Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • batagy

    őstag

    Üdv!

    Noname USB 3.0 Ebay rack beszámoló.

    Előzőleg Soma01 tesztelt egy hasonlót, majd bul07 egy pont ugyanilyet.

    Saját fotók:
    fotó1
    fotó2
    fotó3
    fotó4
    fotó5
    fotó6
    fotó7
    fotó8
    fotó9
    fotó10
    fotó11
    fotó12
    fotó13
    fotó14

    CrystalDiskMark USB 3.0 hátsó portban:
    (Intel H77 chipes lap, Win8.1, Seagate ST500LM012 új üres vinyóval)

    Kommmentek:
    - Vezérlőchip Asmedia ASM1053 (a chip nagyon pici).
    - VID: 174C, PID: 5136
    - Windowsban ASM2105 eszközként jelenik meg.
    - HDD Sentinel támogatja.
    - USB csatlakozó USB 3.0 Micro-B
    - Két fedlap fém, keret műanyag
    - A LED piros és szolid. Aktivitáskor villog.

    A működésével nincsen semmi gondom. Inkább a rack fizikai kialakításába lehet kissé belekötni. Nekem az alábbiak a megfigyeléseim.
    - A vinyó nem csavarozható, de a HDD megfelelően rögzül. bul07-tel ellentétben nálam éppen akkora a keret, hogy a HDD hátrafelé nem mozog. Esetleg felfelé és lefelé kicsit mozoghatna, de mivel elég szorosan illeszkedik minden, nem fog mozogni. Ezzel a részével nincsen gond.
    - A csomagban a mellé helyezett USB3.0 kábel ahogy nyomta a bőrtokot, az nyomott hagyott a rack felületén is, az a félkörív annak a nyoma. De egyébként szép a felülete, nem sorjás, lekerekített. A bőrtok is illik, nem lötyög mint más rackeknél.
    - Az egyik fedlapon belül az egyik sarokban a bepattanó tartófülecske el volt hajolva. Először nem értettem miért nem tudtam rápattintani. Nem tudom hogy én nyomorgattam-e el. Visszahajlítottam, remélem nem törik el.
    - A fedlapokat a csatlakozó felőli végen a már említett kis fülek tartják a sarkokon. A másik végen egy gombbal lehetne oldani ezt, de mivel a HDD annyira patentosan illik a keretbe, gyakorlatilag behelyezett HDD esetén ezt a gombot nem lehet megnyomni, nincs neki hely hogy benyomódjon. Emiatt, a rack gyakorlatilag egyszer összeszerelős! Bontani szépen nem lehet, csak erőltetéssel, feszegetéssel. Erre figyeljen aki ilyet vesz.
    - A fedlap nem teljesen sík így összerakva, kissé púpos a felülete.

    Szóval szerelhetőség és kialakítás szempontjából nem vagyok túl meggyőzve, túlságosan szorosan van minden, nekem úgy tűnik. A műanyag sín is kissé el van ferdülve elől. Bár tény, hogyha egyszer jól össze van rakva, akkor már nincs semmi gond!

Új hozzászólás Aktív témák