Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- iPad topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
gippazoid
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Nem nevezném jól működőnek ha írás közben szól a tc hogy írásvédett lett a hdd...
Most találtam rá erre a topicra, az hamarosan amúgy is kikopik az érdeklődésből, szerintem.
-
King Unique
titán
válasz
gippazoid
üzenetére
A másik topikban már ki lett tárgyalva ez a téma, legutóbb leírva hogy ki lehetne próbálni pl. másik USB-kábellel is, stb.
Az esetleges továbbiakat vagy ott vagy itt kellene folytatni, egyszerre két topikban járatni a témát felesleges.Kifejezetten garancia. garanciális csere ügyben a Garancia kérdés, fogyasztóvédelem topikban javasolt érdeklődni.
Ha a gyári és külső tesztprogramok szerint is hibátlan a külső HDD és Windows 11-es PC-n jól működik, akkor viszont nem feltétlen indokolt a garanciális csere, ez esetben megtagadhatja az Euronics. -
bh
junior tag
válasz
gippazoid
üzenetére
Csinálj teljes felülettesztet erre készült programokkal. Írás és olvasás tesztet is. Én a HDSentinel fizetős verziójával illetve a Victoria ingyenes programmal szoktam. Ez jelezni fogja a S.M.A.R.T adatokban ha valami hibája van a lemeznek. Ha nem jelez semmit, akkor érdemes megnézni másik kábellel lehet hogy kontakthibás. Ha diagnosztikai programok szerint hibátlan akkor nem fogják garanciába cserélni.
-
gippazoid
őstag
Sziasztok!
Hetek óta küzdök egy WD MyPassport 2.5"-es 4 TB-os HDD-vel. Asus routerhez van kapcsolva. Teljesen véletlenszerűen leáll az adatforgalom (van, hogy napokig jó). Több, mint 1 évig jól működött. Próbáltam már 2 TB-nál kisebb NTFS partíciókat is, akkor is megállt. EXT4-re is dobott hibát a router a logban.
Win11 alatt mindig jó, a WD tesztprogramok hibátlannak jelzik (WD Drive Utilities, Data LifeGuard Diag. for Win). Futtattam rajta WD tesztprogival 12 órás tesztet, hibátlan lett. Most csináltam egy formázást, 12 óráig futott mert direkt nem Quick formatot csináltam. Biztosra akartam menni, hogy hibátlan mielőtt feltöltöm adattal. Sikeres volt a formázás is.
Ekkor elkezdtem rámásolni 650 GB adatot. 3 óra múlvára ígérte, hát 3 óra múlva ültem vissza a gép elé. 240 GB-ig jutott a másolásban, aztán dobott egy hibát, hogy távolítsam el az írásvédelmet a HDD-ről...
A Win11 fatal hardware error-t írt, a diskmgmt.msc azt mondta, RAW a partíció. A WD két tesztprogramja a 2 perces tesztet most is sikeresnek jelezte, csak épp nem kellett most neki 2 perc, csak 30 mp. Tehát nem tesztelte valójában. HD Sentinel szerint is jó, SMART is OK.
Lehúztam, visszadugtam USB 3.0-ra, adott egy érdekes kattanó hangot, elindult, most persze minden OK, másolni is lehet rá.
Hogy tudom én ezt eredményesen garanciában cseréltetni Euronics-nál? Ha tesztelik, tuti jó lesz, pláne windows alatt...
De nyilvánalóan hibás, én erre nem bízom az adataimat. 1 éves elmúlt, a 2. évében van.
-
-
apholyon
aktív tag
Sziasztok!
A következő problémába ütköztem: adott egy barátom gépe, M.2 SSD-n van a rendszer + 1 SATA-s HDD, ami tárolóként funkcionált. Egyszer csak nem indult a rendszer, végül a sok próbálkozás után a HDD eltávolítása megoldotta a problémát. Szerettem volna tesztelni a HDD-t, rákötöttem a saját gépemre, ahol ugyanez a felállás (rendszer M.2-n, többi HDD-n, a saját HDD-m helyére kötöm be, azzal egyébként minden rendben), de ugyanazt a jelenséget produkálja, nem bootol be a Windows.
Van bármi ötletetek, hogy mi lehet a probléma? BIOS-ban már letiltottam mindent is az M.2-es SSD-n kívül, de így sem bootol be... Kiveszem a HDD-t, akkor minden rendben.
Előre is köszönöm!
-
Hysterycs
tag
Sziasztok, még a nyáron érdeklődött itt az a fórumtárs, aki tőlem megvásárolta ezt a WD84PURZ HDD-t, ami nálam még semmilyen hibajelenséget nem mutatott, nála viszont írás közben nagyon éles sípoló hangot kezdett adni. A HDD-t visszavettem és megtérítettem a vételárat, a HDS összes tesztjét lefuttattam rajta, semmiyen hibát nem mutatott(10+ órás rászletes teszt is volt), leszámítva ezt a kellemetlen hangot. Most újra a kezembe akadt a fiók mélyéről és gondoltam megkérdezem, hogy ez egy értéktelen időzített bomba és menjen a kukába, vagy esetleg képvisel még bármilyen értéket?
Video a hibajelenségről:
https://www.youtube.com/watch?v=y1uwv2vxOkQ&list=PL4MO4GPY29pKe_StdNWg9OD7qyxFBgn9_
Előre is köszönöm a hasznos hozzászólásokat.
-
King Unique
titán
1. A "sehol nem jelenik meg" max. akkor helytálló kijelentés Windowsoknál, ha sem az eszközkezelőben, sem a lemezkezelőben nem jelenik meg a külső merevlemez, ellenben ha csak a fájlkezelőben nem, akkor eleve helytelen.
2. USB-s tápellátású 2,5" külső merevlemez lévén fontos a stabil tápellátás, ami USB 3.X (és USB-C alapon USB4, Thunderbolt 3, 4 és 5) porthoz csatlakoztatva biztosított, ellenben 1 db USB 2.0 portnál bizonytalan lehet. USB 2.0 portok esetében 2 db port használata javasolt Y-kábellel a stabil USB-s tápellátás biztosításához.
3. Az "1 PC ki és bekapcsolása után, kezdődik minden elölről, hiába van csatlakoztatva, ha csatlakoztatom, az 1 PC-hez, nem látja" esetében Windows 10 és Windows 11 rendszereknél a bekapcsolt gyorsindítás (Fast Startup) funkció jöhet szóba, ami ha jelenleg be van kapcsolva, akkor meg lehet próbálva kikapcsolni, majd úgy leállítani a Windows 10/11-et, vagy a Shift + leállítás módszert használni.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Bízom benne, hogy jó helyen járok!
Rendelkezem egy nem túl lestrapált külső USB3-as WD MyPassport 2TB-os HDD-vel.
Megpróbálom leírni a vele kapcsolatos hibajelenségeket, hát ha tudjátok rá a megoldást.
Egyszerűség kedvéért legyen 1 PC, USB2-es csatlakozással és 2 PC USB 2-es porttal.
A kábel és usb3 kábel hosszából adódó problémát zárjuk ki.
1 PC-be dugva a HDD-t, semmi nem történik, sehol nem jelenik meg hogy csatlakoztatva van, de a HDD LEd világít
2 PC-be dugva a HDD-t, minden rendben, felismeri, lehet rá másolni, törölni, a HDD ellenőrzés azt mondja minden ok
A fentiek után az 1 PC-hez csatlakoztatva a HDD-t, szintén minden OK, látjuk a HDD-t, minden rendben.
Szabályosan leválasztva a HDD-t, 1 PC ki és bekapcsolása után, kezdődik minden elölről, hiába van csatlakoztatva, ha csatlakoztatom, az 1 PC-hez, nem látja, ha csatlakoztatom a 2 PC-hez látja és indulunk elölről?
Találkoztatok már ilyen problémával? Mi lehet a baj? -
ozark
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi!
-
King Unique
titán
HDD probléma (nem adatmentés)
Az SSD kibeszélő topikba való az SSD probléma, az ügyben értelemszerűen ott kellene érdeklődni...
-
ozark
csendes tag
Sziasztok! Miért nem látja a gép az nvme ssd-met? 2 ezer éves vinyó pipa 2,5-ös SSD pipa...de ezt az alaplapba csavarozott csodát nem látja, érzékeli hogy van benne valami, de mégse...
-
Hysterycs
tag
-
krealon
veterán
válasz
Hysterycs
üzenetére
Használva volt a boztonságos eltávolitás lecsatlakozás előtt?
Ha kikapcsoláskor távolítottad el, akkor a hibaernálás/gyorsindítás ki volt-e kapcsolva (Shift + kikapcsolás)?
Ha egyiksem, akkor a gyorsítótárazott kiirandó adat elveszett, ezért minimum összekócilódott a fájlrendszer és adatvesztés lépett fel.
-
bh
junior tag
válasz
Hysterycs
üzenetére
ha fontos az adat esetleg az adatmentés topikban találhatsz szoftvereket amikkel megpróbálhatod lementeni ami rajta van
-
Hysterycs
tag
Igaz, elírtam, bocsánat. TOSHIBA MG09ACA18TE, 18 TB. Tegnap csatlakoztattam le , amíg egy új HDD-re másoltam egy másik meghajtóról, ma visszacsatlakoztattam és nem férek hozzá az adatokhoz. A kábeleket már cseréltem, de másik HDD-vel használva nincs gond velük. Abszolút nem értem mi történhetett, amikor a hiba észlelése után széthúztam a csatikat, akkor láttam, hogy a csatlakozó lába hiányzik (hogy ez mikor törött le, azt nem tudom) ezért gondoltam hirtelen erre, mint a hiba forrása, tévesen.
HDS látja, nem jelez hibát, Windows is látja és a szabad helyet is helyesen jelzi, viszont ha el szeretném érni az adatokat, akkor egy másik HDD (amit lemásoltam tegnap) gyökér könytára közül mutat egyet, ami valóban sosem volt ezen a meghajtón, és ha ezt meg akarom nyitni, akkor a következő hibaüzenetet kapom. Így most már inkább ez úgy tűnik, minha a Windows kavart volna meg valamit és talán inkább "szoftveres" a gond.

-
Hysterycs
tag
Sziasztok,
Sajnos a Sata (adat) csatlakozó "lába" letörött és azóta az adatokhoz sajnos férek hozzá. Windows felismeri, HDS sem jelez hibát, látható a meghajtó, csak a tartalom nem. Mivel a csati amúgy a többi részén épnek tűnik, tudtok esetleg valami házi gyors megoldást erre?
Köszi!
-
bh
junior tag
válasz
paizinho
üzenetére
újabb seagate-eknél gyakori. csak a fej mozog, valószínű nincs baj. nem a leállás hanem a load-unload cycle nő,legalábbis én ezt tapasztaltam

ha windows akkor HDSentinel-ben ki tudod kapcsolni a fejparkolást, ha linux akkor meg HDParm-al -
paizinho
tag
Sziasztok !
Seagate Skyhawk AI 8TB HDD 5 mp-enkénti „tikkelésében” szeretném a tanácsotokat kérni.
Típus : ST8000VE001-3CC101
HDSentinel szerint : 100/100, 519 nap, 9428 leállás, 55TB adat.
Nem kattog, mint amikor a HDD „meghal”, hanem olyan mintha mozgatná a fejet. A HDD led ritkán fel is villan a tikk-eknél. A HDD-n filmeket tárolok.
Köszönöm előre is ha lesz lehetőségetek válaszolni a kérdéseimre:
1. Utalhat-e ez a hang kezdődő problémára, vagy ez a működés sajátossága?
2. Tudok-e valamilyen ellenőrzéssel meggyőződni arról, hogy okozhat-e problémát ez a hang?
3. Vagy használhatom és a rendszeresen lefutó SMART ellenőrzés eredménye alapján valamikor (de mikor is?) kezdjek el gondolkodni a cserén ?Köszönöm
-
killer15
csendes tag
Sziasztok.
Adott egy western digital 3,5" 4TB winyó. Eddig azt csinálta, hogy a bios és a windows is csak minden második indítás után látta. Most odáig jutott, hogy csak a lemezkezelőben látszik van ott valami és a windows feldog egy ablakot, hogy lemez inicializálása, de eszköz hiba miatt nem sikerül. Próbáltam USBn, másik készülékbe de semmi.
Kérdés az lenne, hogy lehet-e javítani vagy kuka.
Üzemóra az utólsó adat szerint 150 óra volt benne. Semmi fontos adat nincs rajta. -
Aureal
őstag
Ez a nyavalyás csak beindult mostanra.
-
Aureal
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Igen, sajnos az a bajom a sentinellel, hogy úgy próbaverziós, hogy bizonyos funkciói csak a fizetős verzióban érhetők el (a teljes teszt is), nem úgy hogy mondjuk 15 napig használhatom, hogy teljes képet kaphassak megéri-e megvenni...
A 0km-es lemez az viszont biztos, hogy 0km-es volt, és a hologramos záró matrica nem volt se megsértve, sem helyette más ráragsztva. De ha teszt szerűen is ránéztek volna, szerintem 86,5MB/s írási sebesség egy SATA SSD-nek igen becsületes volna.
Mellesleg ezt a hdd teszt programot mennyire ismeritek egyéb témaként (a hamisítványokat kiszűrendő)?
https://h2testw.org -
tibaimp
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
OK! Köszi
-
King Unique
titán
válasz
Aureal
üzenetére
HDS
—►Nem tökéletes a merevlemezem, mit lehet tenni?Gyenge szektorokat jó esetben van amikor egy részletes önteszt vagy olvasási teszt is rendbe rakhat, de a legjobb az írási teszt, viszont utóbbi destruktív és a merevlemezen lévő adatok törlésével jár.
Nálam nemrég egy 5 TB-os 2,5" WD külső merevlemez produkálta ezt, szinte a semmiből egyszer csak elkezdte gyártani a gyenge szektorokat, holott nem érte se rázkódás, se ütődés vagy leejtés, végig stabil tápellátást kapott USB 3.X porton, nem melegedett tartósan 45 vagy pláne 50 °C fölé. Úgy látszik ezek manapság ilyen szarok, ellenben a sokat szidott Seagate-ek meg működnek gond nélkül (kopp-kopp).

A HDS is csak a S.M.A.R.T.-ból olvassa ki az adatokat és az alapján írja azt amit, ahol ha 2 óra működése idő van és 600 GB összes írás, akkor az 2 óra és 600 GB. Egy vadonatúj belső / külső HDD-nél normál esetben persze 0 óra és 0 GB, de ha egy más által már kipróbált és visszaküldött példányt adtak el újra, akkor reális lehet. + akár akkor is, ha a gyárban tesztelték a HDD-t.
Mivel az ADATA maga nem gyárt belső HDD-t, ezért teljesen logikus és reális, hogy a nagy merevlemezgyártók (Seagate, Toshiba, WD) termékeit használja és rakja bele a külső merevlemezeibe.
-
Aureal
őstag
válasz
Aureal
üzenetére
Sentinel infó a hdd-ről.
Mondjuk nem tudom mennyire igaz amit ez a program kiír, mert mindenki erre hivatkozik, csak épp 0km-es cuccokra is ír ki pl. olyat, hogy összes működési idő 2 óra, írt adatmennyiség meg 600 GB, ami teljesen fals,
de persze a demó verziótól sok mindent nem lehet várni. A videókat azért a lemezről szépen lejátsza.
Külön érdekes, hogy Adata csomagolásban ez egy WD vinyó tulkép. Még egy Low Level Format Toolt megnézek holnap rajta… Mindent sikerül végül lementeni róla amúgy.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
És ez a különbség okoz -13TB méretváltozást? Más is volt ott, nem jól ismerte fel a HDD-t, vagy nem is tudom...
-
King Unique
titán
válasz
tibaimp
üzenetére
Ez a #56622-ben említett eltérő logikai-fizikai szektorméret miatt volt, a PC-ben SATA-n 512e, az USB-s adapterrel meg 4Kn (4Ke) alapon volt kezelve a HDD.
-
ranger69
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm a segítséget, úgy néz ki sikerült. Hátha más is belefut ilyen problémába, ezért leírom: a parancssoros lépéseket végigcsináltam, de úgy nem lett jó a végeredmény, a windows nem látta a meghajtót. Ezek után a lemezkezelőben töröltem a kötetet és ott újat hoztam létre, majd formáztam. Ezután már működik és a windows látja USB-s drive-ként mind a 3TB-t.

-
ranger69
tag
válasz
King Unique
üzenetére
GPT-védőpartíció van a lemezen, megpróbálom parancssorból törölni és újat létrehozni.

-
ranger69
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm a válaszokat, este tudom megnézni. Nem cél a HDD-n lévő adatok megtartása. Ha teljesen törlöm a meglévő partíciókat, majd újraparticionálom és újraformázom, akkor elvileg lehet ezt a 3TB-os WD HDD-t USB-s meghajtóként használni? Azzal tisztában vagyok, hogy GPT partíciót kell létrehozni a lemezen a mérete miatt.
-
King Unique
titán
válasz
ranger69
üzenetére
Nem derült ki hogy ez a "jelenlegi állapotában sajnos nem ismeri fel." pontosan mit jelent, nem ártott volna erről egy screenshot.
Ha megjelenik a lemezkezelőben, de GPT-védőpartícióként, akkor az eltérő logikai-fizikai szektorméret a gond SATA és USB csatlakozás között (bővebben).
Ha nem cél a HDD-n lévő adatok megtartása, akkor GPT-védőpartíciónál lehetne pl. parancssorban teljesen törölni, majd újraparticionálni és újraformázni.
-
ranger69
tag
Sziasztok!
Asztali gépből kivett 3TB-os WD HDD szeretnék külső USB-s meghajtóként használni. A notebook jelenlegi állapotában sajnos nem ismeri fel. GPT partíció van a lemezen. A SATA-USB adapter jól működik 2TB alatti MBR diskkel és elvileg kezel 8TB-os lemezt is.
Milyen megoldás javasolt? Törölni kell a meglévő partíciókat SATA meghajtóként, majd próbáljam meg úgy csatlakoztatni a notebookra USB-s meghajtóként? -
Aureal
őstag
1TB Adata usb3 hdd-t írás közben elmozdítottak (lehet véletlenül kihúzódott a kábele). Utána egy ideig csak kattogott visszadugva, de a win nem látta. Mostanra már látja a gép, de marha lassú a mappaszerkezet megjelenítés.
Ez milyen problémára utaló jel?
Chkdsk segíthet? Mi a teendő vele vagy milyen progival kéne megnézni mi van vele? Esetleg ez kimúlóban van így?
Köszi! -
-
csgabee
tag
Sziasztok!
Ha túláramot kapott WD merevlemezhez ugyan olyan verziószámú nyáklapot tudok venni,akkor átcserélés után létezhet,hogy működnie újra? -
tibaimp
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Támogatja az, csak itt a WD nagyot hibázott, mikor annó kiadta a Red szériában az olcsóbban előállítható SMR-es HDD-ket a CMR helyett. Az EFPX már CMR. Így viszont Nálad keverve a kettő az gond. Ha veszel még egy EFPX-et, ami már Red PLUS, akkor megoldódik gondolom.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ha a WD40EFAX verziók, akkor simán lehet, hogy az SMR miatt van!
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
lehet nem jó helyen vagyok.
Adott egy nas, amiben 2db 4TB WD RED van, RAID 1-ben. Előjött egy olyan gond, hogy be szokott lassulni a másolás a nas-ra.
A health értékei jók a nas, és a wd szerint is. Mégis a read sebességben az egyik nagyon lassú.
-
Jarod1
veterán
válasz
csabyka666
üzenetére
nem lett véletlenül RAW formátum a hdd?
-
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, nem teljesen merevelemz probléma inkább probléma megelőzés.
Van egy WD 4TB purple HDD-m. Kb 5 évet ment 0-24 ben egy NAS-ban 100/100% os szóval teljesen rendben van, pótolhatatlan adat nincs rajta. Mi lenne a helyes döntés vele? Használni amig el nem pusztul, vagy eladni amíg még van értéke aztán venni egy újat lassan?
-
bh
junior tag
válasz
csabyka666
üzenetére
attól nem feltétlen hibás, lehet csak hirtelen lett leválasztva aztán amiatt sérült a particios tábla
Új hozzászólás Aktív témák
- WD 480GB Greene SN350 (WDS480G2G0C) M.2 2280 NVMe PCI-E3.0 x4 SSD
- SAMSUNG EVO 860 500GB
- ServeRAID 12db M5200 Series (44W3392) 1GB Cache + 28db M5210 Series (44W3395) 4GB Cache / RAID 5 Upg
- WD Blue SN570 1TB M.2 NVMe SSD - Garancia: 2028.04.17 ALZA - 100/99%
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 2,5+ év gari
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3242
- HP Dell, Lenovo, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3440, 90% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

de persze a demó verziótól sok mindent nem lehet várni. A videókat azért a lemezről szépen lejátsza.