Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
válasz Borote #34043 üzenetére
Sejtettem, h ez lesz a következő kérdés.
Erre pontos választ magam sem tudok adni, legyen annyi elég, h soha nem volt PC-m.
Ezenkívül szeretek haladni a világgal, még ha nem is vagyok gamer, úgyhogy számomra az asztali használatot (is) csak notebook jelentheti.GaborGh
Még nem gépeltem ilyenen - baj lenne vele?
Viszont pár percre 'fogtam' már ilyet."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
CIRCA
csendes tag
Köszönöm szépen a segítséget meggyőztél, ezt választom akkor.
-
Collos23
tag
Helló!
Gondolkodom laptop vételen és a Lenovo Y570-es gépet néztem ki. Olvastam a fórumot és ahogy láttam csak jót írtatok róla. Neten böngészgettem amikor rátaláltam a hamarosan megjelenő Y580-as gépre ezen az oldalon. Ha tényleg 210ezer forint körüli ára lesz ennek a specifikációnak akkor érdemes szerintem várni. Ez tényleg ilyen áron lesz kapható MO-n is evvel a specifikációval? -
GaborGh
őstag
válasz runner 125 #34040 üzenetére
Egyébként Miss Vostro Elegancia billentyűzetén gépeltél már, vagy még csak távolról csodáltad?
-
Borote
addikt
válasz runner 125 #34040 üzenetére
15 colos volt az igény... Mondjuk csajos dizájn is, de hát na, mindent nem lehet
Nade ha nagyon ritkán szállítod, miért notebook? o.OCIRCA: Dell általában jobb gépeket gyárt, mint az Asus, kivéve ezt az Inspiront... Az az Asus szintén a nem ajánlott kategória, belépő minőséget képviseli a K széria, és a szerviz sem a legjobb.
Az ajánlott Y570 játékra sokkal alkalmasabb, mint a másik kettő, és a garanciális háttere is teljesen rendben van (mondjuk ez utóbbiban azért jobb a Dell).
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz GaborGh #34037 üzenetére
OMG
Gyönyörű, mondhatni bukásra született. - Nyilván ezt a notebookgyártásban nagy^ múlttal rendelkező Panasonic nem így gondolja.
Borote
Persze, de ne hasonlítsunk már össze egy asztali, 17,3"-os notit egy 14-essel.
Teljesen mások az arányok, más a felhasználási terület, stb. Utóbbinál fontos a hordozhatóság, előbbinél nem - legalábbis én nagyon ritkán cipelem az asztali notimat."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Borote
addikt
válasz runner 125 #34036 üzenetére
"minél vékonyabb házba foglalják bele a csúcsteljesítményt"
Nem is véletlen, hogy az Ultrabookok melegednek, és hangosak....De ugye tudod, hogy az a Vostro még az E5420-nál is vastagabb? (De még a 15"-os is). Amúgy a 14-15"-os gépek jellemzően ekkorák. Az a 2kg meg pont jó.
CIRCA: háááát, egyik sem Játszani szeretnél? Egy Y570 is pont ennyibe kerül
[ Szerkesztve ]
-
GaborGh
őstag
válasz runner 125 #34036 üzenetére
..nem hiába, az új notebook trend is a afelé tendál, h minél vékonyabb házba foglalják bele a csúcsteljesítményt.
Aha, igazad lehet (de nem)...
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz Borote #34030 üzenetére
Igen, nyilván ízlés kérdése.
..nem hiába, az új notebook trend is a afelé tendál, h minél vékonyabb házba foglalják bele a csúcsteljesítményt. Ezek mellett nálam már nem rúghat labdába egy ilyen gép, - mindamellett, h ez tényleg minőségi DELL, fém házban.
12-14"-os méretben nekem egy netbook és egy tablet teljesítménye nekem tökéletesen megfelel.
Asztali notinak következő darabom szinte biztosan egy 17,3"-os Vostro lesz, noh az maga az elegancia.
Bocs az offért."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
GaborGh
őstag
válasz Borote #34030 üzenetére
Egyedül az USB 3 hiányzik róla, de azt lehet orvosolni express carddal... azon kívül csatlakozókkal is tele van.
Van helyette e-sata...
NÓPARA: tudom, tudom, megterhelő egy webshopba bemásolni a notebook típusát, így megtettem helyetted FEKETE Ja, ugyanott is van.
Lassan már ott tartunk, hogy nekünk kell megrendelni és megvenni is a gépet a kedves fórumozó helyett...
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz runner 125 #34025 üzenetére
Ez ízlés kérdése, nekem speciel baromira tetszik
A kereten valóban lehetne mit csiszolni, viszont a többi szerintem szép. Egyedül az USB 3 hiányzik róla, de azt lehet orvosolni express carddal... azon kívül csatlakozókkal is tele van.Valahol mindig kell kompromisszumot kötni (ha csak nincs rá 4-500ezred, mint a Precision-ös különítménynek ), itt speciel a kijelző körül keret.
Viszont külső belső fémvázas gépet 3 év helyszíni garanciával nem osztogatnak minden sarkonu.i.: és még csak nem is nehéz.
NÓPARA: tudom, tudom, megterhelő egy webshopba bemásolni a notebook típusát, így megtettem helyetted FEKETE Ja, ugyanott is van.
[ Szerkesztve ]
-
-
runner 125
nagyúr
válasz Dhampir #34023 üzenetére
Hjah, de ehhez képest egy katonai, ütésálló, bombaálló^^ noti kutyfaxa.
Szerintem iszonyú ronda szegény. Bazi vastag maga a gép és a kijelző körüli keret is, ráadásul a lekerekítésnek köszönhetően még inkább retrós az egész.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
vagabor
aktív tag
Sziasztok!
Van nékem egy toshiba l505-111 laposom. Már több mint két éves szegény, viszont szerencsére eddig csak vinyót kellett benne cserélnem. ( toshiba )
Viszont néha már kevésnek érzem, mivel van amikor pár alkalmazásnál, játéknál rengeteget tölt. Ezért arra gondoltam mivel nyáron ugyis cserélek lapost (y580 ) és abba is szeretnék egy ssd-t, ezért a vinyót megvenném most, és bele tenném ebbe a laposomba, teljesítmény növekedést várva. Bár az enyémben t6600 proci van, én ugy tudom a vinyo is erős korlát ha a telesítményt nézzük.
Kérdés, érezhető lenne e a javulás ha cserélnék bele egy ssd-t?
Valamint ssdből vannak különböző méretűek? Én csak egy félét találtam (100*70*7mm)
ez elvileg jo a gépembe. Az interfész s-sata II, elvileg a legtöbb ssd-t is ilyennel szerelik.
Szóval ha kompatibilis a gépemmel, és pozitív választ adtok akkor talán belevágok.
Köszi előre is.Ha offtopic akkor ezer bocs, a modik majd átrakják.
[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING B650-PLUS, AMD Ryzen 7 7800X3D, DeepCool AK620 Zero Dark, CORSAIR VENGEANCE DDR5 RAM 32GB (2x16GB) 6000MHz, ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti, Cooler Master MWE 750, Fractal Design Core 3000, LG UltraGear 27GR75Q 27" IPS QHD 165Hz
-
Borote
addikt
válasz mrsitn #34012 üzenetére
Én EZT a gépet venném... Ennyiért NAGYON jó vétel a 3 év helyszíni garanciával, matt kijelzővel, háttérvilágításos billentyűzettel, magnézium ötvözet külső-belső, kényelmes billentyűzet, mi kell még?
Tudom, a háttértár nem a legnagyobb benne, viszont ennél csak ócskábbat lehet találni!Memóriát olcsón (6-7k) lehet bele venni még +4GB-ot!
-
Khaosz55
addikt
válasz Khaosz55 #33964 üzenetére
Megnéztem miket lehet választani a havernak béren kívüliből.
Samsung NP300 E5A-AU1
15,6"
Intel Pentium B950 2,1GHz
4Gb ram
750 Hdd
DVD olvasó író
Wifi + Hdm+kártya olvasó
Graf: Intel HD (ennyi volt ott)Thoshiba Satellite L750-1WW
15,6"
Intel Pentium B950 2,1GHz
4Gb ram
750 Hdd
DVD olvasó író
Wifi + kártya olvasó
Graf: Intel HD (ennyi volt ott)Kettő közül én a samsungot ajánlottam neki. Jól tettem ? Érdekes, hogy a Thoshiba-nál nem volt ott hogy van rajta HDMi kimenet. Gondolom van rajta.
Amire kell. Netezés+ rákötni Tv-re és Filmézés
Végül is dettó ugyan az a kettő.
-
k-adi
nagyúr
Helló,
Feb. végén szeretnék venni egy minél erősebb, megbízható laptopot, valamilyen normális, felvállalható, elegáns kinézettel.
A keret rá 200-230 ezer hufA noti márkákban és noti vga-kban totál nem vagyok otthon, így főleg ilyen téren szeretnék segítséget kérni.
Egy erős i5ös; 4 vagy 8gb ramos (megéri-e 8gb ramra bővíteni?); 15' képernyős; 300-500gb hdd-s (hdd mérete nem elsődleges) laptopra gondoltam első körben.... Márkát illetően nyitott vagyok mindenfelé, mivel totál nem tudom, melyik márkát érdemes elkerülni, melyiket nem.
A laptop erősen igénybe lenne véve, mind (3d)tervezés, játékok, hd filmek terén....
Bár tudom, hogy csoda-erős laptopot nem várhatok 200k-ért, de
Szívesen fogadok minden ajánlást, és természetesen előre köszönöm aki veszi a fáradságot.
u.i.:
eddig ezt a 2 asus notit ajánlották nekem:
Asus n55 -
mrsitn
csendes tag
Sziasztok újra.
Régebben adtatok jó tanácsot, így újra itt
Időm kevés utánaolvasgatni, így adom a paramétereket.
Adott unokahúgom, aki szeretne lapost venni PUEBLA utalványra.
Amire kellene a gép, ill egyéb szempontok:
-szakdoga írás
-HD filmek
-net, torrent - nagy alap vinyó
-méretben 15"
-prociban i3 vagy nagyobb
-játékra nem, de több alap alkalmazás egyszerre való futtatására lesz használva
-lehetőleg gyorsan ne évüljön el
-ha belefér akkor csajos design
-gyári oprendszer nem szükségesA max keret 180 000ft
Előre is kösz!
-
Borote
addikt
válasz justaview #34006 üzenetére
Persze, de erről tisztességes helyeken tájékoztatnak. Pl a Notebookstore az pont ilyen. Világosan lehet látni, ha Nemzetközi vagy Angol lokalizációs a gép. Ezek rendszerint külföldi beszerzésű, vagy renew készülékek, ráadásul rendszerint sokkal jobb áron, mint itthon. Jellemzően így lehet EliteBook-ot kapni 200-250e forintért.
xlinux: HP support teljesen rendben van Kell számla és garilevél, és akkor működik a külföldi garancia is. (Rádiumnál vásárolt gépekre nincs kizárva, hogy 1 év a garancia, volt már ebből probléma, ha jól emlékszem). Ha már külföldi HP, akkor SeniorTilla, tőle legalább azt kapod, amit megbeszéltek.
vendingo: EZT a gépet is érdemes belevenni a számításba! A matt kijelző előnyös tulajdonság Az említett 3 gépet érdemes vásárlás előtt élőben is megnézni, kipróbálni a billentyűzeteket, illetve hogy tetszik-e a matt kijelző! (Ez utóbbi egy hasznos tulajdonság )
[ Szerkesztve ]
-
xlinux
tag
Kinek van tapasztalata HP supportrol. Mennyire kell félni tőle ?
-
Borote
addikt
válasz didros #33974 üzenetére
Garanciához semmi közük, a gépeket, amiket árulnak, gyártói garanciával adják - szerencsére.
Ha gond van, akkor a garanciapapíron lévő számot kell hívni, vagy az adott szervizbe, átvételi pontra kell bevinni a gépet.justaview: ha szépen van megcsinálva, akkor egyáltalán nem feltűnő Az emberek többségének fel sem tűnik.
Német billentyűzetet azért érdemes előtte egy picit átrendezni, mert ö és ü kapásból van rajta, meg a 0 máshol van. Ha ezeket átteszed, spórolsz pár matricát
Illetve néhány az AltrGr-rel illetve néhány Shift-tel előhozható kombináció változik, ha ezt is szeretnéd, ez még 3-4 extra matrica.
Aktív témák
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Elektromos autók - motorok
- Házimozi belépő szinten
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Synology NAS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13" 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF DASH F15 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB DDR6 W11
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro 5 AN515 15 Gamer notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15IMH05H 15 notebook - i5 10300H 16GB RAM 256GB 480GB SSD GTX 1660 W11