Köszi a fáradozást, de ide tényleg elég ennyi. Azonban nem volt haszontalan, mert előbb-utóbb az itthoni gépet is miniatürizálom, s ahhoz pedig jól jöhet. 
Old PH!oisonMixer - a PH!atikus

Köszi a fáradozást, de ide tényleg elég ennyi. Azonban nem volt haszontalan, mert előbb-utóbb az itthoni gépet is miniatürizálom, s ahhoz pedig jól jöhet. 
Old PH!oisonMixer - a PH!atikus
Nem volt fáradtság, csak megemlítettem, mert én abban töröm a fejem. Aztán gyorsan számolgattam kicsit és megláttam a lehetőséget..szakmai ártalom
Ha minden jól megy hamarosan beszámolhatok róla valóságban hogy is muzsikál a duo
De még mielőtt belevágnék megkérdem, tud-e valaki am3 itx lapról, pontosabban kérdezve: melyik a legolcsóbb lehetőség? Vehetnék éppen a mostani x2 procim alá amd lapot, de ha drágák nem éri meg vesződni, az asrock usb3 itx lap meg dual celeron 30k alatt van együtt.
New world...old thinking...IBM T60;)
közel annyi lenne egy amd lap is(30eFt) bár most nem is találtam 
én a helyedben asrock usb3 itx lap meg dual celeron-t venném és ezt később, ha akarod még elég sokáig lehet fejleszteni is
ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

sziasztok,
szeretnem segitsegeteket kerni. olyan mini-itx hazat keresek, melynek:
-feltetlen: nincs 5.25-os meghajtohelye
-feltetlen: nincs slim optikaimeghajto-helye
-opcionalisan: nincs 3.5-es meghajtohelye
-feltetlen: van legalabb 1db 2.5-os vagy 3.5-os meghajtohelye
ha nincs belso tapegyseg, akkor mindenkepp olyan alaplap kell, melynek van dc-bemenete? vagy azokban a hazakban van atkotesi lehetoseg?
[ Szerkesztve ]
(#9002) Chaser
Még mindig semmi változás Amd vonalon (talán drágább lett a lapom), vegyél Inteles lapot.
Mit építesz?
Üdv urak!
Bocs a gépelési hibákért előre is, de korlátozva vagyok egy kicsit fizikailag.
(bal kéz gipszben)
A héten megjön remélem az asroch h61-itx deszka és celeron 530 kombó.
Egy 150W-os fsp tápos foxconn házban kap helyet, amennyiben elmegy a 20 pines csatival + eatx...
Kíváncsi lennék most milyen alternatívák vannak lapos hűtők tekintetében.
Lehet nem most veszem meg, viszont mindenképp halkat szeretnék.
A ház tetejébe tudok tenni 8-12cm-es légkavarót, így ha a hűtőhöz adott venti hangos akkor ezt ki tudom küszöbölni.
Brazoson is agyaltam sokat, de úgy néz ki cpu-ban elég gyenge.... 
5.1-es kivezetés miatt lett itx deszka, mivel ilyen ár alatt nem nagyon van ilyen.
Akinek ez nem fontos és elég a d-sub +3 jack az matx kombóban már 25K körül vehet ilyet és erősen veri a brazost cpu-ban. 530t cerkával szerintem fogyasztásban is akörül van.
Fogyasztásmérővel tudok majd adatokkal szolgálni... 
Akkor az lesz, nem vagyok hajlandó 20k-nál többet adni egy am3 itx lapért, mikor az asrock 1155 18k, 1 hete még 17 volt..sok mindennek elmászott az ára.
zodo: Azt néztem hogy 30k fölött van....viccesek ezek a gyártók vagy az amd vagy nem tudom
... vagy a piac ilyen sajnos. 
Az amd lapok soha nem voltak kifejezetten olcsóak, de mind1, intel lesz.
Valakinek nincs drivere mx-31 infrához meg a távvezérlőhöz? Adtak hozzá egy lemezt, de azon csak a kártyaolvasó drivere van, infra felét felismerte a W7, másik felét meg nem. Sw-t meg egyáltalán nincs. Próbáltam vele bekapcsolni a gépet, de nem kapcsolta, pedig azt hallottam eddig hogy ez be is kapcsolja a gépet.
Codegen oldala nálam meg egy nagy tré..nem töltődik be semmi az alap oldalon kívül.
Pedig ált. intel deszkák drágábbak szoktak lenni. Legalábbis régebben cimboráim ezért váltottak amd-re.
Itt némi help.
Bekapcsolást gondolom lap biosában lehetne állítani (power up by.... IR /CIR), többi pedig regedit, vagy xml turkálós. Ha viszont belőtted, akkor elmentve később újratelepítésnél nincs probléma.
Elvileg W7-nek automatikusan fel kell ismernie. RC126 remote, eszközkezelőben !-esen van és azt mondta tökéletesen működik. Én látok csak ellentétet benne?
Köszi ezt már néztem, nem tudom hol a gond.
Az eszköz nem indítható..code 10.
Sehogy nem akar elindulni, lehet hogy gyári defektes a vevő. Nagyon örülök neki.
HTPC topikban kérdezted már?
Nem. Elment tőle a kedvem, már azon agyalok hogy tudom a T60-at fHD képessé tenni.. a pc-től meg hogy tudok megszabadulni
na te sem vagy az a türelmes típus
nézted a kártyaolvasó/távirányító típusát, mert szerintem az ő oldalukon kellene kutakodnod,
amúgy a codegen oldala explorerre van optimalizálva, foxival bizonyos dolgok nem aktívak
ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##
RC 126 a control, azzal nem is lehet nagy baj, pislog az ártatlan ha megnyomom, a vevő nem oké.
Chrome-mal néztem, semmi nem volt aktív
Esetleg 7végén még ránézek, aztán eladom, felgyújtom, visszaviszem v valamit csinálok vele..csajt is elhajtom ha nem azt hozza amit várok, majd pont egy ilyen sz@rhoz leszek türelmes
nekem eddig egy tv tunerem volt amit lehetett távirányítani, na azzal én is megszenvedtem, de ott is a driver volt a lényeg

Ugyanilyen házat vettem éppen az elmúlt héten én is. Sikerült valahogyan egy olyan telepítést végrehajtanom, hogy nem akart menni az infra. Bárhogy állítottam a drivereket (a CD-n nincs hozzá és nem is kell), folyton maradt az Eszközkezelő-ben valami gebasz.
Meguntam, format, reinstall egy másik (nem turkált DVD-s, se update belepakolt, se semmi) Win7 és láss csodát, működött elsőre. A kikapcsoló gomb alatatja és felébreszti a gépet flottul. Szóval nem biztos, hogy az eszköz rossz, hanem a Win beállítás.
"- Láttam Jézust! - Jó neked! Én is akartam, de nem volt már rá jegy!"
Volt idő hogy leesett az ára de most sem vészes mert kb. ennyiről indult tavaly novemberben én is 33k-ért vettem. Gondolom nincs más alternatíva csak a Sapphire 25k környékén ill. amúgy sincs túlárasztva a piac Amd oldaláról és ez egy remek lap ezért biztos úgy vélték hogy akinek kell ennyiért is megveszi vagy vesz full int. lapot esetleg árfolyam emelkedés vagy nem tudom. 
[ Szerkesztve ]

Ha az a ki@&# Asrock A75M-ITX végre itthon is kapható lenne én is sokkal boldogabb lennék, pattanna át bele az A6-3650 aztán indulhat az alulfeszelés
(ha a mATX-es A75M-hez hasonlóan ez is 20k körül lesz persze csak akkor)
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))
W7-tel sztem nincs gond, update is ki van lőve. Sajnos nem külső usb csatis a cucc hogy megnézzem mondjuk a notival...jut eszembe abban is van infra, hátha szeretik egymást majd kipróbálom.
zodo: Hát passz, arra emlékszem hogy tavaly 25k alatt is volt a kis asus lap.
Mercutio_: Neweggen 95$ az A75M-ITX, gyanítom valahol 25-30k huf lesz itthon.

Koszonom!
Alternativa letezik? Ennel joval egyszerubb, kevesbe szep, iparibb, kevesbe jol szellozo hazat tudsz/tudtok ajanlani?
-feltetlen: nincs 5.25-os meghajtohelye
-feltetlen: nincs slim optikaimeghajto-helye
-opcionalisan: nincs 3.5-es meghajtohelye
-feltetlen: van legalabb 1db 2.5-os vagy 3.5-os meghajtohelye
[ Szerkesztve ]
Összeraktam az asrock deszkát dual cerkával. 
Brutális!
Brazost CPU-ban nagyon elveri...
1.15-ös aida-val:
CPU Queen:14880
CPU ZLib :70.0 MB/mp
CPU AES: 13134
CPU Hash:691 MB/mp
FPU VP8: 1287
FPU Julia: 3778
FPU Mandel: 2004
FPU SinJulia: 1058
Mem olv:12433 MB/mp
Mem írás:12631 MB/mp
Mem másolás:12559 MB/mp
Késleltetés: 67.6 ns
[ Szerkesztve ]
Fogyasztást néztél? Mi a pontos konfig?
Jah és a lényeg: van alulfesz opció a biosban?
FSP200-50GL (PF) táppal
Asrock H61 ITX
2x2 Gb Kingmax Herkules 1600 @ 1066 (ez vót itthon) 
3,5" Hitachi 5k3 2tb
kikapcsolva 7w (táp nem Erp-s)
idle:33-44W
prime:58W
Műszer nem nagy szám és a táp sem.. 
Nincs alúlfesz csak ramfesz és időzítés.
Ramot 1066-on tekeri csak.
[ Szerkesztve ]
Kevesebbre számítottam, ennyi az x2-es gépem is, bár a tápon is sok múlik, nem ismerem a tiedet. Az én gépem standby 0.5-1W.
Alulfesz hiánynak nem örülök 
Itt találsz három típust is ill. itt a legolcsóbb a panel + külső tápegység.
Itt újabb négy típus közül választhatsz.
Esetleg a Gigabyte MIB T5140 is jó lehet, igaz nem ipari.
Ennél egyszerűbbek nincsenek, max. kerítesz valami megfelelő dobozt és belefaragod a gépet. Nem vicc! 

Közel 2X-es fogyival illik is 
Chaser: Jah, látom +20$ a mATX változathoz képest, ha 25k-nál megállna még talán bevállalnám.
Kérdés: A75M-en csak HDMI kimenet van, hol/mennyiért lehet a legolcsóbban megoldani, hogy a kimenetet a monitorom DVI bemenetére rá tudjam kötni? Sima kis általakítót nem szeretnék, mert az hosszú távon szerintem nem tenne jót az alaplapi HDMI csatinak (elég kis sérülékenynek látom azt a méretet) szóval valami kábel lenne az ideális
(vagy olyan átalakító, aminél az egyik vége a hdmi-be megy bele, van egy kis kábel és annak a végén egy DVI aljzat, amibe a DVI kábel egyébként az alaplapba menő végét dughatom)
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

Ha a második képen az egy aljzat, akkor igen
csak jó lenne valami kevésbé merev rész a 2 vége közé, mert elég szűkös a hely a lap mögött és nem szeretném törni a kábelt.
Valami ilyesmit keresel?
Az élet nem habostorta. / Hírdetéseim : http://href.hu/x/hn43

Sajna nem látom a DVI-véége milyen, de kösz a tippeket, azt hiszem ezt kerestem (egyik vége alaplapba, másik a TFT-re.
Ez jónak tűnik.. 
Ilyen a másik fele, csak a gipsz megzavarta a fényképezőgépet. 
Kábele viszont merev sajnos.
A kis cerka tudja a dxva módot mpc-hc alatt?

Asrock A75M-ITX review - Tweaktown
Az a gyanúm, nem véletlenül nem tolonganak a gyártók FM1-es mini-ITX lapok széles választékát piacra dobni. Az AMD partnerei minden bizonnyal behatóbban ismerik az AMD útitervét, s ha igazak a pletykák, relatíve hamar jön a Trinity FM2-es tokozással.
Alu hűtőborda profil eladó - http://tinyurl.com/hutobordaprofil

Koszonom. Sajnos ezek jo resze megintcsak dvd-s.
A faragas nem johet szoba, mert sok tiz-szaz darabra volna szuksegem.
[ Szerkesztve ]
"- Szolgának jó leszel, de sokat nem érsz, Túl büszke a szemed, és furcsán beszélsz."
Nem tűnik rossz lapnak, kíváncsi vagyok milyen árban lesz itthon. Egyébként az fm2 majd csak tavasszal érkezik nem?
csƵ: je, nekem tetszik ez a ház, nagyon. Az viszont nem tetszik benne hogy
1, hosszabb mint a q08
2, nincs elől usb?
3, ki az az idiota aki hot swap-ra csinálta azt az 5 hdd helyet? főleg úgy hogy atápkábelek innen elölről, ( táptól) mennek? 

lattam, koszonom, ezert irtam, hogy "jo resze". van 3 talalat 10000ft kornyeken (tappal), ez is valami. csak tobbre szamitottam. joval tobbre.
[ Szerkesztve ]
Tényleg, ha már itt vagyok: van valami tippetek low profile hűtőre, ami jó lenne egy 65 W TDP-s Llanora? A legalacsonyabb, amit láttam, az a Big Shuriken, aminek az 58 mm-re még mindig elég sok, másrészt meg fogalmam sincs, hogy mennyire fér el egy mitx alaplapon.
Falsus in uno, falsus in omnibus.
Így hírtelen a prolimatech samuel 17 és a scythe "közúti" jutt eszembe. 4,5 és 4 cm.

"Egyébként az fm2 majd csak tavasszal érkezik nem?"
Hát ez az! Az FM1-re (bő) fél évre rá már jön is az FM2. Tekintve, hogy a mini-ITX azért mégis csak rétegplatform, bizonyára nem éri meg minden gyártónak ilyen rövid életciklusra terméket fejleszteni. (Pláne, ha igaz pletyka, hogy az FM2-es foglalat képes lesz fogadni az FM1-es processzorokat.)
"ki az az idiota aki hot swap-ra csinálta azt az 5 hdd helyet? főleg úgy hogy atápkábelek innen elölről, ( táptól) mennek?"
Ezt nem értem. A HDD-ket bal oldalról betolod a jobb oldalt (alaplappal majdnem egy síkban) lévő nyák csatlakozóiba, aminek a túlsó (azaz jobb) oldalán lévő csatlakozókba meg a táp- és adatkábeleket kell dugni. A ház hátulja, azaz a tápegység irányába nem néz egy csatlakozó sem a hot swap keretben. Vagy nem erre gondoltál? 
Alu hűtőborda profil eladó - http://tinyurl.com/hutobordaprofil
A Kozuti tényleg jól néz ki (A Samuelre kellene még plusz venti, úgy meg már túl nagy), köszi!

Nem tudom mi a lényegesebb, a magasság, vagy a szélesség adatok, de esetleg Scythe Shuriken Rev.B ventivel 64mm magas viszont csak 116x105 méretű, a Big shuriken 125x135-ével szemben ami így néz ki egy mITX lapon
a Rev.B kevésbé lóg rá a memókra és mivel magasabb talán az esetleges alaplapi hűtőbordák se okoznak gondot.
Itt pedig a lap alján egy Kozuti szerelvény látható 
[ Szerkesztve ]

Mi ez az FM2? Már megint le vagyok maradva 
Pontosan, a tápkábeleket át kell húzni a gépen bal oldalról, azért hogy jobb oldalt bedughassam. akkor már fordították volna meg a keretet, szerintem mindegy lenne hogy a jobb vagy bal oldalt kapom le, de legalább normálisabb kábel menedzsment alakítható ki. szerintem. ( jó ez a win8
)
Mercutio_
Az fm1 utódja, állítólag az am3+ is meg fog szűnni és egy tokozásban meg lesz oldva minden ( legalábis ezt olvastam valahol)
[ Szerkesztve ]
Megneztem, az IPC3-ban kb 50 mm hely van felfele, ezt kell beosztani 
A Shuriken csak ugy ferne be, ha kivagnam felette a lemezt, amitol biztos lenne egy adag Mad Max Interceptor feelingje, de inkabb kihagynam