Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • haruspex

    aktív tag

    válasz dioka7 #53302 üzenetére

    Mit jelent az, hogy jobb? A gx-széria eléggé e kompaktságra megy rá, a keresőjük gyengus, a fogásuk a méretükből fakadóan nem a legjobb, bár van hozzájuk markolat. Mindenképpen érdemes hozzájuk valamilyen pacake jellegű obi beszerzése, mert úgy zsebretevős gépek.

    Nekem GX9 A szenzorát "összepróbáltuk" a Canon 80d-vel nem annyira tudományos alapon, hasonló objektívekkel, kb. ugyan az a szint. AZ Újabb APSC-s Sony szenzorok jobbak, de nagyon szűk az a keresztmetszet ahol az egyik még jó, a másik már nem.

    A g80-ban a régebbi 16-os szenzor van, abban nem lesz előrelépés Jó kereső, kényelmes váz időjárásálló, meg az objektív is. A 14-140 nem rossz obi, használtam, egy rövid ideig, de nagyon ritkán kellett ezért eladtam, amennyit kell arra olcsóbb egy külön tele. Viszont nekem nagyon szűk az alja, ha nincs hozzá külön nagylátó, ott az a 4 mm sokat számít.

    Mivel kisméretű gépet keresel tájra, makróra, tájra mindenképpen a nagyobb látószöget javaslom, mert az fontosabb. Makróra egy raynox előtét a telére jó kezdet, aztán később lehet keresni Inkább a sötétebb szituációkhoz meg egy fényerősebb fix később, az minden rendszerre elérhető. A full framet, és az utazózoomot elengedném. A gx9 megfelel annak amit keresel egy 12-32, vagy 12-60-ek(ez raynoxal makróra is elég lehet.) Leszámítva az oldalra kihajtható kijelzős. HA gondolod, amúgy Pesten meg tudom mutatni a gépet.

    Canon-felé jó adapterezhetőség és az olcsó nagylátószögű ogbjektívek a fő vonzerő, de az m50 nem kifejezetten kicsi, de nem is nagy.

    Ami szóba jöhet még az a Fuji xt-100 meg egy tele, bár az AF-jét nem dicsérik, én még nem nyomkodta a fujisok tudnak okosat mondani. A 22.5mm-es kezdő látószög, de meg kell nézni merre tovább mert ott azért tudnak az objektíveknek borsos árat szabni a rendszeren.

    Hosszabb távon érdemes majd venni valamilyen olcsó fix utángyártott halszemet, vagy nagylátót majd, hogy kipróbáld a nagylátózást MFT-re pl. ott van az 9mm f8 halszem. (Ha van fény meglepően jól használható), tájképekre egy új szint mint a 28mm-es kezdés.

Új hozzászólás Aktív témák