Ezt nézd meg [link] telefonnal fényképeztem úgyhogy nem valami jó kép. De ez még a VGA-t is hűti. És azt monda a srác aki ott volt, hogy ez még csak prototípus. Mondtam neki megveszem 50€ azt mondta nem adhatja el még 100 ért se. 
[ Szerkesztve ]
Hazai pálya Hardverkínálat tavasz végén

Ezt nézd meg [link] telefonnal fényképeztem úgyhogy nem valami jó kép. De ez még a VGA-t is hűti. És azt monda a srác aki ott volt, hogy ez még csak prototípus. Mondtam neki megveszem 50€ azt mondta nem adhatja el még 100 ért se. 
[ Szerkesztve ]
aztakurvaaaa 
az micsodaaa
olyan kell nekem.
Hát geri... ugy látszik, h jah. de csak az olcso szériás lapoknál. gondolom neked nincs ilyen gondod a 45össel, meg a rászerelt alaphűtéssel 
#4001 geri honné' szetted? 
[ Szerkesztve ]
A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...

CEBIT, nyitás előtt egy nappal voltam. Főnököm férje keresett sofőrt, mert kellet mennie, standot átadni, és mentem vele.
megnéztem volna én is. sőt az ujjamat is beledugtam volna ![;]](/dl/s/v1.gif)
btw előző kérdésemre válasz? 
[ Szerkesztve ]
A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...
Igen, ennyim spec nincs új hűtőre, sőt semennyim
A furcsa az egyébként, hogy a hűtő réztalpának aljába belekarcolt a processzor kupakjának a széle, mintha ott kontaktolna először... Egyébként nem vészes 1,35V terhelés alatt 3800-on a 72 fokot nem éri el... Ha lekapcsolom a ventit akkor átmelegszik egyébként, bár gondolom az is segít h nincs fenn a ház oldala de a házhátulján még szív is egy venti...
minek neked az a 3800?
vedd visszább, meg feszt is. 3300-3500 elég kell ,h legyen mindenre. azt meg 1.3Von kell hogy vigye. és akkor tuti lesz, főleg ha lekapod ház oldalát. az nálam -3 fok
, de csak azé mer meleg van a szobába.

Nah, lehet van előrelépés. Driverben egyidejű írás kikapcs. A csíkozódás úgytűnik megszűnt, legalábbis az utóbbi pár restartnál. Egy dolgot viszont nem értek
Mi a fenének eszik meg 1G ramot a IGP. Lezabál a 4 ből 1 -et alapból. Amire nekem kell elég lenne ha 256 ot megeszik, több maradna másnak vagy nemtom. Van a biosban az a PAVP az IGP beállításnál. Az mi az
.
Sonyericsson BST-38 akku,töltő,headset, M2-2gb memorystick eladó.

Fenét előrelépés...itt egy mai indulás: [link]
Úgy összeakadt valami, hogy a monitort ki kellett húzni, mert állandóan ON ban maradt, kép nélkül egy ilyen kis móka után. 
[ Szerkesztve ]
Sonyericsson BST-38 akku,töltő,headset, M2-2gb memorystick eladó.
most még elmegy a 70 fok, de mi lesz nyáron? Vagy van klíma? 

Köszi a tanácsot,most 1 óra prime után is stabil nem dob ki hibát,viszont a ramok 827-en járnak 12*275 mellett.Magasabb fsb mellett néha nem is bootol be,vagy ha igen akkor prime majdnem azonnal hibát ir ki.Próbáltam eltalálni a ramoknak az 1066-ot de ott is hibázik a primeban.Memtestel megnéztem őket ,1 óra után semmi hiba.Beállítási probléma lenne?
Mickey

Nem tudom mi van nálad, lehet a driverekkel lesz a gond, nekem Windows 7 alatt semmi probléma nincs. Az IGP dinamikusan szed le a memóból, ha másnak kell akkor meg fogja kapni az a más, amit fixen levesz az alapból csak 34 mega azt hiszem.

Nálam 800 felett azonnal kiakadnak a ramok, így vissza vannak osztva. Szerintem többet ér a ram alap frekvencián, de magas FSB mellett, mint fordítva, az enyém pl. stabilan viszi a 333-as FSB-t, de vannak 350-360-as példányok is, sőt, állítólag 400-ba is belesúrol némelyik (200%!). Szerintem érdemes megpróbálni visszaosztott ramokkal, magasabb FSB-vel is.

Nem igazán értem ezt a ram visszaosztást,elmagyarázhatnád.De 1066-os ramoknak nem kellene kiakadniuk 800 felett nem?
Mickey
használd a "válasz"-t, ne az "új"-t, ha válaszolsz valakinek
A BIOSban lehet állítani, hogy a CPU FSB hányszorosán menjen a RAM (ez adja meg a RAM órajelet)
Igen, a 1066-os RAMnak illik menni 1066-ot 
ASUS lapoknál lehet, hogy arányt kell megadni szorzó helyett.
Ezt kell növelni addig, ameddig megy a RAM.
[ Szerkesztve ]
Nyáron nem futtatok orthost, az fűti fel ennyire... De szerintem maradunk 1,3V 3,66GHz-en azzal tuti nem lesz baj
darál0w: szép kerek szám a 3800
de a 3,66 akkor most még kerekebb lesz (333*11)

Ja illik persze, magamból indultam ki a 800as ramokkal, bocs
egyébként az FSB-hez mért arányát jelenti, de 1066 alatt akkor abszolút nem gáz, bár nekem pl. hiába marad 800-on az órajele, nem szeret bizonyos arányokat, gondolom ez a chipsetből fakad, vagy fene tudja. (pl. 300-as FSB-nél megfelelő aránnyal visszaosztva 800-ra a ramokat kifagy, 333-al tökéletes, fene se érti ezt.)
Ami bejött, az a 11x333, 1,3V-on. Gyors is, nem is melegszik túlzottan, nincs is szarrá húzva 

Inkább próbáld meg a 12X300 at, hátha kevesebb fesz kell neki.

hátha kevesebb fesz kell neki
Mondod ezt Te, aki 1,54V-on hajtottad 

micsoda, ott nem primoltam. Az csak max oc ra ment. Max üzemnél, azért 1,5V alatt volt
De megy is a proci még mindig, 1,2V ~3600 ot. Semmi baja. 12X300 ba hajtom.

ja azt láttam, hogy 3,3-at 1,14-el érted el, nagyon kemény. Kb, mint a 4GHz 1,34-el
Durva darab. Majd megpróbálkozom én is a kicsit alacsonyabb FSB-fesz párossal, bár az az egy tized túl sokat nem számít szerintem, VID határokon belül marad.
A memória miatt sokkal jobb a 333*11, mint a 300*12 (így 800-on megy a 800as Geil Value)

A 3,3 az úgy volt, hogy a biosba, a vid-et állítottam be.
Tehát alapfeszen viszi.
-=Lord Tom=- nem tom hogy ASUS lapba hogy van a memória osztás, de nekem lehet állítani, hogy 300 as FSB mellet 800 on hajtsam a ramokat.
[ Szerkesztve ]
Én se tudom, hogy van ASUS lapban a memória osztás
, de nekem FSB-hez viszonyítva ezek vannak:
2x
2,4x
2,5x
3x
4x
ami azt jelenti, hogy: 600, 720, 750, 900, 1200MHz-et lehet 300as fsb-nél beállítani.
[ Szerkesztve ]

Aha, nekem van még olyan is hogy. 2,66 meg 3,33 meg asszem van 2,33 de ez nem biztos.
A 800MHz @5-5-5-18-as ramjaim nem mennek 2,1V-al 900-on, viszont mennek 800@4-4-4-12-őn 2,1V-al, ami jobb mint a 900@-5-5-5-18. És szintén megy 667@3-4-4-8-al ami egy hangyahajszálnyival gyorsabb a 800as beállításnál (ott 1:1-ben mennek a ramok)
Végül maradtam 800@4-4-4-12 proci: 333x11@1,31V orthos alatt 67-68 C max a proci asszem ez lesz a végleges
Egész langyos lett a hűtőborda így 1,5 óra után. ha lehúzom a ventit egy percre
akkor proci felmegy 73ig kb, a borda meg elkezd nagyon melegedni, úgyhogy úgytűnik mégse érintkezik olyan rosszul.
Tulajdonképpen a többieknek is szólt a hsz...

Hát ha ezt a beállítást találod a leggyorsabbnak akkor jó. A 45 nm prociknak, 1,35V ig ajánlot a feszt adni, 24/7 használatra. Úgyhogy bőven az alatt vagy, maradjon ha neked megfelel.

Kell hátulra egy venti, így jóval hűvösebb lesz.

Na kipróbáltam a 12*300-at is, de még 1,28-on sem stabil, ergo nálam nagyon nem számít az alacsonyabb FSB feszültség szempontjából, akkor pedig inkább menjen 333-on. Az valami nagyon durva példány, hogy ilyeneket produkál, gondolom jó alacsony a VID 

Nem mondhatnám, mert 1,175V azért van ennél alacsonyabb VID-el rendelkező is. Nem is áll szándékomba eladni. Ha veszek másikat, akkor ez megy bele muti gépébe, alulfeszelve, alapon. Most egy 2160 van a gépébe. Azért az se annyira rossz példány, de az kerül eladásra a köv cserénél.
az kerekebb és milyen gonooosz ![;]](/dl/s/v1.gif)
miért yobb az, ha magasabb a szorzo és kisebb az fsb?
ém ugy tom minél nagyobb fsb a yo 
vagy tévednék? 

Passz kinek mi jön be, a tuning lényege az hogy megtaláld a leggyorsabb beállítást az adott rendszeren. Az hogy azt mekkora feszültségen éred el az már a te bajod. (főleg ha bejön az aláírásod) ![;]](/dl/s/v1.gif)
Na telepíjek egy vistát.
[ Szerkesztve ]
Hát oldala lentvan, és hátul van egy 1800at pörgő 8 centis (a tápventi mint a porszívó ezeket meg se hallani)
darál0w: ![;]](/dl/s/v1.gif)
kicsigeri:
1,36V 3,85
1,35V 3,8
1,31V 3,66 <- most épp ezt tartom a leggyorsabbnak/kíméletesebbnek/szimpatikusabbnak
magasabb fsb gyorsabb rendszer, legalábbis így tudom.
nekem meg ahogy észrevettem nagyobb szorzo, kis fsb/ kis szorzo, nagy fsb ugyan annyi feszen ugyan annyit megy.
szal akkor inkább a nagy fsb 
320*11 1.29V 
[ Szerkesztve ]

Én meg használom, 12X300 on 1,216V mellet. Tökéletes, az új kari miatt. Eddig meg a 8600 hoz elég volt az alulfeszelt alap órajel is.
A nagyobb fsb azért jobb, mert több lesz a sávszél, azonos órajelen gyorsabb lesz, ahogy Te is tudtad eddig is. Kicsigerinek meg az a tapasztalata (Legalábbis ez jött le abból amit írt) , hogy azonos órajelet kisebb FSB-vel, nagyobb szorzóval kisebb feszültséggel is el lehet érni, aminek az előnyeit Te is jól ismered.
Megőstagultam
[ Szerkesztve ]
de a te proccod sokkal jobb darab. 
1.29V 3520. neked ennyivel már 3800 körül megy
grat Tom 
de nálam nem működik ez ugy mint gerinél, mint írtam is.
[ Szerkesztve ]
neked sincs ám rossz procid 
Tom gratula a ranghoz
mehetsz új fejet választani
[ Szerkesztve ]

Gratula 
Köszi Mindenkinek! Zoo, nem kell nekem új fej egyelőre 

Próbálgattam a procim, nem rossz de lehetne jobb is
Most 24/7-re 10x340-en használom alapfesz alatt egy kicsivel (VID:1.225V)
Érdekes hogy csak az első mag hibázik ha valami nem jó neki és jobban is fűt a kelleténél
Próbáltam a 4Ghz-t is és 1.42V-al 3DMark erejéig stabil is volt
Hamarosan szereznem kellene rá valami fasza kis hűtőt, mert ez a gyári cooler nem valami jó 
[ Szerkesztve ]
Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.
Gyári hűtővel 1,42V?
Szép

és nem utolsó sorban bátor 
1,42V még nem szokott megkotlani egy proc
nem tudom, igaz-e, de egy magas VIDes proci (ugyanaz a típus) kevésbé melegszik ugyanazon a feszen, mint egy alacsony VIDes 
[ Szerkesztve ]

Simán
Az E8500-am kapott léggel 1.6V felett is és semmi baja sem lett tőle, igaz nem gyári cooler-rel 
Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.
Ja igen, te Member of the 5ghz on air club
Én Member of the 3,75GHz on air club 

Nem dehogy is
Most mit féltsem kivan az fizetve
Azért arra figyeltem hogy a proci hőfok ne menjen 74fok fölé még 4Ghz-en sem, olyan 68-70fokon mozgott 3DMark alatt is stock cooler-ral 
minek ettől jobb?
szerintem elégedett lehetsz vele.
csinálj teszteket ahogy itt le van írva 

Nem kell talán ennél több szerintem sem, csak hiába a 98GT-nek nem elég az E5200 alapórajele szvsz, 3400-on már elboldogul vele
Majd ha lesz egy kis időm akkor csinálok CPU-Tuning listába is eredményeket