Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Akula

    félisten

    válasz smallmer #105584 üzenetére

    Én ezt vettem, azóta eltűnt a magyar netről, lehet utolsó darab volt. A lényeg csak annyi volt, hogy 64GB, 6000 "MHz" (most már: MT/s) és CL30. A 32GB-s kistesója 70k HUF. A 64 gigás olyan 120-130 volt, majdnem duplája. Ha 32GB-nál maradunk, és nem érdekel a MHz, akkor 5600-asban van jobb késleltetésű is, ez itt CL28-as, 65k HUF-ért. De ha 64 gigásat akarsz, akkor inkább ezt javaslom. Hasonló az enyémhez, 6000-es, CL30, csak a "peres" értékekben rosszabb némileg, viszont nagy előnye hogy még mindig kapható, 117k pénz. Tehát 32 gigásban 2 lehetőség van: jobb késleltetés, vagy nagyobb "MHz", 64 gigásban meg csak 1 féle "legjobb" van (persze Gskillen belül, biztos más gyártónál is van ami jó). Nekem azért esett a Gskillre a választásom, mert csomó netes tesztben ezt rakták alá, így aztán megbíztam benne.

    Alaplapban én most nem vennék Asust. Van aki ezzel vitatkozik, mert tény hogy javították a max Vsoc-ot, már nem lehet procielfüstőlő értékeket beállítani, viszont a Gamers Nexus azt is felhozta, hogy az alaplap túlfeszvédelme nem működött, ezért a procival együtt a deszka is elégett, míg Gigabyte lapban csak a proci, az OCP megvédte a deszkát. És arról semmit nem tudunk, hogy a túlfeszvédelem is javult volna az Asusnál, lehet hogy igen, de az is simán előfordulhat, hogy jelenleg csak nem éri el azt a szintet ahol máködésbe kéne lépnie. Utóbbi esetben az a gáz, hogyha később megint előjön a hiba (hány visszatérő hibát láttunk már...), akkor megint szabad az út az elfüstölés előtt. Tekintve a GN és Jays2Cents videóit az Asus hozzáállásáról (ami a botrány után némileg javult), én nem bízom benne hogy amit nem hangoztatnak ezerrel, az változott volna. Jobban elhiszem hogy inkább abba is beleszartak mint minden másba, és csak felületi kezelés volt. Ezért inkább kerülném a márkát. A Gigabyte már bizonyított, az MSI-t meg simán csak sokan ajánlják, mint ami jó deszkákat gyárt AMD-hez. MSI-s elfüstölésről nem tudok, ami jó jel, bár tény hogy a Giga meg már bizonyított is. Én az MSI-t választottam. Az Asrock is ajánlott, Jays2Cents pont a procielfüstölés kapcsán hozta fel, hogy míg az Asusban elég a procija, Asrockban meg atomstabil. Egyedül amit az Asssrock kapcsán kifogásolni tudok, hogy előszeretettel használja az Intelre épülő Killer LAN vezérlőt, azt nem árt kerülni (pl. X670E Taichi). De vannak Realtek LAN-os deszkái is (pl. X670E Steel Legend), az már tökéletes, és árban se vészes. Hasonló szinte az MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI, 125k HUF. NZXT-ről semmit nem tudok mint deszkagyártó, gyanítom matricáz csak.

    TLDR: RAM-ból leginkább a 64 gigásat ajánlom, ha van rá pénz, a 32 gigás drágább mint a 64-es fele (65-70k vs 117k), és ártani sose árt ha több, gondolom a nemsokára érkező UE5-ös játékok (Stalker 2, Monkey King, stb) se a spórolásról lesznek híresek. Deszkából meg az Asrock vagy MSI. Az Asrocknak egyel (duplázva 2-vel) több VRM fázisa van, de a 7800X3D-nek kb. mindegy, főleg ha nem tuningolod.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák