Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Ear001 #23113 üzenetére

    Önellentmondás nincs abban amit írtam, legfeljebb nem igaz.
    A te álláspontod szerint (illetve a gyártó és a kereskedő szerint, és nyilván valamennyi felhasználó szerint) az adott Audio Note/Kondo kábelek példát mutatnak arra, hogy vannak olyan vezetékek, amelyek eleve, bármilyen berendezésbe illesztve jobban szólnak X méteres hosszban, mint X mínusz Y méteres hosszban. Én ezt így nem fogadom el, bár kétségtelen, hogy nem volt még alkalmam összehasonlító teszteket végezni a konkrét kábelek konkrét hosszúságait összehasonlítva többféle rendszerben (feltételezem neked se volt alkalmad, ebben az esetben bizonyos mértékig az angyalok szárnyáról elmélkedünk, hiszen egyikőnknek sincs kísérletes tapasztalata, ami egy kissé jobban meg tudná támasztani az álláspontunkat).
    Csontinál annak idején néha hallgatgattam ilyen kábeleket, de csak az ott alkalmazott, optimálisnak minősített hosszúságokban szerelve. Eleinte Audio Note készülékekkel, később (Quortrup és Kondo különválása után) 47Labs készülékekkel. Egyébként nem is olyan faramuci ezen kábelek szerkezete, a Kondo kábelek általában egyenként szigetelt, különböző átmérőjű vékony erekből állnak, afféle Litze szerkezet ez (mondhatni, egyenként szigetelt erekből álló "sodrott" kábel), de ami számomra lényeges: hosszirányban egyneműek, és nincsenek szélsőségesen kiugró impedancia és kapacitás adataik sem, bár tény, hogy nem átlagosak. Tehát én továbbra is azt gondolom, hogy arányos hangú készülékek közé kötve ezek a Kondo kábelek is annál jobbak, minél rövidebbek, - persze az optimális illesztés követelménye miatt ezt az alapelvet is bonyolítják az összekötendő készülékek bizonyos elektromos paraméterei, elsősorban az impedanciáik.
    Klassz lenne egyszer egy kísérletsorozatot végigvinni a Kondo kábelek különböző, ajánlott és nem ajánlott kábelhosszainak összehasonlításával, ki tudja, hátha utána azt gondolnám, hogy előtte nem volt igazam, de jelenleg nem ezt gondolom.

Új hozzászólás Aktív témák