- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- SSD kibeszélő
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hobby elektronika
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SONY LCD és LED TV-k
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LeC
addikt
válasz littlemole #300 üzenetére
én ilyet vennék:
WD5000AAKS◄► !!! FIGYELEM !!! E-MAILT ÍRJ!!!! Nem tudok a privikre válaszolni!!!!!! ◄► ◄► [Eladó Hardverek: www.LeC23.atw.hu] ◄► TEL: [06-20/520-48-93] ◄►
-
LeC
addikt
válasz littlemole #310 üzenetére
166-os tányérok vannak bennük.
◄► !!! FIGYELEM !!! E-MAILT ÍRJ!!!! Nem tudok a privikre válaszolni!!!!!! ◄► ◄► [Eladó Hardverek: www.LeC23.atw.hu] ◄► TEL: [06-20/520-48-93] ◄►
-
Porcupain
aktív tag
válasz littlemole #14111 üzenetére
Itt nézelődj: http://tinyurl.hu/k0ad/
velem érdemes üzletelni: http://goo.gl/xqTM9
-
Dzsekó
addikt
válasz littlemole #14108 üzenetére
1. Ha a notivinyó SATA-s, akkor azt simán be tudod tenni asztali gépbe, mert szabványos SATA táp és adatcsatija van, pont, mint a 3,5-ös SATA vinyónál. Az újabb tápokon van SATA tápkábel, ha régi tápod van, akkor lehet kapni Molex-Sata tápátalakítót ez csak 1 rövid kábel. Ehhez még ugye kell az adatkábel is.
2. Ha a notivinyó PATA, ahhoz komplett átalakító kell. 2,5-ös PATA nem olyan, mint a 3,5-ös PATA! Itt 1 szalagkábelen jön az adat és a táp is.
A fenti linken találsz 2,5-3,5 PATA átalakítót. -
Dzsekó
addikt
válasz littlemole #14266 üzenetére
Mindkettő jó vinyó, szerintem a 7200-as valamivel hangosabb, de asztalinál mindkettő halkabb.
Momentus még nem járt nálam, de a WD az elég néma a laptopban. Csak ilyen halk recc szerű apró kattanásokat/pöttyenéseket lehet hallani, ahogy mozog a fej, de ez nem összehasonlítható az asztali vinyók fejmozgatási hangjával.
Sokat megy egyhuzamban, szerintem bírnia kell a 24/7-et.
Az IBM laptopban nem megy 40 fok fölé, de valaki panaszkodott Toshiba laptopnál, hogy 50 fok fölé is megy. Most vagy az IBM szellőzése ultrabrutál vagy a Toshibáé szar.
Az viszont majdnem biztos, hogy egy 7200RPM-es 2,5"-os vinyó jobban melegszik, mint egy 5400RPM-es 2,5"-os vinyó.
Viszont mindkettő elmarad a 3,5"-os vinyók melegedésétől, szal ez sztem nem döntő kritérium.
Ha rendszervinyó lesz, akkor inkább 7200-as notivinyó ajánlott. -
félisten
válasz littlemole #41302 üzenetére
A Seagate ST2000DM001 nem a megbízhatóságáról híres típus sajnos.
A Seagate NAS széria viszonylag új, nincs sok tapasztalat róla.
A Red megbízhatónak tűnik eddig, de még ez a típus sem olyan idős, hogy tutira lehessen mondani bármit, ennek ellenére nem tudunk jobbat adattárolásra, így ezt ajánljuk.A Nas winyó természetesen belemegy PC-be, hiszen kívülről mindenben egyezik a többivel, csak azért NAS winyó, mert úgy tervezték, hogy bírja a folyamatos üzemet (24/7), és a firmware is NAS üzemre van optimalizálva (pl. RAID, stb.).
Általában elmondható, hogy az "X ezerrel olcsóbb, mint..." mondatok/gondolatok fontos adatok tárolása esetén kerülendőek.
Sajnos az adatok biztonsága drága mulatság, de legtöbb esetben megéri kifizetni azt a +X ezret.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
PainKiller13
őstag
válasz littlemole #41561 üzenetére
Teljesen jók, de egyébként az a Seagate sorozat is ajánlott volt, csak már nem kapni, azért nincs a listában. Nekem is olyan Seagatem van. 3 éves, hibátlan, pedig elég sokat megy nap mint nap.
-
Dzsekó
addikt
válasz littlemole #41561 üzenetére
Egyik legmegbízhatóbb 5400-as vinyó volt. Samsung utolsó szériás vinyója. Seagate a Samsung felvásárlása után az utolsó darabokat átcimkéztem, de lényegében azok is Samsung vinyók. Veheted nyugodtan. Sebessége sem olyan rossz, 667GB-os tányérokból áll, most tartanak 1TB-nál.
-
nagyúr
válasz littlemole #41968 üzenetére
Ha megbízható és megfelelő kapacitású a tápod és túlfeszültség védelemmel ellátott csatlakozóból kapja a gép az áramot, akkor érdemes ezeket megtenned. Asztali gép esetén. A full format opciót újabb oprendszereken hiába keresed. A HD sentinel használata élettartam alatt hasznos, az biztos. Új hdd- n lefuttatni ezeket a teszteket..., mindenképp megnyugvást hozhat, ha komolyabb hiba van, az úgy is jelentkezik hamar, de a hibák mindíg jóval később jönnek és jórészt a hdd- től független okok miatt.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz littlemole #41973 üzenetére
A Corsair az tényleg jó táp.
Milyen oprendszerről csináltad a formatot, hogy olyan sokáig tartott?
Az Advanced Format- nál ugyanis lényeges, itt a topicban gondolom olvastál róla.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz littlemole #41979 üzenetére
Szerintem Win 7 óta már jól kezelik az oprendszerek az AF- ot.
Win 8- at nem ismerem, de ott is meg lehet nézni ezt szerintem:"Hogyan lehet leellenőrizni, hogy hol kezdődik az első partíció?
Windows alatt indítsuk el az msinfo32 nevezetű programot (parancssorba: msinfo32), majd az Összetevők/Tárolás/Lemezek almenüben található "Partíció kezdetének eltolása" mellett található értéket osszuk el 4096-tal (azaz 4 kB-tal). Ha a kapott érték egy egész szám, akkor a partíció jó helyen kezdődik, azaz az SSD-n található 4 kB-os lapok írásával nem lesz probléma. Az emberek többsége (Windows XP alatt biztosan) itt 7,875-ös értéket fog kapni, mert a 63 szektorral eltolt partíció nem megfelelő egy SSD szempontjából."
Ez az SSD alignálásáról szóló cikkból van, de ne zavarjon, hogy SSD- t ír, én is így néztem meg a WD Black- et Win 7- en.
Amit a HD Sentinel ír, az szerintem másra vonatkozik, nem a partíció kezdetére![ Szerkesztve ]
-
El Kebir
őstag
válasz littlemole #41979 üzenetére
hiányosak az "olvasmányaid" az AF-ről... valójában a windowsban neked az nem jelent semmi változást, ugyanúgy 512byte lesz a látszólagos szektorméret, mert a hdd kifelé ezt emulálja. Az AF-os hdd-nél a partició kezdetére kell figyelni, hogy az a tényleges fizikai 4096byte-os szektorhatárra essen.
(mivel a szektorcsoportméret az ntfs-nél, a mai hdd tárméreteknél, alapból 4KiB, ezért az alapértelmezést meghagyva az is jó lesz)ubyegon2
amit fent leírtam, azt sokan nemtudják!
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Zola007
veterán
válasz littlemole #41987 üzenetére
igen, jó
de ha win7/8-al formáztad akkor biztosan jó, ezek már ismerik és jól is csinálják az AF-otMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
nagyúr
válasz littlemole #41987 üzenetére
Ha a kapott érték egy egész szám, akkor a partíció jó helyen kezdődik!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital