hehe.. bizony a giga P35 lapoknál ez a varázslás segít. Fura, de a G33 még soha nem hagyta el igy magát, a legdurvább állapotból is felált rendesen.
Lehet hogy a majd a P35 lapommal is kipróbázom az E5200, mert az nem droppol össze-vissza, csak lusta vagyok szétszedni a gépet.
Chaser:
Biztos van összefüggés, de az E8000 topicban erről lefolytattunk egy hosszás vitát és számomra nem volt olyan perdöntő érv, ami azt bizonyítaná, hogy a VID vagy az FPO egyértelműen meghatározná a tuningolhatóságot.
Sok tesztoldalt átnézve a tendancia kb. az amit leírtál, de szerintem 1,3V felett a melegedés, az alaplapi feszszabolyázos és általam ismeretlen procitulajdonságok határozzák meg a tuningpotenciált. (értsd: probálgatni kell)
Pl. ez a magas VID-es E5200 1,42-1,44V környékén majdnem úgy megy mint 1,47-1,49V-on. A kettő között meg gyengébben, akármilyen GTL_REF-t állítok.
Most egy stock venti van rajta, nem melegebb de mégis másképp viselkedik mint a TX2-vel.
World of Tanks petició: 15 perc töltési időt az önjáró lövegeknek!

Vannak megrögzött Pentium hívők, nekik ilyen névven adják ela cuccot, ha most megnézel egy 4xxx-et ami c2d hivatalosan, minden teljesítményt befolyásoló paramétere ugyanaz, mint az 5200-esnek..ez mégis Dual-Core.
Eddig ha minden igaz ebben az enyém a legjobb 

Pont ilyen kellett nekem, mert sokalltam, hogy a 2160 csak 1.15V-on ment 2.7GHz-en. Ez csodálatosan viszi a 2.7GHz-et, 1.008V-on!