Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • brd

    nagyúr

    válasz JAckass6 #2458 üzenetére

    (Li-ion esetén, de neked az van szerintem ;) ) úgy, hogy minél kevesebb merítési/töltési ciklust "raksz" bele.
    A többi nem igazán számít (kicsit a hőmérséklet talán, de emberi körülmények között ennek nincs nagy szerepe, ill. az is számít kicsit, hogy ha esetleg hosszú időn át nem használnád az akkut, akkor érdemes kb. 40%-os töltöttséggel eltenni a hűvösre).
    Ezzel az a legnagyobb baj, hogy nem lehet megmondani, hogy ha áramot kap a gép, akkor akarod-e az akkut is tölteni. :( Ezért vagy kiveszed, ha hálózat közelében vagy (bár ez nem jó, ha várható egy áramszünet), vagy nem foglalkozol az egésszel. :D
    Tehát sem az nem számít, hogy teljesen lemerült-e, vagy nem, és úgy töltöd, sem az, hogy mennyire meríted le (normális esetben nem is tudod teljesen, ahogyan már írták, mert az akkuba szerelt elektronika ezt megakadályozza), ezektől nem használódik jobban. Csak az, hogy mennyi ciklust "kap". Ezért a legjobb megoldás az (lenne), ha mindig teljesen lemeríted (tehát táp nélkül használod, ha a legutóbbi töltés óta akár csak fél percre is bekapcsoltad, vagy ehelyett kiveszed az akkut, ha hálózat közelében vagy, és úgy használod, de ilyenkor áramszünet esetén gond lehet nyilván), majd lehetőleg teljesen feltöltöd, és ha használni akarod még ugyanott a laptopot, ahol töltöd, akkor nem is húzod le a hálózatról, hanem addig úgy használod, ameddig el nem kell vinned.

    [ Szerkesztve ]

    The only real valuable thing is intuition.

Új hozzászólás Aktív témák