Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jaanoo89

    aktív tag

    válasz wms #86384 üzenetére

    Papíron semmi, sőőt többet is tud, mint az E-M10II és jobb objektívet is adnak hozzá, árban is jobb volt, mi baj lehet? Gondoltam.

    Aztán jöttek azok a színek. Igazából érzésre a képeim 50%-ba bekerültek olyan fura/lehetetlen árnyalatok. Nagyon szereti az eget türkizre festeni, de sokszor egész komoly lilába is elmegy automata fehéregyensúllyal. Gépen kézzel utána húzom, akkor egész tűrhető, de nekem az az érzésem, hogy az ezeréves E-P1 sokkal ritkábban kápráztatott el engem fura árnyalatokkal.

    Ezután jött az, hogy nincsen Olympus Viewer "szintű" alkalmazás Panasonic-ra. Tavaly nyaralás előtt rohanva kellett döntenem, csak annyira kerestem rá, hogy van-e Panasonichoz raw editor, ami nem a fizetős Lightroom. Írták, hogy van, Silkypixnek hívják, na rohantam is megvenni. Majd a nyaralásról hazaérve feltettem és igazából azóta sincsenek (lassan 1 éve) kidolgozva a képeim, mert nagyon nehezen veszem magam rá, hogy hozzá nyúljak azokhoz a RAW-okhoz. Tettem azóta több próbát is megszeretni a gépet, relatív sokat olvasgattam itt-ott, de minél jobban beleástam magam a témába, annál inkább rájöttem, hogy nekem nem való Panasonic, sőt, lehet hogy nekem semmi más nem való, csak az Olympus. Ezt viszont nem szeretném igazolni, így nem nézelődöm a márkák között, hanem veszek újra Olympus vázat, mert bevált.

    Abszolút amatőr vagyok, nekem az a gondolatom a fényképezéssel kapcsolatban, hogy kis méretben kaphassak relatív jó képminőséget. Ezt micro 4/3 tökéletesen hozza. Azért lövök RAW-ot, hogy ha esetleg monitoron a sötét szobában kiderül, hogy valamit benéztem, akkor nagyobb lehetőségem legyen korrigálni a képet, nagy képminőség veszteség nélkül. Jobb esetben pedig eltaláltam mindent, esetleg kis kontraszt vagy még annyi sem és egyből megy exportálásra. Ehhez kell egy Olympus Viewer szerű alkalmazás számomra, ami arra jó, hogy ott folytassam a munkát ahol abba hagytam és ne 2 lépéssel hátrébb, mint a Panasonic esetében.

    Aki nagyon otthon van mondjuk Lightroom használatban, biztosan el van vele, mert amúgy jó jel/zaj aránnyal dolgozik, gyors az AF és elég olcsó.

Új hozzászólás Aktív témák