Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ecaddsell

    aktív tag

    válasz atis78 #100133 üzenetére

    Ez a WOWs dolgot vsz. hanyagolni kellene mivel nincs definició mitől lesz valami WOW, a GH6 is egy korrekt update bár jobban specialista mint az OM-1 (ami miatt a potenciális vevőkör eleve kisebb), viszont a mérce is magasabban van ui.:
    - Eleve borítékolhatóan többe kerül majd mint az O-M1
    - Pláne, hogy több és olyan tárolóval kell etetni amiből nincs olcsó (CFexpress)
    - Vsz. akku terén is többet igényel majd (mert jobban fogyaszt), vagy eleve nem akkuról megy

    Mivel videóhoz kell a brutál gyors szenzor kiolvasás ennek a pozitív hozadéka még fotóra is vsz. ott lesz, de nem ez a fókusz.

    Egyébként nem tudom megjátszották-e, de ezen a szinten ez már szinte csak egy kamera fej lehetne amit adapterről lehet etetni, külön monitorral nézni (itt ugye overlay a beállítások) és a tárolás is mehetne külső helyre USB-n keresztül (overlay nélkül) a feleslegesen drága kártyák helyett.

    (Mive nem vagyok benne ebben a videó dologban, bár tudom, hogy ezekre a kamerákra lehet külső felvevőt is kötni a HDMI-n keresztül, de pl. nem lenne egyszerűbb/olcsóbb RAID1-es külső SSD rackre írni az USB-n keresztül a CFexpress annyira brutál drága, hogy néhány kártya árán többszörös SSD kapacitás lehet venni RAID-elve; én backupra használok ilyet emlékeim szerint az a rack is USB3.2.)
    Ha meg így van akkor a feleslegesen brutál drága CFexpresst-t hanyagolhatták volna, ha kell a mobilitás akkor azt talán még az UHS-II is kiszolgálta volna.
    (Pl. 1 darab 256GB-os CFexpress kb. 140k abból kb. kijön 2 db 2TB-os SSD+rack hozzá...)

    #100135atis78
    Vsz. a kamera iparban tevékenykedőknek most nem ott van a profit maximum, hogy kis lépésekben haladnak mert azt túl sokan kihagyják. Nekem úgy tűnik, hogy közös elemekből legóznak és így mindenki jobban jár meg többet is tudnak lépni új verzióknál.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák