- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Acsi
aktív tag
Sziasztok! Az enyém most így néz ki, egy időre most marad a léghűtés
-
MrSealRD
veterán
válasz
parandroid #74964 üzenetére
Én csak az nvme limitáción bizonytalankodom még... -
parandroid
félisten
válasz
MrSealRD #74962 üzenetére
Annyira nem meglepő. Ebből a konkrét modellből (MSI MAG Tomahawk) az árak igy alakultak volna (B850-X870-X870E): 239 - 289 - 315 EUR. A felárért kapsz pár extra USB portot, ami közül egyre több a gyorsabb, illetve kevesebb limitációt az nvme slotokra. Meg pár apróextrat hardcore tuninghoz. Akinek az utóbbi a hobbija, vagy videót vág pl, és sok, valamint gyors usb eszközre van szüksége (kamerak, külső adattárolók), valamint számít, hogy minden nvme slot max sebességgel menjen, és még kerül a gépbe hang, meg digitalizáló kártya is, ott fontosak ezek. Nálam összesen 3 usb slot foglalt, abból az egyik eleve egy lassú usb hub, csak hogy legyen valami az asztalon is (abban van az xbox kontroller pl), a másik kettő meg a billentyű, és az egér. A tuning meg annyi, hogy beállítottam a ra okat expora, és engedtem a procinak a hivatalos 105W TDP-t, ennél több nem is lesz. Amúgy majdnem X870-es lapot vettem igy is, de pont lemaradtam a rendeléssel, 269-ért kett volna, de ugyanott a ház is csak 300 eur volt, aztán bénáztam a fizetésnél, hogy nem tudják levonni a pénzt, mert karbantart a bankom, végül meg kifutott az akció, szóval megrendeltem máshonnét, ahol ‘csak’ B850 volt, viszont a ház is olcsóbban meglett.
Még annyi hozzátartozik a dologhoz, hogy igy is luxizás kicsit a B850 is, mert a B650 verzió meg csak 189 EUR, és igazából technikailag az is bőségesen elég lenne mindenre…
p
-
MrSealRD
veterán
válasz
parandroid #74959 üzenetére
Szép lett.
Érdekes látni, hogy viszonylag kevesen választanak 870-es chipsetes lapot...
-
vallas
őstag
válasz
parandroid #74959 üzenetére
szép lett,adom... -
válasz
Walter_White #74953 üzenetére
Gratulálok, profi munka!
-
parandroid
félisten
Napokban végre én is elkészültem a régóta tervezett upgrade-del. A megfelelő házat kerestem már egy jó ideje, a többi komponens nagyjából már megvolt. A korábbi be quiet! 500DX annak idején olyan semmilyen választás volt, szerettem, de kinőttem az elmúlt időszakban - eleve egy sokkal gyengébb konfighoz épült az a gép, aztán a fejlesztéseknél maradt a ház. Ha belegondolok, hogy a kiindulási pont az volt, hogy B550 MSI Gaming Plus V2, Ryzen 5 5600, gyári hűtővel, 16GB DDR4 3000 MHz RAM, 1TB SSD, és egy RX6600... Később szinte minden cserélve lett az alaplapon kívül, Ryzen 7 5800X3D, Dark Rock Elite hűtő, 32GB DDR4 3600MHz RAM, +2TB SSD, táp upgrade 850W-ra, először egy RX 6750 XT Red Devillel kombinálva. Aztán azt váltotta egy Asus TUF 7900 XT, és rájöttem, hogy már nem férek el a dobozban...
Ekkor már bizos volt, hogy az AM4 alapokat is cserélni fogom, de addig nem akartam lépni, amíg nem találtam megfelelő házat. Lányomnak raktunk össze korábban némi utánajárás után egy NZXT H6 Flow-ba egy gépet (ha valakit érdekel, arról is írhatok), mindenképpen ehhez hasonlót szerettem volna, de a H6 Flow kicsi lett volna nekem ehhez a böhöm nagy kártyához, a folyadékhűtésben meg nem voltam biztos, hogy akarom-e, vagy maradok-e a Dark Rock Elite-nél. Hagymányos elrendezésű házat már nem akartam, az 'akváriumos' házaknál meg zavart, hogy az oldalsó ventik az alaplap síkjában vannak, ezt nem tartom ideálisnak légáramlás szempontjából. Aztán az idei Computex-en bemutatta az NZXT az új, 2025-ös H9 Flow-t, és szerelem volt első látásra. Meglepő módon német webshopokban azonnal rendelhető volt, ráadásul több helyen is msrp ár alatt, szóval nem húztam tovább az időt. Pár próbálkozás kellett, egy darabig szöszöltem a szereléssel, de csak összeállt a dolog:
És akkor a beltartalom (meg a költségek, az utókor okulására):
NZXT H9 Flow RGB+ (2025) Midi Tower Black - 266 EUR
AMD Ryzen 7 9800X3D - 485 EUR
MSI MAG Tomahawk MAX WiFi AMD B850 - 239 EUR
NZXT Kraken Elite V2 280 RGB black All-in-One - 219 EUR
CORSAIR Vengeance DDR5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - 105 EURAz előző konfigból átmentve:
be quiet! Pure Power 12M 850W
1TB Samsung 980 PRO Heatsink (rendszer)
2TB WD Black SN770X (játékok)
1TB Samsung 860 Evo SATA SSD (adatok, munka)
2 nagyobbacska HDD (filmek, sorozatok)
ASUS TUF Gaming AMD Radeon RX 7900 XT OC Edition 20GBApróságok (design, kábelmanagement, stb):
EZDIY-FAB PSU Cable Adapters - 29 EUR
EZDIY-FAB Shield Series 8-Pin PCIe GPU Power Adapter - 40 EUR(2x2db)
upHere RGB LED GPU Brace Support - 16 EURAsszem nem maradt ki semmi...
p
-
marinea2
addikt
válasz
Walter_White #74957 üzenetére
Brutal eros is akkor nem csak szep! Gratula megegyszer
-
marinea2
addikt
válasz
Szep nagyon, gratula!
Szabad tudni mit rejt a setup?
-
LLKobe
veterán
válasz
Nem semmi, nagyon szép
A VGA bal oldali csöve nincs megtörve?
-
Walter_White
senior tag
Egy elgondolás alapján
-
M@trixfan
addikt
válasz
Vismajor01 #74946 üzenetére
Nem akart színházba menni, pedig a felesége már megvette a jegyeket aznapra.
-
vallas
őstag
válasz
Kolléga letett a kocsi bal hátsó ajtaja mellé a laptoptáskát, szóltak neki irodából,visszament, mire kiért már elfelejtette... aztán ki hátrafelé, egy nyekk az első kerékkel, és "megijedt" hogy a céges macska volt, és előre ment, így még egyszer átment rajta... KB ezt mesélték...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Szerintem autóval.
-
vallas
őstag
Így is lehet:
Kolléga szólt, hogy kis baj történt a lapossal....
Így néz ki, ha áthajtasz egy laptopon oda -vissza....
Dokkolóra téve működik, szóval le lehetett menteni....
-
Aby_2014
aktív tag
sinya85 és sixpak
előszőr kipróbálom a szoftveres megoldást, ha ez nem jön be akkor rápróbálok a kábeles ügyre.
A kábeles megoldás esetében az external argb csatira kell a kis kábelt rátenni és azt bekötni az icue controllerbe? -
sixpak
nagyúr
válasz
Aby_2014 #74936 üzenetére
Icue csak Asus kártyával tudja alapból, viszont egy filléres kábellel (Ebay, Amazon) bármelyik kártyával működik.
Dreamie: nem a legolcsóbbak valóban, de pár évig biztos elmennek.
sinya85: ja nem, nem akartam versenyezni én sem.
Nekem fontos a kényelem, azért maradt az Icue. -
sinya85
senior tag
válasz
oroszLajos #74928 üzenetére
parancsolj
[link] -
Dreamie
őstag
-
sixpak
nagyúr
válasz
oroszLajos #74921 üzenetére
Én megszoktam az Icue-t már az évek során, lehet elsőre riasztó lehet a rengeteg testreszabási lehetőség, de hamar hozzá lehet szokni.
A murals meg gyakorlatilag egyedülálló a piacon, az tényleg szenzációs. -
oroszLajos
aktív tag
válasz
sixpak #74918 üzenetére
Használtam icue szoftvert, jobban testreszabható a Corsair venti/kijelző mint a lian li-nél az L-Connectben. Viszont az L-Connect átláthatóbb/egyszerűbb.
Viszont nekem a lian li ventik airflow/hang/rpm arányban jobbnak tűnnek.
Apnx FP2 ventiket akartam először venni, de több helyen olvastam,hogy hangosak így lett lian li -
sixpak
nagyúr
válasz
Vismajor01 #74914 üzenetére
Az enyémek sem olcsók, de nálam a szoftvert kell kifizetni inkább.(Icue)
Én nem bírom elengedni azt a funkciót, hogy mind a 20 rgb eszköz a képernyőn megjelenő tartalom alapján világítson.
Reddit: [link] -
Kobe
veterán
hát figy, nekem 10 db sima, nem LCD-s TL ventim van. Egyrészt a kicsivel jobb teljesítmény és egyszerűbb felépítés miatt.
10-ből 4-nek adta meg magát az LCD vezérlője a ventin, nem a control boxal volt a hiba.....az LCD-s változat anno még ennél is macerásabb volt, ott az első szériát kb már a retailerektől hívták vissza, utána meg FW frissítésekkel próbálták oltani a tüzet.....volt már jópár Lian Li cuccom, de a visszahívás, szériahiba, stb, _midnegyiknél_ ott volt. 1 kivétel van, az O11 EVO RGB házam....
- Galahad AIO - szériahiba, visszahívás és csere
- O11 Air mini ház, specifikációtól eltérő gyártás, csúszás + visszahívás
- Galahad II AIO - visszahívás, szintén reszelék leválás miatt
- TL fanok - simán garanciális cserékszeretem a designjukat, de legközelebb már szerintem én sem erre fogok váltani
-
Kobe
veterán
válasz
oroszLajos #74903 üzenetére
félig meddig ismerős build
sajnos a lian li ventik kb fele azóta már garanciában cserélve, szépek, drágák, hatékonyak, csak hát bazira nem egy életbiztosítás.....
Li-ék is rájöhetnének már hogy az évenkénti 23 féle venti release helyett elég lenne 2-3 fajta, és mondjuk QC be ölni némi pénzt -
palfitom
félisten
válasz
Nagyon baba, gratula!
-
sixpak
nagyúr
válasz
oroszLajos #74908 üzenetére
Horror ára van, de a látvány kárpótol...pompás lett.
-
KAMELOT
titán
válasz
Ez nagyon szasza lett!
-
duronx
senior tag
válasz
oroszLajos #74905 üzenetére
Amilyen szép olyan drága az a venti
-
duronx
senior tag
válasz
Igazán mutatós darab. Grt
Mi a ház ventik típusa? -
oroszLajos
aktív tag
Processzor: AMD Ryzen 7 7800X3D
CPU hűtő: Lian Li Lian Li HydroShift LCD 360TL
Memória: G.SKILL 32GB Trident Z5 RGB DDR5 6400MHz CL32
Videókártya: MSI GeForce RTX 3080 SUPRIM X 10G
Alaplap: ASROCK B650M PG RIPTIDE WiFi
Ház: APNX V1 (black/wood)
Tápegység: PHANTEKS AMP GH 1000W
Monitor: Samsung C27F396 27"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest