Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • schawo

    titán

    Ma meghallgattam a SquareAudio Mini dobozokat. Megnyerte a tetszésemet. Teljesen nyitott, transzparens hangzású, nagyon feszes, dinamikus mély tartománnyal. A magas tartománya nagyon hasonlít a mostani Fostexekre, de a mély tartománya egyértelműen jobb.

    A Fostexek mélyei lassúak, búgósak ehhez képest, még egy 8m hosszú szobában, 7m-re a hátsó faltól is állóhullámokat hoznak létre, amitől a 95-100Hz tartomány nagyon fájdalmas, és külön kezelni kell. Az AS Mininek bezzeg pattogós, feszes mélyei vannak, amitől egyesek elsőre talán kevésnek éreznék a mély és mélyközép tartományt, de ez pont az én ízlésemet fedi.

    Amibe bele tudtam kötni, hogy a hangszínpad nem épült fel olyan szépen, nem olyan precíz, mint a Fostexeknél, de cserébe szélesebb. A tér precizitásának hiányát én az elrendezés hiányosságaként éreztem. A kis ládák egy 4,5x3,5-es szobában a hosszabb fal mentén voltak voltak elhelyezve egymástól szemre kb 2,5m távolságra, de nem pont középre, hanem egy kb 0,5-rel balra eltolva a szobában, mi pedig olyan 2m-re ültünk a hangfalak alapvonalától. A ládák egymással párhuzamosan a mögöttünk lévő falra meredtek. Amikor először bekapcsolta, rögtön hallottam, hogy itt gebasz van, a két sugárzóból külön külön érkezett a hang, semmi tér, semmit színpad. Mondtam neki, hogy ez az elrendezés szerintem nagyon gáz, annyit azért korrigáltunk, hogy befordítottuk a hangfalakat a hallagatói pozíció irányába. Egyből jobb lett, megjelent némi tér mélység, és egy széles hangszínpad, de a hangszerek pozíciója zavaros maradt.

    Remélem nálam a diffúzorokkal, csapdákkal megtámogatott szobámban legalább olyan szépen összeáll a kép, mint ahogy azt a Fostexek produkálják, szerintem igen, úgyhogy úgy döntöttem megveszem, csütörtökön hozom is el. :)

    [ Szerkesztve ]

    evDirect villanyautós töltőhálózat

Új hozzászólás Aktív témák