Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ecaddsell

    aktív tag

    válasz Andris837 #67668 üzenetére

    Már miért kéne mást rakni? Csak azért mert valaki a netről akit nem is ismersz leszólja?
    Nézd meg a nagyobb villanyszerelő boltok kínálatát (pl. Haluxvill, számomra ez a legkönnyebben elérhető, még ha van is olcsóbb és tényleg a gyakran használt dolgokat mindig polcon tartják): Schneider, ETI, Eaton.
    Drágább cuccokat (pl. ABB, Siemens) az itteni piac nem nagyon bírja el.
    Igényes bolt/szerelő meg nem kockáztat olyanokat mint XBS, Kanlux vagy Himel stb (nem feltétlen jelenti azt, hogy mindegyik típus necces, de garis problémák kezelése sokba kerülhet).
    Ami a konkrét márkán felül lényeges: Nem mindegy, hogy 4.5kA, 6kA-es vagy 10kA-es az a kismegszakító. A 4.5kA a legalja ma amit jóérzésű bolt/szerelő nem tart/használ, a 10kA meg már prémium minőség.

    Egyébként Fi relénél a legnagyobb ugrás a nincs és a van közt található (ami adott esetben életet menthet). Ami ezen felül van az már csak extra.

    Nemrég végignéztem EPH jegyzőkönyvhöz Fi relé tesztelést. Nem tudtam, hogy sírjak-e vagy nevessek. Vagyont érő műszerrel nézték, hogy 30mA hibaáram alatt leold-e a Fi relé. Ehhez 1 szerelhető dugó meg 1 megfelelő értékű 5W-os ellenállás kb. 200 Ft-ból is pont elég lett volna...
    (Én két pólusú feszültségkeresőt használok erre, azt is kicsit túlzásnak érzem.)
    De ugye fontos, hogy a megrendelő lássa milyen komoly dolgok ezek.
    Ez olyan dolog, mint a következő szaki az előző munkáját mindig le kell szólja, mert ha nem így tesz akkor esetleg a potenciális ügyfélben kétely merülhet fel, hogy a megfelelő szakit választja-e.
    Szintén: Ha a szaki látja megrendelőn, hogy nincs annyira képben akkor csakis idegen szavakat használ még ha van is magyar megfelelő, a magyar szavakat a nem teljesen inkompetens megrendelőnek tartogatja mert úgy mégis egyszerűbb potenciális félreértés nélkül lerögzíteni a dolgokat ;) .

Új hozzászólás Aktív témák