Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#351) bertaakoss

bertaakoss
(újonc)

Üdv!

Új vinyó: Seagate Barracuda 7200.10 16MB cache 320GaBika SATA2
gyors, halk, seekeléskor viszont tud hangos lenni, kicsit melegszik, kb 80MB/s átviteli sebesség XP-n
rendszer és tároló vinyónak használom(2 particio)

A Seagate-re cseréltettem: WD Caviar SE 3200AAJS 320 GB Sata2 8MB cache<-emiatt cseréltem le mer botba nem mondták
de amugy gyors volt, bár közel sem annyira mint a Seagate (lásd a 300 gigás vinyók tesztjét is), halk(annyira mint a seagate), seekelése lényegesen halkabb (komfort vinyóxD)
1 hetet volt szerencsém vele tölteni

Régi vinyó: Maxtor valalmi Fireball 3 2MB cache 40 Giga PATA 7ÉVES A KICSIKE
lassú(akkoriban jó volt biztos), motorhangja nagyon zavaró, de seekelés hallhatatlan, kevésbé melegszk mint a Seagate, 7 badsector 3 gyenge...7 éves vinyótól nemrossz

hordozgatni, tárolgatni használom nyugdíjas korában

a fent írt Seagate vinyóról mi a véleményetek??

akos

[ Szerkesztve ]

(#352) Core2duo6600 válasza bertaakoss (#351) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

szvsz nem volt érdemes cserélni.
hogy 8 vagy 16 mega cache nem számít semmit
2 samum m is van
egyik 16 másik 8 mega cache el, és nincs sebességbeli különbség.
Wd jóval jobb minőség mint a mostani seagatek.
Te is mondtad, gyorsabb volt. a 8 mega cache vel együtt.

Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

(#353) bertaakoss válasza Core2duo6600 (#352) üzenetére

bertaakoss
(újonc)

szevasz
A Seagate a gyorsabb, nem a WD.
Amúgy ha lett volna WD7200AAKS ami 16MB cache-es akkor az lett volna.
Csak Seagate volt meg Samu de aszonták hogy a Samu az kaki mostanság.
Maxtort nem is forgalmaztak, mer annyira szar.
WD és a Seagate-re mondák hogy jó.

(#354) Core2duo6600 válasza bertaakoss (#353) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Melyik volt ez a bolt ?
A maxtort felvásárolta seagate vagy fordítva tehát maxtor hdd ét nem fogsz találni sehol sem.
Monstanában a samu F1 es seriát dicsérik itt, A régebbiek valkóban nem az igaziak, 2 is van belőle nekem :(

És általában igaz az, hogy nem tudják hogy mit árulnak a boltban

[ Szerkesztve ]

Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

(#355) azbest

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

eddig:
Quantum 6.4 EX - 9.5 éves hibátlan :D (kb 8 - 9000 üzemórával)
Seagate 80GB 7200.7 2MB - 7 éves hibátlan (pontosan 27 478 üzemórával ;] )

Most gondolkodom egy nagyobb lemez beszerzésén:
WD S-ATA2 5000AAKS 16MB
Seagate S-ATA2 500GB 32mb (7200.11 valószínűleg)
Nehéz választani :U

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#356) Core2duo6600 válasza azbest (#355) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Seagate ről lebeszélnélek mindenképpen.
Egy másik topikban pont ilyen szállt el valakinek, 2 hónap után, papirja persze nincs..
WD jó választás.
De akkor más a 640 750 es méret felé nézelödj.
Wd ől a Black, RE3 szeriából vennék.
Ha csak adattárülásra kell, akkor Wd Green sorozata is jó lehet, ez lassab mint a másik 2 sorozat

(#357) Str8 sk8r válasza Core2duo6600 (#346) üzenetére

Str8 sk8r
(őstag)

...nekem is midi házam van:Aeroengine 2...4db12cm-s+3db8cm-s ventivel,5db vinyó,egy HD3850-es kártya,hangkari,raidkari,4 memoriamodul,ZalmanCNPS9500led,2dbDVDíró...stb,de azért elférek benne...

"...a lét határozza meg a tudatot,ha megiszod a lét,elszáll a tudat...másból van millió,de belőlem csak egy...előleg,majd utólag..."...×o°”~`”°o× Jim ×o°”~`”°o×

(#358) Vevőjelölt

Vevőjelölt
(lelkes újonc)

Samsungok közül nekem egy 80 GB-os volt, ez volt az első olyan winchesterem, amit nem mertem külön hűtés nélkül használni. Nem, nem mobilrackben volt. Most egy 40-es Maxtort használok. Az elmúl 2 évben, még soha nem volt vele problémám.

[ Szerkesztve ]

Tényleg kell az Internet Explorerhez a 6 magos proci 4 giga memóriával??

(#359) Core2duo6600 válasza Str8 sk8r (#357) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem aerocool van
És leginkább a tápnak a pokhálószerű kábeleit nem tudom legoptimálisabban elrendezni.
Maguk az eszközök persze elférnek.
Ha a földön kiegyenesítem az összes kábelt, több mint 1 meter hosszú
No ezeket nem tudom elrendezni, ill, be lehet paszirozni a gépházba.
De akkor felfogja a levegőt stb ...
Végülis megoldottam.
De kinok közt.

A tápom nem moduláris.
Az sokat segítene.

(#358) Vevőjelölt
Nekem is ilyen van jelenleg külső keretben amikor elsődleges hdd volt a régi gépben, akkor nem volt hűtás rajta, olyan kézmeleg volt általában.
Nyáron persze melegebb de nem volt forró

[ Szerkesztve ]

(#360) Str8 sk8r válasza Core2duo6600 (#359) üzenetére

Str8 sk8r
(őstag)

...nekem is...nézd...és a chieftek 550-es tápkábelei is igencsak hosszúcskára sikeredtek...sokat is bírkózóm velük...amelyik nem kívánatos azt beletuszkolom valamelyik sarokba hogy na legyen útba...a VGA-m pedig annyira hosszú,hogy két vinyó közé belóg...

"...a lét határozza meg a tudatot,ha megiszod a lét,elszáll a tudat...másból van millió,de belőlem csak egy...előleg,majd utólag..."...×o°”~`”°o× Jim ×o°”~`”°o×

(#361) Core2duo6600 válasza Str8 sk8r (#360) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ugyanez vannálam is :)

(#362) kem válasza azbest (#355) üzenetére

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szia!

Én a WD6400AAKS-t ajánlanám. Hónapok óta halkan és megbízhatóan üzemel, ezen kívül 110Mb/sec környékén ír/olvas a vinyó eleje fele, oda érdemes rendszert is rakni.

(#363) zsolt1129 válasza kem (#362) üzenetére

zsolt1129
(PH! addikt)

Az tényleg komoly. :K Reméljük 2 év múlva is igy fog üzemelni.

(#364) kem válasza zsolt1129 (#363) üzenetére

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen, eléggé meg vagyok vele elégedve én is, gondoltam veszek még1et.
Aztán megláttam milyen elérési ideje van az SSD-knek, ugyhogy a következő az lesz amit veszek a gépembe rendszervinyónak. Bár ha megint nekiállunk filmezni, akkor mégiscsak veszek egy ugyanilyen AAKS-t, és bekötöm RAID0-ba.

(#365) brd válasza kem (#362) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Elérési időre (min. max. átlag, ha nem gond ;) ) milyen program, mennyit ír? A HDD végén hogyan alakulnak az átviteli sebességek?

One trend a day keeps the doctor away

(#366) kem válasza brd (#365) üzenetére

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szia, tessék 3 kép.
AvgReadACC
HDTune
Everest Reat Test Suite

Érdekel még valami? ;)

szerk. ebattam

[ Szerkesztve ]

(#367) brd válasza kem (#366) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Köszönöm. :R
Hmm... elérési időben feltűnően lassú, lehet, hogy mégsem veszek ilyet. Esetleg létezik, hogy ez rendszerHDD és a teszt közben a windows is használgatja?

(#368) kem válasza brd (#367) üzenetére

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A Proci használat alapján valami ment, pedig mindent kikapcsoltam.
A lapozófájlom meg másik vinyón van. Kilövök mindent megint hátha jobbat produkál.

szerk:
sehogy se megy 15ms alá :(
cserébe viszont nem hallom amikor seekel...

[ Szerkesztve ]

(#369) brd válasza kem (#368) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Esetleg nem lehet, hogy az AAM (vagy ahogy hívják WD-éknél) be van kapcsolva rajta?

(#370) kem válasza brd (#369) üzenetére

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Remélem:)
Megnézem... örülnék én is ha kicsit gyorsabb lenne az elérése.

(#371) bertaakoss válasza Core2duo6600 (#354) üzenetére

bertaakoss
(újonc)

szevassz

Na későn írok...
IDC (szeged) (www.idc.hu) -ben vettem.
Maxtort a Seagate vásárólta fel.

"És általában igaz az, hogy nem tudják hogy mit árulnak a boltban"
Van benne valami, de ők jó arcok. Én mondjuk megnéztem és ha 7200.11-es lett volna akkor szevassz, vártam volna csütörtökig a WD3200AAKS-re. De nekem 7200.10-es van. Eddig jó.

[ Szerkesztve ]

(#372) audi100td válasza bertaakoss (#371) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

A Seagate tényleg nagyon kuka a .11-es szériával, jelenleg WD/ Samu F1 ajánlott vétel.

(#373) z0d1AK

z0d1AK
(VIP)
LOGOUT blog

Aerocool t40-es házam van, és abban a vinyó(WD) függőlegesen van.
árt az neki?

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. | Nokia 100 - 4999 forint |

(#374) audi100td válasza z0d1AK (#373) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Nem lesz baja, pl. HDD dokkolóba is állítva van rögzítve a vinyó.

(#375) z0d1AK válasza audi100td (#374) üzenetére

z0d1AK
(VIP)
LOGOUT blog

akk nem féltem:D

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. | Nokia 100 - 4999 forint |

(#376) glaci

glaci
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Látom az elérési ídőket nézitek mostanában. Gyorsan futtattam én is egy Everest tesztet.
Íme.
Ez egy 4 db. winyóból álló RAID5 tömb. Én nem érzem sokkal lassabbnak, mint amíg csak 1 db. winyó volt. Szerintetek jó ez az eredmény?

Én egyébként maximálisan meg vagyok vele elégedve. Már akkor is jó volt, amíg csak 1db. winyó volt, és így is jó, szerintem nem lassabb, csak így nem kell paráznom, hogy RAID5 -ben vannak. Most 1 winyónak "meg van engedve", hogy esetleg tönkremenjen. (Persze azért lehetőleg ne tegye.)
Ja a legfontosabb: Hitachi 15K-s SAS csatis, 3 hónapja hiba nélkül üzemelnek. Gyors, halk, csak ajánlani tudom.

Elötte volt Maxtor Atlas 10K3 10K-s U160 -as 6 éve üzemel hiba nélkül, mára már kinőttem, így nyugdíjazva lett. A gyerekek gépébe jó lesz majd rendszer-winyónak

IDE csatisból volt IBM 7200 RPM -es a 120GXP szériából, szintén 6 éve használom, máig is hibamentesen működik. Jelenleg a gyerekek rendszer-winyója.
SATA csatisból pedig Maxtor DiamondMax 10 -es széria van (ha jól emléxem), és kb. 3 - 4 éve hibamentes. Főként tárolónak van használva.

Szerencsére rossz tapasztalatom nincs winyóval kapcsolatban. Kopp ... kopp ...
Remélem soha nem kell majd hibáról beszámolnom Nektek!

Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)

(#377) animatrix11

animatrix11
(őstag)

wd 320-as laptop vinyóról valakinek van tapasztalata? megbizhatóan müxik fél év után is akár? :U

Hardvert vásárolok nagy tételben is!!!

(#378) audi100td válasza animatrix11 (#377) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

A WD-nek 3 féle 320-as notivinyója van, a Blue (5400rpm, 8MB cache) meg 2 féle Black (7200rpm, 16MB).

Egyébként megbízható mindegyik :)

[ Szerkesztve ]

(#379) animatrix11 válasza audi100td (#378) üzenetére

animatrix11
(őstag)

WD3200BEVT erről lenne szó

de ha jó akkor jó :))

(#380) audi100td válasza animatrix11 (#379) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Az az 5400rpm-es Blue, simán jó, szerintem nyugodtan vedd meg.

[ Szerkesztve ]

(#381) animatrix11 válasza glaci (#376) üzenetére

animatrix11
(őstag)

nah ha már szóba került a raid téma:

összefűztem 2 db 500-as f1es vinyót, teszt alapján van legalább 70%-os gyorsulás, de használat közben nem vettem észre gyorsulást bootolásban játékok belöltésében, lehet hogy azért mert sima xp van fent? :U

(#382) audi100td válasza animatrix11 (#381) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Ennek köze nincs az XP-hez, azért nem éreztél bootban, betöltéseknél gyorsulást, mert nem is kellett volna, ezek mind az elérési időtől függenek és az meg nem csökken egy Raid tömb esetén.

(#383) animatrix11 válasza audi100td (#382) üzenetére

animatrix11
(őstag)

naj de ha beolvas a memóriába egy játékot és legye az 500 mega csak gyorsabban kéne töltenie... :F

(#384) audi100td válasza animatrix11 (#383) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Gyorsabb betöltődést csak Raptorral fogsz elérni, egy bizonyos adott átviteli sebességen túl (a mai vinyóknak már bőven elegendő) már nem hoz ilyen esetben gyorsulást a Raid, mivel sok kicsi fájlt kell betölteni, itt az alacsony elérési idő fontos.

Szóval a Raid-nek a gyorsaságát csak másolásnál tudnád kihasználni, helyedben nem is használnám raid-ben, mert így biztonságosabb.

(#385) audi100td válasza animatrix11 (#383) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Ha ezeket elolvasod, rájössz mi az oka: [link] [link]

(#386) Zola007 válasza animatrix11 (#383) üzenetére

Zola007
(senior tag)

Nem lehet, hogy más limitje van a dolognak?

Raidbe én se raknám, de nemrég árultak itt a PH-n egy raptort egész jó áron, ha valóban sebességet akarsz (vagy sok kis fájlhoz ssd)

[ Szerkesztve ]

° ° ° ° ° ° Eladó fotós cuccok, mobiltok, fólia, stb: http://href.hu/x/h6rp ° ° ° ° ° ° "A világ tele van készséges emberekkel. Az egyik fele kész dolgozni, a másik fele kész hagyni őket dolgozni." Robert Frost

(#387) glaci válasza animatrix11 (#381) üzenetére

glaci
(kvázi-tag)

Szia Animatrix11!

Windows boot közben nem fogod érezni a külömbséget, mert a boot nagy része nem a töltésből áll, hanem a hardvereszközök indításából. Illetve amit tölta, az sok apró szétszórt fájl, nem folyamatos átvitel van. (Egyébként is, ezek a winyók már alapban is nagyon gyorsak.)
Ha jó sok RAM -od van, akkor a hibernálásból visszatöltés közben érezheted azért a külömbséget, mert ott lehet egy jó nagy folyamatos átvitelt csinálni.
De normál használat mellett az átviteli sebesség növekedést csak fájlmásolásnál fogod érezni, esetleg egy nagyon picit a játékok pályabetöltésénél (nem indulásnál, vagy futásnál).
Alap használat közben inkább az elérésre kell "gyúrni", az átvitel már bőven elég a mai winchestereknél. Ezügyben meg úgy néz ki, beköszöntött az SSD -k kora.

A jövő valami ilyesminek néz ki:
Rendszer: relative drága, de villámgyors kisebb kapacitású SSD.
Adattároló: relative olcsó, de azért elég gyors, nagy kapacitású HDD.

A RAID egyébként nem rossz dolog, de inkább vegyél legalább még egy vinyót, és rakdt át egy RAID5 -ös tömbbe, vagy használd külön - külön, mert az a 0 -ás veszélyes, ha valami történik, több adatod bánja. (5 -nél 1 HDD tönkremehet, akkor is megmaradnak az adataid, de legalább 3 db. kell hozzá, és 1 db. kapacitása nem használható fel.)

Remélem tudtam segiteni!

Üdv.: Laci

(#388) Zola007 válasza glaci (#387) üzenetére

Zola007
(senior tag)

No végre valaki, akivel megegyezik a jelen és jövőképem :)

° ° ° ° ° ° Eladó fotós cuccok, mobiltok, fólia, stb: http://href.hu/x/h6rp ° ° ° ° ° ° "A világ tele van készséges emberekkel. Az egyik fele kész dolgozni, a másik fele kész hagyni őket dolgozni." Robert Frost

(#389) glaci válasza Zola007 (#388) üzenetére

glaci
(kvázi-tag)

Én is örülök, hogy nem vagyok egyedül. ;)

(#390) m1sk4r

m1sk4r
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Ha már megbízhatóság, akkor én már négy éve használok egy egy 120 GB-os Western Digital Caviar --WD1200BB-22DWA0 (WD-WMAEK1372118)-- HDD-t. HD Sentinel: kondíció és teljesítmény 100%, üzemidő 393 nap. Egy dolog zavar csak, hogy a hőmérséklet olykor felmegy 46-48 C°-ra, de ezen majd egy hűűtéssel segítek.

Egyébként tud valaki ajánlani egy jó winchesterhűtöt, ami halk. Én ezt néztem ki magamnak: Coolink HD801L.

Üdv.: Robi.

[ Szerkesztve ]

(#391) audi100td válasza m1sk4r (#390) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Ezek a régebbi WD-k nagyon megbízhatóak, hűteni úgy lenne a legegyszerűbb ha simán a HDD elé raksz egy pl. 8 centis ventit, persze ha ki van alakítva hely erre a házadban, ha nem akkor nem rossz választás ez a Coolink, de a Zalman passzív megoldása hangtalan lenne.

(#392) m1sk4r válasza audi100td (#391) üzenetére

m1sk4r
(fanatikus tag)

Nem szeretnék sokat költeni, ez kb. 2000 Ft lenne az eboltban. Amúgy akarok csinálni egy olyan vinyó rekeszt, ami a 5,25-ös helyére beszerelhető és tudok rá 8 v 9 cm-es ventit rakni. Csak alumíniumlemez kéne hozzá.

(#393) brd válasza kem (#370) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Nekem végül ilyen lett, bár én inkább AALS-t vettem: [link]. A beszakadások valszeg' azért vannak, mert erről fut az OS is, és néha-néha olvasgat róla a win is, a teszt közben. Ja, és a vezérlő csak S-ATA 1-es.

[ Szerkesztve ]

(#394) audi100td válasza brd (#393) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Hangjáról mi a véleményed? Leginkább az alapzajra gondolok.

(#395) brd válasza audi100td (#394) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Semmi, ugyanis nincs neki. :D De komolyan, halkabb, mint a nyugalomban kb. 5-7 V-on hajtott házhűtő a ház hátuljában (a Speedfan adjusztálja a ventit). Annak a kicsit sivító hangnak, vagy a házat megremegtető másik hangnak, amely jellemző a legtöbb HDD-re, szinte nyoma sincs. A seek-et is csak most, az éjszaka csöndjében hallom (egyébként jó fülem van).
A sebességéről egyébként annyit, hogy kurvagyors. :D Érzésre mindenképpen; a tesztekből meg 2 dolog érdekel, az átlagos átvitel, és a seek idő. Az OS korábban egy HDS722525VLSA80-on volt, a maga idejében az sem volt egy lassú db, elég, ha annyit mondok, hogy most tesztelve, seek-ben kb. ennek a WD-nek a szintjén mozog, kicsi még meg is előzi (és egy 4 és fél éve kiadott HDD-ről van szó!). Ennek ellenére érezhető a gyorsulás, programindításkor, bootoláskor (bár ebben valószínűleg a 32 MB-os cache-nek is szerepe van). Itt egy kép a 2 HDD sebességéről.

(#396) audi100td válasza brd (#395) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Mondjuk ennyi pénzért el is várható, hogy halk legyen, de szerintem nem ér meg ennyit, nem tud annyival többet mint a Blue, egyedül az 5 év gari tudható be pozitívumnak, a 32MB cache meg nem hoz a gyakorlatban gyorsulást.

Ettől függetlenül persze ez egy jó vinyó, de nem ennyi pénzért.

[ Szerkesztve ]

(#397) brd válasza audi100td (#396) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Én 16k-ért jutottam hozzá. :) Annyit megért. A cache pedig talán ott fontos, ahol több szálon futó adatkéréseket kell kiszolgálnia a HDD-nek; én sok ilyet csináltatok a géppel, úgyhogy annyira talán nem felesleges.

(#398) audi100td válasza brd (#397) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

16k-ért tényleg korrekt, de boltba 20-21k alatt nem lehet kapni.

(#399) johniee

johniee
(senior tag)

Üdv! Vettem a napokban egy 500-as Seagate Barracuda winyót. A Hard Disk Sentinel szerint 97%-os kondíciója volt tegnap 10-15MB/s átviteli sebességgel, ma már csak 94%. Viszont többször formáztam már azóta, és jelentős sebességnövekedés látható :) 50 MB/s felett másol rá a rendszerwinyóm...Maradhat-e ez a winyó vagy cserére szorul?

ELaDó Cuccaim: http://href.hu/x/788z --- "Nekem a paszta szenvedély" by Tesco-Zsömle :=)

(#400) audi100td válasza johniee (#399) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Maradhat, csak oda kell rá figyelni, a fontos adataidról mindenképp csinálj mentést.
Egyébként nálam is ugyanez a probléma (gondolom felpörgési gondokra hivatkozik a sentinel), ez az széria nagyon megbízhatatlanra sikerült. :(

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.