Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#151) Szipi válasza .: JuSzT :. (#149) üzenetére

Szipi
(fanatikus tag)

Üdv.

Megmenteni már nem tudod.
Max reménykedj hogy a fej nem sérült meg, akkor megúszhatod azzal a pár bad sectorral ami keletkezett. Fontos adatokat már nem tárolnák azon a HDD-n.

''Ingyé nem dolgozok ... semmi pénzé'' by anonimus

(#152) Bikeman válasza .: JuSzT :. (#149) üzenetére

Bikeman
(senior tag)

Mentsd le róla ami fontos, aztán vidd vissza garba...:DD (már ha garos :U )

Walk anywhere, look good, RIDE HARD. © by RaceFace | CC 4 ever. | Minden kutyára közterületen PÓRÁZT!!! | DFI | S939 X2 4200+@5000+ | 2X1GB G.Skill HZ DDR500 | MSI 7900 GTO@GTX

(#153) .: JuSzT :. válasza Bikeman (#152) üzenetére

.: JuSzT :.
(őstag)

Nofene.... csak a lényeg nem jutott eszembe :) és még sok garos...

Brazos

(#154) Bikeman válasza .: JuSzT :. (#153) üzenetére

Bikeman
(senior tag)

Remélem, nincs rajta külsérelmi nyom (benyomódás, horpadás, karcolás, stb.), mert ha van, akkor lehet, hogy nem veszik be... :(

Ha nincs, akkor nyert ügyed van: bad sectoros a vinyó--->csere/levásárlás/pénz vissza

Walk anywhere, look good, RIDE HARD. © by RaceFace | CC 4 ever. | Minden kutyára közterületen PÓRÁZT!!! | DFI | S939 X2 4200+@5000+ | 2X1GB G.Skill HZ DDR500 | MSI 7900 GTO@GTX

(#155) Geree

Geree
(fanatikus tag)

Nah akkor énis írok egy rövidke beszámolót:

1. Vinyó (rendszer) Samsung SP1213N (120GB 7200rpm ATA133)
Pár napja fagyogatott a windows, újraindult, ma reggel bekapcs, read error blabla... Másik gépbe be windows scandisk, gyorsformázás, windózt rá (most is erről írok) csak hogy megnézzem HDSentinel milyennek írja...Hát szegény halott (0%) 193 javíthatatlan, 4153 hibás szektor...Az egészeben az a vicces h. alig fél éve járt le a gar...jól kiszámolták..
:C :(((
Működési idő 201 nap 10 óra.Volt..

2. Vinyó Seagate Barracuda 7200.7 ST3120026AS (120GB 7200rmp SATA-150)
HDSentinel szerint 97%-os, 3 hibás szektor..áthelyezve blabla...
Működési idő: 280 nap 17 óra.

én nem böngésztem részletesen végig a statisztikákat de ha esetleg tudtok ajánlani valamit a Samsung helyére, megköszönném...min. 250GB körül..talán WD, vagy Seagate?Jah és az is lehet SATA-s már.

a friend in need is a friend indeed

(#156) lúzer

lúzer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egy hdd meddig őrzi meg az adatokat áram nélkül?
Mielőtt hülyének néznétek arra gondolok, hogy 100 db dvd helyett egy hdd-re írni a mentéseket, és azt a fiókba.
Mennyi idő alatt veszíti el a mágnesességet, van erre adat?

Mert ha gépben van, lehet hogy a töredezettségmentesítés miatt - hogy mást ne is mondjak - időnként újraírja az adatokat.

Fasiszta vagyok, megmondták ...éltem a választói jogommal

(#157) Geree

Geree
(fanatikus tag)

áh..hogy a Samu mellett is szóljak, megnéztem a másik gépet itthon, amolyan szervert, Samsung SP0802N 80GB 7200rpm: Működési idő: 724 nap 15 óra és 100%os. :C

a friend in need is a friend indeed

(#158) royalka válasza lúzer (#156) üzenetére

royalka
(fanatikus tag)

Igen érdekes és elgondolkodtató megoldás látok az ötletben. Hisz a dvd-n trrolni az adatot sem túl nyerő.

"Idő mint a tenger" Nálam már 2 éve aszály van..

(#159) lúzer válasza royalka (#158) üzenetére

lúzer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, és létfontosságú adatoknál, tehát nem film, zene stb. szvsz. csak a dvd-ram jöhet számításba.
A vinyó ennél olcsóbb, és persze lényegesen kevesebb helyet foglal.

(#160) lúzer válasza lúzer (#156) üzenetére

lúzer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

erre senki? :F

(#161) royalka válasza lúzer (#159) üzenetére

royalka
(fanatikus tag)

Én azért filmeket is tolnék rá. Mert azért egy 200 -as vér movi és nem foglal helyet. Csak ez az áram nélküliség hogy hat itt a dolgokra azt nem tom majd valaki tesztelje márr!!!! Vagy próbálgatnak iylet valahol??? :F

(#162) ngdr88

ngdr88
(tag)

Na új vinyó lassan 2 hónapja.

WD caviar SE 250GB Sata2 hibátlan, gyors, kicsi hangja van, 30-35fok és egy 8cm-es hűtő van elöttem ert a vinyó hűtő (titan hd22) nagyon hangos volt.

Ami volt Samsung SP1613n 1.5 éves volt, 106 nap működéssel, szektorhibákkal, lassú, és morgott is párszor. (Ja meg a minőségi codegen táp egyszer szétkattogtatta.

Újra a PH-n! hamarosan lesznek új eladó cuccok, előre is ha bármi kellene írj!! Üdv!

(#163) liksoft válasza lúzer (#160) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Alapvetően nem a lemágneseződés a gond, hanem az állás közben öregedő egyéb alkatrészek. Motor olaja, tömítése, egyes félvezetők, érintkezők oxidációja. Vagyis hosszú tárolás után az első indítás kritikus lehet.

Ez sem tökéletes megoldás.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#164) royalka válasza liksoft (#163) üzenetére

royalka
(fanatikus tag)

Teljes mértékben eggyetértek. De a boltok polcain is állnak sok időt. Főleg kissebb boltok ban. De Ha megnézzük mikor elkezdjük használni akkor a gyárilag "olajozott" alkatrészekről kopik a kenőanyag. És tényleg kb 2 hónap porosoás után betoljku akkor tényleghet fellse pörög de elég lehetetlen szerintem. Hisz légmentesen van lezárva. Na de én elkezdek gondolkodni rajata.

(#165) kertsa

kertsa
(senior tag)

Csá! Hogy lehet az. Ha csökkentett módban indítom a a rendszert látja a D meghajtót? Ha rendesen indul a vindóz akkór nem.????? :F :F :F :F :W :W :O

H.E.L.P!!!

[ Szerkesztve ]

(#166) Gyula_

Gyula_
(kvázi-tag)

Sziasztok!

A következő problémámra keresem a megoldást:
A winchester hajlamos kattogni, ráadásul az elődje is kattogott. Az elődje kattogáskor resetelte a gépet. A mostani csak kattog, de már sikerült egy reset neki is. Feltételezem, hogy nem a vinyók a hibásak. Ráadásul az egyik vinyó sata-ás a másik pata-ás. A memtest86 nem talált hibát a memóriákban. Az alaplap már volt cserélve, és a kattogás nem szűnt meg. Tanácstalan vagyok.
A vinyó mitől kattoghat? A BIOS-t még nem frissítettem, most ezen dolgozom. ASUS A8V-E SE alaplapom van. Az alaplapokban a VIA márka volt közös (chipset). Valaki mondjon valamni reménykeltőt.
Ja, a Colin DIRT menüje az új vinyóval beszaggat...a régivel nem tette. Ok új a vga driver is, dehát csak nem az a gond...?!

(#167) shteer válasza Gyula_ (#166) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

feszek milyen stabilak?
nemrég tapasztaltam azt, h egy gépben kattogott a vinyó, lehetetlen volt újratenni a wint, még csak lementeni is a fontos dolgokat... berakva a rackembe semmi kattogás, menteni is lehetett, format lefutott és semmi hiba azóta a vinyóval

én már csak a gyenge tápra tudok ganakodni az ilyen esetekben

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#168) Muton válasza kertsa (#165) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

Csá! Ennek mi köze a topikhoz????? :F :F :F :F :W :W :O
mi lenne ha itt próbálnád?
csá! ;] :DDD

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#169) Muton válasza Gyula_ (#166) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

lehet kontakt hiba (nálam is előfurdult)is ahogy shteer kolléga is írta a feszre a hdd nagyon érzékeny

(#170) Gyula_ válasza shteer (#167) üzenetére

Gyula_
(kvázi-tag)

Feszek? Ezt hogyan tudom ellenőrizni?
A BIOS kiírja, de gondolom az nem feltétlenül mérvadó.
A tápom egyébként Tagan 380W-os. 22A-t tud 12V-on. Szerintem ez jónak számít.
Lehet, h ki kellene próbálni másik táppal? Csak nincs kéznél másik....
Bár lehet, h tudok egyet keríteni...

(#171) Muton válasza Gyula_ (#170) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

multiméterrel tudod csak megnézni. a BIOS kiírása semmit sem számít

mod: de tényleg nem itt kellene offolni

[ Szerkesztve ]

(#172) lúzer válasza liksoft (#163) üzenetére

lúzer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kösz, végre egy konkrétum.

(#173) royalka

royalka
(fanatikus tag)

Kicsit tényleg elmentetek szervíz témába. :B

(#174) cucclee

cucclee
(tag)

Nekem egy Western digital 250Gb SataII Raid edition van kb egy hónapja és szerintem kb úgyanennyi van hátra. A smart már most változó értékeket jelez ,bár a Sentinel szerint a kondíciója 100%. Torrent közben napi egyszer lefagy miatta a rendszer ,nagyot csalódtam benne.

Az a szívás hogy haldoklik ,de a test nem jelez erorrt ,így meg nem is vihetem vissza ,mert tuti valami olyasmit fog szólni a boltos" a teszt hibátlan semmi baja" ,persze a spin up time ,meg a seek error rate már felére csökkent mire megvettem ,meg összevissza fagyogat.

Türelmesen várom a halált. Valaki tud tippez hogy lehet besegíteni:)

(#175) Enclave

Enclave
(fanatikus tag)

Hi!

Pont ilyesmi felől akartam érdeklődni,h. a Western Digital Raid Edition verziókkal milyen tapasztalatok vannak? Megéri az RE az ártöbbletet és valóban megbízhatóbb mint a hagyományosak vagy csak parasztvakítás?

Az Re változat mennyivel zajosabb/hangosabb mint mondjuk egy "hagyományos" Samsung?

Esetleg másnak is van tapasztalata WD RE-vel?

Thx!

Semmi sem állandó, csak a változás.

(#176) audi100td

audi100td
(PH! nagyúr)

Sziasztok,

Szeretnék vásárolni egy 500gb-os merevlemezt és ezekben a modellekben gondolkozom:

Samsung Spinpoint T166
WD Caviar SE16
Hitachi T7K500 16mb

Van valakinek tapasztalata ezekkel a merevlemezekkel?

(#177) audi100td

audi100td
(PH! nagyúr)

Ja és Seagate Barracuda 7200.11 is szóba jöhet.

(#178) lúzer válasza cucclee (#174) üzenetére

lúzer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elektromos öngyújtóval (több ezer volt) adni a vezérlőchipnek. :DDD
Nem tudom igaz-e.

(#179) lúzer válasza cucclee (#174) üzenetére

lúzer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Amúgy WD-nek nincs valami saját tesztprogramja?
Ha az hibát jelez, akkor szvsz. elfogadják.

Anno én így jártam a samuval, még működött, de iszonyat kattogott.
Saját progija hibát jelzett, nem is tököltek vele, kicserélték.

(#180) Zolee11 válasza cucclee (#174) üzenetére

Zolee11
(senior tag)

Szia.

Ez így nem igaz! A SMART értékek mindig változnak! És egy adott kereten belül ez teljesen normális, ez alapján jelez a HD Sentinel is.
Torrented meg 100%, hogy nem emiatt fagy! Ha miatta fagyna akkor ez CRC hibát okozna, hisz ez olvasási vagy írási hiba következménye lehet, ezt visszajelezné a SMART és bumm ott a hiba.
Próbáld csak ki, menet közben húzd csak le a SATA adatkábelt (miközben olvas) róla, mindjárt ott lesz a SMART-ban a CRC hiba! Cseréljen adatkábelt javaslattal.
Szerintem a winchesterednek az égvilágon semmi baja nincsen.

no brain, no problem

(#181) Vidori válasza Enclave (#175) üzenetére

Vidori
(fanatikus tag)

Hali!
Most halt meg egy féléves WD 160 GB RE vinyóm, fűtött mint egy Maxtor,nem ismerte fel a gép és nem pörgött fel, csak katogott. Van mellette 3 Samsung, azok hűvösebbek és már 2 évesek.Kettő Maxtor is volt azok 1 évig bírták, gyorsak voltak de irtózatosan melegedtek aktív hűtéssel is. Azért vettem a WD-t mert hűvösnek,halknak és gyorsnak mondták(nekem nem jött be). :(
1 szavazat a Samsungra! :))

(#182) lory87k

lory87k
(újonc)

Hali!!

A HDD-m mikor netezek 44 fokos es amikor tob idot jatszom akkor 56 fokos es Cooler is van rajta (Samsung 160 gb ATA)
ez a homerseklet meg a normalisokhoz sorolhato?? vagy kezdjek el aggodni mert akar ki is eghet :F

(#183) Zolee11 válasza lory87k (#182) üzenetére

Zolee11
(senior tag)

Hi.

Nyáron hütő nélkül ok lenne, de hűtővel nem! Két lehetőség van: rossz a szenzor, vagy tényleg baj van. nézd meg kézrátétellel: 56 fok annyira meleg, hogy lassan a forró érzéséhez közelít, ha csak alig langyos/meleg, akkor szenzorhiba.A nyákot is nézd meg, csak vigyázz, hogy a forrasztásokhoz ne érj működés közben!

no brain, no problem

(#184) tomp

tomp
(őstag)
LOGOUT blog

Hy

Most volt egy bibi amire azt hittem hogy a 1,5 éves Maxtorom megsült a mobil-rack-ben. (55fokos volt) De a végén kiderült hogy csak a mobil-rack elektronikája hibásodott meg amiért nagy terhelésnél leállt a vinyó. Most csak 45fokos. Szeretem ezt a vinyót. Semmi baja nem volt még. Gyors bár nem halk. elég szép hangja van.
Ja és van egy 5éves(!!!!) Seagate 40GB-os vinyó. Eszméletlen. Semmi hiba 100%-os teljesítmény,síri csönd :)) és kapott elég nagy nyúzást, amikor a RAM elszált. a táp folyamatosan 1percen át azt csinálta hogy vinyó be-ki-be-ki-be-ki-be-ki-be-ki. és még pár elég extrém állapotot.

Amúgy hogy lehet megnézni hogy a vinyó pl hány km-t pörgött már?? és hogy hány órát működött már? mert a HDD sentinel szerint csak 2éve megy a vinyó. :F

[ Szerkesztve ]

Telenor HSPA+ / Asus K53SC http://logout.hu/cikk/google_music/teljes.html avagy hogyan vásároljunk dalokat itthonról a Play Áruházból

(#185) tibibi válasza Gyula_ (#166) üzenetére

tibibi
(őstag)

milyen tápod van én most cseréltem le a 300-as codegányt ,mert kattogot a vinyóm és láss csodát már nem kattog. :K
és hogy ne legyek off ez egy wd 250 lassan 4 éves.

[ Szerkesztve ]

Xbox 360 HDD eredeti eladó részletek az apróban !

(#186) tomp

tomp
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintetek mikortól várható hogy az 5éves Seagate vinyó dögleni kezd? :DDD Mert ez még megy mint a veszet egér :)) és azért már nem egy mai darab. :)

Telenor HSPA+ / Asus K53SC http://logout.hu/cikk/google_music/teljes.html avagy hogyan vásároljunk dalokat itthonról a Play Áruházból

(#187) topyjo

topyjo
(kvázi-tag)

Hali!
Légyszi, aki tud segítsen!

[link]

Ez egy másfél éves Caviar RE. Ezek az értékek normálisak?

Doktor Úr, Én olyan bizonytalan vagyok! Vagy nem is??

(#188) tomp válasza topyjo (#187) üzenetére

tomp
(őstag)
LOGOUT blog

A SMART szerint minden rendben
Nyugi amit kiír a progi hogy Kritikus nem lényeg :)

(#189) Tüzi

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

2.1gb-s quantum vinyóm hiba nélkül megy már olyan 11-12 éve :)
Egy Samshit már megdöglött, 160as, pata.
Van egy 80gb-s maxtorom, pata, néha csinál bolondsáokat, de a maxtor már csak ilyen.
Most két WD van befűzve raidbe, napi 24 órában mennek, fél éve, semmi bajuk eddig. Remélem nem is lesz. 420-as Chieftec tápra kötve.

A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949

(#190) topyjo válasza tomp (#188) üzenetére

topyjo
(kvázi-tag)

Köszi!

Doktor Úr, Én olyan bizonytalan vagyok! Vagy nem is??

(#191) tzsolesz

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok. Hát elég sürgősen kellene valamilyen válasz.

Problémám: Múlt hét pénteken vettem egy 250Gb Western Digital Sata2 7200 RPM-es vinyót.
Azonnal belepakoltam a gépbe, 3 felé téptem(3X80GB), majd fölnyomtam rá az XP-t.
Hát mit is mondjak, hangos, miaz hogy hangos, kerreg karrog, aminek szerintem nem kellene karrognia. Bootoláskor meg nem is beszélek, haverom azt hitte hogy egy régi 800Mb-os Quantum van benne, mert neki az adott ki ilyen hangokat 12 év után.
A sebességéről nem igazán tudok nyilatkozni, mert még nem volt előtte SATAII vinyóm.
Az IDE vezérlős 80GB Maxtoromtól mintha egy kicsit gyorsabb lenne amikor másol, de viszont amikor hirtelen kellene elérni egy bizonyos mappát (tehát helyet), egy picit megtorpan, és csak utána egy két karranás után ugrik be. Tudom hogy ez szokványos, csak egy kicsit mintha most feltünőbb lenne.
Ja és azt is újdonságnak tapasztalom az előző maxtoromhoz képest, hogy amikor az egyik partíció dolgozik, mondjuk uTorrent-el mentek rá adatokat netről F:-re, a C: jelentősen lelassul, ezt előtte nem tapasztaltam.
A winyó a szar eleve, vagy most akkor mit csináljak? Vadiújan vettem természetesen.
Vagy ennek ilyennek kell lennie.

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#192) tzsolesz

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na mindegy gyorsan kelett volna a válasz, mert még benn evagyok ma a 3 napban, hogy kicserélik gariban, de ha nem akkor nem. Azé köszi.

(#193) softs válasza tzsolesz (#192) üzenetére

softs
(lelkes újonc)

Szia
Ha gondolod küldj privben egy gyári számot, én meg kivételesen adok egy egyébként fizetős, "hardveres" tesztprogit (ami csak ezen a HDD fog működni), hogy leteszteld vele. Azzal tudsz csinálni S.M.A.R.T. öntesztet, le tudod kérdezni pl. az írás cache állapotát is (ki/be kapcsolt-e), és van benne felület-stabilitás teszt is, ami kuriózum, stb.
üdv

(#194) tzsolesz válasza softs (#193) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Oké. Egyébként a HDD sentinel minden frissítésre 50%, és 100% teljesítmény között ugrál(nincs regelve). És olyankor azt mondja, hogy nem sata, és a sebessége sem 150mb/s, hanem 16 Mb/s(írás, olvasás) Ez normális?
Lemez sorozatszám megfelel?

(#195) softs válasza tomp (#184) üzenetére

softs
(lelkes újonc)

Hi
A S.M.A.R.T. tartalmaz egy számlálót "power on hours" és abban a hexa értéket decre váltva benne van az eddigi működési idő órában. Nyilván a sentinel ezt a számot ossza 24-gyel és 365-tel és ez adja ki a tényleges működés "éveit".

(#196) softs válasza tzsolesz (#194) üzenetére

softs
(lelkes újonc)

Az nagyon nem tűnik jónak! Igen a pontos gyári szám kell, másnéven a sorozatszám. Azt írd le amit a sentinel is kiolvas.

(#197) tzsolesz válasza softs (#196) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ment a PÜ.

(#198) softs válasza tzsolesz (#197) üzenetére

softs
(lelkes újonc)

Én nem kaptam. Addig is megkérdezem, hogy ven-e floppy meghajtód a gépben?

(#199) tzsolesz válasza softs (#198) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen van.

(#200) softs válasza tzsolesz (#199) üzenetére

softs
(lelkes újonc)

Az jó, mert az kell hozzá vagy pendrive. De ha van floppy, akkor egyszerűbb olyan image-et küldenem. De még mindig nem jött semmi priv. Próbáld újra.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.