Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Penguin95

    senior tag

    válasz S_x96x_S #112633 üzenetére

    Mit adtak nekünk a rómaiak dokkolók?

    Felsorolom, de hosszú lesz a lista. Én a T61/T500 esetében a dokkolóval nyertem:
    - 4 további USB portot, így nem kell állandóan a gépbe dugdosni mindent mikor hazaérek. A minden jelen esetben 2 külső HDD, de ebből majd 4 lesz később, és akkor még szó sem esett az egérről és az USB-s DAC-ról.
    - Egy ethernet portot, ami a dokk hátulján van, így ezt szintén nem kell minden alkalommal dugdosnom, plusz nem oldalról lóg ki egy bazi vastag kábel.
    - D-Sub / DVI portot. Utóbbiból a gépen nincs, előbbiből a megjelenítőn, de így dokkolás esetén megszűnik ez a probléma. Plusz ha menni kell hibát keresni, akkor a T500 esetén egyszerre áll rendelkezésre egy DisplayPort, egy DVI, és egy D-Sub is.
    - Akad még itt PS/2, jack, soros, illetve párhuzamos port is, de ezeket nem használom.

    Így bárhová viszem a gépeket, elég csak lenyomnom egy gombot, és már le is választottam mindent. Nem kopnak a gép portjai, nem kell vacakolni 6-8 kábellel, hanem csak fogom és viszem, itthon pedig ki sem kell nyissam a gépet, mert ott van a dokkon a bekapcsoló gomb. Igaz, így kell egy külön töltő itthonra is, de szerencsémre ezekhez fillérekért lehet kapni, és annyi van belőle mint a szemét.

    Ha ezt nem tudnám megoldani ennyivel, vagy olyan gondjaim lennének mint a többieknek, szerintem már kivágtam volna az ablakon az összes laptopot. Ráadásul én csak ritkán használom munkára, míg mások rendszeresen, ahol minden egyes dokkolási gebasz pénzbe is kerülhet ha sokáig tart, vagy sokszor előjön.

Új hozzászólás Aktív témák