- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hobby elektronika
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jojoando
aktív tag
Yanwennel küldött csomagomat az ExpressOne hozta ki, király, pedig filléres dolog volt!
-
jojoando
aktív tag
2023-02-13 22:21:25 [GTM+08] Yanwen Pickup scan
Kínában megint ünnep van? 4 napja meg sem mozdul, miért? -
jojoando
aktív tag
Van valakinek friss szállítási tudása arról, hogy a
Yanwen milyen idővel szállít manapság?
2-3 hét vagy több? -
Pocak89
senior tag
Van úton egy csomagom Kínából, Yanwen Logistics-et ír szállítónak, UG...YP a csomagszám formátuma. Ilyenem még nem volt eddig. Eddig a parcelapp-al követtem a csomagokat, de ennél a csomagnál szeptember 30-nál megállt. Aftership-ben az alábbi látszik. A kérdésem az lenne, hogy ezt várhatóan ki hozza ki? Posta? Az ő nyomkövetésükben nem találom
-
Crow
tag
A Yanwen "prémium" (TN: U[x]*********YP) küldeményeit továbbra is a DPD szállítja ki itthon?
Emlékeim szerint korábban része volt a trackingnek egy ehhez hasonló bejegyzés, amiből meg lehetett tudni a végső kézbesítést végző partner által használt TN-t:
Last mile=> Destination country post, number xxxxxxxxxxxxx
Ebből rá lehetett jönni, hogy ki az aktuális hazai partner, és MO-n is tudtam követni a csomag útját.
Most viszont nálam hiányzik ez az infó..
Csak annyit látok, hogy átment a csomag a vámon 6 napja (International shipment release - Import) de, hogy azóta mi történt vele, azt már nem. -
fairi
őstag
Lakhely. Vidéken postNL, fővárosban legtöbbször ExpressOne, ha akksis akkor postNL, vagy ritkán nem értem mi alapján döntenek.
Ám mindkettő sarcmentes, mert postNL esetén levámolják hollandoknál. Külön jelezve van nyomkövetésnél.saver shipping is sarcmentes.
cainiao super economy is általában az, de nincs garancia rá, ritkán 4px helyett yanwenhez kerül.
economy global kb mindig sarcos
economy for special good sunyoun múlik mely útvonal. Többség sarcos, ritkán németben átcimkézteti így extra sarctól mentes. -
madrac
senior tag
Találkozott már valaki olyan trackingel, hogy UA....AE?
Cainiao feladás és azonosító után Yanwen tracking lett belőle. Egyáltalán van olyan szállító, hogy Cainiao vagy ők csak logisztikai szervező cég akik más szállítóknak szervezik ki a csomag fizikai szállítását? -
válasz
Drótszamár #98541 üzenetére
Nekem is volt valami ilyesmi még tavaly karácsonyra rendelt okosórával.
Valami Yanwen SpeedPAK néven futott.
(Be is szívtam vele, mert 2 órát rendeltem, és hogy nehogy egyben adja fel vámhatár felett, az egyiket lakcímre rendeltem, a másikat postafiókra. Aztán szóltak, hogy a rendszerük szerint az irszám nem létezik. Én meg mondtam, hogy pedig ez az. Így feladták normál postával. Utólag kiderült, hogy azért nem létezett, mert a DPD csak valós címre szállít, a postafiók pedig nem valós irszám alatt szerepel. Valami 3 hét különbséggel érkeztek meg.)
-
mzso
veterán
Helló!
Na akkor ez úgy néz ki átjött?
Vámkezelés vége NPKK Vam
Hungarian Post
03 Júl 2021 09:12
A bejövő küldemény átvétele a kicserélőben Nemzetközi Posta Kicserélő Központ
Hungarian Post
Arrive at the delivery center
Yanwen Logistics
Arrive at the delivery center Budapest, Hungary
China Post
02 Júl 2021 12:11
Arrive at the place of destination
Yanwen Logistics
02 Júl 2021 12:11
Arrive at the place of destination Budapest, Hungary -
Crow
tag
Megérkezett a YANWEN-es csomagom. Összességében 10 naptári napot utazott, úgyhogy nagyon elégedett vagyok. A tracking bejegyzések valósak voltak. A csomag Mo-n került át a DPD kezelésébe. Áfát végül nem kellett fizetnem, bár gyanítom ez esetemben az eladó általi "kreatív" értéknyilvánításnak és nem a szállítási módnak volt köszönhető.
Az egyetlen dolog ami nem tetszett, az a DPD "just-in-time" jellegű értesítése. A kiszállítási idősáv előtt < 3 órával szóltak, hogy hoznák a csomagot... A poén, hogy én meg kb. egy órával ez előtt telefonáltam rájuk és akkor még nem tudtak mondani semmi biztosat. Egyszó mint száz, jobban örültem volna, az értesítés és a kézbesítés között hagytak volna egy napot. De összességében így is pozitív volt az élmény, nem akarok én telhetetlen lenni -
Crow
tag
A mostani csomagomat leszámítva nagyon rég volt már a legutóbbi Yanwen-es rendelésem. Több éve. Továbbra is igaz, hogy a tracking infó nem valós adatokat/eseményeket tartalmaz? Vagy ez csomagtípustól is függ? Az U[N]xxxxxxxxxYP-s csomagoknál lehet rá hagyatkozni?
-
Crow
tag
Egy friss rendelésem kapcsán én is u.azon bosszankodom most, mint bl4ze. China Post Registered Airmail-t kértem én is és YANWEN lett belőle...
Tranking#: UG...YP
Ez is ilyen prémium YANWEN lehet?
Ha igen, mitől prémium? Légiposta ez is? (Esetleg nem full kamu a nyomkövetési infója, mint az olcsó YANWEN-nek?)
Ezt egyébként honnan lehet megállapítani? YP gondolom YANWEN Post-ot jelent a TN ben. Az első két karakternek milyen jelentése van? -
fairi
őstag
válasz
baly81 #97356 üzenetére
Ezért kedveltem Belgapostot, elég kiszámítható volt, még karácsonykor is ritkábban akadt el mint postNL csomag. Persze volt 1-2 kiugró eset, de most 4px mintha ne akarna szállítani Belgiumba.
Amire meglepődnek a yanwen. Megemberelte magát, május eleji rendelést már meg is kaptam hála yanwennek! Kettő is jött tőlük! Pedig régebben yanwen nyomkövetése ennyiből állt, szortirozóból kiküldve majd csak egyszer postaládába került. -
fairi
őstag
Kérhető LD...BE, ezt yanwen speciel line-nal lehet legtöbbször kapni. Pl most jön egy ilyen. Valszeg lesz egy 2. is nekem ebből a típusból.
speciel line ritkán rendelik az emberek, mert yanwen név nem cseng jól. Második ok nem ritkán vonatos megoldás lesz belőle. 35 napon beér hazánkba, vagyis prémium vonat ellentétben kínai posta vonatával, amik Vilnius után hetekre eltűnnek.U..BE meg jó lassúak, 16 db, jó részük még kínai depóban várja a gépet.
-
bl4ze
veterán
Nem tudom mi történt, de ez baromi jó időt futott és nem dekkolt az NPKK-ban sem 14-20 napokat:
UD467006xxxYP
09 May 2021 07:03 Pickup scan Yanwen
2021.05.18. | 02:12 A bejövő küldemény átvétele a kicserélőben NPKK
2021.05.21. Ma postaládában volt -
Occon adom
aktív tag
Üdv! Vettem egy cuccost az Ebayról és azért attól az eladótól, mert Speedpakkal küldi, ez van a hirdetésben, aztán hogy kifizettem másnap jön a trackszám hogy Yanwen re lett feladva, de még meg sem indult a csomag. Lehet ilyenkor valamit tenni, nem akarok 2 hónapot várni arra amit direkt speedpakkal rendeltem, mert 2 hét alatt itt van?.
[link] -
bl4ze
veterán
Amik ma megérkeztek, érdekes módon nem kellett érte postára menni, ládában landoltak :
SY14092848xxx - SunYou
20 Apr 2021 07:37 Hungary, Arrived at Facility
06 Apr 2021 19:16 Pre-Shipment Info Sent to HungaryUU029184xxxCN
10 Apr 2021 11:25 Hand over to airline
06 Apr 2021 12:03 Yanwen Pickup scanChinaAmiket várok és már rég az országban vannak
UH221634xxxBE
2021.04.21. | 12:39 A bejövő küldemény átvétele a kicserélőben Nemzetközi Posta Kicserélő KözpontLW318510xxxDE
2021.04.28. | 07:03 A bejövő küldemény átvétele a kicserélőben Nemzetközi Posta Kicserélő KözpontA BE-s telefontok 2 hete ül ott, pár nap alatt ért ide, azóta kotlanak rajta...
A Német küldemény is 1 hete ácsorog a reptéren.... -
Occon adom
aktív tag
Nemzetközi Posta Kicserélő Központban mennyi idő manapság, egy telefontok továbbítása?
2021.03.10. | 19:24 érkezett, a másik tegnap. UG822390675BERafkósak ezek a kínaiak a Yanwennel, csomagszámmal küldik, azt átírják valahol olyan csomagszámra, ami már a Magyar postával is követhető.
-
tisztelturam
aktív tag
Ez mit jelent?
(Gearbest 2020.11.12-ei rendelésem)
13 Jan 2021 10:26 Departure to country of destination (Belgium Post - Bpost)
13 Jan 2021 06:47 Parcel is handled (Belgium Post - Bpost)
13 Jan 2021 02:26 Departure to country of destination (Yanwen Logistics)
12 Jan 2021 22:47 Parcel is handled (Yanwen Logistics)
08 Jan 2021 16:00 Port of destination - ArrivalMár ha valós a nyomkövetés.. Innentől kb mennyi idő lehet amíg megkapom? Bár az időből kiindulva gyalog hozzák..
-
Sziasztok!
Egy kis tapasztalat:
Rendeltem két okosórát ugyanattól az eladótól. Hogy nehogy egyben adja fel (áfahatár felett lenne a kettő) az egyiket lakcímre, a másikat postafiókra kértem.
Yanwen SpeedPAK volt a szállítás.Két nap múlva szóltak, hogy az irányítószám nem működik a postafiókos csomagnál. Mondtam, hogy pedig jó. Azt írták, akkor újra megpróbálják feladni úgy.
Ma este továbbítottak a kínaiak eBayen keresztül egy DPD értesítőt, miszerint holnap hozzák az órámat, amit lakcímre rendeltem (szombati munkanap egyetlen előnye most).
Na, a tanulságot gyorsan levontam: Valószínűleg a DPD rendszere nem ismerte a postafiók irszámát, ezért nem tudták úgy elküldeni. Így most az sima postával jön, pedig megjött volna 2 hét alatt.
-
fairi
őstag
feladó nem tud semmit és nem foglakozik vele, átadta a yanwennek és utána ők DPD-nek adták át. Charge back-kel vagy vitával nem tudod fenyegetni? Különben nem fog tenni semmit. Ő megtette a dolgát és nem érdekli a többi.
DPD vagy elhagyta a csomagot vagy vkinek megtetszett az oxiometer. Ideje nonstop hívogatni őket, hátha egy segítőkész ügyintéző utánajár.ha paypallel fizettél akkor jó helyzetben vagy, ha sima bankkártya akkor nehezebb menet lesz.
-
Xes
csendes tag
Na ez is szép kört futott, február 25-én rendeltem:
Days in transit 131
20 Már 2020 03:56
Picked up20 Már 2020 14:54
Process completed in Yanwen Facilitybla bla
26 Júl 2020 03:14
A bejövő küldemény átvétele a kicserélőben Nemzetközi Posta Kicserélő Központma érkezett meg
-
bl4ze
veterán
Valami mozgolódás van végre :
RV409022xxxCN
27 Apr 2020 15:26 Logistics order has been created
05 May 2020 03:31 Handed over to airlineDongguan, Guangdong
28 May 2020 23:59 Consignment departure
---
LT084716xxxNL
04 May 2020 15:22 Item receivedEurope Processing center
20 May 2020 03:01 The item is pre-advised to PostNL
29 May 2020 16:41 The item is on transport to the country of destinationMég úton van 2 db LPxxxxxxxxx is - Yanwen/SunYou
03 May 2020 07:38 Picked up
27 May 2020 05:08 Depart from transit country or district
--
15 May 2020 09:20 Picked up
22 May 2020 06:32 Arrive at transit country or district
Nálam ezek most amiket várok. -
stvnppp
senior tag
Sziasztok!
Rendeltem egy 3.700,- Ft-os árut egy litván webshopból. A webshopról semmi nem derül ki a honlapról, de mivel csak tőlük lehet pontosan ilyet rendelni, és ebay-es hasonló árukhoz képest nagyjából fele áron, gondoltam bepróbálom. Az megnyugtató volt, hogy Litvánia azért csak EU-s ország, valamint lehetett Paypallal fizetni, gondoltam így egyszerűbb visszakövetelni a pénzt, ha baj adódna.Ma jött az e-mail, hogy feladták a csomagot, kaptam is tracking munbert: RO.....EE. Rákattintva a CAINIAO oldalára vezet, ahol származási országként Kína szerepel. WTF? Kezdjek el aggódni? Készüljek dispute-ra?
Egy hónappal ezelőtt rendeltem akkor tudatosan Kínából egy tokot ebay-en keresztül, arra egy Yanwenes tracking numbert kaptam, ami utánaolvasva kamu. Reménykedjek, hogy megjön?
A válaszokat előre is köszönöm.
I -
fairi
őstag
válasz
citkar #93853 üzenetére
Függ a szállítótól. kínai posta elég erősen leállt (legalábbis privát része). Elviszik a reptérre, de repülőiket a kínai kormány használjak. tajvani posta gond nélkül küldi, hasonlóan a yanwen,sunyou logisztik flottája is működik. Ezenfelül az Sf express saját gépei is viszik normálisan a csomagokat (postNl szállitás, vagy svéd postás dolgok oké).
Mivel a kínai posta állami cég, így állam most gépeik egy részét lefoglalta, így még a e-packet csomagom is 1 hónapja pihen a kínai reptéren!
privát logisztikai cégek dolgoznak rendesen, salamon szigetei csomagjaimat gyorsabban kapom meg mint az epacketet! -
lejeno67
csendes tag
Igen láttam az előző bejegyzésedet hogy mi jött meg. Pontosan ezt írtam hogy kínából nem jön ide a csomag de ez nem a kínai posta hibája hanem azoké a légitársaságoké akik nem hozzák el az előkészített mutyit mert gondolom nem mozgatnak már annyi járatot. Azt is írtam fentebb hogy ami nem közvetlen kína-pest úton jön hanem pl ahogy a tied különböző kerülövel jönnek még mozognak. Nem úgy értem ha tajvani akkor először oda megy hanem egy kisbb összegben lefogadom hogy EUba vagy UK,NL,D, volt az első belépése és onnan jött pestre a yanwen is. Nem kell kérned nekem a héten minden eladó ahonnan csomag jön már hétfőn újra 60 napra állította át a szállítási idő lejártát de ezt is írtam már fentebb.
-
fairi
őstag
válasz
lejeno67 #93719 üzenetére
Pl most kaptam egy csomagot, de az yanwenes volt és a salamon-szigeteki száma volt. legalábbis a yanwen szállít hozzánk. Előző héten egy tajvani postás jött és biztosan bent van 3 tajvani csomag a kicserélőben, csak kérdés mikor hozzák ki.
magyar posta még él, kínai oldalon van a hiba.
Mindenkitől fogok kérni extra 60 napot, csak júliusra rendeződik. -
fairi
őstag
válasz
dugesz77 #93227 üzenetére
teljesen normális jelenség. yanwen egy logisztikai cég ami különböző posták küldeményeit kezeli. esetedben egy vanatui köztársaságból vett számmal játszik.
tronsmart cég lehet magát valami hivatalosnak nevezi, de elég ócska postákat bíz meg csomagjai kezelésével.
ilyen yanwenes cuccok tényleg tudnak 60 vagy tovább kódorogni míg előkerülnek. nekem is van egy pont ekkor feladott, de nem jött még meg.
S00000093649075 -
fairi
őstag
válasz
azbest #92525 üzenetére
"elsőbbségi tarifájából kell számolni a nemzetközi úton érkezők díját"
milyen elsőbbségi tarifáról beszélünk. beáramló cuccok többsége nem elsőbbségi. ilyen csak drágább tárgyakon van vagy ha fizetsz több dollárt.
egész szöveg az eParcellől szól, csak furán lett fordítva. kétoldalú szerződés garantálja hogy ez a típusú küldemény akadálymentesen szállítódjon a partner országok közt, ezért fizet rendesen a kínai posta (állam).L(x)0123456789CN küldeményekkel ritkán van gond."Lehet nagy átlagban a filléres küldemények veszteségét fedezik a drágább küldemények szállítási díjai."
ha tényleg igaz lenne amit linkeltél minden küldeményre (yanwentől át minden vacakig) kínai államnak nem csak a magyar postát hanem mindenkit ki kéne fizetnie.Amit linektél az ajánlott, elsőbbségi levelekre biztos igaz, 1-3 plusz dollárt kell fizetni ha így akarja az ember, de logisztikai cégek csomagjaira biztos nem.Drágább csomagok is már támogatott árak. 1 dollárért ajánlás vagy max kettőért. Próbálj ajánlott levelet küldeni Kínába (megjegyzés 50g-ig nem szabvány 4,3 dollár!!! h én akarom Kínába küldeni, én a kínaitól 1,8 dollárért vettem 100g felett)).
-
fairi
őstag
válasz
azbest #92513 üzenetére
"az adott ország elsőbbségi küldeményárainak"
Olvasd el mit is linkeltél, elsőbbségi küldeményeké!
ezek a prime levelek, pl ePacket.Én nem ezekről beszélek hanem a Yanwen és Sunyou meg társaikról. Ők akik nagy tételben szállítanánk hozzánk, mint valami alternatív posta, és mindenféle kis szigetország postai küldeményét kezelik. Sokszor olyan amiről nem is hallottam, de UPU tagja.
NEM A kínai postával egyezkedsz hanem Salamon szigetekkel vagy Tuvalu.80Ft-os csomagomért elég kíváncsi vagyok hogy hajthatnak be Sunyoutól 88Ft-ot. Többet kéne fizetniük sok esetben mint ami a csomag teljes ára. Pl most is van egy 29 centes rendelésem úton,az Yanwenes lesz!
-
fairi
őstag
"Nem ingyen csinálják, a mi adónkból tolják a postát is."
postahálózat működjön vagyis a hazai és külföldi leveleket kézbesítse megtörténjen tényleg állami támogatással megy. Ez szép is volt de kb 4-5 éve emberek Kínából kezdtek rendelgetni, így a kezelendő csomagok száma megsokszorozódott, ám hogy ezt a többletek kezeljék a kínai államtól nem jött annyival több pénz..
kínai állam piszkosul kihasználja az UPU szerződést, így károkat okozva hazánknak.Mikor fizetsz a csomagodért kínai rendeléskor, te csak a kínai államnak adsz pénzt, magyar posta abból szinte semmit nem kap (mondjuk valami elvileg jön, de töredéke mintha hazai ügyféltől). Külön móka a dologba mikor yanwen logisztikai cég repülője leszáll akkor ráadásul csomó Salamon szigeteki vagy Tuvalui levelet (ezek tartalma pedig kínai cuccok) rak le. Ezt ugyanúgy fel kell dolgozni
[link] [link]
míg USA pattog, addig mi lenyeljük a békát, és a posta sarokba hajítja a csomagokat. Így ha nem kapod meg a dolgot, kezüket szétteszik, és fizetés kiegészítésként megtartják.Webshop refundol, postásnak lett új dolga, plusz pénze. Így megy ez." Mint kiderült, hiába, mert a posta ezeket a TN-ket nem is kezeli..."
az a TN csak határig működik, csak alogisztikai cégnek fizettél !magyar posta nem részesül belőle, csak ajánlott és prime levelek után kap pénzt. Kb 1 dollárt. Így azokat követi és vissza is nyomozza ha már hivatalosan átvették. pontosabban ajánlott után nyomoz.ha küldeményen nincs rajta a prime levél jelölés (L) vagy az R akkor sima "lopható" levél, mindegy mit fizettél érte.
"ig külön fizetek is érte. Még nem válaszoltak."
mi a száma? ha nem UPU standard csomag nem fog veled törődni. [link] , -
fairi
őstag
Ne kell a dráma.
Volt két ünnepnap is az elmúlt 2 hétben,és csökkentett műszak nem jelentette azt hogy kevesebb repülő érkezett Kínából.
Készülj lelkileg amit mostantól rendelsz könnyen lehet csak jövőre kapod meg.ha panaszra aztán nekem lesz igazán okom, mert 5 csomag nem akar megérkezni, egyik 79 nap, tutim elveszett csak az eladó mindig hosszabbít, ezenkivül 3 darab 47 napos yanwenes, és 1 registered air mail ami 31 napja ragadt Kínában, szortírozót valamiért képtelen elhagyni és mindig visszatér a kiindulási pontba. ez 5 dispute kb egyszerre. rendelhetem újra őket és majd januárba megkapom.
-
Faby
senior tag
válasz
sellerBP #92289 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő.
Ez pl több mint egy hónapja csücsül valahol elvileg magyar postán:
Number: UC490855783YP
Package status: In transit
Country: China -> Hungary
Destination:
Origin:
2019-09-13 12:10, Last mile=> Destination country post, number UA190295618VU
2019-09-13 10:10, Departed from Yanwen Facility
2019-09-13 06:02, Process completed in Yanwen Facility
2019-09-12 16:07, Picked up
======================================
Powered by www.17track.net
És az új TN meg nem mutat semmit. -
Occon adom
aktív tag
Manapság mennyi dő KB, hogy Kínából Isztambulon keresztül megérkezik egy csomag?
Sep 21, 2019 12:32 YANWEN Logistics
İSTANBUL(AVR)BAŞAKŞEHİR Item Forwarded to Destination Country
Jelenleg így áll a cucc.
Köszi -
skyrush7
aktív tag
válasz
Tybike81 #91515 üzenetére
A registered air mail és az ordinary small packet plus ugyanaz lényegében, csak előbbit lehet követni és kézbe adják. Nem jelenti azt, hogy előbb megérkezik.
Nekem sokszor volt hogy a Yanwen Economic és a Small Packet Plus előbb jött a registerednél.
Megprobálhatod a disputeot, de nagy valószínűséggel a 60 nap lejártáig nem nagyon akarnak majd pénzt visszaadni neked. -
kcsa
veterán
válasz
Lackooo84 #91249 üzenetére
Alapvetően én is szeretek mindent a postára kenni, de ez szinte biztos nem itt hibázik, gyanítom a yanwen a mindenkori legolcsóbb módon postáz, és ez biztos hogy lassabb mint a drágábbak.
Kitúrtam pár rendelésemet, a teljesség igénye nélkül. Néha Yanwen is fut jó időket, de a hullámzó adatokból, hogy nem ez a jellemző.
RxxCN: 20, 23, 19, 12 nap
UxxCN: 27, 28, 15, 29 nap
Sxxxxx: 25, 24, 44, 38, 28 nap -
fairi
őstag
válasz
batagy #91244 üzenetére
Második azonosító a Salamon-szigeteki posta levélküldeménye. Egyetlen megbízható nyomkövetés hogy beérkezett a yanwenhez (csomagkezelő logisztikai szállítmányozó cég) és ők átadták a kínai postának és várják hogy a konténer felkerüljön a repülőre.
Yanwen Economic Air Mail kicsit misztikus teremtés, van aki szidja van aki szerint gyors. Én 23. napra kapom meg ezeket Budapesten. Igaz van most egy késő yanwenes. Általuk kezelt levelek 1-2% mindig elveszik.
Várható érkezés július 16-ától-soha.Kiváncsi vagyok kinek mikor szoktak ezek a levelek megjönni alias hanyadik napra (Yanwen Economic Air Mail), kár hogy nincs sehol egy magyar statisztika.
-
batagy
őstag
Nekem is van sajnos most egy Yanwen-es ALI rendelésem. A rendelés Jún 20-én történt.
Ilyen track számot adtak: S0000001x401x30 Yanwen Economic Air Mail (2 digitet átírtam).Az utolsó nyoma hu.trackitonline.ru szerint június 24 "Átadta Légitársaságnak / Szállítmányozónak".
A Yanwen követő szerint pedig van neki egy másik azonosítója is "UA208x845x2SB" formátumban. Ha utóbbi számra keresek az meg "Solomon Islands Postal Corporation"
Akkor majd egyszer jön ha jön és annyi?
-
WeeFeeri
csendes tag
Igen, Yanwenes + Törökország = RIP. Köszi mindenkinek a segítséget, talán megjön valamikor.
-
fairi
őstag
válasz
WeeFeeri #91160 üzenetére
Ez valami yanwenes mókának tűnik. Második trackingből biztos, ez untracked air parcelje a török postának. ezeknél az arrived destination kb kettőt jelenthet, vagy simán jósolt érkezés. Kb beírnak egy dátumot mikor kellene az elküldöttnek ott lennie. valóság ezt felülirhatja. másik hogy maga az egységcsomag érkezése van visszajelezve. Még a török posta visszakapja azt hogy maga a konténer leszállt biztonságban. Ez a 100++ csomagos konténerről a visszajelzés nem a te csomagodról.
-
fairi
őstag
válasz
Occon adom #91127 üzenetére
Ha registered airmail fizetsz akkor legtöbbször sikerül (azok 18 napon belül itt vannak, igaz egyszer 31 nap volt), de nekem a leveleim többsége 30 napon túl jön. Főleg a china post small packet a nagyon lassú. Igaz most meglepett 20. nap megjött az aktuális.
Bp-i vagyok,és a reptér tőlem kb 1 órára van. Bármikor egy csomag 30 nap előtt is volt akkor rácsodálkoztam.
Yanwennél kezdtem érezni megbízhatóan gyors, erre most egyik csomagom késik, igaz 30 napon belül van. -
Vikitorony
tag
Egyszerre rendeltem 2 kis értékű cuccost Kínából (2 külön eladótól), március 15-én.
Az egyik már kb. egy hónapja megérkezett, a másikról viszont ennyit tudok:
2019-04-03 10:38 Arrival [Beijing Post International] (transfer)eBay árpilis 12. - május 27. közötti érkezést mond. Szerintetek várjak türelmesen még két hetet, vagy kezdjek reklamálni?
Yanwen, Cainiao, China Post szerepel a tracking history-ban.
-
kcsa
veterán
csendes, apróbetűs, halványan írt kérdés: ti kapjátok a kínai rendeléseket mostanában? Nagyjából egy hónapja semmi nem érkezett, van több kisértékű, de számomra annál fontosabb rendelés, ami már bő másfél hónapja parkol valahol... (tracking nélküli, egyébként is rohadt lassú Yanwen)
-
Domestos
tag
válasz
razorbenke92 #90720 üzenetére
Köszi, meg is jött a csomagom. Fura ez az Isztambul bejegyzés a Yanwenben.
-
Domestos
tag
Sziasztok!
Ebayről rendeltem, és Yanwen trackinget adtak (UH409871898TR), ami szerint Istambulba ment a cucc. Ráírtam az eladóra, de szerinte csak várjak. Ugye ez már nem fog megjönni? Nyissak dispute-ot, vagy előbb írjak rá, hogy küldje el újra immár jó címzéssel?
-
Breaker
tag
Nemrég már emlegettük páran, de megjöttek azóta Nektek a Yanwen és társai küldemények Shenzenbol / taiwanrol? nekem van mar 50 napja uton levo csomag, tobb is. Eddig sosemvolt ilyen. Tortent valami kinaban, vagy a tengeren?
-
fairi
őstag
válasz
sgabor #90521 üzenetére
Valami lesz, de mi?
Nyomkövetett csomagnál egyértelmű, amikor tudod már itthon van a csomag akkor ők vagy te kéred az áfázást. lehet megoldják majd online, appon keresztül addigra a dolgot. Mégis 21. század van...
Másik a sima levélküldemény. Vagyis 2022-től mindegyiket regisztrációba veszik és értesítenek majd? Yanwenes küldemény esetén semmit nem tudsz róla, posta se tudja. Kb a postának minden levelet regisztrációba kell majd vennie, és mindegyik esetén egyenként kérni hogy mennyi az annyi.
hajjajj, lesz itt 4-5 hónapos szállítási idő.... -
RobbyJr
addikt
válasz
agroman #90266 üzenetére
Orange Connex tracking, SpeedPak valami ilyesmi. Olvastam erről, elvileg gyorsabb mint a normál Kínai szállítás, de nem úgy veszem észre hogy gyorsabb lenne.
Pár külföldi panaszkodott erre a SpeedPak szállításra, hogy szeretnek a csomagok várakozó státuszban lenni, de azért már az enyém is 1 hete várakozik a semmire. -
flegga92
senior tag
válasz
harrie #90181 üzenetére
Igen, jól érted. Alin vezették be egy ideje, hogy nem lehet TN nélkül feladni, ez persze a pár dolláros cuccok árát megdobta volna rendesen. Az első ilyen talán a Yanwen volt, keress rá itt a topicban.
Topic összefoglalóban is van egy szösszenet ezekről:
Léteznek különféle nyomkövetésnek látszó pótlékok (nem valós követési történetet generálnak, így akarnak valósnak látszani), Magyar Posta nyomkövető nem ismeri és nem is regisztrált küldeményként kapunk, hiszen nem kell aláírni átvételkor. Ezek nem nemzetközi regisztrált küldemények, így valós követéssel nem rendelkeznek.
Ilyenek pl.: ETHMY, BLGMY, BLVS, SGKEN, PLM, SYLMY, SYBMY, SYLGZ, GAOMY, FTLMY, SYBPL stb.Megemlítendő még a Yanwen Post (YW,YN,YT) ami szintén teljesen kamu generált adatokkal dolgozik, ez sima CN postával TN nélküliként jön, aláírás nélküli kézbesítéssel.
-
flexxx
tag
Sziasztok!
Yanwen tracking ezt írja legutoljára:
2018-10-03 23:00 Arrive at destination country post office
Teljesen meg is feledkeztem a csomagról, a postaládába meg semmi értesítőt nem dobtak be, csak most jutott eszembe, hogy ránézzek a trackingre. Most ez azt jelenti, hogy hetek óta ott csücsül a postán, vagy ennyi idő alatt már vissza is küldhették? Mit tudok az ilyenekkel kezdeni?
-
fornettisuti
veterán
válasz
Sentinel80 #87947 üzenetére
Dehogynem, ott a Yanwen, van amikor a feladó szerkeszti.
-
beg
veterán
-
gegory
tag
Kérdés: Hol tudok érdeklődni Kínából a Yanwen által küldött levéllel kapcsolatban úgy, hogy már egy ***** hónapja ülnek rajta itt MO.-n és a posta csak annyit válaszol, hogy érdeklődjek a saját postámon de ott szét teszik a ***** kezüket, hogy ők nem tudják...kérdezzem meg az eladót.
Konkrétan most úgy érzem magamat mint Asterix és Obelix a 12. próbába amikor bemennek egy engedély intézni a római bürokrácia házába...
-
ecaddsell
aktív tag
Tuti levélként jön, amit mit rendelek szinte mind levélként jön, mert csupa apróság, pl. Arduino-s szenzor, hozzá dupont vezeték, akkor SMA csatlakozók stb.
Lehet el kell menjek a postára ott érdeklődni, lehet már ott rohad, csak nem dobtak be semmit?
Most először találkoztam ezzel a YANWEN-el, viszont a többi Chine post-os cucc is már 3 hete le van ragadva "
Item sent abroad" státusszal. -
ecaddsell
aktív tag
A hónap elején rendeltem néhány cuccot ebay-ről (kis értékű/méretű szenzorok, vámhatár alatt).
Kb. 1 hét alatt megérkezett az országba (gondolom levélként adták fel).
Valahol dekkol már majd 2 hete:2018-06-13 16:44
In Transit, Arrived at HUNGARY2018-06-13 16:44
In Transit, Arrived at HUNGARY2018-06-12 17:01
In Transit, Dispatch Out From Transit2018-06-11 17:07
In Transit, Arrived at Transit2018-06-09 09:16
In Transit, Arrived at HKG2018-06-08 10:15
In Transit, Items Sent Out of Origin2018-06-07 10:49
Despatched from yanwen sorting center.2018-06-07 06:31
Process completed in yanwen sorting center.2018-06-06 22:29
Yanwen Acceptance.2018-06-05 10:32
The item information was created by the seller.Mi lehet az oka? Tapasztalt valaki mostanában hasonlót?
-
pulutodurumo
őstag
Na a Posta...
Jön ÁFA köteles küldeményem. A levél a kitölteni való papírokkal tíz nap alatt tudott BP.-ről Szegedre érni. Nem baj, már úgyis beküldtem emailen. Azért gondoltam elolvasom mit írnak.
Massdropról rendeltem, a DHL postai szolgáltatásával küldték (DHL eCommerce). Feladva New Jerseyben, Frankfurton át. Normálisan követhető, nem egy Yanwen hogy össze-vissza irkáljanak mindent. Erre beírják a táblázatba, hogy feladás helye: Kínai Népközt. a feladó neve pedig: port payé. Magyarul díj hitelezve. Csak ugye fransziául van, mint a par avion. Gondolom arról is azt hiszik hogy egy falu a Riviérán.
Már csak hetek kérdése, hogy valaki el is olvassa amit beküldtem, és jöhessen tovább a csomag. Május 26-óta az országban van, talán június 26-án meg is fogom kapni.
Komolyan b+ kabaré -
Occon adom
aktív tag
YANWEN ről
[kép]
Elvileg van rajta sok szám, a referencia van nyomkövetőnek megadva.
Solomon Islande Post Corporition ,... valami -
Johnny70
tag
Csak, hogy legyenek pozitív hírek is: 19-én Ebayen rendeltem Kínából, Yanwen tracking számot kaptam (ott feb. 20-a volt az utolsó dátum), ma hozta ki a postás, pedig be sem fért volna a levélszekrény nyílásán. (Mondjuk egy kb. 8x8 centis kis sárga borítékért meg személyesen kellett bemenjek többször is.) Sima postai küldemény volt.
-
Occon adom
aktív tag
válasz
wwenigma #85766 üzenetére
Az a baj, hogy az EBAY mégis elismeri a yanwen csomagkövetőt.
Volt disput vissza is adta a lóvét a figura tegnapelőtt , végre, viszont elkövettem egy olyan hibát, hogy azt az aksit mástól is megrendeltem. A kifizetéskor látom, hogy a szállítás feltételei, ideje, ami 2 hónap, illetve a csomagkövető is ugyanaz.
A figurának, mint rákerestem, legalább 3 más nevű fiókja van az EBAy-n és a másikra fizettem is.
5 percen belül vissza is vontam a megrendelést, de az EBAY azt írta hogy már késő, a figura a csomagkövetővel feladott csomagnak minősíti a vételt, nem tud mit tenni. Az eladó pedig mutogatja, hogy a csomagkövetője jó más oldalon is, szóval hogy ő elküldte, pedig szerintem nem valószínű most sem. Akármennyi levelet is írok rá. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Occon adom #85765 üzenetére
A yanwen kamu tracking, legalacsonyabb prioritású normal csomag/levélként megy. De ha 60 nap alatt nem kapod meg, indits egy dispute-ot, majd max ha megérkezik jelezd az eladónak és fizesd ki ujra.
-
parkr
őstag
válasz
Occon adom #85746 üzenetére
keress rá itt a yanwen-re
-
Occon adom
aktív tag
2018-01-17 17:03 Magyarországon küldött tranzit tételnél
2018-01-17 17:00 A Transit pontban, amelyet a magyarországi számlanyilatkozónak tettek közzé
2018-01-15 17:10 A Transit Dispatch PreAlert Magyarországon
2018-01-05 04:42 Hagyd Yanwen feldolgozó központot.
2018-01-05 02:14 Yan Wen feldolgozó központ befejeződött.
2018-01-04 17:10 Yan Wen megkapta az árut.2018-01-17 17:03 In Transit Item Sent to Hungary
2018-01-17 17:00 In Transit Item Posted Over The Counter to Hungary
2018-01-15 17:10 In Transit Dispatch PreAlert to Hungary
2018-01-05 04:42 Despatched from yanwen sorting center.
2018-01-05 02:14 Process completed in yanwen sorting center.
2018-01-04 17:10 Yanwen Acceptance.Üdv! Hol lehet ez a kis csomag? Tranzit tétel mit jelent?
Köszi! -
beg
veterán
válasz
cicur99 #85672 üzenetére
Nem regisztrált maláj posta. Annak generált követése van, kamu. Ha nem R. C vagy E betűvel kezdődik vagy nem futárszolgálat, akkor azt semelyik posta nem fogja követni, regisztrálni élhetsz bármelyik országban.
Honnan kellene tudni a postának, hogy hol van? Lehet még az országban sincs. A 17 track pedig csak onnan mutatja, hogy a random generált adatokat lekéri.
Összefoglaló lenyitása, olvasása itt a topikban felül:
"A ténylegesen valós, háztól-házig követhető nemzetközi TN számokra a Magyar Posta a következő hirdetményt fogalmazta meg:
A nemzetközi postai azonosító szám felépítése:kettő betű + 9 számjegy + kettő betű összetételű (Pl. RC123456789CN).
Az első kettő betű:
-levélpostai küldemény esetében: RA-RZ tartomány
-csomag esetében: CA-CZ tartomány
-gyorsposta küldemény esetében: EA-EZ tartomány
Az utolsó kettő betű pedig a szállítmányozó cég azonosítója.
A nemzetközi megállapodások értelmében kézbesítésig a küldemény a feladó tulajdonát képezi.Léteznek különféle nyomkövetésnek látszó pótlékok (nem valós követési történetet generálnak, így akarnak valósnak látszani), Magyar Posta nyomkövető nem ismeri és nem is regisztrált küldeményként kapunk, hiszen nem kell aláírni átvételkor. Ezek nem nemzetközi regisztrált küldemények, így valós követéssel nem rendelkeznek.
Ilyenek pl.: ETHMY, BLGMY, BLVS, SGKEN, PLM, SYLMY, SYBMY, SYLGZ, GAOMY, FTLMY, SYBPL stb.Megemlítendő még a Yanwen Post (YW,YN,YT) ami szintén teljesen kamu generált adatokkal dolgozik, ez sima CN postával TN nélküliként jön, aláírás nélküli kézbesítéssel."
Tudom, hogy nagy divat lett szidni, de roppant unalmas minden nap elolvasni többször is fejfalbaverős szmájlikkal.
-
ace05
senior tag
Van egy alis rendelésem ami lp-s a trackingje és yanwen-es. Akkor ennek lehet hinni ? Mert a track 17 szerint már rég az országban van a csomagom (jan5). Egy ezer forintos blutooh-os erősítőről van szó. LP00090990834705
-
Nagymelák
senior tag
Ennyit tudok róla:
Arrived at BUDAPEST airport
Jan-05-18, 10:19 AM
Dispatch out from transit airport
Jan-04-18, 09:39 AM
Transit out from HKG
Jan-02-18, 11:30 AM
Dispatch to Hungary
Dec-21-17, 03:46 AM
Posting over the counter
Dec-20-17, 07:18 AM
Pre-Check to Hungary
Dec-19-17, 06:00 AM
Process completed in yanwen sorting center.
Dec-16-17, 17:59 PM
Yanwen Acceptance.
Dec-16-17, 16:08 PM
-
adamos0606
tag
Pusztán tapasztalatként írom le, biztos más is vár hasonló csomagot. Szóval 10.17-én Alis eladó által Kínából feladott kis levélszerű csomagom ma megérkezett (30 nap tranzit idő).
Szogáltatás: Economic Air Mail.
Csomagszám: LP az első 2 karakter, utána 3 db nulla és 11 egyéb szám. Postás hozza, nem aláírós.
Átlagosan jónak ítélem a futás időt -
aytukabozs
addikt
válasz
cs1rk3 #83126 üzenetére
Nyugodtan mehet ON-ba hisz külföldi rendelés.
Szerintem tökvegyes, tapasztalataim szerint meg lehet találni ugyanazokat a termékeket alin, sokszor pont ugyanazokkal a termékfotókkal is.Nagylányom rendel néha onnan, általában megjönnek a dolgok, bár igyekszem átszoktatni az Alira.
Van 1 ugyanolyan kamu követőrendszerük mint pl. a yanwen, folyamatosan értesítenek hol jár a csomagod, de persze kamu mind.
(#83127) ANOka
Időnként vannak akciók amik egyszerűen valóban nincsenek máshol olcsóbban (PK-gel). -
CMD 87
tag
válasz
Waikiki #81796 üzenetére
Összefoglalóban is benne van : "Megemlítendő még a Yanwen Post (YW,YN,YT) ami szintén teljesen kamu generált adatokkal dolgozik, ez sima CN postával TN nélküliként jön, aláírás nélküli kézbesítéssel." Tehét ez nem trackinges csak generált kamu nyomkövetés.
upsz megelőztek
-
Waikiki
tag
Sziasztok!
A csomag június 4-én megérkezett Ferihegyre, azóta semmi hír róla. Értem én, hogy leterheltség, meg fokozott ellenőrzés, meg kupacokban halmozódó csomagok, meg izé, de ez így akkor is sok nekem. (Csomagköltséggel együtt ~12 USD-s csomagról van szó.)
A csomagszállító cég (Yanwen) 11 számjegyből álló azonosítót használ a betű-szám kombinációkból állókhoz képest, ami gondolom, nem igazán segíti a beazonosítást. Ami viszont érdekes, hogy míg a Yanwen-nél magyar repterig beazonosítható a csomag útja, a Posta semmilyen információval nem rendelkezik a csomagról. (Ez egyáltalán lehetséges, vagy valami ordenáré kamuról van szó?)
Érdemes hívogatni az ügyfélszolgálatot, vagy úgysem tudnak mit csinálni, legyek türelemmel és/vagy kezdjek refundon gondolkodni?
-
luck66
tag
válasz
aytukabozs #79854 üzenetére
a Yanwen szokott ilyet irni vagy a belga Lvs kezdetű,ha jól emlékszem,de nem valós regisztrált a Tn
-
landau
csendes tag
válasz
aytukabozs #79507 üzenetére
"Dícséretes hogy javítani akarsz az összefoglalón, és ezzel magán a topicon, de a lendületedet összhangba kéne hozd a tárgyi tudásoddal."
Ami a tárgyi tudásomat illeti, arról jobb nem is beszélni, és látványos előrelépés nem is várható. Mezei júzerként az Összefoglaló alapján pár dolgot nem értettem, és felvetettem.
És itt kéne jönnötök nektek, az addiktoknak. Csak a tárgyi tudásotokat kellene valahogy a konstruktív alkotás irányába lendíteni! Mert az Összefoglaló az legnagyobb találmány a népnek! Érdemes a továbbgyúrásra!Még futottam egy kört a szövegen (lássátok alább), hogy a sok pozitív hozzászólás ne vesszen kárba, de a továbbiakban kiszálltam, nem lesz időm a topikot nézni, nemhogy a dolgot továbbrugdosni.
Szerintem, akinek van javaslata, hibát talál, az alábbi szövegjavaslatba írja bele, és a teljes szöveget tegye közzé a kommentjében.
Összefoglaló szövegjavaslat
....................................................................................SZÁLLÍTÁS, SZÁLLÍTÁSI IDŐK
Becsült, egyedi tapasztalatok alapján:
- sima posta: 7-60 nap
- futár, gyorsposta: 3-25 napAz ünnepnapok befolyásolhatják, emiatt hosszabb is lehet.
Kínai ünnepnapok 2017-ben.
Ennél pontosabb becslés nehéz, nagy a szórás, és rengeteg tényező befolyásolja.Ha sürgősen, pár nap alatt kell az áru a világ másik végéről:
- fizesd ki a DHL Express felárat (kb. 5-45 USD plusz), és
- be kell vállalnod a DHL magas vámügyintézési költségét is (4.750.- HUF)Ha lassú postával rendelsz, legyél türelmes! Ne feledd, ingyen volt, és házhoz viszik.
Csomag nyomon követése
Rendelés után ellenőrizd az eladótól kapott rendelési értesítőben a küldemény nyomkövetési számát (Tracking Number, TN). Nézd meg, a Magyar Posta nyomkövetési rendszerében megtalálod-e?
Ha valódi, nemzetközi regisztrált (értsd: ajánlott) küldemény, akkor
- a Magyar Posta nyomkövetési oldala is meg fogja találni
- háztól-házig követhető, aláírással átvehető küldemény
- nem tűnhet el jogi következmények nélkülHa nem a Magyar Posta által elfogadott nemzetközi ajánlott küldemény:
- Magyarországon belül biztosan nem lesz nyomon követhető a csomag sorsa (nem fogjuk megtalálni a M. Posta online nyilvántartó rendszerében)
- eltűnése esetén semmilyen kártérítésre sem mi, sem az eladó nem lesz jogosultA ténylegesen valós, háztól-házig követhető nemzetközi TN számokra a Magyar Posta a következő hirdetményt fogalmazta meg:
A nemzetközi postai azonosító szám felépítése:kettő betű + 9 számjegy + kettő betű összetételű (Pl. RC123456789CN).
Az első kettő betű:
-levélpostai küldemény esetében: RA-RZ tartomány
-csomag esetében: CA-CZ tartomány
-gyorsposta küldemény esetében: EA-EZ tartomány
Az utolsó kettő betű pedig a szállítmányozó cég azonosítója.
A nemzetközi megállapodások értelmében kézbesítésig a küldemény a feladó tulajdonát képezi.AliExpress LP kezdetű trackingre vonatkozó információja.
Ha a kapott TN-számunk nem a fentiek szerinti nemzetközi TN szám:
- A küldemény kaphat valamilyen TN-t a feladó országában, és ezt a nemzetközi nyomkövető oldalak akár valameddig követhetik is. Pl. a Yanwen Post (YW,YN,YT), ez sima, kínai CN postával, nemzetközi TN nélküliként jön.
- Léteznek különféle nyomkövetésnek látszó pótlékok (nem valós követési történetet generálnak, így akarnak valósnak látszani), pl.: ETHMY, BLGMY, BLVS, SGKEN, PLM, SYLMY, SYBMY, SYLGZ, GAOMY, FTLMY, SYBPL stb.
Ezek nem nemzetközi regisztrált küldemények, így valós követéssel nem rendelkeznek, a Magyar Posta nyomkövető nem ismeri, nem regisztrált küldeményként kapjuk, nem kell aláírni átvételkor.Globális nyomkövetési oldalak (ajánlott, több szolgáltatót és TN-t kezelnek egyszerre):
17track
Trackitonline
sky56Külföldi posták saját nyomkövetős oldalaik:
Singapore Post: (SG végződésű)
HongKong Post: (HK végződésű)
China Post: (CN végződésű)
Sweden Post: (SE végződésű)
Swiss Post: (CH végződésű)
Deutsche Post: (DE végződésű)
Magyar Posta: (HU végződésű)Gyorspostai illetve futárcégek:
EMS
UPS
TNT
DHL
SF ExpressVan olyan oldal is, ahol a csomagok Kínán belüli mozgását tudjuk nyomon követni:
4px
EzyparcelAsztali gépre és androidos telefonra ajánlot a TrackChecker program:
TrackChecker
Helyettünk figyeli a postai követőket (egyszerre többet is) megadott időközönként és szól ha változás van.A Posta a küldeményt a címhelyen egy alkalommal kísérli meg kézbesíteni. Sikertelen kézbesítés esetén az értesítőben szereplő postán átvehető a csomag 10 munkanapon belül. Ezután visszaküldik a csomagot a feladónak.
Ha nem érkezik meg a csomag
- Paypalos, aliexpresses fizetés esetén nyithatunk vitát, és visszahelyezik a vételárat a számlánkra, az eladó bukja az eltűnt csomag értékét.
- Bankkártyás fizetés esetén van egy (nehézkesebb, de nem reménytelen) visszaszerzési lehetőség, személyes ügyintézéssel a bankban.
................................................Az, hogy a Magyar Posta nyomkövető rendszerében mikortól jelenik meg a küldemény, az nem tiszta nekem.
De tudom, azért minden nem kerülhet be az összefoglalóba...Hajrá, sziasztok! És ne feledjétek:
Sarcasm is the stupids' natural defense against facts.
-
landau
csendes tag
válasz
luck66 #79300 üzenetére
Akkor konkrétan a nem valós Tracking numberekről:
Az írja az Összefoglaló:
"Léteznek különféle nyomkövetésnek látszó pótlékok (nem valós követési történetet generálnak, így akarnak valósnak látszani), Magyar Posta nyomkövető nem ismeri és nem is regisztrált küldeményként kapunk, hiszen nem kell aláírni átvételkor. Ezek nem nemzetközi regisztrált küldemények, így valós követéssel nem rendelkeznek.
Ilyenek pl.: ETHMY, BLGMY, BLVS, SGKEN, PLM, SYLMY, SYBMY, SYLGZ, GAOMY, FTLMY, SYBPL stb.Megemlítendő még a Yanwen Post (YW,YN,YT) ami szintén teljesen kamu generált adatokkal dolgozik, ez sima CN postával TN nélküliként jön, aláírás nélküli kézbesítéssel."
Kérdések (és jó lenne, ha ez kiderülne az Összefoglalóból):
- A felsorolt "kamu" TN szám mit jelent: valóban teljesen kamu, vagy oké, a Magyar Postánál nem ajánlott a küldemény, de pl. a Yanwen Post valóságban követi a csomag útját, egészen a Magyar Postáig? Mert a 2 nem ugyanaz!
EBayen kaptam egy YT... trackinget, rákerestem:
- M. Posta nem ismer ilyet (ez oké).
- A 17track.neten ezt írja:
2017-02-21 08:37
Budapest,HU, Package arrived at the carrier facility (Yunexpress's Track End)
2017-02-19 01:09
HU, Completed customs clearance process
2017-02-17 23:56
HU, Package arrived at destination airport
2017-02-13 23:04
Guangzhou, China, Departure from airport to destination country
2017-02-13 11:36
SHENZHEN, CHINA, Package has left the carrier facility
2017-02-13 06:34
SHENZHEN, CHINA, Package received by carrier
2017-02-13 04:31
SHENZHEN, CHINA, Package has left seller facility and is in transit to carrier
2017-02-12 22:21
SHENZHEN,CHINA, Waybill GeneratedMost akkor:
- Ez kamu, vagy tényleg van mögötte valós kínai postai követésszolgáltatás (ami a Magyar Postáig ér)?
- Ha kamu, akkor hogy veszi rá a 17track rendszerét, hogy ezt írja ki, egy kamu számra?Ez azért nem mindegy pl., mert, ha az infó valós, megtudhatnánk (nem ajánlott) küldeményünk valós beérkezését a postára, hogy ez alapján jó időben érdeklődjünk ott.
-
LantosBerry8
senior tag
válasz
luck66 #76689 üzenetére
nem vitázok, csak megjegyeztem, hogy nincs igaza... "gondolom minden státusz válfozásod pont éjfélkor történik, mi!? Meg az LH721-es járattal jön ferihegyre (ami ugyebár már Liszt Ferenc) repülőtér"
Amúgy meg csak furcsálltam, hogy a nov. 29.-ei alis rendelésem, ami történetesen yanwenes követést kapott már megérkezett, míg van egy nagy rakás más csomagom aliról, ami javarészt nov. elejei rendelések, egyik sem yanwenes és még sehol sincsenek...
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest