Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #10726912

    törölt tag

    válasz dgyuri0123 #95412 üzenetére

    És alphamooncam:
    Én inkább olyasmiket szoktam írni-mondani, hogy a sodrott kábelek többsége hajlamos kiemelni a sávszéleket (elsősorban a magasat), ezért sokan jobban szeretik, mint a lineárisabb hajlamú tömöreket.
    Ott van a válasz...többsége. Nem irta, hogy mind, s én is tudom osztani a véleményét, sodrott vs tömör próbáknál, teszem hozzá, hogy a kásásság is igaz, ami viszont (ha túl erős) el is tudja nyomni a sávszél kiemelést. Én úgy fogalmaztam meg ezt a jelenséget, hogy a sodrott nem engedi át a mélyközép-középtartományt olyan szellősen, mint a tömör, ezért a középmagas-magas tartományarányaiban hangosabb lesz, mint a többi tartomány, a mélytartomány megintcsak az arány miatt tolódik feljebb. Tehát a kábel (és ez mindig igaz, hisz az anyag nem tesz hozzá semmilyen hangot) szűr, folyt, torzit, egyes frekvencia tartományokat jobban, másokat kevésbé.
    A jelenség könnyedén, bárki számára leellenőrizhető, a CAT kábelt sokszor emlegettük már, létezik belőle sodrott és tömör kivitel, anyagában viszont ugyanaz, tessék kipróbálni, mig a tömör kivitel kellemeses középorientált (azaz lineáris), addig a sodrott CAT kábel kásás, magasbahúzó, a mély torzul, a mélyközép-középtartomány fojtottá lesz. S ez nem elmélet, TAPASZTALAT. Tévedésből, figyelmetlenségből tavasszal a tömör helyett sodrottat vettem, kidobtam. Újként sem drága, kiváló kisérletezési alap.

Új hozzászólás Aktív témák