Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tamy

    senior tag

    Sziasztok!

    Eon területen adottak a következők: családi ház, a falban 1 db A tarifás mérő, 16 A-es kismegszakítóval a méretlen vezetéken (a mérten nincs), egy pici fadobozban, más nincs. A házban villanybojler, villanytűzhely...

    Felújítást, korszerűsítést tervezek, a bojlernak B tarifás mérő, és a későbbiekben tervben van a klíma is (H tarifa). A jelenlegi fadobozban már nem férne el, és ilyen szintű fejlesztésnél talán már el sem fogadnák. Jelenleg légkábel van, az oszlop a ház előtt az udvarban, rajta ott a 3 fázis, még két másik ház is innen kapja a betáplálást. Ha már fejlesztek, praktikusabb lenne az új mérőhelyet a háztól pár méterre az udvaron kialakítani, és földkábellel betáplálni.

    Eredetileg 3 fázisban gondolkodtam, de abból még a 3x16 A is kevés lehet, és egy vagyonba lenne, így inkább az 1 fázis/32 A mellett döntöttem. Erre jön még a bojler B, és a klíma H tarifája. Ha jól tudom ez még így ingyenes, a B, és a H tarifa külön kezelendő, nem számít bele a 32 A-ba. Hogyan alakul a földkábel kérdése? Az Eon honlapján azt írják 15 méter alatt ingyenes, de ezt az új bekapcsolásra írják, illetve ez van még a honlapjukon: "Amennyiben a többletteljesítmény igény miatt a csatlakozó vezetéket cserélni szükséges a meglévő vezeték keresztmetszete miatt, az új csatlakozó-vezeték létesítésének a költsége az elosztót terhelik." Továbbá a 15 méter a tényleges kábel hossza, vagy az oszlop-fogyasztásmérő távolsága? A méretlen vezeték nem tudom milyen keresztmetszetű, de ilyen teljesítménynövelés esetén feltételezem azt is cserélni kell, elég régi lehet. Ilyen esetben kérhetem díjmentesen a földkábeles betáplálást, ha a 15 méterbe beleférek?

    Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

Új hozzászólás Aktív témák