Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    válasz KMT #23582 üzenetére

    Az a baj a videóval, hogy pont arról beszél, hogy a kép mennyire tudja befolyásolni azt amit hallunk. Tehát a látás felülírja azt amit a fülünk hall.

    Ha becsukja az ember a szemét, akkor tényleg csak ugyan azt fogja mindig hallani és nem befolyásol a képi infó.

    Az lehet hogy a hallás felett nincs tudatos kontroll, de ha megtanulod azt, hogy csak fülelj és ne befolyásoljon a kép, akkor rájössz, hogy mindenki képes meghallani az egészen pici különbségeket is.

    Másrészről: Zenehallgatás közben én nem nézek TV-t, max. a hangfalakat, az szerintem nem fog így befolyásolni. Ha van rá alkalmam, akkor meg becsukott szemmel hallgatom a zenéimet, vagy csak nézek ki a fejemből, révülten és nem törődök az aktuális képpel, csak a hangra koncentrálok.

    Én hiszek a saját fülemnek. Eddig mindig meglepett, hogy miket nem hallok meg. Persze be lehet csapni, de nem a fülemet, hanem az agyamat.

    Ezt a mondatot azért írtam le, hogy az emberek ne higgyék magukról, hogy botfülűek vagy kevésbé hallanak jól vagy ilyesmi. Maximum nem tapasztaltak még annyit a fülükkel, amit egy hifista vagy high end rendszert használó már elmondhat magáról.

    Ezért hajtogatom folyton mindenkinek, hogy ha van rá lehetőség, akkor hallgassa meg mindig amit venni akar. Mindenkinek más az ízlése, más tetszik és ez így is van rendjén.
    Általánosságban csak tanácsokat tudunk adni, hogy hogy érdemes hallgatózni, összehasonlítani dolgokat, vagy hogy az egyes dolgoknak szerintünk milyen hangja van.

    Tudjuk, hogy nehéz tapasztalatot szerezni hallásban. Idő kell hozzá. Ha valaki akar ezzel foglalkozni, akkor úgy is rájön erre.

    A legegyszerűbb, ha az ember a barátoknál, ismerősöknél, fórumtársaknál kezdi. Pár éve még fingom nem volt erről az egészről. Azóta megfertőződtem itt. :D

    Nem is gondoltam volna, hogy idáig egyszer eljutok és még csak az út elején vagyok úgy érzem. A fórum nélkül soha nem jutottam volna idáig. Csak köszönni tudom az eddigi lehetőségeket, hallgatózási lehetőségeket és tanácsokat! :R

    Én itt csak próbálom továbbadni azt a minimális tapasztalatot, amit eddig szereztem, mert ez nem kerül pénzbe és lehet másnak óriási segítség az a pár szó is.
    És én szeretek segíteni másokon, ha olyasmi problémába ütközik, amihez hasonlóval én is szembesültem. Ha csak annyi a teendőm, hogy leírjam neki, akkor miért ne. :B

    Az már megint más kérdés, hogy erről mindenkinek megvan a saját véleménye. Ha ezt le is írja, akkor megint csak jobban járt mindenki, még ha ez rám nézve nem mindig építő jellegű. De ezt már megszoktam. :D Legalább több szempontot is lát a kérdező.

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák