Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  HP notebook / laptop topik (kiemelt téma)

(#4001) Boxer001 válasza Balázs_a_laz (#3997) üzenetére

Boxer001
(PH! kedvence)

Teljesen pontosan nem tudom én sem, először a chipsetet szedték le, aztán még IC-t is cseréltek. Amikor vettem át a gépet, akkor tudtam meg, hogy végül a biztonság kedvéért inkább lapcserét hajtottak végre. :) Remélem most már nem lesz vele gond, egyelőre nem tervezem egy másik gép vételét, amire ez kelleni fog, arra bőven jó, csak sose dögöljön meg. :D Köszönet xcbiker fórumosnak és a többi szervizesnek. :R

"Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is not to stop questioning." /Albert Einstein/

(#4002) ABE

ABE
(PH! addikt)

Köszi a válaszokat a Vista kérdésre, akkor maradt számomra a Tisztaszoftver lehetőség. :)

Mobilos kérdéssel ne keress privátban, ha problémád adódott, érdeklődj a megfelelő topikban. Köszönöm. - http://abeswords.wordpress.com

(#4003) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

A HP 6715S szérián kívül van még más ajánlott AMD-s HP noti?

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#4004) Boxer001

Boxer001
(PH! kedvence)

Egyetlen dolgot nem értek. Javítás előtt simán mentek a ramok dual ch.-ben, most már nem :F Nem mintha olyan sokat számítana, de azért kiváncsi lennék, hogy ez miért lett ilyen. :U

"Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is not to stop questioning." /Albert Einstein/

(#4005) spyduck válasza Boxer001 (#4001) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

Mennyibe került a javítás?

egyéb megjegyzés: A gépem még mindig a szervízben van, nem tudok róla semmit, ennyit a HP gyors szervízéről! (11 nap)

[ Szerkesztve ]

www.laptopkalauz.hu

(#4006) AMD Power válasza spyduck (#4005) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Nem mondod? :U

Milyen notebook.... topicban pont erről "beszélgetünk".

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#4007) Boxer001 válasza spyduck (#4005) üzenetére

Boxer001
(PH! kedvence)

25k volt.
Azért én a helyedben már rákérdeznék. :U

(#4008) Balázs_a_laz válasza spyduck (#4005) üzenetére

Balázs_a_laz
(fanatikus tag)

Én is, lehet, hgoy a hívásodra várnak.:)

Nekem még HP-val nem volt ilyen bajom.

4 nap volt a legtöbb amit gép ott töltött.

De ezt mintha már mondtam is volna.

"hát ja...olyan lett volna, mint a trabantba a chiptunning" by polip; Te figyelsz a motorosokra?

(#4009) AMD Power válasza Balázs_a_laz (#4008) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Ez már egyből jobban hangzik.

(#4010) spyduck válasza AMD Power (#4006) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

Április 15-én adtam le! hpq 6820s! Rákérdeztem, épp ma hívtam a HP-t de nem működött a rendszer!

www.laptopkalauz.hu

(#4011) spyduck válasza Balázs_a_laz (#4008) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

Mivel Kecskeméti vagyok nem volt kedvem felvinni a HP szervízbe és így leadtam a notebookstoreban, lehet eltököltek vele!

www.laptopkalauz.hu

(#4012) Balázs_a_laz válasza spyduck (#4011) üzenetére

Balázs_a_laz
(fanatikus tag)

biztos az lesz:)

én is kecskeméti vagyok, de ezt tudod:)

nekem velük volt a 4nap:D

gondolom nem volt kedvük Bp-ig felmotorozni még:)

szimpatikus fiatal motoros srácok dolgoznak a kecskeméti notebookstoore-nál :K

"hát ja...olyan lett volna, mint a trabantba a chiptunning" by polip; Te figyelsz a motorosokra?

(#4013) AMD Power válasza spyduck (#4011) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Akkor azért húzódik ennyit.. Így már értem.

(#4014) spyduck válasza Balázs_a_laz (#4012) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

Az biztos:)
Egy olyan Yamaha R6-ot elfogadnék én is, de az első motorom Yamaha xt660 lesz, supermoto jobban bejön, ha isten is úgy akarja nyáron veszek egyet:)

www.laptopkalauz.hu

(#4015) Balázs_a_laz válasza spyduck (#4014) üzenetére

Balázs_a_laz
(fanatikus tag)

én csak széles utat tudok kívánni!! :R

(#4016) vfeco

vfeco
(tag)

Sziasztok!
Van egy HP Compaq 6710b Notim 1GB DDR2 rammal. Ki tudja, hogy pontosan milyen van benne? Kellene vennem mellé még 1GB-t, mert Vista van rajta. Gondolom itt is Duálba mennek, mint asztalin, ezért kéne ugyanolyat vennem, ami gyárilag benne figyel. (Nem vagyok admin a gépen, telepíteni semmit nem tudok)
Előre is köszönöm a segítséget!

xfire: vfeco | mail: vfeco@vipmail.hu | BFBC2/BF3: vfeco

(#4017) vfeco válasza ABE (#3993) üzenetére

vfeco
(tag)

Én el is cserélném veled, ha legális lenne. :D Vista Business van fent, elvben lehetne Downgradelni is, de nem tudom nélkülözni, még a telepítés idejére sem. Nem notiknak való ez a Pista... Nem illetem jelzőkkel, tudja mindenki mekkora "sitt" :DDD

(#4018) sghc_toma válasza vfeco (#4017) üzenetére

sghc_toma
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem notiknak való ez a Pista... Nem illetem jelzőkkel, tudja mindenki mekkora "sitt"
jaja.. nem notiknak való.. fél órával tovább bírja vele az akksim, mint xp-vel.. meg pöttyet hűvösebb... szar egy rendszer ez a vista... de ezt úgyis tudja mindenki...

in asm we trust

(#4019) ABE válasza vfeco (#4016) üzenetére

ABE
(PH! addikt)

Meg kell nézni, hogy tényleg 1x1Gb van-e benne, vagy 2x512Mb. Ezt legegyszerűbben egy tesztprogrammal tudod megnézni, vagy pedig hozzá kell férned a memóriákhoz. Az én gépemben két egyforma méretű, egyforma sebességű, de eltérő márkájú modul van bent, mégis mennek dual channelben. De ha nem mennének, az sem lenne nagy veszteség. Szerintem kérd meg az admint, hogy nézze meg a memóriákat, és bővítse. Nagy valószínűséggel 1x1Gb 667Mhz-es DDRII kell bele.

Mobilos kérdéssel ne keress privátban, ha problémád adódott, érdeklődj a megfelelő topikban. Köszönöm. - http://abeswords.wordpress.com

(#4020) vfeco válasza sghc_toma (#4018) üzenetére

vfeco
(tag)

Jaja... hónapok óta intenzíven használom a munkámhoz, C2D Procival, 1GB Rammal, pl. Office2007 - Excelbe egy cellaformázás ablak felugrására várni kell??? Miről beszélünk... (és még sorolhatnám az ilyen jellegű történéseket, a bootolási időt...) Én bánom, hogy az elején nem downgradeltettem... Ja és néha fogja magát egy-egy alkalmazás és azt mondja, hogy a működése leállt és újraindul.
Ez a HP notebook igen jó kiépítettségű, Vista Businessel gyárilag előtelepített cumó. Sokkal nagyobb sebességet vártam, de Pista gondoskodott róla, hogy ez ne így legyen... És nem csak úgy tudom mondani... ezt tapasztalom a napi használat során.
Amivel viszont teljesen egyetértek veled: Energiagazdálkodásban sokkal fejlettebb mint az XP, és sajnos itt a vége a pozitívumoknak.
kicsit off:
Anyukámnak vettem egy Acer Celeron notit. Vistát adtak hozzá. XP drivereket nem, de összeszedtem őket a netről. Jóval gyengébb az a vas, mondom erre Vista? Forgalomba se hoznám vele, mert használhatatlan. Feltettem egy XP-t rá, hát... az a gép szárnyal! Néha beülök elé, és meglepően gyorsabban kezel mindent. Böngészés, Excel, Levelezés, filekezelő ablakok. Nincsenek idegesítő várakozások a semmire..... nem sorolom.
Bocsánat az Offért!

Ha valaki tudja, legyen szíves jelezze már, hogy Compaq 6710b-ben pontosan milyen típusú a gyári DDR2 memo. Jó lenne ha a bővítőhelyre ugyanilyet venni, hogy dualba kezelje.

[ Szerkesztve ]

(#4021) vfeco válasza ABE (#4019) üzenetére

vfeco
(tag)

Rendben! Köszi. A gyári memó amúgy fizikailag hol van benne? Alul leveszem a fedlapot ott 1db bővítőhely virít + a Wireless kártya.

(#4022) sghc_toma válasza vfeco (#4020) üzenetére

sghc_toma
(senior tag)
LOGOUT blog

lassan két éve használom különböző gépeken, és utálok visszaülni XP elé... gyorsabb a boot, sokkal gyorsabban indulnak a progik... és nem kell várnom semmire... nincs fent semmi előretelepített izé, ami esetleg megfogja a gépet?

#4021-re: ezen a linken elérhető a Maintenance and Service Guide: [link]

in asm we trust

(#4023) Tanya- válasza vfeco (#4021) üzenetére

Tanya-
(fanatikus tag)

portable everest megmondja, s nem kell telepíteni semmit. Gyári memo a billentyűzet alatt, s mivel megtaláltad az üres helyet ezért tuti a 1x 1Gb. Gyártó szerint 90% mindegy milyet veszel, nekem sem azonos a gyártója a 2 modulnak.

(#4024) ABE válasza vfeco (#4021) üzenetére

ABE
(PH! addikt)

Ha minden igaz, a billentyűzet alatt lesz a memória. Viszont ebből már tudni, hogy 1x1 Gb memória van benne, tehát nem gond bővíteni. Amennyire figyeltem, 667Mhz-es memóriákkal szerelik gyárilag a gépeket. A márka viszont gépenként eltérő lehet, nem mindig ugyanazokat rakják bele.

Vista témához csak annyit: 1 gigával szépen fut nálam a rendszer, beállítás kérdése az egész szerintem. Legfrisebb driverek, egy-két (számomra) felesleges szolgáltatás letiltva, és minden ok.

Mod: Elkéstem. :)

[ Szerkesztve ]

(#4025) sulep

sulep
(senior tag)

Sziasztok!

HP 530-as laptop és Ubuntuhoz nemtudjátok honnét tudok leszedni wlan drivert? Sehol nemtalálok. Elvileg Broadcom 4311 vana gépben.

Ha valaki tud segíteni légyszi tegye meg.

(#4026) vfeco válasza sghc_toma (#4022) üzenetére

vfeco
(tag)

Nincs. Az asztalimon fent van az XP és a Vista is. Szerinted melyikkel van bajom? :DDD
A legnagyobb gondom asztalinál azzal van, hogy borzalmasan szólnak a hangok... Nem igaz, hogy egy SB X-Fi nem tud rendesen megszólalni Vistán, XP-n gyönyör. És hát valljuk be, a driver problémákról nem keveset hallani.

Amit írsz felettébb érdekes, én homlokegyenest az ellenkezőjét tapasztalom, az is világos, hogy 1GB kevés neki. Drukkolok, hogy XP forgalmazást kitolják a Seven megjelenéséig. Szerencsére már szó van róla... Pont senkinek nem kell a Vista. Vajon miért? Amit eladtak, az is csak azért, mert azt adták a vas mellé.
Amúgy pedig 2007 Febr. 4-én jelent meg, így 2009 elején már mondhatod is, hogy lassan 2 éve használod :D

Na, nem OFF-olok tovább! Bocsi. :R

(#4027) vfeco válasza ABE (#4024) üzenetére

vfeco
(tag)

Köszi! Keyboardot inkább nem bántom, de ez a Portable Everest érdekes lehet.
Nem azt mondom, hogy nem lehet Vistán dolgozni, hiszen én is ezt teszem, hanem hogy az XP sokkal gyorsabb még egy Compaq6710b-nél jóval gyengébb konfigon is.

[ Szerkesztve ]

(#4028) vfeco válasza Tanya- (#4023) üzenetére

vfeco
(tag)

Köszönöm az infot! :R

(#4029) spyduck válasza sulep (#4025) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

Innen!
Ha eddig Vista volt rajta és XP-t szeretnél tegyél rá új BIOS-t mert a régi nem ismeri fel xp alatt a hálókártyát! (persze olyat ami xp-hez jó!)

www.laptopkalauz.hu

(#4030) vfeco válasza Tanya- (#4023) üzenetére

vfeco
(tag)

Esetleg nincs egy Linked? Én amit találtam, azt az UAC megfogja :(

(#4031) sghc_toma válasza vfeco (#4026) üzenetére

sghc_toma
(senior tag)
LOGOUT blog

Amúgy pedig 2007 Febr. 4-én jelent meg, így 2009 elején már mondhatod is, hogy lassan 2 éve használod.

beta2 2006. június. 8-án lett publikus...
de tényleg, ne OFF-oljunk, abbahagyom én is..

in asm we trust

(#4032) Thusor

Thusor
(senior tag)

Kinéztem magamnak egy HPQ 6720s laptopot renew-el. Ezzel kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy ezek a renew-es gépek mennyire megbízhatóak? Mível ha jól tudom akkor használtak....

HP Elitebook 2540p / VU895A dokkoló állomás / Dell U2312HM monitor / Logitech M570 egér / Genius SP-HF2000X 2.0 hangfalpár / Ubuntu 12.04 LTS

(#4033) Balázs_a_laz válasza vfeco (#4026) üzenetére

Balázs_a_laz
(fanatikus tag)

Azért mert gyenge hozzá a géped 1 GB rammal nem kell lehúzni a Vistát.
SOkkal biztosabb rendszer, mint az XP, csask megfelelő gép kell alá.
Meglásd 2 GB rammal szárnyalni fog:)

Jah ma nekem 4 és fél órát ment akksiról, neteztem közben semmi mást:) (ezt ABE-nek üzenem)

(#4034) Balázs_a_laz válasza Thusor (#4032) üzenetére

Balázs_a_laz
(fanatikus tag)

Nem jól tudod...

Az ASIS-os gépek lehetnek használtak IS, de a renew-s gépek nem!!!

6720s melyik konfiggal?

(#4035) ABE válasza Balázs_a_laz (#4033) üzenetére

ABE
(PH! addikt)

Köszi, köszi, imádlak, agyam eldobom... :W :O

(#4036) Balázs_a_laz válasza ABE (#4035) üzenetére

Balázs_a_laz
(fanatikus tag)

Boccs, csask gondoltam érdekel, hogy mennyit meg így :(

(#4037) ABE válasza Balázs_a_laz (#4036) üzenetére

ABE
(PH! addikt)

Érdekel hát, csak most rághatom a kefét, ha nem cserélik ki az akksimat. :))

Mod: nem esett szarul, majd az nc4400 fog sz*rul esni, ha hozzávágom a földhöz mérgemben. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#4038) Balázs_a_laz válasza ABE (#4037) üzenetére

Balázs_a_laz
(fanatikus tag)

Csak azt hittem, szarul esett ,hogy írtam :Y

(#4039) Thusor válasza Balázs_a_laz (#4034) üzenetére

Thusor
(senior tag)

HPQ 6720s (GR650) 15.4"WXGA (1280x800pixel) Brightview™ • intel GMA X3100 maximum 384MB video Intel Core2-Duo T5470 (1.6GHz/2MB/800) • 1024MB DDR2 • 120GB HDD • DVD+/-RW DLay. Wi-Fi (802.11a/b/g) • Bluetooth(v2.0) • FreeDOS

Ezt a konfigot néztem ki magamnak. Nagyon jó árért adják. Egyébként ezekhez a renew gépekhez is lehet még külön garanciát venni az egy év alapon felül?

HP Elitebook 2540p / VU895A dokkoló állomás / Dell U2312HM monitor / Logitech M570 egér / Genius SP-HF2000X 2.0 hangfalpár / Ubuntu 12.04 LTS

(#4040) ABE válasza Thusor (#4039) üzenetére

ABE
(PH! addikt)

Plusz 1 vagy 2 év vásárolható hozzájuk, 10e+ÁFA illetve 30e+ÁFA áron (Notebookstore-nál legalábbis).

[ Szerkesztve ]

(#4041) Thusor válasza ABE (#4040) üzenetére

Thusor
(senior tag)

És a garanciakiterjesztést bármelyik számtechboltban megvehetem, vagy csak abban ahol a gépet vettem? Illetve ezt is 1 éven belül kell megvenni, mint az Acer garikat?

[ Szerkesztve ]

(#4042) Balázs_a_laz válasza Thusor (#4039) üzenetére

Balázs_a_laz
(fanatikus tag)

ez szerintem ASIS lesz, mert Freedos van hozzá, a renew-s gépek pedig rendelkeznek a microsoft oem licence-vel.

Linkeld be kérlek árastól, azt látom, hogy a notebookstore-tól van:)

(#4043) Thusor válasza Balázs_a_laz (#4042) üzenetére

Thusor
(senior tag)

HPQ 6720s (GR650)
business class
• 15.4"WXGA (1280x800pixel) Brightview™ • intel GMA X3100 maximum 384MB video
• Core2-Duo T5470 (1.6GHz/2MB/800) • 1024MB DDR2 • 120GB HDD • DVD+/-RW DLay.
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • Bluetooth(v2.0) • FreeDOS

notebook PC
• renew • 1év HP garancia
eredeti bruttó ár: 211.762,--

akciós, raktáron
• akciós nettó ár: 116.600,-
akciós bruttó ár: 139.920,--

(#4044) ABE válasza Thusor (#4041) üzenetére

ABE
(PH! addikt)

Érdemes rá megvásárolni a boltban, ott 60 napon belül tudod megvenni ennyiért (legalábbis nekem ezt mondták a Notebookstore-ban, hogy 60 nap áll náluk rendelkezésemre). Elvileg máshol is vehetsz rá kiterjesztést, de engem pl. egyik HP boltból elhajtottak. Hivatalosan a 13. hónap végéig, tehát még garancia lejárta után is megveheted.

Balázs_a_laz

Pedig renew, nézd meg (GR650).

[ Szerkesztve ]

(#4045) Balázs_a_laz válasza Thusor (#4043) üzenetére

Balázs_a_laz
(fanatikus tag)

hümm:)

Vegyél hozzá még 1 gb ramot (7188 ft), plusz 2 év gari (35880 ft)

és így 182988 forintból van egy olyan géped,amit ha nem sokat hordozol és mégis baja lesz, akkor elmennek hozzád a gépért, és megcsinálják helyben:) (ha van rá mód természetesen)

(#4046) Balázs_a_laz válasza ABE (#4044) üzenetére

Balázs_a_laz
(fanatikus tag)

hivatalosan a vétel utáni 13. hónap végéig hosszabítatthatod meg

tényleg renew

(#4047) vfeco

vfeco
(tag)

No kiderült a memo típusa HP Compaq 6710b notiban.
Hynix 1GB DDR2 667MHz. HYMP512S64CP8-Y5
Tud valaki ugyanilyet? Neten nem nagyon találtam guglival.

[ Szerkesztve ]

(#4048) xcbiker válasza vfeco (#4047) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

Pont ilyen típusú Hynix-t nem, de két egyforma Hynix-t igen.

Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#4049) Balázs_a_laz válasza vfeco (#4047) üzenetére

Balázs_a_laz
(fanatikus tag)

egyébként meg tényleg tök mindedgy milyet veszel mellé, csak legyen az is 667-es

(#4050) vfeco válasza Balázs_a_laz (#4049) üzenetére

vfeco
(tag)

Ma meg rendeltem iPonba egy Buffalo 1GB DDR2 667MHz modult. Br. 4100 pénz lesz, 10 év garral. Teljesen jónak tűnik a célra. Remélem menni fog Dualba. De Vistának biztos jót fog tenni. Ráfér... :P
Köszönöm a segítségeket mindenkinek! :R

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  HP notebook / laptop topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.