Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • djg

    aktív tag

    Sziasztok,

    Egy kis segítségre, tanácsra lenne szükségem.

    A minap vettem egy HP Probook 450 G1-et.

    Vettem hozzá egy samsung 840 evo ssd-t és egy caddyt.
    Az ssd bekerült a hdd helyére, a hdd pedig a caddyval az odd helyére került.
    Az ssd-re win 8.1 került és hogy az ssd blogban tanácsoltakat megfogadjam a windows telepítéskor csak az ssd volt bekötve. Pontosítva be volt kötve a hdd is, de le volt tiltva biosban, mégpedig az Optical Disk pipa kivétele által.
    A win szépen fel is települt, softpaq-al rátettem mindent, aztán szerettem volna aktiválni a hdd-t, hogy aztán a lemezkezelőben megformázhassam.
    A gond ott kezdődik, hogy amikor a biosban (UEFI) beállítom az odd-t (ebben van ugye a hdd) és elindítanám a windowst az nem tölt be. Csak teker, teker és teker. Majd újraindul, megint teker vagy 10 percen át és semmi.
    Ezt követően bejön egy hibaellenőrző, ahol felkínálja, hogy újraindítsam a gépet vagy állítsam helyre.
    Gondoltam újrateszem akkor a windowst úgy, hogy az ssd és a hdd is be van kötve, de akkor nem is akarja betölteni a a win telepítőt. Akármit csinálok, ha be van kapcsolva az odd rész az uefi-ben, akkor csak teker.

    Az uefiben próbáltam ellenőrizni, hogy látja-e egyáltalán a hdd-t, de nem is találok olyan opciót, ahol ezt kiírni. A system information-ben nincs, de ott az ssd-t se írja ki, az mégis működik hibátlanul.
    Ha kiveszem az odd mellől a pipát, akkor hibátlanul és villámgyorsan betölti a wint.

    Mit csinálok rosszul?

    Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák