Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel Dual Core E5000 széria (kiemelt téma)

(#1001) fsb1000 válasza mycso (#997) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

hehe.. bizony a giga P35 lapoknál ez a varázslás segít. Fura, de a G33 még soha nem hagyta el igy magát, a legdurvább állapotból is felált rendesen.
Lehet hogy a majd a P35 lapommal is kipróbázom az E5200, mert az nem droppol össze-vissza, csak lusta vagyok szétszedni a gépet.

Chaser:
Biztos van összefüggés, de az E8000 topicban erről lefolytattunk egy hosszás vitát és számomra nem volt olyan perdöntő érv, ami azt bizonyítaná, hogy a VID vagy az FPO egyértelműen meghatározná a tuningolhatóságot.

Sok tesztoldalt átnézve a tendancia kb. az amit leírtál, de szerintem 1,3V felett a melegedés, az alaplapi feszszabolyázos és általam ismeretlen procitulajdonságok határozzák meg a tuningpotenciált. (értsd: probálgatni kell)

Pl. ez a magas VID-es E5200 1,42-1,44V környékén majdnem úgy megy mint 1,47-1,49V-on. A kettő között meg gyengébben, akármilyen GTL_REF-t állítok.
Most egy stock venti van rajta, nem melegebb de mégis másképp viselkedik mint a TX2-vel.

World of Tanks petició: 15 perc töltési időt az önjáró lövegeknek!

(#1002) Zeratul válasza fsb1000 (#999) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Kétmagos kóró alapúaknak mindegyiknek közös L2 cache van. A 4 magos meg 2 db 2 magos 1 lapkára drótozva.

Nevezéktan:

teljes értékű mag Core2 dou/quad

Csökkentett képességű mag: Pentium dual core, celeron.

E5200 vs 7200: előbbi 1 MB kisebb L2 és nem tud SSE4-t.

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#1003) Chaser válasza fsb1000 (#999) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A márketing miatt:) Vannak megrögzött Pentium hívők, nekik ilyen névven adják ela cuccot, ha most megnézel egy 4xxx-et ami c2d hivatalosan, minden teljesítményt befolyásoló paramétere ugyanaz, mint az 5200-esnek..ez mégis Dual-Core.

#1000 fagy53: Kíváncsi vagyok :K Eddig ha minden igaz ebben az enyém a legjobb :B

#1001 fsb1000: Hozzátettem: vannak kivételek, de jellemzően a fentebb említett elmélet bejön.

#1002 Zeratul : Az 5200 vs 4xxx meccsen lőtt öngólt magának az intel.."Csökkentett képességű mag: Pentium dual core, celeron." Itt bizony ez nem állja meg a helyét.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#1004) Zeratul válasza Chaser (#1003) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

De a 5200 nagytesója a 7200 és a 8200, nem a 4200 ami régebbi modell.

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#1005) Chaser válasza Zeratul (#1004) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

De ebből a szempontból tökmind1, hogy mikori modellről beszélünk, mert az egyiknek a neve Dual-Core, a másiknak Core2Duo, tudásuk ugyanaz. Ott b@szta el az intel, sztem, hogy magának nem állított fel "mércét", miszerint: Legalább 2MB L2, 1066Mhz QFSB és a VT támogatását tudó proci lehessen csak c2d, a többi dualcore.

(#1006) Zeratul válasza Chaser (#1005) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Anno a P3 tualatin magokat is eladta celeronként, mindössze dual képességeitől volt megfosztva nem úgy mint a dumi celeroncs.

(#1007) fsb1000 válasza Zeratul (#1002) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Köszi!

Az intel honlapján jól elkülönölnek, de a boltok polcain nem, néha a cikkekben sem.

Tehát akkor azen intel [link] alapján az e5200 nem az Intel Core 2 processzorokhoz tartoznak, hanem a Pentium -hoz!!!
Annak ellenére, hogy ugyanúgy Dual-core technologiára épülnek. (kétmag)

Vagyis az előd nem lehet az e4000, mert az egyértelműen C2D kategória: [link]

Az E2000 széria utodja sokkal inkább lehetne, hisz az is "csak" Pentium DC: [link]

(#1008) fsb1000 válasza Zeratul (#1004) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Mintahogy linkeltem az Intel szerint a 7200 és az 5200 más proc. családhoz tartozik!!!

Az E7200 C2D
Az E5200 pedig Pentium CD

A 2000-sekkel van egy családban, valószinüleg az architekturális felépítése miatt.
Bár én a nevezéktant nem ismerem jól... csak elfogadom amit a gyártó ír.

[ Szerkesztve ]

(#1009) fagy53 válasza Chaser (#1005) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Alapórajelen a Prime95 terhelés alatt a cpu-z és az Everest szerint 0.96V.
Terhelés nélkül 0.976V. 24 percet ment, aztán leállítottam a Prime95-öt, de azóta is így használom.
A lapod viszont gyengébb, mert a drop nagyobb nálad!
A 0.94V-on nálam rögtön elszállt a gép a terhelést követően.

[ Szerkesztve ]

(#1010) Chaser válasza Zeratul (#1006) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Márketing, ezt mondom:)

#1008 fsb1000 : Megpróbálom nagyon egyszerűen: E2xxx ugyanaz mint a 4xxx, feleakkora, 1MB L2-vel, 1ébként mindenben egyeznek, esetleg a mag nevében nem, de az nem teljesítményt befolyásoló tényező. E2xxx Dual-Core, E4xxx Core2Duo. Ezt a nevet kapták. Az E5xxx viszont már L2-ben is megegyezik a 4xxx-szel, ráadásul az már 45nm-es, szemben az előző 65nm-es technológiával, mégis Dual-Core néven fut. Tehát az architekturális felépítés ugyanaz, utasításkészletek ugyanazok, L2 ugyanakkora, FSB ugyanannyi.
Az első c2d a E6300 volt, 2MB L2, 1066Mhz QFSB, és ez a proci támogatta a VT-t, ez egy virtualizációs technológia, ami 2 OS egyidejű futását hivatott hardweresen támogatni. Ennek nem sokkal később megjelent a 4 mega caches változata, E6320 néven. Később megjelent az E6550, ami már 1333Mhz-es QFSB-vel rendelkezett, ezt és órajelét kivéve egyéb paraméterekben egyezett a 6320-szal. Időközben előbukkant az E4300 , aminek szintén a c2d nevet adták, majd jött az első fecske Dual-Core néven, az E2140, ami ugyanúgy Core architektúrán alapszik. Ezek eddig 65nm-es procik voltak, eztán jött a 45nm 2 magos királya, a 8xxx széria, immáron 6MB L2-vel, és egy újabb utasításkészlettel, az SSE4.1-gyel. Majd követte az E7200-es proci, 3MB L2-vel, 1066Mhz QFSB-vel, VT nélkül, viszont SSE4.1 van benne, ez is c2d néven fut, a legifjabb 45nm-es proci pedig az E5200, 45nm-esek közt ő a "legbutább", de mivel ilyen paraméterekkel már van proci 4xxx néven 45 nanosból, így sztem hiba volt Dual-Core-nak elnevezni. Amennyire én tudom E3xxx néven debütált volna 1.5MB L2-vel, és kisebb órajellel mint az 5200, hogy inteléknél ezügyben mi történt nem tudom, lehet fenntartják a 3xxx helyet egy dual celeronnak 45nm-en. Ha megnézünk egy 6320-as, egy 4300, és egy 5300-es procit mondjuk 8-as szorzóval és 300-as FSB-vel, gyakorlatilag egy teljesítményt adnak. Itt van még egy kis szösszenet az L2-vel kapcsolatban, ami segít átlátni az erőviszonyokat.

(#1011) fsb1000 válasza Chaser (#1010) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

OK, köszi az összefoglalót..
Szóval szerinted csak marketing, hogy az Intel máshova sorolja az E5200-at és nem a C2D-k közé?

[ Szerkesztve ]

(#1012) mycso válasza fsb1000 (#1011) üzenetére

mycso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem csak szerinte....ez így van és kész. (sőt még az e2xxx is c2d)

< >=♦=< > Diesel Common-Rail Injection

(#1013) fsb1000 válasza mycso (#1012) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

OK.

Lényeg hogy jól menjen.

(#1014) aginor válasza mycso (#997) üzenetére

aginor
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi a segítséget! Nálam a megoldás a következő lett végül: táp kikapcs, kábel kihúz, vár kb 5mp-te, majd kábel vissza, táp visszakapcs, gép bekapcs és már jó is minden, cmos reset vagy elemkivét nélkül.

Azóta csináltam is egy tesztet 1.36 idle 1.344V terhelt fesszel, 4004MHz(11x364) orthos stabil, valószinű nem ez még a vége, ezt csak úgy saccra beállítottam, kíváncsi voltam viszi-e a 4GHz-et

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#1015) banderasz77

banderasz77
(PH! addikt)

Meddig érdemes a feszt beállítani 24/7-re, E5200-nál? CPU-Z idle szerint persze?

(#1016) aginor válasza banderasz77 (#1015) üzenetére

aginor
(őstag)
LOGOUT blog

1.36V a tuti, attól bizos nem lesz baja.

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#1017) banderasz77 válasza aginor (#1016) üzenetére

banderasz77
(PH! addikt)

Akkor Bios kb. 1,375V. Megpróbálom, ma jön meg a kicsike elvileg. :R

(#1018) aginor válasza banderasz77 (#1017) üzenetére

aginor
(őstag)
LOGOUT blog

Alaplapja válogatja, hogy bios-ban mit kell beállítani, nekem 1.362V, de agy p5b-nél reálisabbnak hangzik a 1.375V.

Majd mindjárt jönnek a feszhuszárok, és jól megmondják, hogy 1.6-1.7V a tuti egy ilyen 45nm-es procinak.. ;)

(#1019) banderasz77 válasza aginor (#1018) üzenetére

banderasz77
(PH! addikt)

Hehhe, annyit még a jó kis E6750-nek sem adok. 24/7-re kell, nem pedig 2 hét és halál-ra. :Y

mod: amúgy is ki szoktam tesztelni, hogy ha már aránytalanul sok plusz fesz kell egy kis Mhz növeléshez, akkor beállok egy normális értékre, ahol a hőmérséklet is elfogadható

[ Szerkesztve ]

(#1020) fagy53

fagy53
(PH! nagyúr)

A CPU-Z szerint 1.056V-on a Prime95 alatt 3.0GHz-en megy, kezdem megszeretni! :K

(#1021) banderasz77 válasza fagy53 (#1020) üzenetére

banderasz77
(PH! addikt)

Azz jó!!!! :Y

(#1022) fsb1000 válasza aginor (#1018) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Az inteles ábrákból és spec-ekből szerintem az olvasható ki, hogy 1,3V a max ajánlott.
Ezen lehet vitatkozni, hogy miért ennyi, mire elég mire nem.

Viszont:
Olyan (eredményes) tuningot még nem láttam ahol 1,3V alatt lett volna a Vcore.
Olyat se ahol a proc kilehelte volna a lelkét a nagy fesztől, bár nyilván senki sem dicsekszik szívesen ilyen esettel..
Én úgy gondolom a hűtést és a feszt együtt kell növelni, ellenkező esetben előbb nem indul a proc, minthogy baja lehetne.

Az egy másik kérdés hogy mi történik, ha valaki 1,4 vagy akár 1,5V felett beállít egy magas frekvenciát stabilra, még meg is hűti elégségesen és igy használja huzamosabb ideig a procit.
Én csak tippelni mernék, hogy az élettartam csökken.
De mennyi a várható üzemideje egy procinak? Tudja valaki? Megáll mielött elértéktelenedne?
Nekem még mennek a 75Mhz-s AMD-k napi használatban. 12 évesek....

(#1023) fsb1000 válasza fagy53 (#1020) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Hol vesztek ilyen alacsony VID-es procikat?
Lehet vennék mégegyet, vagy cserélném a mostanit.

(#1024) fagy53 válasza fsb1000 (#1023) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Aqua, de nem ez határozza meg a VID-et. ;] Pont ilyen kellett nekem, mert sokalltam, hogy a 2160 csak 1.15V-on ment 2.7GHz-en. Ez csodálatosan viszi a 2.7GHz-et, 1.008V-on!
Tetszik, hogy a VGA is 1.0V-on megy, a CPU sem maradhat le az alulfeszből! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1025) fsb1000 válasza fagy53 (#1024) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Van olyan bolt ahol meg lehet nézni vásárlás elött a VID-et?
Mondjuk a dobozomon nem volt rajta.

(#1026) fagy53 válasza fsb1000 (#1025) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Az enyém: Made in Costa Rica, 08/28/08 és ver: E47681-001.
Ha ez segít......

(#1027) Chaser válasza fsb1000 (#1011) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az.

#1012 mycso: Sőt még az 1xxx is az, hiába celeronnak hívják :K

#1025 fsb1000: VID-et csak úgy nézhetsz ha gépbe rakod és megnézed mit ad neki a BIOS alapból, vagy valami progival megnézed.

(#1028) lipi67 válasza fsb1000 (#1025) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Ha rajta lenne..lenne harc sok boltban:)

Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

(#1029) fsb1000 válasza lipi67 (#1028) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Tálcást meg lehet nézni...
Meg komplet gép eladáskor is félre lehet tenni a javát.

(#1030) lipi67 válasza fsb1000 (#1029) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Hm..Mikor jön egy új szállítmány..mi történik a tálcásokkal a nagykerben.... :K :U

Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

(#1031) aginor válasza fsb1000 (#1022) üzenetére

aginor
(őstag)
LOGOUT blog

E szerint a VID-je max 1.3625V, tehát annyi biztosan nem árt neki, voltak is olyan 8xxx példányok, amik magas, akár 1.325V-os viddel kerültek forgalomba..

Nálam mondjuk 1.344V-on 4GHz eredményesnek tekinthető? :F
Az egy dolog, hogy nálad nem nyiffan ki a proci, viszont jellemzően használtan továbbértékesítésre kerül, és akkor meg kicsit átverés szaga van a vevő felé, egy szénné húzott agyon feszezett proci eladásának(legalábbis az én erkölcsi szabályaim szerint)..
Arról nem is beszélve, hogy egy proci élettartama nem csak a hőtermeléstől ill. melegedéstől függ, hanem egyébb elekrotecnikai (fizikai) jellemzőktől is, nálam volt olyan, hogy a kb. egy éves proci már nem bírta tunningban azt amit fiatal korában (pedig nem is extrém körülmények között használtam).. Itt olvashatsz róla bővebben: [link]

[ Szerkesztve ]

(#1032) old gray válasza fsb1000 (#1022) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Nekem még mennek a 75Mhz-s AMD-k napi használatban. 12 évesek....

Na igen. Ott még nem 45nm-nél tartottunk. Ezeket az értelmetlen cpu-valid versenyt embertelen feszekkel sz.rba sem nézem (lásd E8xxx széria topicja). Ezektől az emberektől isten ments, hogy én alkatrészt vásároljak. Mindenféle bizonyítás nélkül úgy gondolom, hogy minél lejjebb megyünk csíkszélességben annál károsabb hatású lehet a procira az extrém tuning.

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#1033) lipi67 válasza old gray (#1032) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Gondolom,nekem szólt..Nézd!A 2180-as is megkapta az1,8v-ot,a 8400-es is az 1,7v-ot..Nagy a szórás.Melyik,hogy bírja.Megérezni azt,hidd el.Persze,hogy"szarni"a hőre,a fesz az ami öli a procit,ez ok.Viszont nincs 2 1forma cpu,s így messzemenő következtetést se vonhatunk le.Az biztos:Kvra többet bírnak mint amilyen legendák keringenek.Intel specifikálója..Vicc.Azt a szaros Tj.Max értéket úgy titkolták,hogy ihaj!Egy 65-ös 24/7-ben valós 1,5V-tal 10 évig is simán elfutkározik,45-ös is 1,4v-on.S ha degralálódna..1hónap után!!!!éreznéd,hogy jobban melegedik,uazon feszen kevesebbet visz,vagy uazon órajelhez több fesz kell.S hidd el nekem,akik nagyobb feszekkel küldik meg a 8xxx-ben,azoknak se az első procijuk,s figyelik,tesztelik,s talán jobban kímélik mint sokan mások.Vannak olyan esetek,akik szarul állítják be,(véletlen vagy hozzá nem értés)a biost s pl.folyamatosan 1,5V-ot kap a 8xxx.Na..ezek a furfangos procik,mert 1000x többet árt 2 óra game 1,5-ön pl.mint,1-2 perc 1,7 egy validhoz.S ha megnézed,minden teszt után lefuttatok pl egy 3-4 órás Prime 95-öt,hogy tudja -e amit előtte tudodttSőt!Vannak alaplapok amik elképesztő módon feszelik a procit"Auto"-n.ERKÖLCS!Sose titkoltam,hogy a procim mennyin megy,mennyi feszt kapott.a 2180-as 24/7-ben ment 9x425-ön,mindenki tudta amikor eladtam,publikus volt.Ma is 3,8GHz felett baktatChibo-nál. :K A 6320-ank mind1 volt mert uazt tudta 1,5V-on mint 1,65V-on,a 6750-es egy fos volt,alulfeszelve(VID-Vdroop)-on ment 3,4GHz-et s 1,7v-on 3,7-et,igy maradt alapon.stb..Maradok tisztelettel:Lipi

(#1034) Viewsonic

Viewsonic
(fanatikus tag)

Sikerült feljebb jutnom 4225mhz en lefut a 3dmark06 igaz proci 1,59et kapott bios szerint :D [link]
1,5V on Stabil lett 4100-on ígymarad egy darabig

Aprilia Mille R Factory rox! :D

(#1035) old gray válasza lipi67 (#1033) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Nem kimondottan neked szólt, hanem nagy általánosságban alkottam véleményt. A vitába ne menjünk bele, én hosszú távú hatásról írtam, amiről nem hinném, hogy van tapasztalatod. Nem lehet, mert egy E8xx cpu ugye még nem lehet mondjuk 2 éves.... és 45nm-ről van szó. Eltér a véleményünk, igazából egyik fél kijelentése sem igazolható, így én maradok az álláspontomon: a te cpu-d sem venném meg.

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#1036) lipi67 válasza old gray (#1035) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Nézd 40 múltam 93-tól pck-kel foglalkozom.A 8xxx ok,nem lehet mérvadó,ez igaz,de ha a 200. procid..mind1.Venni meg..Én nem árulom a procimat,s nem is nagyon fogom.Tesztre felhúzom,utána megy vissza alapra,mert ha nézed,látod nincs alatta VGA.A fiam Wow-ozik,a lányom Sims2-zik,arra meg egy 1200-es celeron is elég.Nekem meg itthon a pc kapcsolattartásra (net)kell.Szép napot!

(#1037) fsb1000 válasza aginor (#1031) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Bocsi igazad van! lehet inkáb 1,4V kellet volna írjak 1,3V helyett.

Viszont én nem vagyok kereskedő, csak használom/játszom ezekkel a procikkal és még tuningbajnokságra sem készülök.
Amugy ne legyél naiv, az apróban hírdetett procik és alaplapok tekintetében.
Néha elég a hírdető nevét megnézni.

Korábban ezt írtam erről az E8000 topicban:

Bocs... olyan ez mint a doppingolás. Senki sem szedi, de mégis születnek eredmények.
Ne feszeljél 1.3xxx főlé, mert hazavágod a cuccod!
De akinél van JÓ eredmény ott van túlfesz is.... bőven 1,3xxx felett.
.
30-40K egy E8xxx az apróban? Kipróbázzuk, megynyúzzuk.
Kicsit degi lett az 1.5V-tól? na és? majd meghírdetjük 2 hét múlva PH-n 25-ért és odaírjuk hogy sosem volt húzva, mert nem tudjuk hogyis kell azt.
Különben is csak rendszerváltás miatt adjuk el....
Igy megy ez...
vagy nem?

(#1038) fsb1000 válasza old gray (#1032) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Egyetértek "old gray"-val, de részben osztom lipi67 véleményét is fesz ügyben.

Szerintem fontos megjegyezni hogy aVDropp kikapcsolása nagyobb probléma lehet mint az ultra magas fesz. (szerintem >1,5V az már kezd ultra lenni)
A kettő együtt meg tényleg veszély zóna.
Viszont egy meghúzott/megnyúzott - akár degradálódott - proci alapfeszen egy irodai gépben milyen hibákat fog produkálni?

Használt proci vásárlásnál szerintem a minimum az 1 hétprobagar és azalatt le lehet futtatni jó pár tesztet alapfeszen.... a tuning meg nem garantált.

Szóval nem egyszerű ez.

(#1039) lipi67 válasza fsb1000 (#1037) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Biztos van ilyen,de gondolod azok tuningtáblázatokon szereplő procik?Lószart!Hanem pontosan olyan "hátulról támadunk"procik.Amiknek kvra kevés köze a tuninghoz,nyúzták szaros 6-700MHz -ert,s akkor se ment az istenadta,ha 2v-ot kapott.Erről beszéltem(volna)én is.A tuningos procik..Hisz mindenki látja,tudja!Sőt!Még büszke is a tulaj,s nem 25k..jó pár k-val több sok esetben mint a bolti..A 2180-am eredmények és FPO alapján másfélszer annyiért ment el mint a bolti ára volt..Pontosan ezeket a publikált procikat lehet nyomonkövetni,s nem zsákbamacskát veszel.. :K

(#1040) old gray válasza lipi67 (#1036) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

"Nézd 40 múltam 93-tól pck-kel foglalkozom."

Ez a rész olyan mint amikor fényezi az ember magát, csak, hogy jobban elismerjék a szakmai tudását.

Én is írhatnám: igaz, csak 29 vagyok, de 6 évesen már egy C16 és egy Primo boldog tulajdonosa voltam, 9 évesen pedig C64-en simon's basicban írtam a grafikai programokat. '93ban vettem az első pcmet 85000Ft-ért (AT286-20MHz.....) a tuning-terén egy socket 3-as AMD 5x86 133MHz @ 160MHz (4*33 helyett 4*40) procival kezdtem.

Leírtam, most már fel lehet rám nézni mert ilyen előélettel rendelkezek és tisztelet követelek, mert nem 17 éves kölyök vagyok éssatöbbi. Nemá'.... érted mit akarok mondani? :U

fsb1000#1037: Ott a pont. Szépen fű alatt meghirdetjük, "soha nem nyúztam" címszóval. :K

(#1041) fsb1000 válasza lipi67 (#1039) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

lipi, az a baj hogy az idő mindent értéktelenné tesz.
.
Amikor még NW 2,4GHz volt a csúcs, akkor vettem egy olyan (fél)tálcát amiről a nagykerben állították hogy tuti széria.
A legjobbat kiteszteltem magamnak a többit eladtam itt a PH-n meg máshol.
Tényleg jók voltak.
.
Majdnem fél évig voltam vele boldog meg az übertuningios alaplapommal.
Nagyon sokba került a projekt... de ma alapfeszen egy e8400 többet tud egy Asrock lapban.
.
Alig telt el 2-3 év... vagy mittomén mennyi.
Pont igy leszünk a mai procikkal. A tuningos szétfeszelt "eredményeink" semmit nem érnek a következő generációkkal szemben.
VGA dettó ugyanez... X800 örület..... azt is mennyit válogattam, pedig nem is játszom.

(#1042) lipi67 válasza old gray (#1040) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Hát nem éppen ezt akartam mondani.Jól ment Nektek.Mi Miskolcon,Kbarcikán,Edelényben csak szenvedtünk.93..Szép idők voltak...Na majd 1x beszélünk,most rohannom kell,de hidd el,kvra félreértettél.A fű alatt-ba meg pont ez az.Pl.Zé'szerinted fű alatt teszi amit tesz?Mind1.Hali!

(#1043) brownus

brownus
(PH! addikt)

gyári hűtővel mi a max fesz amit adni lehet egy 5200nak?

htc iS - CM7.2rc2 ॐ

(#1044) fsb1000 válasza brownus (#1043) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Nyilván ez a házad szellőzésétől is függ..
Egyébként meg annyit, hogy a kupakhőmérséklet ne érje el a határértéket (74°C)folyamatos terhelésnél se.

Szerintem 1,35-1,4 biztos megy.

(#1045) Zeratul válasza fsb1000 (#1044) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Az magszenzor szerint mennyi?

(#1046) littlelion21

littlelion21
(VIP)

Jönne már meg a vinyóm, hogy ki tudjam próbálni mire képes a drága... :W

(#1047) birozoli7800

birozoli7800
(senior tag)

Szevasztok!!!!
mennyire lenne érdemes az e2200-as cerkámat lecseélni mondjuk egy 5200-asra?
Nagy teljesítménykülönbség van a kettő között?
Akkor ez a széria tulajdonképppen Dual Core vagy Core 2 Duo?

(#1048) fsb1000 válasza Zeratul (#1045) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Nem tudom, de több. Szerintem Tjmax vagy annak közelében.
E8400-nál volt vagy +15...20°C terhelésnél a mag javára.

(#1049) brownus válasza fsb1000 (#1044) üzenetére

brownus
(PH! addikt)

gép hátuljában egy 9es elöl egy 8as venti, meg a vga kártyára fúj kettő egy northpole-bol,

úgy tűnik bírja, 1,25v mellett (vid 1,2125v) a két mag 59, 60 C fokos, 100%-on, a kupak 49 C

először csak a videó ment, majd a prime is (+ az ff).

@3200

cpuz

[ Szerkesztve ]

htc iS - CM7.2rc2 ॐ

(#1050) mycso

mycso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

4.31

< >=♦=< > Diesel Common-Rail Injection

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel Dual Core E5000 széria (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.