Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dgyuri0123

    nagyúr

    válasz Saughassy #108364 üzenetére

    "Ezek az okfejtesek ott buknak el, hogy legalább az "auditiv" változást bizonyítani kellene valahogy. De ez általában kimerül az "én hallom, aki pedig nem, annak gyenge a rendszere." ismételgetésében..."

    Egyrészt ez nem bíroság, hogy védekezzünk a "fórum" vádjai ellen, másrészt pedig pontosan úgy van, hogy azért nem hallhatja, mert valóban annyira ratyi a rendszere (feltételezve, hogy a hallása rendben van). Milliószor leírtam/tuk, hogy "bizonyos szint" alatt semminek semmi értelme, mert annyira alpári a hangminőség, hogy örülhetünk annak is, ha a hangszóróból felismerjük az előadót. Ne nevess, mert tudnék összeállítani neked olyan rendszert, ahol pl. egy "Tribute" előadót nem tudnál megkülönböztetni az eredeti előadótól, max. a zenét ismernéd fel, de azt nem, hogy ez az énekes nem ugyanaz, amit megszoktál ~30 éve. :)
    A "bizonyos szint" alatt mit értek? Az anno (~20-45 éve) újonnan ~50-100e Ft alatt árult házimozik, egybeszettek, mikrohifik (főleg a műanyag dobozos "hangfalaikkal", valamint az egykori cocilista', vagy pl. korai Japán, belépőmodellek legalja, mint pl Videoton, Tesla, Unitra, Akai, Sharp, Technics, Onkyo, stb. legolcsóbb, belépő cuccai, plusz a "tojáshéj" lemezjátszók, amelyek még egy átlagos (inkább gyenge) tuner hangminőségét sem érték el a zafír tűikkel. Na ezeknek többnyire tök mindegy, milyen kábellel kötöd össze, vagy milyen konnektorba dugod, vagy milyen lemezjátszót teszel elé/mögé, mert alkalmatlanok arra, hogy bármit tesztelj rajtuk. Ergo, hiába van/lenne egy jó ( értelmes) teszt egy állításról, ha te, vagy bárki a saját rendszereden azt sem hallanád meg, ha összekötőnek 100-as szöget használnál, "átlagos" RCA helyett. És ilyenkor jön a hitetlenkedés, meg a keresztbe tevés, holott nem baromságot írtak, csak te nem hiszed el, de az attól még létezhet.
    Vezettél már 300-as tempó felett autót? Szerintem nem, de azt mégsem tagadod, hogy vannak autók, amik 300 felett is "mennek". A hifi is ilyen, csak nem annyira populáris, mint az autó, (vagy a foci) mert azt ugye minden férfiember ismeri, kedveli és erre áll fel ( a fotelból :) ). A HiFi ennél "kicsivel" szűkebb kört érint idehaza, így nincs elég publikáció, nincs olvasmány, kevés a korrekt tapasztalat, kevés ( nincs) az objektív sajtó. Akkor mit is szeretnél? Hmmm? :F
    Arról nem beszélve, hogy egy Bugatti tesztet ( érdekes módon) elhiszel úgy ahogy van, pedig ott aztán nagy és sok a "hazugság", mert egy többszázmilliós autóra mégsem írhatják, hogy fapados, zajos, zabál, technikailag nagyobb zsákutca mint egy Wankel motoros autó és a fenntartása is irreálisan túlzó, annyira, hogy egy kisebb afrikai város éves költségvetését fedezné a kötelező szerviz ára, de szerintem a biztosítása is milliós tétel évente... Szerintem gondold át újra, mi a gondod és fogalmazd meg (magadban), hogy mit akarsz/vársz a hifitől, mi a fontos számodra, mert szerintem te nem törekedsz a minél jobb hangra. Elfogadod ahogy most szól és homokba dugod a fejed ahelyett, hogy másra használnád..

    De ha egyszer te vagy bármelyik kétkedő eljut oda, hogy összekapar egy "használható" láncot és belevág a kábelezésbe, vagy kiegészítők cseréjébe, az rá fog jönni, hogy ez nem ezotéria, hanem a tiszta valóság. Okokat ne keress, ne magyarázd meg sem tudományosan, sem sehogyan, csak használd, hiszen örömöt okoz....amit itt mi néhányszor (önzetlenül) meg is osztunk, de tulajdonképpen minek/kinek ? Mert aki nem fogékony az ilyesmire az rögtön boszorkányt égetne, pedig a sötét középkornak már elvileg vége...vagy mégsem? ;)
    Ott is az volt, hogy amire/akire nincs magyarázat, azt jobb ha máglyára küldjük, mert abból nem lehet baj. :D Nos, ebben a fórumban is érzem ezt elég sokszor.

    Még egy dolog... a tévedés joga fenntartva, mert nincs egyetemesség, hiszen a célt (jó hangot) 1000 féle "konstellációval" el lehet érni, de azért van/lenne egy fő csapás, aminek mentén "illene" haladni, különben nem haladunk előre, csak "csárdásozunk" ide-oda. Itt azért van egy elég tapasztalt mag, akik szavára lehet/ne adni.

    "csak a zene van"

Új hozzászólás Aktív témák