Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz varsam #72438 üzenetére

    Pincét födém felől 10 cm ragasztott táblás szigeteléssel megkínálód, hálózod, gletteled, fested. Ettől a pincéd még hűvös marad, de már a lakást nem hűti. Persze, ha a pince is a lakótér része lesz, akkor az komolyabb igényeket jelent.
    Tetőt szigeteled rendesen, gipszkartonnal elburkolod, aztán majd beépíted. Gipszkarton válaszfalak teljesen jók, gondolom, beton van ott is, azt kiegyenlíteni már elég.

    Ha korrekt a lakótér hőszigetelése, akkor 20 W/m^3 fűtésigénnyel számolhatsz. Mennyezetfűtésben nem hiszek, mert a meleg levegő felfelé száll. Hálószobákba radiátor, fürdőbe törülközőszárítós radiátor, zuhanyzó, kád alá padlófűtés (akár elektromos), többi helyiségbe padlófűtés. Fűtésre kihegyezett klímával rá lehet segítve, illetve fordítva. H-tarifa előny és a jó hőszigetelés miatt nyáron nem igényel majd komoly hűtést a ház.

    Elektromos hálózatnál vegyék külön a gyengeáramot és a hálózati áramot. UTP, telefon, koax, hanszóróvezeték és külön a hálózati áram. Ha már vésitek, akkor mehet a falba a klíma csöve is.

    A HMV télen is működni fog? Komoly zimankó idején nehogy szétfagyjon!

    Ha már véstek, egy házközponti porszívó is jó lehet: egy nagy porszívó a pincében, a falakban a cső, szobákban a gégecsőhöz a csatlakozó.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák