Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vodkaboy22

    addikt

    válasz darvinya #29705 üzenetére

    az epszilon 0 + epszilon relatív is középiskolás anyag :DD
    A valóság epszilon komplex :DD ami mint minden sunyi dolog imaginárius része baromira függ a frekvenciától na erre varjatok gombot... :)
    Na és mivan ha azt mondom, hogy van olyan ami kondi kvázi gömb elrendezés? :) És az A/d-t ebben az esetben sunyira el lehet felejteni?

    A kondi kapacitására egy jó módszer van!
    Ha ismered a fegyverzetek közti elektromos teret akkor abból számolsz potenciálokat! És onnan feszültséget.
    Elektromos teret a fegyverzetek kialakításának ismeretével lehet számolni (Maxwell egyenletből div D = szumma Q és ennek az integrál alakjából.) Ha van feszültséged amit ismersz és tudsz a töltés mennyiséget akkor tudsz a kettőből kapacitást számolni! Q/U = C :R És vedd figyelembe, hogy ha elektromos fluxus változás van akkor igen is nagyon sok nehezen leírható jelenség van! Elektromos fluxus változás a kondi kisülésnél már baromira fellép!

    A szigetelő vastagsága befolyásolhatja a felületet ! :) Láttál már kompozit habot? Fémhabot? Tudod mekkora annak a felülete ? Egy kis maréknyi darabnak kb mint egy kiterített focipálya...
    És innentől kezdve a szigetelő vastagsága sunyi módon megint benne van a képletben :DD

    Még1szer mondom és jegyezd meg szakmai ember előtt elektronikai témában ha olyat mondasz, hogy lassú és gyors elektron az áramkörökben akkor olyat fognak hahotázni, hogy azt is elszégyelled, hogy azon a napon felkeltél :))

    Elektromos tér jelenléte nem elég a töltés áramláshoz :DD Ennél jóval több határfeltétel kell!

    Egy staciner állapotra beállt kondiban az energiát végső soron az elektromos tér tárolja még sincs töltés áramlás!

    Hallottál olyanról, hogy kondenzátor modellező leírás? És olyanról, hogy nem-lineáris-kondi-soros-ellenállás? Nézz ennek is utána és ha sokat keresgélsz még választ is kaphatsz miért van az, hogy egy kis időre (< 1s ) rövidre zárt kondiban ami kezdetben 5V-on 1000uF volt az miután újra megmérjük megint megint feszültséget mutat (>1V) ?

    Nézz utána mélyebben pár dolognak mielőtt ennyire magabiztosan állítasz "érdekes" dolgokat :R Pár éve én is futottam hasonló hibába és hála kedves fórumtársaknak (Sokadszor de most is köszönöm Lompos!) már máshogy forumozok no meg persze azóta megvan a villamosmérnöki diploma is, de megtanultam (szerintem) olyan témába amibe baromira sokan sokkal okosabbakat írták ne állítsak olyan dolgot amiről tudom, hogy keveset tudok! :DD Kezdek zagyván fogalmazni :DD

    Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

Új hozzászólás Aktív témák