Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tothjozsi96

    addikt

    Sziasztok!

    Villanyász kérdésem lenne. Van egy kádárkocka, egyenlőre nem tudom milyen mértékű felújításba kezdek. Az elektromos hálózat az régi, alu kábelekkel szerelt. Ahol égés volt azt orvosoltam, igazából a dugaljakat lenne érdemes cserélnem még, de úgy nagyjából rendben van. A kötődobozokban van piros madzag, ami a földelést hívatott képviselni. Viszont, földelő szonda nincs. A villanyóra guman táblája mögött van összetekerve a nulla és a föld. A kismegszakítóknál a villanyóra elmenő piros madzaga az már közösítve van tehát a nullával, ez a földelés. Szeretnék leütni egy földelő szondát, illetve a guman tábla lekerülne és feltennék egy 6 modulos kis elosztó szekrényt, nagyobb sajnos nem fér el.

    A kérdésem a következő, mivel a nullával közösítve van a piros (föld) vezeték, ilyen esetben hogy lenne a helyes a földelő szondával közösítenem a védőföldet? Azért érdekes a kérdés, mert Fi-relét szeretnék beszerelni. És gondolom az annyira nem jó, hogyha a védőföldön keresztül áramfolyik vissza, ami a nullával van közösítve, emiatt lehet olyan probléma hogy leold az ÁVK, hiszen nem egyenlő a fázis és a nulla.

    De, mivel nálam az óra mögött van közösítve a nulla és a piros (föld), ezért az a vízióm hogy az órából elmenő vezetéket előbb kell közösítenem a védőföldeléssel egy fővezetéki sorkapocsban, majd ezt követően mehet csak a PE sínre. És a PE sínre kell majd rákötnöm a házban lévő piros madzagot. Jól gondolom vagy sem?

    Itt az a kérdés hogy kell-e az a fővezetéki sorkapocs, vagy mehet egyből a PE sínre az óra elmenő piros madzaga, illetve a földelő szonda zöld-sárga vezetéke?

    Tehát az ÁVK leoldhat ebben az esetben, vagy nem kellene neki?
    Köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák