Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • B-Clone

    aktív tag

    válasz lugosi #99703 üzenetére

    "Nem az EM1mk3-ra szokták azt mondani, hogy egy lényegében alig fejlesztett mk2?"

    - Persze, de ez ugyan úgy igaz minden gyártó köztes modelfrissítéseire.... Egy azon alapokra épülő szenzort és processzort mindenhol több generáción keresztül reszelik.

    Mégse látni, hogy tömegével vetnék rá magukat az emberek. Valamit csak nem úgy csinálnak, ahogy a világ elvárja tőlük.

    - Itt aláírom, hogy kisebbik részben az elbaltázott üzletpolitika az aminek a következményeit nyögik jelenleg is, meg azt, hogy baromira belekényelmesedtek a pozíciójukba, de a nagyobbik rész az, hogy az emberek 90%-a ugyan úgy beszopja a marketing bullshitet mint minden más terméknél. Ugyan ez végbe ment telefon fronton is mert kell a 4k kijelző egy tenyérnyi felületre meg olyan számítási kapacitás mint egy asztali gépbe mert ugye a tiktoknak az fontos, meg legyen benne 100 megapixeles kamera mert attól majd biztos jobbak lesznek a képek, aztán sírjunk hogy 3 óránként tölteni kell a cuccot, de mindegy mert amúgy is mindenkinek a nagyobbra áll fel.

    Persze nyilván valóan vannak fizikai különbségek a szenzorméretek között, de aki mft-vel nem tud jó képeket csinálni, az ff-el se fog tudni.

    Lehet hogy a m43 elég volt a kompakt szappantartók korában, de amikor már m43 gépnél olcsóbban van FF gép, akkor át kéne gondolni a dolgokat.

    - Őőőő... Heló? Vegyük példának a saját szettemet, mert arról tudok tapasztalatból beszélni. A Panasonic G9 jelenleg hazavihető akció nélkül kicsivel több mint 300.000 forintért, ami még mindig egy olyan tudást, teljesítményt, építési minőséget és szolgáltatás csomagot kínál amit FF kategóriában közel milliós ársávtól kínálnak a vázak.
    Ehhez vegyük hozzá azt, hogy van egy 7 tagú cuki kis gyűjteményem belépő és komolyabb minőségű középkategóriás üvegekből amit ha egy az egyben át szeretnék ültetni mondjuk FF Sonyra úgy, hogy az ekvivalens gyutávok és a fényerők nagyjából pariban legyenek, akkor annak az árából a jelenlegi szettemet háromszor meg tudnám venni és még egy ebédre is maradna a végén.

    - Egyébként jelenleg több mint 100 különféle üveg érhető el a bajonettre hivatalos hazai viszonteladói forgalmazásban és van több olyan is amik egyébként nem beszerezhető belföldről, szóval mozgástér itt is bőven van. A pro kategória meg itt is drága ez tény, de ez meg megint nem a rendszer sajátossága....

Új hozzászólás Aktív témák