Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Falovas

    aktív tag

    válasz KaraDani #14543 üzenetére

    Sajnos(?) még nem tartunk ott(én megvagyok nélküle, bár nem mondom, hogy nem lenne jó ha lenne), hogy ennyi pénzért ilyen tudású kamerát bárkihez is hozzá vágjanak.
    A 4K 60fps azért nem tartozik kimondottan a szerény igények közzé.
    De látva a technika ez irányú rohamos fejlődését azért én bizakodó vagyok, hogy ez a formátum 10 éven belül standard videós képformátummá fog , vagy tud majd válni.
    Videót készíteni annyi mint emléket gyártani és tárolni.
    Erre a tevékenységre nekem a mai napig az 1080p 25fps MP4 formátum kiválóan megfelel. Bár nagy ritkán a 4K 25fps-re is elragadtatom magam néha, de nem csinálok belőle rendszert. A 4K 60fps formátum jelentősen megnöveli a logisztikai technikai háttér költségét is. Több és nagyobb kapacitású SD kártyákra , több és nagyobb kapacitású külső HD tárolókra lesz szükség és egy jobb képességű otthoni PC-re is az esetleges videószerkesztési vágási konvertálási feladatokra. Szóval csak hajrá!
    Néztem ilyen tudású kamerákat, a Panasonic háza táján találtam is vagy kettőt, a HC-X1-et és a HC-X1000-at. Az áruk még azért jócskán 200e fölött van, és nem kifejezetten hobbi kameráknak néznek ki, bár ki tudja nem vagyunk egyformák, hogy ki mit használ hobbi videózásra.

    Végezetül eszembe jutott egy vicc. Amikor egy öreg bácsit megállítanak a falu szélén, hogy megkérdezzék tőle, hogy van e a faluban antiszemitizmus? Mire az volt a válasza, hogy nincs, de igény az volna rá!
    Szerintem a 4K 60fps is valami hasonló kategória... ;]

    " Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en

Új hozzászólás Aktív témák