- Milyen TV-t vegyek?
- iPad topik
- Hardverkiállítás a hónap vége felé közeledve
- Notebook hibák
- Hisense LCD és LED TV-k
- John Carmack csalódott a DGX Sparkban
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Letisztult külsejű és helytakarékos MSI VGA az NVIDIA Blackwell platformon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
pvt.peter
üzenetére
Szerintem egyáltalán nem csúnya, hogy külön sorba rakod, hogy mit művelsz azzal a listával, amit majd be szeretnél rakni a HashMapbe. Sőt, gyorsan olvasható, egyértelmű, tiszta, és elkerülsz vele egy tök felesleges plusz metódushívást. A második is jól olvasható, de tény, hogy pazarlóbb. Így egy elemnél aztán tényleg totál mindegy teljesítmény szempontjából, meg láthatóság szempontjából is, de én meg attól kaparom az arcom, amikor olyan kódot kell olvasnom, amikor láthatóan a fejlesztő célja az volt, hogy vagányan mindent minél rövidebbre tömörítsen. Az sem számít, hogy hányszor ismétel azonos metódushívásokat, hány plusz műveletet igényel, de milyen jól mutat, hogy legalább tömör. Hát nem, nem lesz feltétlenül gyorsabban olvasható a kód (persze nyilván bőven vannak kivételek, de ne fossuk már le ennyire a teljesítményt). Tényleg valakinek attól lesz olvashatatlan a kód, mert külön sorban ki van fejtve, hogy mi történik? Az már régen rossz. Magasszintű nyelveknél egyébként nagyon divat(tá vált?) az is, hogy a metódushívásokat egymás után is ismételgetjük, mondván, "nem kell túlpörögni optimalizáció szempontjából", mint a kolléga mondta, ez itt abszolút igaz, de általában ezzel nagyon nem értek egyet. Egyrészt ha ennyire leszarjuk, hányszor történik meg egy-egy metódushívás, akkor az már zsigeri szintű igénytelenséghez vezethet hosszabb távon a teljesítmény rovására, meg azért szépen lehet halmozgatni az ilyen tök felesleges overheadeket, na de minek. (Persze ebben az is szerepet játszik, hogy ebből a szempontból mai napig bennem van a C, C++ tanulásának korszaka, amikor az ilyesmi nem volt menő.)
Pl. ilyesmi:
whatever.doStuff().veryCool().blahblah();
whatever.doStuff().veryCool().wow().great();
whatever.doStuff().veryCool().notCool();
Na itt pl. a whatever.doStuff().veryCool() eredményét el lehetett volna tárolni egy változóba. De nem, ez így tök menő. Ja várjunk csak, mégsem.
Szerk.:
Persze simán lehet, hogy az ilyeneket a fordító úgyis optimalizálja.
Mindegy, bennem az van, hogy abból baj nincs, ha egyértelműen láthatóvá teszem, mi történik, nekem a pár sorral bővebben hablatyolós kód nem lesz olvashatatlanabb, az agyontömörített kód viszont annál inkább. (Meg a debuggolást is nehezebbé teheti.
)
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Jó áron eladó Lenovo ThinkPad T14s Gen 3/i5-1240P/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia/
- ASUS DUAL GeForce RTX 5060 Ti O16G
- Iphone 8 64gb - 88% gyári akku- gyönyörű állapot
- Iphone Se 2022 64gb-93% gyári akku
- BONTATLAN Új Iphone 17 256-512GB Minden Szín 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehet
- Önerő nélkül is elvihető! RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X3D 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN M4 A-DATA 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3206
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Fractal Design Gamer PC - Intel i5-9600k 16GB 1000GB RTX 2060 1 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Mindegy, bennem az van, hogy abból baj nincs, ha egyértelműen láthatóvá teszem, mi történik, nekem a pár sorral bővebben hablatyolós kód nem lesz olvashatatlanabb, az agyontömörített kód viszont annál inkább. (Meg a debuggolást is nehezebbé teheti.