Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • t72killer

    titán

    LOGOUT blog

    válasz negyedes #12031 üzenetére

    Röviden: Semennyire. Nem új, és a kategóriájában már régóta van jobb (micro 4/3: Olympus, panasonic - ill. ha nagyobb szenzor/lencseméret is megengedett, akkor Sony NEX). A főnököd valszleg azért hiszi világmegváltónak, mert csak canon és nikon gépeket látott eddig... (ill kompaktot és DSLR-t).

    Bővebben: a kategóra amiről beszélünk: kicsiszenzoros MILC (mirrorless interchangeable lens camera) lényege, hogy jóval könnyebb, kisebb a rendszer, ha egyrészt kidobjuk a vázból a tükrös keresőt, illetve a kisebb szenzorméret miatt kisebb lencséket használunk.

    Előnyök a DSLR-hez képest: kisebb, könnyebb, pár példány (pana GH2-3) sokkal jobb videós képességekkel rendelkezik, mint bármelyik DSLR-váz - leszámítva a filmeseknek készített méregdrága canon példányokat, amik 4k videót is tudnak.

    Hátrányok: általában kisebb a pixelméret, így azonos generációt összehasonlítva rosszabb a zajszint. A komolyabb DSLR-ek jobb AF-szolgáltatásokkal rendelkeznek.

    Konkrétan a nikon 1-es rendszerhez: a lencsekínálat szegényes, mind mennyiségben, mind minőségben. A micro 4/3-rendszer már sokkan jobban be van járatva, pengeéles és könnyű obikat kapsz hozzá.

    [ Szerkesztve ]

    Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

Új hozzászólás Aktív témák