Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kasza blanka

    aktív tag

    válasz dh66e #62255 üzenetére

    maga a korlát zártszelvénye az hibátlan, és van egy rács ráhegesztve, amit mi raktunk fel utólag.
    a 2 drótüveg-táblát L vasak fogják a zártszelvény kerethez, ezek vannak-főleg alul-rétegesre korrodálva, maga a keret és a korlát hibátlan, csak festést igényel.

    most így gondolkodva az jutott eszembe, hogy a drótüveget és L vasakat leszedve, akár kívülről is felszerelhető, felhegeszthető vmi a zártszevény keretre. mivel földszint, ezért vmi olyasmi kéne, ami takar, biztonságos is, mégse néz ki igénytelenül. megnéztem vmelyik szomszéd házban fa kerítéselemeket tettek fel. azt azért könnyű leszaggatni szerintem, a fémlemez lefestve meg elég igénytelen lenne..


    de ott van az eredeti hsz-ben egy közelebbi kép.
    azt nem tudom, hogy ami az erkész közepén van ilyen benyúló fém,és a betonba csavarozva, az terhet is visel, vagy csak távtartó?

    eszmilan: oldalát nem, azt nem is lehetne, annyira egyenetlen (házgyári szar). és igen, az erkély elejét eső is éri, de lehet fel kéne rakni egy ilyen kis esővetőt felülre, mint más lakásoknál.

    amúgy a nyilászárónál az ytong VS stadurnál mik az érvek, ellenérvek? árban jelentős az eltérés vajon? ytongot mivel és hogyan kéne ott szigetelni? a szoba erkély felöli nyílása 330x250-es, ebben van egy erkélyajtó, mellette egy fa stadur rajta egy nyitható és egy nem nyitható ablakkal. ha csináltatok oda egy 330x250-es műanyag nyílászárót, ablakok alatt stadurral, az vajon hogy szigetel? radiátort fel lehet rá fogatni? 1600-1800-as menne oda (jelenleg egy 23tagos radal van ott)
    más fórumokon ovlasgattam, és panaszkodtak az ilyen nyílászáróba épített stadurokra (rossz illesztés, huzat stb)

    nyilászárót előbb utóbb cserélni kell, mert az erkélyajtó centiket lóg lefelé, javíthatatlan. ezek a műanyagok bírják, ha nyáron folyamatosan nyitva vannak? (gondolom a jelenlegi fa is ezért lóg)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák