Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    Sziasztok!

    Beköltöztünk az új lakásba, régebben ezzel kapcsolatban jöttem villanyos kérdésekkel (földelés nélküli alu MM vezetékek, olvadó biztosítékok). Jelentem, megcsináltattuk, falon kívül mennek sínben az új kábelek, a fali dugók 90%-a a régi helyére került, úgy hogy alig látszik, nagyon szép. 4 új + 2 régi kör van, FI relével, és az összes dugajl az új kábelről megy. Szerintem szuper, ajánlom ezt a megoldást. Nekünk szép lett, és esztétikus a körülményekhez képest. Összesen 3-szor 2 méteres szakasz látható a többi beleolvad a környezetbe, "szinte" nem is látszik. Mindenkinek köszönöm, aki elvezetett erre a megoldásra.

    Eddig az OFF, most jön az ON: vízvezetékszerelés:

    A mosógép elvezető csövének bekötésével van gondom. Konkrétan a mosdókagyló lefolyó és a szifon (hagyományos, nem U alakú) közé van beillesztve egy ehhez hasonló elem:

    Nem pont ilyen, ez nem is az, de a lényeg, hogy srégen felfelé néz egy "bekötőűt". Ez külső menetes, ennek külső átmérője 2,5 cm. A menetes rész a legszélesebb, ez után összeszűkül valamennyire. A gond az, hogy nem igazán lehet rendesen ráhúzni a mosógép elvezető csövét, mert ahogy a képen is, a felső részen a menet után kb vége is van a csőnek, csak kis mértékben lehet rátolni a lefolyócső gumis végét.

    Így a mosógép leeresztésekor valamennyire folyik, szivárog a víz.

    Próbáltam a csövet bilinccsel rászorítani a menetes részre (ott a legszélesebb, és mögötte nincs hely), de így is szivárog, gondolom a menet miatt.
    Találkozott-e valaki ilyen problémával? Mivel lehetne ezt a szivárgást megoldani? Arra gondoltam az OBI-ban a szerelvény elemeket nézegetve, hogy veszek egy toldó elemet, majd mivel annak van egy hosszú egyenes szakasza, arra rászorul a cső gumi vége. Igen ám, de annak aminek 2,5 cm-es belső menete van, a külső átmérője már szerintem túl széles lesz, nem lehet ráhúzni a csövet (erre az eredeti elemre is nehezen lehet).

    Valakinek valami ötlet?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák