Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SQX_Barto
addikt
Nem láttam még ilyen topicot, ezért gondoltam csinálok egyet, remélem a moderátorok is látni fogják a hasznosságát, és nem zárják be.
Egyrészt várok bármilyen tapasztalatokat élményeket a jó öreg lapozgatós könyvekkel kapcsolatban, másrészt pedig kérnék egy kis segítséget.
Ezeket a könyveket keresem.
Halállabirintus, Bajnokok próbája, Káosz fellegvára Vértengerek (én valamiért Vértengerek kalózai címre emlékszem)
Aki tud segíteni, eladná, vagy tud valahonnan szerezni, szóljon!
Ja és szívesen várom ebbe a topicba a M.Á.G.U.S játékosokat is
Itt még egy kérés
Ha valaki a M.Á.G.U.S nagykönyvből be tudná nekem scannelni és elküldeni mailben a Bárd képét, lécci tegye meg
Azt hiszem az lesz a pocimon
Két havertól kértem már kölcsön a könyvet, kb fél éve.... azóta is adják
Szóval lapozgatós és mágusozos barátaim gyertek ideIf I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
SQX_Barto
addikt
(N) UP ocska
If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
MODERÁTOR
Sokat játszottam ezekkel könyvekkel. Általában ''csalva'', vagyis minden kütyü nélkül, csak olvasgatva/lapozgatva. Amennyiben rossz irányba mentem (halál) -> vissza, majd a másik irányba tovább. A végén már úgy játszottam, h. az utolsó lépéstől mentem visszafelé (megkerestem, melyiktől lehet odajutni)...
Hajh, de rég is volt az már?!Xiaomi 13T
-
T. Almeida
senior tag
-
dat
senior tag
Hajjaj... ''Kalandjátékkockázat''.....
Én is kocka nélkül játszottam mindet... De így is király volt. Nálam a topon a Haláltalizmán volt, annak nagyon nagy hangulata van, még ma is leveszem néha a polcról és belelapozok, de a Kaliforniai visszaszámlálást is bírtam. -
GombócArtúr
senior tag
a Halállabirintust mindenképp szerezd be! Az a legjobb azok közül amit olvastam, mellesleg Livingstone személyes kedvence. Szerinte ez a legjobban összerakott könyv, és ennek telt a legtöbb időbe a megírása.
''Ha meghalok, az angyalok, a dossziém láttán, fejüket csóválják hogy bizony, ez csúnya látvány.''
-
T. Almeida
senior tag
válasz GombócArtúr #9 üzenetére
Nekem ez volt az első ilyen könyvem
A kedvencem a Hóboszorkány...
A Halállabirintus nem Jackson?
Na, meg a Titán is király volt -
X@b3e
addikt
Uhh. Nekem a mai napig a polcon figyel az összes Steve Jackson és Ian Livingstone mű. Komolyak voltak, egész bandával nyomattuk őket, meg kis füzetkébe írtuk a végigjátszást... Régi szép idők
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
SQX_Barto
addikt
Yuppiee
Beindult a fórum, alig győzök válaszolgatni
a Halálabirintust nem kell ajánlgatni, mert annó megvolt, csak vagy haverom felejtette el vissza adni vagy a lakás egy olyan zugába rejtőzött, amit nem forgattam fel utána. Pedig kemény 200Ft lehetett a két könyv a bolhapiacon
de az élmény megfizethetetlen.
Valaki csalás nélkül végigvitte a Halálabirintust????
Mert az ajtót nyitó három követ egyszerre nem igazán sikerült megtalálni
A Mágus nagy zöld törvénykönyvben a Bárd karakter leírásánál van, hogy hányfajta kiadás van és máshol különböznek-e a képek nem tudom, sok éve láttam már azt a képet, és rémlik hogy tetszik, ezért valószínűleg az lesz a tetoválásomIf I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
SQX_Barto
addikt
válasz T. Almeida #7 üzenetére
Ha bescannelnéd, nagyon megköszönném, és igen az első könyvből van. előre is köszönöm a segítségedet!
If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
SQX_Barto
addikt
Halálabirintus végigjátszás van???
sztem a legnehezebb könyv, bár én kb 6ot vagy 7et olvastam, de a 3 ékkő miatt nagyon nehéz, még csalva sem vittem végig.
Bár ha elkérném a végigjátszást, akkor odaveszne az izgalom
Elhatároztam hogy a régi kedvenceket és full igazságosan két kockával, Kalandlap-pal végigjátszom és addig csinálom, míg nem megy
Most úgyis melózom és nincs gépem, tehát ráérek
De lehet nem a Halállabirintussal kezdem vagy ki tudja, annál sztem egy hétig leragadok majd, mire megtalálom a 3 ékkövetIf I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
adalbert1
veterán
Nekem is volt egy 4-5 ilyen könyvem, nagyon jók voltak. A kedvencem címe sajnos nem jut eszembe, de a sztorija szerint egy elátkozott házban kellett mászkálni, miután lerombantál a kocsiddal, és az egész tele volt zombival, vámpírokkal. Jó volt.
Ezeket meg is lehetne csinálni olyan suli szintű egyszerű játéknak is nem? Vagy tud valaki esetleg létező ilyenekről? -
Andie
őstag
Nagy fanok voltunk mi is haverral még általánosban. Azért 30 könyvünk nem volt, de 15-20 biztosan. Volt ilyen dodge-interceptoros, sárkánygyikos, Vértengeres, meg még jónéhány féle, elnézést, hogy már nem emléxem a cimekre. A boritókról felismerném mindet
Az elején még kockáztunk, meg irtuk az életeröt, ügyességet, tárgyakat, benzinkanna mennyiséget, lyukasra radiroztuk a füzetet Késöbb rájöttem, hogy máshogy is lehet ezt. Volt egy lap-alátétem, még elsös koromból, ez egy kemény müanyag lap volt, ami azt volt hivatott megakadályozni, hogy átüssön az esetlen irásom a túlsó lapra. (számlatömbökben ma is használnak ilyet, csak ugye ott az indigó miatt). Namost ennek a müanyag lapnak az egyik fele fényes, tükörsima volt, és rendkivül jól lehetett rá irni grafittal, ill. simán mutatóujjal le lehetet törölni. Igy már megreformáltuk a pontok irkálását, és sokkal hatékonyabb volt a játék
No aztán késöbb persze mi is otthagytuk az ujjunkat a veszélyes részeknél, hátha halál vár ránk ott, ahová lapozunk
Sőt, még irtunk is kettöt, ugyanúgy kooperálva, mint Livingstone és Steve. Az egyik ilyen airwolfos - helikopteres buli volt, a másik egy szigeten játszódott, ami hajótörés következtében került a képbe, és természetesen elfajzott szörnyek, pókok, klón-vadállatok lakták. (késöbb ebből filmet is csináltak, valami Dr. Murrou szigete, vagy milyen cimen )
Szóval majd bejárok ide nosztalgiázni, ha szabadSamsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
SQX_Barto
addikt
Eladod mindet?? húha remélem nem borsos áron, mert akkor feltúrbózom a könyvespolcom
Amiket írtam és megvannak Neked is, azokat lestoppolnám, de ha másnak is kellenek könyvek, nem vásárolok fel mindent
Halállabirintus
Vértengerek
Bajnokok próbája
Káosz fellegvára
Bár ha nagyon kell valamelyik valakinek és nincs más, aki eladná lehet velem alkudni, de ezek nagyon kellenének nekem
Lécci írdd le az összes könyved címét, meg az árat, szerintem sokakat érdekelnének még, és hamar elkelnének a könyvek
Vinnék mint a cukrot
A héten ha megoldható akkor vennék is könyvet.
Kérdés még, hogy merre laksz
Bár gondolom posta lesz belőle, azt is fizetem, hisz az alapIf I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
SQX_Barto
addikt
Persze, hogy szabad, gyere nyugodtan
Kíváncsi lennék milyen könyvet írtatok, ugyaniylen lapozgatósan?
És végig is játszottátok?If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
Andie
őstag
válasz SQX_Barto #18 üzenetére
Persze, ugyanilyen lapozgatósat. Rajzoltunk térképet, felskicceltük a fö történet szálat, szereplök nevét, stb. Ezt lemásoltuk, hogy mindkettönknek meglegyen, és lehetöleg ne irkáljunk el egymás mellett (felváltva irtuk, kb 30-40 fejezetet ö, aztán 30-40et én) Meg egy kezdetleges folyamat-ábrát is rajzoltunk, kb igy :
(lapszám)
Ogréval találkozás a tengerparton
- elmenekül --------------------------------> (újlapszám)
- megküzd : - meghal ----> (meghal lapszám) / -legyözi ------> (gyöz lapszám)
stb stb. Ezt igy vizszintesen nehéz érzékeltetni, mert valójába függölegesen épült fel, és a nyilak ugye szétfele ágaztak, hogy aztán az ottani lapszámból ismét tovább ágazhasson.
Alapvetö problémánk az eredeti könyvekkel az volt, hogy eléggé erős főszálon futottak az események. Tehát jójó, lehetett jobbra is menni, meg balra is az útkeresztezödésben, meg lehetett a sámánnal beszélni is, meg nekirontani is, de néhány lapozás után általában csákutca volt, vagy meghaltál, vagy megszereztél valamit, és gyorsan visszakanyarodtál a főszálra. Ennél csak az jelentett nagyobb változatosságot, ha a befejezés mondjuk 2-3 féle volt (4-5 lapozgatás / ág)
Tehát az iteráció maximum 2-3 lapozásra terjedt ki, aztán vagy visszatért az ág a főszálra, vagy bevégződött.
Namost mi ezen radikálisan változtatni akartunk. Már az elsö néhány lapozás után kettévált a történet. Jó sokáig (20-30) lapozásig vittük mindkét szálat. Közben azokban is voltak elágazások, melyek közül néha áttérhettél a másik szálba, vagy annak valamelyik oldal-szálába! Igy igaz, hogy egy-egy olvasatra talán rövidebb volt a történet, mint az eredeti könyvekben (1 óra alatt végig lehetett jáccani a miénket), de 4-5x is nekifuthattál, mert egész más történet bontakozott ki elötted, ha másodjára, harmadjára más más útvonalon mentél, mást választottál.
A szemléletesség kedvéért : ha az eredeti könyvek struktúráját egy kis (de égig nyúló) facsemete ágaihoz lehetne hasonlitani, akkor a mi könyveink egy alacsony tölgy hatalmas kiterjedésü lombkoronájához hasonlitott, azzal a különbséggel, hogy még egyes ágak össze is értek, átjárhatóak voltakSamsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
TitiRii
senior tag
na hehey all
ahogy olvasgattam a topicot fel elevenedett benenm gyerekorom ahogy ezeket a könyveket bujtam
gyorsan elö is kotorotam
és az alábbi példányok vannak meg:
Ian Livingstontol:
A gyikirály szigete
Tolvajok városa
A végzet erdeje
Bajnokok probája
A rémület utvesztője
A hóboszorkány barlangjai
Steve Jackson és Ian livingstone közös produkciók:
A vértengerek
A halál talizmán
Titan nagy könyv
Steve jackson és ian livingstone ajánlásával:
Robin Waterfield : A pusztítás maszkjai
Mark Smith & Jamie Thomson: A szamuráj kardjai
Steve Jackson :
A káosz fellegvára
A shaumanti Dombok
Kharé - a csapdák kikötővárosa
érdekelne hány könyv hiányzik , volt valami mocsaras is amit imádtam de nem tudom hová lett, ezen felül Steve Jackson sorozatának a 2 befejező könyve a 7 kigyó és a királyok koronája
csere alapom is van
Bajnokok probája
Pusztitás maszkjai
Káosz fellegvára
A shaumanti dombok
ezek duplán vannak meg szal szivesen elcserélgetemAkinek kell valami, vagy akar valamit munka időben keressen az itt megadott telefonszámon! Köszönöm.
-
SQX_Barto
addikt
az országúti harcos mintha hiányozna
bár nem tudom Livingstone vagy Jakson írta eIf I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
TitiRii
senior tag
válasz SQX_Barto #22 üzenetére
több is sajnos
pl a Halállabirintus sincs meg és tuti volt valami mocsaras is, végzet mocsara?:S nem tudom mi volt a cimer de egy mocsárban zajlott és az volt a kedvencem
szal csere berélek, és a 7 kigyot meg a királyok koronáját nagyon várom, hogy végre végig vihesem a 4 kötetes kalandotAkinek kell valami, vagy akar valamit munka időben keressen az itt megadott telefonszámon! Köszönöm.
-
tierbatyo
senior tag
Tuzhegy varazsloja. A klasszikus es utolerhetetlen.
Take a look to the sky just before you die
-
TitiRii
senior tag
-
L3zl13
nagyúr
Annó játszottam egy-két ilyet. Volt egy ami nagyon tetszett. Azt többször is végignyomtam.
Az érdekes az volt benne, hogy volt benne egy hiba.
Volt egy ''kijárat'' ami nem volt befejezés. (Nem nyertél, de meg sem haltál. Egyszerűen kisétáltál a ''területről''.) Utánna nem volt további útmutatás, hogy mit csinálj, tehát vége volt.
Én meg úgy döntöttem, hogy bár kisétáltam, semmi nem akadályoz benne, hogy újra visszamenjek.
Ezt arra használtam, hogy csalás nélkül megszerezzek olyan dolgokat, amelyeket nem szerezhettem volna meg. (Mert választanom kellett két út között, és vagy az egyiket, vagy a másikat kaphattam volna csak meg.)Aki hülye, haljon meg!
-
tierbatyo
senior tag
Bővebben: link Itt megvan az osszesnek a cime.
Take a look to the sky just before you die
-
TitiRii
senior tag
öö
köszi
na akkor keresem a következő könyveket:
A Skorpiók Mocsara (ez az ez az !! )
Az Országút Harcosa
Halállabirintus
Az Elátkozott Ház
A Tűzhegy Varázslója
A Varázsló Kriptája
A Végzet Erdeje
és persze ezeken felül:
a hét kigyó
királyok koronája
na lehet csereberélniAkinek kell valami, vagy akar valamit munka időben keressen az itt megadott telefonszámon! Köszönöm.
-
SQX_Barto
addikt
Szerintem a Halálabirintust megveszem és sokszorosítom
mert úgy tűnik, sokan keresikIf I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
NoLF
veterán
na majd megnézem mi van otthon. lehet muter má kidobta
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
nap
addikt
Nekem a tűzhegy varázslója volt meg. Valami hosszú buszozás alatt ''olvasgattam'', de sehogy sem sikerult a vegere ernem. Annyira duhitett a dolog, hogy otthon nekiultem excel (helyett kockasfuzettel), es kijegyzeteltem. A vegen kiderult, hogy nincs lehetseges megoldas. (megfelelo szamozasu kulcsok kombinaciojaval lehetett volna tovabbmenni.)
Ez akkor es ott elegge elvette a kedvemet az egesztol, pedig tobben ajanlgattak a halallabirintust.browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
TitiRii
senior tag
igen sajnos elöfordultak hibák, pl a mcsoarasban is volt egy rész ahol hibás volt a ''link'' meg a káosz fellegvárában is
ezeket a könyveklet ha vissza vitted anno a könyv kereskedésbe és már volt belőle javított verzio, cseréltékAkinek kell valami, vagy akar valamit munka időben keressen az itt megadott telefonszámon! Köszönöm.
-
Zebu
addikt
FYI: Bővebben: link
-
Zebu
addikt
Ez sem rossz: Bővebben: link
Nekem anno elég sok megvolt, de elcserélgettem még kölyökként
Szívesen beszerezném újra őket!
1-2 megvan még otthon, csak már nem tudom mik. a Gyíkkirály szigete, Káosz fellegvára az tuti! -
Drizzt
nagyúr
A Kaliforniai visszaszámlálás az istencsászár volt, főleg a kibővített szabályok, s lehetőségek miatt. Szerettem még a Kaland-játék-varázslat triót is, az is nagyon jó volt. A Haláltalizmán meg nagyon nehéz volt.
Amúgy a legtöbb ilyen könyvet antikváriumokban találni, s ott elég olcsók a mai árakhoz képest, bár előfordulnak igen ramaty állapotúak is...I am having fun staying poor.
-
erdeya
senior tag
Hűűű de szerettem ezeket a regényeket.
Talán egyszer próbáltam dobókockával, de úgy vontatott és uncsi volt.
Amik nekem vannak:
A tűzhegy varázslója
Az országút harcosa (személyes kedvencem amúgy)
Találkozás F.E.A.R-rel
A hét sárkánykígyóSzombaton megyek bólingozni! /// Utálom, hogy mindig elkapnak amikor a falra firk____ - Graffiti
-
Drizzt
nagyúr
Ja, s természetesen a Tök(él)etlen katona is odabasz! Mindenkinek kötelező. Istenkiály.
I am having fun staying poor.
-
SQX_Barto
addikt
rendben, Pestre még szívesen fel is megyek, meg amúgy is mennem kell, jövő hét kedd, szerda nekem jó, mert máskor dolgozom.Az a mindenképp kellene akkor, megkérdezhetem, mi a 10 másik?
ja és a pénzre nem írtál semmit, de sztem meg tudunk egyezni, remélemIf I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
T. Almeida
senior tag
Beszkennelni ilyen könyvet és közkinccsé tenni (mondjuk nem megosztani (ami tuti büntetendő), hanem ingyé továbbítani E-mailben) büntetendő?
Ha nem, szívesen beszkennelek párat, ha valakinek valami nincs meg... -
L3zl13
nagyúr
válasz T. Almeida #48 üzenetére
E-mailen továbbadni jogilag ugyanaz, mintha DC-n osztanád, vagy ftp szerverre raknád fel.
Aki hülye, haljon meg!
-
tierbatyo
senior tag
Kipróbáltátok már a KJK gépes változatát. Ez is a kjk.uw.hu-n van.
Bővebben: linkTake a look to the sky just before you die
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Nintendo Switch
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Mini PC
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Parfüm topik
- PlayStation 5
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Toshiba Tecra R950, 15,6" HD+ Kijelző, i5-3230M CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
- AMD AM4 komplett gép eladó.
- ÚJ !! MacBook Pro Retina 16" M3 Pro 12CPU / 18GPU / 18GB / 512 SSD / Magyar
- Apple iPhone 14 Plus 128gb - Makulátlan, Apple garancia, Akku 100%, akár beszámítással
- HP ZBook Fury 17 G7, 17,3" FHD IPS, I7-10750H CPU, 32GB DDR4, 512GB NVMe SSD, T1000 4GB VGA, WIN 10/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest