Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HookR

    addikt

    válasz NTX #13152 üzenetére

    Ahogy azt zodo is mondja, abban a házban, ekkora méretű hűtőkkel az említett processzort passzívan hűteni nem reális elvárás. Amit tehetsz a csendre való törekvés érdekében:
    - Processzort alulfeszeled és/vagy alacsonyabb órajelen járatod a kisebb hőtermelés érdekében.
    - Minél nagyobb méretű (legalább 120mm-es), alacsony fordulatú ventilátorhoz választasz méretben passzoló, 50mm-be vele együtt beférő hőcsöves léghűtőt. A szűkös magasság okán a venti vastagságát is célszerűbb minimalizálni a léghűtő javára.

    A Kozuti még a 12mm magas Scythe Slip Stream 120mm-es ventivel is 52mm lenne, arról nem is beszélve, hogy szerintem a lapátjainak felülete, méretükből fakadó kialakítása nem elegendő a kielégítő légszállítás biztosításához alacsony fordulatszám (és így a lehetőségekhez mérten csendes működés) mellett.

    25mm-nél alacsonyabb ventilátor pl.:
    - Cooler Master XtraFlo 120 Slim (120x120x15mm)
    - Yate Loon D12SL-12C (120x120x20mm)
    - Aerocool Silent Master 200mm (200x200x20mm)

    Hogy melyik mennyire csendes, és pontosan mekkora a légszállítása, azzal kapcsolatban nincs tapasztalatom, érdemes kutakodni a neten tesztek, vélemények után.
    A linkelt oldalról a CM XtraFlo 15mm magas venti két hónapja - amikor legutóbb néztem - €11.- volt postával együtt magyar honba.

    U.I.: Ha esetleg eladóvá válna a Kozuti, szólj! Lehet, hogy érdekelne. :)

    ▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐

Új hozzászólás Aktív témák