Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)

(#9001) Pisztillus válasza Chaser (#9000) üzenetére

Pisztillus
(senior tag)

Köszi a fáradozást, de ide tényleg elég ennyi. Azonban nem volt haszontalan, mert előbb-utóbb az itthoni gépet is miniatürizálom, s ahhoz pedig jól jöhet. :R

Old PH!oisonMixer - a PH!atikus

(#9002) Chaser válasza Pisztillus (#9001) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem volt fáradtság, csak megemlítettem, mert én abban töröm a fejem. Aztán gyorsan számolgattam kicsit és megláttam a lehetőséget..szakmai ártalom:D
Ha minden jól megy hamarosan beszámolhatok róla valóságban hogy is muzsikál a duo:)
De még mielőtt belevágnék megkérdem, tud-e valaki am3 itx lapról, pontosabban kérdezve: melyik a legolcsóbb lehetőség? Vehetnék éppen a mostani x2 procim alá amd lapot, de ha drágák nem éri meg vesződni, az asrock usb3 itx lap meg dual celeron 30k alatt van együtt.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#9003) kisza25 válasza Chaser (#9002) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

közel annyi lenne egy amd lap is(30eFt) bár most nem is találtam :U
én a helyedben asrock usb3 itx lap meg dual celeron-t venném és ezt később, ha akarod még elég sokáig lehet fejleszteni is

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#9004) moli.hu

moli.hu
(senior tag)

sziasztok,
szeretnem segitsegeteket kerni. olyan mini-itx hazat keresek, melynek:

-feltetlen: nincs 5.25-os meghajtohelye
-feltetlen: nincs slim optikaimeghajto-helye
-opcionalisan: nincs 3.5-es meghajtohelye
-feltetlen: van legalabb 1db 2.5-os vagy 3.5-os meghajtohelye

ha nincs belso tapegyseg, akkor mindenkepp olyan alaplap kell, melynek van dc-bemenete? vagy azokban a hazakban van atkotesi lehetoseg?

[ Szerkesztve ]

(#9005) zodo válasza moli.hu (#9004) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Antec ISK-100 és bemutatója.

(#9002) Chaser

Még mindig semmi változás Amd vonalon (talán drágább lett a lapom), vegyél Inteles lapot.
Mit építesz?

(#9006) szacsee

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Üdv urak!
Bocs a gépelési hibákért előre is, de korlátozva vagyok egy kicsit fizikailag. :B (bal kéz gipszben)
A héten megjön remélem az asroch h61-itx deszka és celeron 530 kombó.
Egy 150W-os fsp tápos foxconn házban kap helyet, amennyiben elmegy a 20 pines csatival + eatx...
Kíváncsi lennék most milyen alternatívák vannak lapos hűtők tekintetében.
Lehet nem most veszem meg, viszont mindenképp halkat szeretnék.
A ház tetejébe tudok tenni 8-12cm-es légkavarót, így ha a hűtőhöz adott venti hangos akkor ezt ki tudom küszöbölni.

Brazoson is agyaltam sokat, de úgy néz ki cpu-ban elég gyenge.... :(
5.1-es kivezetés miatt lett itx deszka, mivel ilyen ár alatt nem nagyon van ilyen.
Akinek ez nem fontos és elég a d-sub +3 jack az matx kombóban már 25K körül vehet ilyet és erősen veri a brazost cpu-ban. 530t cerkával szerintem fogyasztásban is akörül van.
Fogyasztásmérővel tudok majd adatokkal szolgálni... :K

(#9007) Chaser válasza kisza25 (#9003) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Akkor az lesz, nem vagyok hajlandó 20k-nál többet adni egy am3 itx lapért, mikor az asrock 1155 18k, 1 hete még 17 volt..sok mindennek elmászott az ára.

zodo: Azt néztem hogy 30k fölött van....viccesek ezek a gyártók vagy az amd vagy nem tudom:)

(#9008) szacsee válasza Chaser (#9007) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

... vagy a piac ilyen sajnos. :(

(#9009) Chaser válasza szacsee (#9008) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az amd lapok soha nem voltak kifejezetten olcsóak, de mind1, intel lesz.
Valakinek nincs drivere mx-31 infrához meg a távvezérlőhöz? Adtak hozzá egy lemezt, de azon csak a kártyaolvasó drivere van, infra felét felismerte a W7, másik felét meg nem. Sw-t meg egyáltalán nincs. Próbáltam vele bekapcsolni a gépet, de nem kapcsolta, pedig azt hallottam eddig hogy ez be is kapcsolja a gépet.
Codegen oldala nálam meg egy nagy tré..nem töltődik be semmi az alap oldalon kívül.

(#9010) szacsee válasza Chaser (#9009) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pedig ált. intel deszkák drágábbak szoktak lenni. Legalábbis régebben cimboráim ezért váltottak amd-re.
Itt némi help.
Bekapcsolást gondolom lap biosában lehetne állítani (power up by.... IR /CIR), többi pedig regedit, vagy xml turkálós. Ha viszont belőtted, akkor elmentve később újratelepítésnél nincs probléma.

(#9011) Chaser válasza szacsee (#9010) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Elvileg W7-nek automatikusan fel kell ismernie. RC126 remote, eszközkezelőben !-esen van és azt mondta tökéletesen működik. Én látok csak ellentétet benne?:D Köszi ezt már néztem, nem tudom hol a gond.

(#9012) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az eszköz nem indítható..code 10.

(#9013) Chaser válasza Chaser (#9012) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sehogy nem akar elindulni, lehet hogy gyári defektes a vevő. Nagyon örülök neki.

(#9014) szacsee válasza Chaser (#9013) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

HTPC topikban kérdezted már?

(#9015) Chaser válasza szacsee (#9014) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem. Elment tőle a kedvem, már azon agyalok hogy tudom a T60-at fHD képessé tenni.. a pc-től meg hogy tudok megszabadulni:D

(#9016) kisza25 válasza Chaser (#9015) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

na te sem vagy az a türelmes típus:D
nézted a kártyaolvasó/távirányító típusát, mert szerintem az ő oldalukon kellene kutakodnod,
amúgy a codegen oldala explorerre van optimalizálva, foxival bizonyos dolgok nem aktívak:)

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#9017) Chaser válasza kisza25 (#9016) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

RC 126 a control, azzal nem is lehet nagy baj, pislog az ártatlan ha megnyomom, a vevő nem oké.
Chrome-mal néztem, semmi nem volt aktív:)
Esetleg 7végén még ránézek, aztán eladom, felgyújtom, visszaviszem v valamit csinálok vele..csajt is elhajtom ha nem azt hozza amit várok, majd pont egy ilyen sz@rhoz leszek türelmes:D

(#9018) kisza25 válasza Chaser (#9017) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nekem eddig egy tv tunerem volt amit lehetett távirányítani, na azzal én is megszenvedtem, de ott is a driver volt a lényeg

(#9019) PeachMan válasza Chaser (#9009) üzenetére

PeachMan
(senior tag)

Ugyanilyen házat vettem éppen az elmúlt héten én is. Sikerült valahogyan egy olyan telepítést végrehajtanom, hogy nem akart menni az infra. Bárhogy állítottam a drivereket (a CD-n nincs hozzá és nem is kell), folyton maradt az Eszközkezelő-ben valami gebasz.
Meguntam, format, reinstall egy másik (nem turkált DVD-s, se update belepakolt, se semmi) Win7 és láss csodát, működött elsőre. A kikapcsoló gomb alatatja és felébreszti a gépet flottul. Szóval nem biztos, hogy az eszköz rossz, hanem a Win beállítás.

"- Láttam Jézust! - Jó neked! Én is akartam, de nem volt már rá jegy!"

(#9020) zodo válasza Chaser (#9007) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Volt idő hogy leesett az ára de most sem vészes mert kb. ennyiről indult tavaly novemberben én is 33k-ért vettem. Gondolom nincs más alternatíva csak a Sapphire 25k környékén ill. amúgy sincs túlárasztva a piac Amd oldaláról és ez egy remek lap ezért biztos úgy vélték hogy akinek kell ennyiért is megveszi vagy vesz full int. lapot esetleg árfolyam emelkedés vagy nem tudom. :)

[ Szerkesztve ]

(#9021) Mercutio_ válasza Chaser (#9007) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Ha az a ki@&# Asrock A75M-ITX végre itthon is kapható lenne én is sokkal boldogabb lennék, pattanna át bele az A6-3650 aztán indulhat az alulfeszelés :DD (ha a mATX-es A75M-hez hasonlóan ez is 20k körül lesz persze csak akkor)

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#9022) Chaser válasza PeachMan (#9019) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

W7-tel sztem nincs gond, update is ki van lőve. Sajnos nem külső usb csatis a cucc hogy megnézzem mondjuk a notival...jut eszembe abban is van infra, hátha szeretik egymást majd kipróbálom.

zodo: Hát passz, arra emlékszem hogy tavaly 25k alatt is volt a kis asus lap.

Mercutio_: Neweggen 95$ az A75M-ITX, gyanítom valahol 25-30k huf lesz itthon.

(#9023) moli.hu válasza zodo (#9005) üzenetére

moli.hu
(senior tag)

Koszonom!
Alternativa letezik? Ennel joval egyszerubb, kevesbe szep, iparibb, kevesbe jol szellozo hazat tudsz/tudtok ajanlani?

-feltetlen: nincs 5.25-os meghajtohelye
-feltetlen: nincs slim optikaimeghajto-helye
-opcionalisan: nincs 3.5-es meghajtohelye
-feltetlen: van legalabb 1db 2.5-os vagy 3.5-os meghajtohelye

[ Szerkesztve ]

(#9024) szacsee

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Összeraktam az asrock deszkát dual cerkával. :DD
Brutális!

Brazost CPU-ban nagyon elveri...

1.15-ös aida-val:
CPU Queen:14880
CPU ZLib :70.0 MB/mp
CPU AES: 13134
CPU Hash:691 MB/mp
FPU VP8: 1287
FPU Julia: 3778
FPU Mandel: 2004
FPU SinJulia: 1058
Mem olv:12433 MB/mp
Mem írás:12631 MB/mp
Mem másolás:12559 MB/mp
Késleltetés: 67.6 ns

[ Szerkesztve ]

(#9025) Chaser válasza szacsee (#9024) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Fogyasztást néztél? Mi a pontos konfig?

(#9026) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Jah és a lényeg: van alulfesz opció a biosban?:)

(#9027) szacsee válasza Chaser (#9025) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

FSP200-50GL (PF) táppal
Asrock H61 ITX
2x2 Gb Kingmax Herkules 1600 @ 1066 (ez vót itthon) :D
3,5" Hitachi 5k3 2tb

kikapcsolva 7w (táp nem Erp-s)
idle:33-44W
prime:58W
Műszer nem nagy szám és a táp sem.. :(

Nincs alúlfesz csak ramfesz és időzítés.
Ramot 1066-on tekeri csak.

[ Szerkesztve ]

(#9028) Chaser válasza szacsee (#9027) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Kevesebbre számítottam, ennyi az x2-es gépem is, bár a tápon is sok múlik, nem ismerem a tiedet. Az én gépem standby 0.5-1W.
Alulfesz hiánynak nem örülök :(

(#9029) zodo válasza moli.hu (#9023) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Itt találsz három típust is ill. itt a legolcsóbb a panel + külső tápegység.
Itt újabb négy típus közül választhatsz.
Esetleg a Gigabyte MIB T5140 is jó lehet, igaz nem ipari.
Ennél egyszerűbbek nincsenek, max. kerítesz valami megfelelő dobozt és belefaragod a gépet. Nem vicc! :)

(#9030) Mercutio_ válasza szacsee (#9024) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Közel 2X-es fogyival illik is :D

Chaser: Jah, látom +20$ a mATX változathoz képest, ha 25k-nál megállna még talán bevállalnám.

Kérdés: A75M-en csak HDMI kimenet van, hol/mennyiért lehet a legolcsóbban megoldani, hogy a kimenetet a monitorom DVI bemenetére rá tudjam kötni? Sima kis általakítót nem szeretnék, mert az hosszú távon szerintem nem tenne jót az alaplapi HDMI csatinak (elég kis sérülékenynek látom azt a méretet) szóval valami kábel lenne az ideális :U (vagy olyan átalakító, aminél az egyik vége a hdmi-be megy bele, van egy kis kábel és annak a végén egy DVI aljzat, amibe a DVI kábel egyébként az alaplapba menő végét dughatom)

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#9031) szacsee válasza Mercutio_ (#9030) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

(#9032) Mercutio_ válasza szacsee (#9031) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Ha a második képen az egy aljzat, akkor igen :K csak jó lenne valami kevésbé merev rész a 2 vége közé, mert elég szűkös a hely a lap mögött és nem szeretném törni a kábelt.

(#9033) toldy válasza Mercutio_ (#9032) üzenetére

toldy
(őstag)
LOGOUT blog

Valami ilyesmit keresel?

Az élet nem habostorta. / Hírdetéseim : http://href.hu/x/hn43

(#9034) Mercutio_ válasza toldy (#9033) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Sajna nem látom a DVI-véége milyen, de kösz a tippeket, azt hiszem ezt kerestem (egyik vége alaplapba, másik a TFT-re.

(#9035) szacsee válasza Mercutio_ (#9034) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez jónak tűnik.. :K
Ilyen a másik fele, csak a gipsz megzavarta a fényképezőgépet. :DDD
Kábele viszont merev sajnos.

(#9036) Chaser válasza szacsee (#9035) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A kis cerka tudja a dxva módot mpc-hc alatt?

(#9037) HookR

HookR
(senior tag)

Asrock A75M-ITX review - Tweaktown

Az a gyanúm, nem véletlenül nem tolonganak a gyártók FM1-es mini-ITX lapok széles választékát piacra dobni. Az AMD partnerei minden bizonnyal behatóbban ismerik az AMD útitervét, s ha igazak a pletykák, relatíve hamar jön a Trinity FM2-es tokozással.

Alu hűtőborda profil eladó - http://tinyurl.com/hutobordaprofil

(#9038) moli.hu válasza zodo (#9029) üzenetére

moli.hu
(senior tag)

Koszonom. Sajnos ezek jo resze megintcsak dvd-s.
A faragas nem johet szoba, mert sok tiz-szaz darabra volna szuksegem.

[ Szerkesztve ]

(#9039) csƵ

csƵ
(senior tag)
LOGOUT blog

Lian Li Q25 review.

"- Szolgának jó leszel, de sokat nem érsz, Túl büszke a szemed, és furcsán beszélsz."

(#9040) toldy válasza HookR (#9037) üzenetére

toldy
(őstag)
LOGOUT blog

Nem tűnik rossz lapnak, kíváncsi vagyok milyen árban lesz itthon. Egyébként az fm2 majd csak tavasszal érkezik nem?

csƵ: je, nekem tetszik ez a ház, nagyon. Az viszont nem tetszik benne hogy
1, hosszabb mint a q08
2, nincs elől usb?
3, ki az az idiota aki hot swap-ra csinálta azt az 5 hdd helyet? főleg úgy hogy atápkábelek innen elölről, ( táptól) mennek? :W

(#9041) dabadab válasza moli.hu (#9038) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Es az M250? Az pont az, amit leírtál. Ipari, meg pont az van meg nincs benne, amit szeretnél. (Nem ipariból meg az EPC3 ugyanez, csak olcsóbb és van benne paneltáp.)

[ Szerkesztve ]

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#9042) moli.hu válasza dabadab (#9041) üzenetére

moli.hu
(senior tag)

lattam, koszonom, ezert irtam, hogy "jo resze". van 3 talalat 10000ft kornyeken (tappal), ez is valami. csak tobbre szamitottam. joval tobbre.

[ Szerkesztve ]

(#9043) dabadab

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Tényleg, ha már itt vagyok: van valami tippetek low profile hűtőre, ami jó lenne egy 65 W TDP-s Llanora? A legalacsonyabb, amit láttam, az a Big Shuriken, aminek az 58 mm-re még mindig elég sok, másrészt meg fogalmam sincs, hogy mennyire fér el egy mitx alaplapon.

(#9044) toldy válasza dabadab (#9043) üzenetére

toldy
(őstag)
LOGOUT blog

Így hírtelen a prolimatech samuel 17 és a scythe "közúti" jutt eszembe. 4,5 és 4 cm.

(#9045) HookR válasza toldy (#9040) üzenetére

HookR
(senior tag)

"Egyébként az fm2 majd csak tavasszal érkezik nem?"
Hát ez az! Az FM1-re (bő) fél évre rá már jön is az FM2. Tekintve, hogy a mini-ITX azért mégis csak rétegplatform, bizonyára nem éri meg minden gyártónak ilyen rövid életciklusra terméket fejleszteni. (Pláne, ha igaz pletyka, hogy az FM2-es foglalat képes lesz fogadni az FM1-es processzorokat.)

"ki az az idiota aki hot swap-ra csinálta azt az 5 hdd helyet? főleg úgy hogy atápkábelek innen elölről, ( táptól) mennek?"
Ezt nem értem. A HDD-ket bal oldalról betolod a jobb oldalt (alaplappal majdnem egy síkban) lévő nyák csatlakozóiba, aminek a túlsó (azaz jobb) oldalán lévő csatlakozókba meg a táp- és adatkábeleket kell dugni. A ház hátulja, azaz a tápegység irányába nem néz egy csatlakozó sem a hot swap keretben. Vagy nem erre gondoltál? :F

Alu hűtőborda profil eladó - http://tinyurl.com/hutobordaprofil

(#9046) dabadab válasza toldy (#9044) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A Kozuti tényleg jól néz ki (A Samuelre kellene még plusz venti, úgy meg már túl nagy), köszi!

(#9047) Mercutio_ válasza dabadab (#9043) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Nem tudom mi a lényegesebb, a magasság, vagy a szélesség adatok, de esetleg Scythe Shuriken Rev.B ventivel 64mm magas viszont csak 116x105 méretű, a Big shuriken 125x135-ével szemben ami így néz ki egy mITX lapon :D a Rev.B kevésbé lóg rá a memókra és mivel magasabb talán az esetleges alaplapi hűtőbordák se okoznak gondot.
Itt pedig a lap alján egy Kozuti szerelvény látható :DDD

[ Szerkesztve ]

(#9048) Mercutio_ válasza HookR (#9045) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Mi ez az FM2? Már megint le vagyok maradva :B

(#9049) toldy válasza HookR (#9045) üzenetére

toldy
(őstag)
LOGOUT blog

Pontosan, a tápkábeleket át kell húzni a gépen bal oldalról, azért hogy jobb oldalt bedughassam. akkor már fordították volna meg a keretet, szerintem mindegy lenne hogy a jobb vagy bal oldalt kapom le, de legalább normálisabb kábel menedzsment alakítható ki. szerintem. ( jó ez a win8 :)) )

Mercutio_
Az fm1 utódja, állítólag az am3+ is meg fog szűnni és egy tokozásban meg lesz oldva minden ( legalábis ezt olvastam valahol)

[ Szerkesztve ]

(#9050) dabadab válasza Mercutio_ (#9047) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Megneztem, az IPC3-ban kb 50 mm hely van felfele, ezt kell beosztani :)
A Shuriken csak ugy ferne be, ha kivagnam felette a lemezt, amitol biztos lenne egy adag Mad Max Interceptor feelingje, de inkabb kihagynam :)

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.