Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lompos48

    nagyúr

    válasz #71562240 #23610 üzenetére

    :)

    Természetesen úgy van és volt mindig, hogy "ott van valami, amit meg kellene fogni/mérni, mert van" és erre beindul mindenki, amíg módszert/műszert fejleszt hozzá.
    A vízesésdiagrammot nem kommentálom, mert nem tudom mivel eszik. Ellenben fázisjelleggörbéket meg intermodulációs torzításokat hosszú évtizedek óta mérnek. Más kérdés az, hogy ezek a mérések borzalmasan költségesek a mezei mérésekhez képest, meg hogy a legtöbb gyártónak nem érdeke ezeket kiteregetni, mert csak hátrányukra szolgálna.
    Amit nem tudok elfogadni az a rengeteg szöveg, amiknek alapján itt verdiktumok születnek pedig adatokkal/számokkal nincsenek megtámogatva. Sok esetben - gondolom - a nagyon gyakran és aktívan jelenlevők "rutinos" és "tapasztalt(nak tűnő)" véleménye kerül eladásra és megvételre a gyakolatlanabbak részéről. Ha csak az utolsó jópár-tíz oldalon végigfut az olvasó, az egyedüli számok, amik szerepelnek, azok típusszámok. Ezt nem tartom jónak. Még akkor sem, ha a topic címében szerepel az "átalánosságban" kifejezés.
    És természetesen soha nem fogom elfogadni az olyan infókat, amik arról számolnak be, hogy milyen komoly befolyással van az erősítő hálózati kábelének a milyensége.

    ...nyilvánvaló, hogy még mindig milyen távol-távol-távol-távol állunk attól, hogy készülékeink mérése alapján megjósolhassuk, hogy az adott készüléken hogyan fog szólni a zene...

    Ezt és másképp látom. Hangládákat (kábeleket?) félretéve, ami készülék (szerintem az erősítő, CD-, bakelit lejátszó, magnó, DAC tartoznak ide), az MÉRHETŐ, ha tudod, hogy mivel és hogy.

Új hozzászólás Aktív témák