Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • schawo

    titán

    válasz Pety #17484 üzenetére

    Azért annyit nyugodtan hozzáteszek, hogy rendkívül ritka, hogy valaki csúcsteljesítményen használja a hifijét. Az vagy süket, vagy utálja a szomszédot, vagy szokatlanul kis teljesítményű erősítőt használ.
    Valóban, de ez még mindig fennáll.

    Tehát ha egy 20W-os erősítővel max teljesítménnyel hajtasz egy 85dB @1W@1m érzékenységű dobozt, akkor az kb 111dB csúcs és kb 100dB @1m zenei hangnyomást eredményez. Nem tartom valószínűnek, hogy valaki így használná napi szinten, mert az direkt beutaló lenne a fülészetre. De még ekkor sem lenne gond, legfeljebb hallanánk egy 111dB-es atomvillanást. A gond akkor jelentkezne, ha a 100dB@1m hangerő nem volna elég, és a bemenő jelszint valahogy lehetővé tenné, hogy jelentős torzítás árán magasabb teljesítménnyel magasabb zenei hangnyomást érjen el. Ekkor már egy 0dB-re kivezérelt szinuszjel okozhat károsodást. (de a zenehallgatás is)

    Persze léteznek kisebb teljesítményű erősítők és kisebb érzékenységű dobozok is, de azért az rendkívül szokatlan, hogy a kettő együtt van jelen egy rendszerben.

    (Tévedek valahol?)

    evDirect villanyautós töltőhálózat

Új hozzászólás Aktív témák