attas válasza Pista0001 (#10036) üzenetére

Attas
(tag)

Köszi...valami ilyen megoldásra gondoltam Én is.

"Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"

(#10038) Attas válasza Pista0001 (#10036) üzenetére

Attas
(tag)

Köszi...valami ilyen megoldásra gondoltam Én is.

(#10039) nagynorbi

nagynorbi
(senior tag)

Nos, mégis csak megnéztem, hogy mi történik, ha kiveszem a ventit a radiátor elől. Egyrészt minden elfér a helyén, másrészt kiderült, hogy a passzív hűtés nem túl hatékony ebben a formában :) Futtattam egy Intel burn tesztet, és bizony 79 Celsiusig felment a hőmérséklete a processzor egyik magjának. Feljebb viszont nem ment, ezért talán normál használat mellett életképes lehet ez a felállás. Majd kiderül...
Ha már így belejöttem, akkor hirtelen felindulásból kicseréltem a házon a bekapcsoló, és a reset gombot is. Képeket a fotóalbum végén találtok az újabb változtatásokról.

Silverstone SG05 water cooled Antec h2o 620

(#10040) SQX_Barto válasza nagynorbi (#10039) üzenetére

SQX_Barto
(senior tag)
LOGOUT blog

Mi a véleményed az Antec 620-ról? Kicsit olcsóbb, mint a Corsair H60, kíváncsi lennék a véleményedre, mert vacilálok még a kettő között. Meghoztam a lapot tápot, ventiket, de kéne valami "koki" VGA, hogy meg lehessen tervezni az új hátlapot teljesen.

(#10041) Pista0001 válasza nagynorbi (#10039) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Amikor megnéztem jobban a képeket akkor láttam hogy valószínűleg az előlapi cuccok panelje bekavar. Kíváncsi vagyok hogy mit fog produkálni hétköznapi használatban passzívan.

(#10042) nagynorbi válasza SQX_Barto (#10040) üzenetére

nagynorbi
(senior tag)

SQX_Barto:
Véleményem még nincs róla, mert csak most kezdem használgatni, ráadásul nincs összehasonlítási alapom sem (ez az első vízhűtésem). Annyi, hogy teljesen hangtalan volt még ventivel együtt is, és ráadásul nem ment 50 Celsius fölé a hőmérséklete a procinak Intel burn teszt alatt (ventivel).
A "koki" az mit jelent? :B Miért kell hozzá egy VGA, hogy megtervezd a hátlapot?

Pista0001:
Arra én is is kíváncsi leszek. Milyen monitorozó programot ajánlanál ami logolja a rendszer hőmérsékleteit? Most Core Temp-el néztem a procit, de ha játszanék a géppel, akkor a VGA, HDD, alaplap hőmérsékleteket is megnézném

(#10043) SQX_Barto válasza nagynorbi (#10042) üzenetére

SQX_Barto
(senior tag)
LOGOUT blog

Hogy a slotoknak a kivágásat alaplaphoz való viszonyát lássam. Kokira azt értettem, hogy bármi ami két slotos vga, akár szar, akár hűtés nélkül, csak a takarólemezei, meg a nyák csatlakozója meglegyen (az se baj ha meg van égve furkálva, vagdosva)
Köszi a véleményt, azért :) Corsairnek szidták a ventijét, azért is vettem már előre Arctic Cooling PWM-et. Bár két 80asat is vettem, azokból egyik lehet nem fog elférni sem, majd még kiderül...
Olyan létezik, hogy a Silverstone SFX táphoz nem adnak tápcsatit? Mert nem kaptam, eladó válasza, "Tudtommal nem jár hozzá tápkábel"

(#10044) nagynorbi válasza SQX_Barto (#10043) üzenetére

nagynorbi
(senior tag)

Nézz meg egy akármilyen ezer forintos házat, a bővítőkártyák nyílásai ugyan ott kell, hogy legyenek az alaplap hátlapi takarólemez kivágásához viszonyítva.
Minden dobozos táphoz jár tápkábel, ha erre gondoltál.

[ Szerkesztve ]

(#10045) SQX_Barto válasza nagynorbi (#10044) üzenetére

SQX_Barto
(senior tag)
LOGOUT blog

Milyen igazad van, csak a használt ház hátulját kellett volna lemérni :(((
Tápkábellel meg van még egy menetem az eladóval. :F Bár szerintem Őt is az szivatta meg, akitől ő vette/kapta.

Egyébként Kellemes Karácsonyi ünnepeket és Boldog új évet Neked és a többi ph fórumtársnak is! :)

[ Szerkesztve ]

(#10046) slashing

slashing
(kvázi-tag)

Hi

szerintetek beépítehető ez a cpu hűtő:

http://www.arctic.ac/en/p/cooling/cpu/188/freezer-11-lp.html
adatlap:
[link]

műszaki rajz:
[link]
Ebbe a gép:

Ház magasság:
[link]
Nagy totál:
[link]
Memória magasság:
[link]

A fő gondom a memória közelsége és bár alacsony nem tudom rálóg-e és ha igen akkor vajon fölé vagy beleakad... továbbá a hűtő 70mm ház magassága az most +1-2 cm szabad hely a venti fölé mert amúgy meg 53mm van írva \'H\'-ra...

jah meg van a hűtőnek a csöve ami nem tudom hogy beleakad-e a pci slot aljába vagy a chipse hűtőbe...

Szerintetek?

van mikor már azthiszem hogy befér aztán elbizonytalanodom, nem tudom eldönteni...

[ Szerkesztve ]

(#10047) nagynorbi válasza SQX_Barto (#10045) üzenetére

nagynorbi
(senior tag)

Én is kívánok Neked, és mindenkinek itt a fórumon Kellemes Karácsonyi ünnepeket! :)

(#10048) Pista0001 válasza nagynorbi (#10042) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Az AIDA64 tud naplózni html vagy csv fájlba (vagy akár mindkettőbe egyszerre). A Fájl -> Beállítások -> Naplózás menüpontban tudod beállítani. Nem csak hőmérsékletet tud hanem órajeleket, feszültségeket, kihasználtságot, stb is.

Én is boldog karácsonyt kívánok minden PH!-snak és főleg minden mini-ITX-esnek :)

(#10049) nagynorbi válasza Pista0001 (#10048) üzenetére

nagynorbi
(senior tag)

Nincs AIDA progim... Ha letöltöm a próbaverziót, akkor az is megfelelő lesz? Nem lesznek benne korlátozások? Van egyáltalán próbaverzió belőle? Ezen a téren tájékozatlan vagyok :B

(#10050) SQX_Barto válasza nagynorbi (#10049) üzenetére

SQX_Barto
(senior tag)
LOGOUT blog

Én úgy nézem ingyenes az Aida32 csak az érdekes, hogy még Wiki se ír hivatalos honlapot csak letöltő linket.. Ja és úgy olvasom, hogy nem folytatják, [Wiki] bocs tévedtem:) aida64
Na mégsem ingyenes :(

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.