Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    nagyúr

    válasz villamos #2445 üzenetére

    Az ilyen megadott adatokkal tessék óvatosan bánni. A legtöbb gyártó finoman szólva túloz ugyanis velük. Amennyire nézegettem a hivatalos adatokat, a Harman / Kardon az a cég, akik reálisan adják meg az adatokat, a többiek.... Érdemes összevetni a kiemenetenként megadott teljesítményt, és a max. felvett teljesítményt. Most a hasamra csapok: 7.1-es erősítőnél emlegetnek 7x150W-ot (1050W), de max. 600W-ot vesz fel a hálózatból. Ugye látható hol is a probléma? Bizony, ha igazak lennének ezek az adatok, az erősítő konkrétan egy elektronikai örökmozgó lenne, amely nagyobb teljesítményt ad le, mint amit felvesz, vagyis a semmiből csinál energiát. A H/K esetében a fél milkóba kerülő egyik csúcsmodell is csak 7x85W-ot igér (sztereó módban 2x100W-ot), és 7.1-es módban bizony max. 1400W-ot vesz fel...

    Szóval az ilyen 150W-os adatokat nyugodtan meg lehet felezni, és még így sem biztos, hogy megkapjuk a valós teljesítményét.

    Ami azt illeti, tény viszont, hogy sztereo erősítőnél nem nagyon fogsz az alsó kategóriában találni olyat, ami rendelkezik digitális bementettel. Ha így akarod meghajtani (pl. PC-ről), akkor bizony a házimozi erősítők adják a legkisebb közös többszöröst.

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák