Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cOxeR

    Ármester

    Sziasztok!

    Esővíz elvezetéssel kapcsolatban lenne kérdésem, hátha a méretezésben/kialakításban tudtok tanácsot adni. :)

    Most költözünk egy új ingatlanba, ahol a tetőről 3 levezető csatorna van, ezek jelenleg mennek a nagyvilágba... amit nem szeretnék logikusan így hagyni.

    A mostani társasháznál - amiből lassan kiköltözünk - az építtető csinált egy ytongból felfalazott aknát, aminek az alja föld és ott szivárog el az esővíz idővel, ez kifejezetten jól működik, 10 év alatt egyszer sem kellett belenéznem az aknába, ez 100m2-es tetőfelületről vezette el az esőt.

    Visszatérve a lényegre, az ingatlan 140m2-es a tetőről érkező vizet akarom elvezetni, akár részlegesen tárolni is, autó mosásra és növények öntözésére ideális lehet (kút hiányában).

    Az ingatlan első részén van kétoldalt egy-egy elvezetés illetve az ingatlan hátsó részén egy különálló. Az épület mögött a hosszanti oldalon van egy 2 méteres sáv a kerítés mellett, oda lehetne tenni tároló tartályt és abból egy szikkasztót, még a bejárat betonozása előtt vagyok, így az első kettő lefolyót, össze tudom kötni és elvezetni a hátsó felé.

    Szóval mennyire bonyolult egy ilyen rendszer kialakítása szerintetek? Van-e értelme a vízgyűjtésnek, mindhárom lefolyóról?

    A változat
    3 db süllyesztőszekrény lombszűrővel , ezekhez kell az x folyóméter pvc cső, ,1 kis méretű felszíni tartály (300liter körül), 3 szikkasztó

    B változat
    3 db süllyesztőszekrény lombszűrővel, ezekhez kell az x folyóméter pvc cső, hogy összekössem őket egy helyre, illetve 1 nagy méretű tartály ~3m3 (több beággal), 1 szikkasztó, biztos ami tuti.

    Köszi! :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák