Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Orlin

    addikt

    válasz VIPowER #102334 üzenetére

    Igen ezen én is gondolkodtam.
    Neten találtam egy fórumot ahol írták,ott a kábel tv kavart be.De ott is szisztematikusan végig ellenőrizték a társasház lakásait úgy lett meg a hiba.Ott a szolgáltatók is meglettek keresve.
    Én alapjáraton érzékeny vagyok az ilyesmire,lehet más évekig elélne a búgással.
    Múltkor a klímások jöttek vissza mert az új klímában egy belső alkatrész "berregett".Persze elsőre nem hallották én voltam vájtfülű kellemetlen ügyfél.De végül már ők is hallották és kiderült egy csavar nem volt meghúzva belül meg az egyik "mókuskeréknek" kellett zsírozás.
    Villanyszerelő ismerős írta:
    "Viszont én úgy gondolom, hogy a kondenzátorokat kellene kicserélni az erősítőben. Első körben a tápegység pufferkondenzátorait. Mivel az erősítő 230V váltó áramról működik (ami pulzál), így nagyon gyanús, hogy a táp pufferkondenzátorai a ludasak. Jellemzően elektrolit kondenzátorokat használnak erre a célra, ami üzemi környezet függvényében 5-15 év alatt kiszárad és már nem látja el a feladatát. A pufferkondenzátor tulajdonképp a váltóáram jellegéből adódó pulzálást hivatott kisimítani. Ha ez kiszárad (tönkremegy), akkor ilyen jelenséget okoz. Illetve jellemző még, hogy nagy hangerőn erőtlenné válik a hangja. Ha már szétszedném az erősítőt, akkor az összes kondenzátort cserélném. Jellemzően 5-10 kondenzátor van egy ilyen erősítőben, darabja kb 150-200 Ft. Ha járatos vagy a témában, te magad is kicserélheted őket. Nem kell hozzá más, csak új kondik és egy forrasztópáka.
    Ha egyedül nem akarsz nekiállni, akkor javaslom keress egy gyengeáramú műszerészt. Egy jó erősítőt érdemes felújítani. Én nem vállalok ilyen készülékjavítást, mivel nem vagyok szakember ebben a témában."

    [ Szerkesztve ]

    LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

Új hozzászólás Aktív témák