Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lidl

    senior tag

    Sziasztok,

    Kicsit tanácstalan vagyok alaplap vásárlásnál, ezért szeretnék kis segítséget kérni.

    Főleg játékra szeretnék alaplap/procit választani, de nem HC gamer vagyok. A lényeg az lenne, hogy stabil és megbízható legyen a lap. (jelenleg egy i5-2500K-m van egy Gigabyte Z68X-UD3-ban ezt szeretném mondjuk egy i5-4690K-ra cserélni)
    Az első kérdésem az lenne, hogy megéri-e (számít-e) a gaming alaplapok előnye a sima lapokhoz képest?
    Pl. bluyoo ajánlotta kicsit korábban a GA-Z97X-Gaming 5 és az MSI Z97 Gaming 5 lapokat. Ezek kb. ugyanolyan árban vannak, mint pl. az ASUS Z97-A sima lapja. Leginkább a turbózott LAN kezelés és a javított audió rész az, amiben a gaming lapok különböznek a simáktól, ha jól értelmezem. Megéri ezt választani? mennyivel jobb egy SoundBlaster integrált audió, mint egy Realtek integrált audió?

    Második kérdés:
    A korábbi Giga lapomon nem kapcsolt ki az USB 5V-ja, ha készenlétbe (nem hibernálás, hanem egyszerű készenlét/sleep, S3 mód) kapcsolom a gépet. A gigabyte support-ja azt mondta, hogy ez így természetes. De fenn áll ez más gyártóknál is? Pl. Asus-nál? Ha nincs ilyen másnál, akkor inkább nem választanék Gigabyte lapot. (pedig nincs vele semmi más problémám), ha másnál is ez van akkor ez nem szempont ;)

    Harmadik kérdés:
    Jelenleg nem UEFI BIOS van a gépemen, de az új lapok már UEFI-sek. Újra kell partícionálnom a vinyót, hogy GPT-s legyen a partíció, vagy tudja kezelni a régi MBR-est is? Kényelmetlen lenne, ha le kéne törölni mindent.

    Előre is köszönöm a válaszokat!
    Lidl

Új hozzászólás Aktív témák