Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel Dual Core E5000 széria (kiemelt téma)

(#3001) darál0w válasza darál0w (#3000) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

ja és a lap mennyi feszt is droppol pontosan? :B

A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...

(#3002) darál0w válasza darál0w (#3001) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

0.04? :B

A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...

(#3003) Aggregátor válasza Speed(R) (#2999) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jó ez a 25%-os szabály: nálam az 1.325x1.25=1.65v, amit ki is használok MaxOC-hoz :DDD

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#3004) darál0w

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

na beállítottam egy fasza kis orajelet,primestabilan :)
11*320=3520 és mindezt 1.264-1.28 everest szerint.
VID 1.1875.ezzel kb 3100ig megy fel :)
ramok 4-4-4-12ben 800on.

maghőmérséklet prime teszt alatt 56fok.ez volt a max.(real temppel)
viszont everestet meg nemértem.magot yol mutatja(annyit mint real temp),viszont az alaplap és CPU hőmérsékleteket nem írja,de néha előbukkannak prime teszt alatt. :Dde akkor meg sztm baromságot mutat.elsőre 80(mindketőre),majd gép ujraindítás után 70 fokot mutatott(szintén mindkettőre).semmit többet.biosban meg Current CPU temperature 43...szal érdekes :U

(#3005) zso73 válasza darál0w (#3000) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Minden program rosszul méri a hőfokot. Az Everestben a CPU temp ( zöld) az jól mér. De a magokat már nem méri jól..........

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#3006) darál0w válasza zso73 (#3005) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

nekem olyan nincs.... :U
és a bios szerinti current cpu temp?

egyébként,ha belövöd rendesen TJmaxot,akkor everest is yol mér.
E5200nál 90 :)

[ Szerkesztve ]

(#3007) zso73 válasza darál0w (#3006) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A bios az mindig pontos.
A TJ max-ot kipróbálom..

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#3008) darál0w válasza zso73 (#3007) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

ha bios yol mér,akkor everest van meggajdulva.
50-55fokos maghőmérséklet mellett nemhiszem,h CPU 80 fokos lenne,meg alaplap is(eddig vmiért 2x ugrott be CPU és alaplap hőmérséklet everesttel,de azota 1x se ) :D
igaz a hűtőborda forro,de akkor is...biosban meg 40 -45 fokokat mutat.

(#3009) darál0w válasza zso73 (#3007) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

hmm.
sok helyen teljesen más TJ maxot írnak.
90,95,és 100...érdekes dolog.

(#3010) kulerr válasza darál0w (#3009) üzenetére

kulerr
(őstag)

nem ugyanannyi mint a nagytesó 8xxx-eseknek? mert akkor 105!!

[ Szerkesztve ]

(#3011) zso73 válasza darál0w (#3008) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem jól mér, de csak a cpu. Ha benyomom a stabilitást tesztet, akkor az utt megjelenő hőfok követi a valósat, és nagyjából jó is lehet. De a magokat nem jól jelzi ki, mert fixen 50C° környéke mind a kettó. (41, és 51C°.)

(#3012) darál0w válasza kulerr (#3010) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

100at olvastam most yo pár oldalon.
nemtudom intel miért nem írja ki rendesen...

zso73:nekem sajna CPUt nem jelzi.... :(
ha meg igen,akkor hülyeséget.mellesleg neked mennyit mutat?:D
az a maghőmérséklet meg terhelés nélkül sztm yo...

[ Szerkesztve ]

(#3013) darál0w válasza Speed(R) (#2994) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

ha EIST be van lőve biosban,és energiagazdálkodás minimális,akkor az ugyan az,mint C'n'Q amdnél.
persze feszt nem állítja,mivel nem auton vagy normalon van.csak szorzot.mint C'n'Q huzott prociknál :)
tök yo :))

(#3014) Speed(R) válasza darál0w (#3013) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

De ugye azt tudod, hogy az energiagazdálkodás így sz4rt sem ér? Nem (főleg) a MHz számít fogyasztásban, hanem a hozzá tartozó feszültség.

EIST\C1E témában találtam (kerestem..) bővebb leírást, hazai vizekről:

"Mi is az EIST? Az Enhanced Intel Speedstep az AMD CnQ-jához hasonlítható technológia, mindkét funkció azonos elven működik, a processzor a terheléstől függően dinamikusan csökkenti vagy növeli az órajelet és a magfeszültséget. Az EIST működési elvéből fakadóan előfordulhatnak érzékelhető teljesítménybeli visszaesések.
Az eredeti Halt State (C1E elődje) egy lényegesen egyszerűbb alternatíva a fogyasztás csökkentésére, lényegében a HALT utasítás kihasználására épül: amíg a processzor nincs terhelés alatt, addig a HALT utasítás lekapcsolja a CPU-t. Mivel a HALT utasítás csak akkor hívódhat meg, ha semmilyen módon nem terhelődik a CPU, ezért az EIST-tel ellentétben nincs hatása a rendszerteljesítményre, de logikus, hogy jóval kevésbé hatékony is energiamegtakarítás szempontjából. Az Intel-féle Enhanced Halt State ezzel szemben két dolgot művel: lecsökkenti a CPU szorzóját a processzor által engedélyezett legalacsonyabb értékre, majd csökkenti a magfeszültséget is. "

Tehát EISThez kell a C1E is, ha spórolni akarsz, nem elég az EIST+HALT.

★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

(#3015) darál0w válasza Speed(R) (#3014) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

na igen.
de ha C1E be van kapcsolva,akkor én állítgathatom minimális vagy irodaira,mindkét esetben állítgatja a szorzot és a feszt.
már csak arra kell rájönni,h huzott procinál is működik e.
de ezt kirpobálom,bár lehet így nem fogom hasznátvenni...

(#3016) mycso válasza darál0w (#3015) üzenetére

mycso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Húzott procinál, ha nem nyúltál a feszhet akkor azt is állítja, ha piszkáltad akkor csak a szorzót.

Nekem konkrétan így van hagyva...csak a szorzót veszegeti vissza.

< >=♦=< > Diesel Common-Rail Injection

(#3017) darál0w válasza mycso (#3016) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

igen,ezt eist is megcsinálja energiatakarékos modban.mint C'n'Q
és akkor C1E se állítja a feszt,ha nem auton van?mert nem ugy van! :DDD

(#3018) zolka78

zolka78
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Na megoldottam a problémám, sikerült le vinni a hőmérsékletet gyári hűtővel. Az volt a baj, hogy egyszerűen szar volt a gyári pasztázás a hűtőn. Ilyen fost én még a P4 esetében se láttam, pedig az ment két és fél évig újra pasztázás nélkül. Tettem rá AC MX2 pasztát és beraktam egy 8 centiméteres ház ventit hátra. Így 12x270-t viszi szépen alap feszen és nem megy a hőfok 55 fölé 100% terhelésnél. Ez egyelőre elég, de alig várom a freezert, még egy hét és jön, majd megnézzük mit tud.

A rendes ember különös ismertetőjele - a legalább két kés mellett - a pipa és a 100 kg feletti testsúly!

(#3019) mycso válasza darál0w (#3017) üzenetére

mycso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pontosan.

Hiába van a biosban bekapcsolva és hiába állítod a wint minimális energiagazdálkodásra, ha belepiszkáltál a feszbe akkor a feszültséget már nem fogja idle állapotban visszavenni, csakis a szorzót.

Giga lapnál (feszek beállításánál) a normál ás auto módnál is működik, itt annyit lehet csalni, hogy normál módban az alapfeszét kapja a proci, viszont auto módban valamivel magasabb feszültségeket oszt ki --> így tovább juthatunk a tuningban anélkül, hogy kézzel emelgettük volna a feszültségeket és természetesen megmarad az összes energiatakarékos funkciónk is.

[ Szerkesztve ]

< >=♦=< > Diesel Common-Rail Injection

(#3020) echterion

echterion
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy ehhez a procihoz, ha egy kis húzást is akarok neki csinálni, elég lesz-e egy AC Freezer 7 Pro hűtő? Egész pontosan egy e5200-asról van szó. :N

[ Szerkesztve ]

"... az a tény kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej..."

(#3021) kulerr válasza echterion (#3020) üzenetére

kulerr
(őstag)

igen....

[ Szerkesztve ]

(#3022) Speeedfire

Speeedfire
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ki mivel hűti a prociját? mennyire van tuningolva és hány fokon megy?

Weblapom http://goo.gl/q0VKN || Linkkatalógusom http://goo.gl/91Qs4

(#3023) darál0w válasza mycso (#3019) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

gondolom,akkor semmi értelme bekapcsolni huzott proci mellett.vagy így is elérhető vmilyen fajta fogyasztáscsökkenés?

echterion:bőven elég :)

[ Szerkesztve ]

(#3024) cellpeti

cellpeti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Nekem főként game-re kellene a proci,az E5200 vagy E5300 mennyire jó ilyenre?
Mennyire lehet húzni? Vagy mit ajánlotok gamehez?
A konfigom:

GA-965P-DS4(rev3.3)
2GB Geil Value
Sapphire HD4850

Ezt kéne kihajtania!Mit ajánlotok? :U

Eladó cuccaim: http://goo.gl/LDsSP; "Mivel a gondolkodás a létező legnehezebb munka, csak igen kevesen foglalkoznak vele." - Henry Ford; BATTLEFIELD 3 LE(sok extra) eladó!

(#3025) darál0w válasza Speeedfire (#3022) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

adatlapomon az adatok,és ha TJ max yol van belőve(sztm yol :D mellesleg 100fok),100%terhelés prime teszt alatt max 63fok.netezés,game stb 40-55fok.

(#3026) darál0w válasza cellpeti (#3024) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

E5200 és 5300 között sztm semmi különbség,csak az egyik nagyobb alaporajelre van belüve,de tuning szempontjábol ugyan ott lehetnek.
kis feszemeléssel könnyedén elérhető egy yo 3,6Ghz,ami bőven elég mindenre.ez E5200.
azt meg döntsd el te melyiket veszed. :D

(#3027) cellpeti válasza darál0w (#3026) üzenetére

cellpeti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

OK!

De a cache miatt nem lasabb ez a proci mint egy Core2Duo? :U

Eladó cuccaim: http://goo.gl/LDsSP; "Mivel a gondolkodás a létező legnehezebb munka, csak igen kevesen foglalkoznak vele." - Henry Ford; BATTLEFIELD 3 LE(sok extra) eladó!

(#3028) darál0w válasza cellpeti (#3027) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

majd válaszol az,akinek volt/van c2dje :D

(#3029) zoo8800 válasza cellpeti (#3027) üzenetére

zoo8800
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Már bocsika, de az E5200 egy Pentiumnak csúfolt C2D :D
Nem hiszem, hogy sokat számítana a cache mérete.

szerk
Most látom az adatlapodat, E6320-ad van. Ha azt akarod lecserélni, akkor ne tedd, mert +0,5 GHz-t nem igazán lehet észrevenni. Jó az az E6320 még :K

[ Szerkesztve ]

(#3030) echterion

echterion
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi a válaszokat. van még egy kérdésem. Úgy hallottam, hogy ha tuningolok, és visszaosztom a ramokat, akkor lassabb lesz a gép, mintha nem osztom vissza és az fsb-t addig nyomom csak, míg a ramok bírják. Ez igaz?

"... az a tény kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej..."

(#3031) cellpeti válasza zoo8800 (#3029) üzenetére

cellpeti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ok!rendben van megfogadom a tanácsodat! :R

(#3032) darál0w válasza echterion (#3030) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

meglehet oldani ugy,h a ramok annyin mennyenek amennyin akarod...
csak a szorzo és fsb állítgatásával kell szorakozgatni.
nem egy nehéz dolog :)

cellpeti:
ne cserélj :D
felesleges.ha kell még egy kis +,akkor huzd meg azt a cuccot.megy az fentebb is :)

[ Szerkesztve ]

(#3033) zoo8800 válasza darál0w (#3032) üzenetére

zoo8800
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Most is 66% OC! Meddig húzza még? :U ;]

(#3034) darál0w válasza zoo8800 (#3033) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

2,4 az alapja nem e?
3,1et ír az adatlap.az nem 66 ;]

(#3035) zoo8800 válasza darál0w (#3034) üzenetére

zoo8800
(PH! addikt)
LOGOUT blog

266*7=1867

(#3036) darál0w válasza zoo8800 (#3035) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

igazad van.félrenéztem :W :DDD

(#3037) Speed(R) válasza zoo8800 (#3033) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

6300/6320/6550, a többség viszi a 7x500at kultúrált fesszel. Szóval addig húzza ;)

(#3038) Speed(R) válasza Speeedfire (#3022) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

3750MHz/1.352V ~65°C terhelve. Tr SI128 + AC PWM.

(#3039) darál0w

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

létezik olyan,h

proci 11*320@1.26V-1.28V
ramok 800on 4-4-4-12 @2.1V

primestabil.

probálok játszani és kb 5percenként kifagy a játék.
feszt kicsit fentebbállítottam,1.29V-1.31V és yo.
ez mitől van? :(((

(#3040) Speed(R) válasza darál0w (#3039) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Attól, hogy mikor játszanál, a VGA is rántja a tápot\lapot, ezáltal megnő picit a drop és már nem elég a procinak. Ezért szoktam én Prime mellett fánkolni ;p

(#3041) darál0w válasza Speed(R) (#3040) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

érdekes :U
de,akkor megoldottam.egy picivel többet kapott.és már megy is. :K :C

(#3042) Free04 válasza Speeedfire (#3022) üzenetére

Free04
(tag)

Gyári hűtővel, alap fesszel 266x12.5, hőmérséklet everest szerint Alap 35/40.
Terhelve nem mostanában néztem, de ha jól emlékszem 65 körül volt.

(#3043) Speed(R) válasza darál0w (#3041) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Úgy fogalmaznék inkább, hogy ennyi pénzért ezt várhatod. Nekem is droppol tisztességesen, terhelt 1.35höz BIOS 1.4125kell és ez terheletlenül felesleges túlfeszhez vezet. Az előző, még ATXes lapom, a P5K-E WiFi 8 fázisú procitáppal bírt, ott százados droppom volt csak. Persze nem 10ks volt ;p

(#3044) tzsolesz válasza Speed(R) (#3043) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az Én procim meg nem valami tuningos, mert nekem most P5K/EPU-m van, ami egy P5K PRO raid nélkül. Igaz, hogy alig droppol, de stabil 3.5Ghz-nél (1.375V-on) nem tudom jobban húzni. Felmegy 3.8Ghz-ig is de ahhoz már 1.43V kell, de nem stabil a win.
Az a gond hogy nem értek Én ehhez a laphoz, túl sok mindent lehet állítani.
Nem tudom minek kellene még adni, vagy mit kellene még engedélyezni, letiltani.
Csak találgatok. Ráadásul a proci egyáltalán nem indul 333 FSB fölött, ami megint csak érdekes. Bár mintha egyszer már elindítottam volna magasabb FSB-én is, de erre nem vennék mérget.

[ Szerkesztve ]

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#3045) cellpeti válasza Speed(R) (#3038) üzenetére

cellpeti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha ez a proci Wolfdale magos,akkor az nem Core 2 Duo-nak kéne lennie? :U

(#3046) tzsolesz válasza cellpeti (#3045) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nevet azt ad Intel a procijainak amit éppen akar.
Nem ez a fontos. Hanem FSB, gyártástechnológia, szorzó, utasításkészlet, gyártási eljárások.
Ha ezek megvannak, az Intel elkezd keresztelni össze-vissza.
Az E5200 az valamelyik nagyobb 45nm-es CPU selejtes darabja. Lehet hogy E8000, vagy E6xxx 45nm-es verziójából. Úgy tudom legalább is. :U

(#3047) cellpeti válasza tzsolesz (#3046) üzenetére

cellpeti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mi az ,hogy selejtes? :U

(#3048) zoo8800 válasza cellpeti (#3047) üzenetére

zoo8800
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem selejtes, csak gyengébben sikerült darab. Bár az eltérő stepping miatt nem hiszem, hogy az E5200 az E8xxx gyengébben sikerült darabjai lenne.

(#3049) tzsolesz válasza zoo8800 (#3048) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Így van. Egyébként a steppinget nem is figyeltem, de valóban igazad igazad lehet.

(#3050) zolka78 válasza cellpeti (#3047) üzenetére

zolka78
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem selejtes, inkább a gyengébb változata a core2 wolfdale családnak. A neve pedig csak a marketing. Kénytelenek olcsóbb szekcióban is működni, ezért másképpen nevezik, hogy a nagyobb tesókat ne húzzák le. Legtöbb ember csak azt nézi, hogy core2, ok. az a tuti, és már is rohan megvenni az E8xxx típus valamelyik tagját, mert azért a kisebbik E7xxx az már biztos bibi. Nem utolsó sorban a nagyobb tesók, nagyobb fsb-vel rendelkeznek. Gyakorlatilag gyorsabbnak kell lenniük, és magasabb fsb-vel húzhatóak, ami nem hátrány a mai nagy sebességű ramokhoz.

A rendes ember különös ismertetőjele - a legalább két kés mellett - a pipa és a 100 kg feletti testsúly!

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel Dual Core E5000 széria (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.