Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gorbep

    senior tag

    válasz AMDFan #43810 üzenetére

    nem kerülöm a lényeget..... akkor szögezzük le:

    TCP/IP hálózat esetén sikeres átvitel esetén a bináris adat hibamentesen célhoz ért! és .

    De nem tartom kizártnak, hogy az előbb általam vázolt 3. eset miatt a kábel minősége változó nagyságú zavart hoz létre a vég készülék analóg fokozatában, és ha a készülék képes ennek a kis eltérésnek a megjelentésére ( Pl komoly projector 3m-es jó minőségű vásznon) akkor egy jobb szemű megfigyelő akár ABX-ezhető eltérést lásson a két kábel (akár ethernet, akár HDMI ) alkalmazása között.

    Tehát a hiba nem informatikai, hanem az analóg elektronika zavarérzékenysége miatt léphet fel, Higgadt mérnök ezt a hibát nem zárhatja ki. Az igazság szerintem ebben az esetben a két tábor álláspontja között van, valamilyen szinten mindkét tábor igaza védhető.

    És arról se feledkezzünk meg, hogy mindenki érzékelési küszöbe változó, ez részben adottság részben tanulási folyamat eredménye. Ezért gyakori, hogy aki régebb óta jobb felbontású (audió v videó) berendezéseket használ illetve megtapasztal, az számára ordító különbségeket is lát/hall ( nem képzel !), amit egy átlagos megfigyelő nem tud érzékelni, vagy csak érzékelni vél.

    Ez az én véleményem, nem az eredő isteni igazság, és ha tapasztalom, bizonyítom magamnak, vagy cáfolom.... a tévedés jogát fenntartva.

    - Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......

Új hozzászólás Aktív témák