Sziasztok
Valami vírus beleírt a vinyóm firmwerébe.
Tudja valaki h kell a firmwarét (Max 6Y120LO) újraírni v frissíteni. (estleg gyári állapotba vissza resetelni?)
Az is jó ha kapok egy linket ahol ez is téma.
Köszi
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók » Winchesterek megbízhatósága / élettartama (kiemelt téma)Hozzászólások

1/2kilo
(újonc)

KisBundi
(senior tag)
A laptopomban lévő vinyó SMART-ja ezt írta ki. Ha jól veszem ki belőle akkor meghaladta a max hőmérsékletét. Ez nagy probléma? 
Acer Extensa 5630G ATi Mobility HD3650, Motorola Defy + Sennheiser CX300

KisBundi
(senior tag)
Most meg már jó. 
Acer Extensa 5630G ATi Mobility HD3650, Motorola Defy + Sennheiser CX300

Pá
(PH! addikt)
Van egy pár éves Samsung vinyóm (160GB).
A napokban nagyon csúnya hangja kezdett lenni. Kerregve recseg, de nagyon brutál, mintha egy disznó röfögne kb.
Még sosem volt ilyen korábban nekem, ez azt jelenti, hogy meg fog halni a vinyó? Kezdjem lementeni az adataim?
''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman

audi100td
(PH! nagyúr)
Szerintem sürgősen mentsd le a cuccokat és csekkold mit ír rá HD Sentinel.

Pá
(PH! addikt)
HDD sentinel
Nem értek hozzá, de nem néz ki rosszul, ugye?
A rövid teszt is rendben ment, hosszúhoz regisztrálni kéne.
Ezek szerint megnyugodhatok, vagy ez még nem garantálja, hogy holnap nem döglik meg?
''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman

audi100td
(PH! nagyúr)
SMART-al úgy tűnik minden rendben, a kondíció is 100%-os?
Táppal minden rendben? Esetleg cseréld ki a kábeleket.

Pá
(PH! addikt)
Igen, a kondíció is 100-as. Táp, kábel, meg tulképp az egész gép, szóval minden vadiúj.
Csak a vinyót átettem a régi gépből, minél több, annál jobb alapon, erre pont most kezd haldokolni...
Most már annyira zajong, hogy arra gyanakszom kilazulhatott és nem ül stabilan. Az a baj, hogy most egyéb taskok miatt nem tudom kikapcsolni a gépet, de ha majd odajutok megnézem, lehet hogy csak ennyi a baj.

audi100td
(PH! nagyúr)
Ha házat is cseréltél, lehet, hogy csak jobban berezonál a vinyótól az előzőnél és azt hallod.

Pá
(PH! addikt)
Házat is cseréltem, de az elvileg sokkal halkabb kéne legyen.
És az is a másik vinyóval, szóval nem ezzel van a gond...
Meg ez nem csak szimpla berezonálás, tényleg nagyon durva.
Néha megnyugszik. Most pl nem vészes. De néha egy 5 percre teljesen megvadul és olyankor nagyon brutál, mintha esne szét alkotóelemeire kb. 

audi100td
(PH! nagyúr)
Szerintem cseréld le azt a vinyót, de ne samura. 

Pá
(PH! addikt)
Mit ajánlasz?
Megbízható legyen. És ha választani kell inkább halk, mint gyors.

audi100td
(PH! nagyúr)
640GB-os WD Green-t ajánlanék, nagyon halk vinyó és megbízható.
Bár nem tudom mekkora kapacitásra lenne szükséged. 
Ha ez túl nagy, akkor 250-es Hitachi P7K500, szintén halk és megbízható.
[ Szerkesztve ]

Pá
(PH! addikt)
Jó a nagyobb, helyből sosem elég.
A következő áldozatom akkor egy ilyen lesz.
Bár a Samsungok védelmében muszáj megjegyeznem, hogy még sosem volt problémám velük eddig. És egyelőre még a mostani is kűzd.
Akkusztika menedzsmentjét vedd halkra.
Nem komolyan gondoltam.
Új winyók közül tényleg ajánlottak a WD-k. Adattárolásra a Green Power széria, ahogy előttem is írták, nagyszerű, mert halk és nem melegszik annyira. Nekem van 2 db 640-es GP, de mindkettőnél még aam-et beállítottam halkságra.
Úgysem a rendszer meg a telepített programok vannak rajtuk ...
Eladó hardverek: http://bit.ly/JHxY4z :: Eladó könyvek: http://bit.ly/LT3LPN :: 2012-es futamokat tartalmazó versenynaptáraim: 1.: kategória szerint: http://bit.ly/wRjRqN :: 2.: időrend szerint ömlesztve: http://bit.ly/A2bqE3

Peti78
(senior tag)
Sziasztok
A kérdésemhez nem találtam megfelelő topicot, ezért bocs h ide írok. Milyen lányegi különbség van a Sata és a Sata 2 kábel között?
Hányszor meritek még, ami már megtörtént,megtenni újra és újra?Gõgös az arcotok, a falnak rohantok,nektek a hatalom a minden.

audi100td
(PH! nagyúr)
üdv,
semmi, mivel nem létezik külön sata1 és sata2 kábel.
Persze, hogy nem látszik mivel tartalékterületre lett atrakva
Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

brd
(PH! kedvence)
Tudom, de rengeteg HDD nem cseréli le időben a gyenge sector-okat, ezért az OS is már hibásnak látja.
One trend a day keeps the doctor away
IBM hitachi 80Gb ATA100 vásárolva 2003.04 - Hibátlan! Kegyetlen zajos mióta megvan, de megy, áramszünetek tömegét élte túl! 
GTX 580 OC: http://href.hu/x/drap

Robb202
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy most vásároltam egy Seagate HDD-t. A szerver változatból.
De mi a különbség az otthonra szánt verzióhoz képest? Mert látszatra majdnem ugyanaz mindkettő. Van 1 terrásom AS végződéssel és van SV-vel is.
Csak annyi lenne hogy 24/7 az egyikre garantált a másikra nem? Vagy más is van?
A Seagíte 5 évet ad az otthoni hdd-kre is? Vagy csak a szerverekre?
Mennyire megbízhatóbb az SV-s vinyó?
Mennyi az élettartama egy winchesternek? Mondjuk úgy hogy nem is kapcsolgatom ki naponta.

audi100td
(PH! nagyúr)
Szerinted erre tudja valaki a választ? 
Ha optimális hőmérsékleten van tartva, megfelelő a tápellátás, nem kapcsolod gyakran ki-be, nem cipelgeted akkor elmennek általában 4-5évig biztos, de ez erősen típus és szériafüggő is.
[ Szerkesztve ]
elkezdett szaggatni az egermozgas, megfagyott a gep, resetelek boot: HDD not detected!
most ezt betettem egy masik gepbe ott latszodnak az adatok, ilyenkor mit lehet tenni? Meg lehet javtani?
Megengedtek egy ajánlatot? Remélem! A házban az összes gépet ez felügyeli.
[link]
Nekem már bizonyított! Elmesélem! Ismerősöm szólt, hogy a gép néha elszáll, kikapcsol majd utána nem lát winyót, én feltelepítettem a programot, rögtön jelzett indítás után, hogy gyenge szektorok vannak! 2 hét múlva a winyó soha többet nem indul el. Ez a kis apróság arra jó volt, hogy lementsük az adatokat róla. Hát nem megérte?
Mellékesen kiírja az eddig működéssel töltött időt és a várható maximálisat és még stb stb stb! Megjegyezném ültem olyan gépe előtt aminek majdnem elérte ezt a bűvös 1000napot! (962)

R! Anno a 120 gigás maxtor korszakban olvastam, hogy annak a szériának napi max 7 óra működés mellett garantált az 1000nap! Mára ez biztos sokat fejlődött!
[ Szerkesztve ]
4-5 év?
akkor nekem egy kivételes darab, van, sőt a környezetembe sok ilyen van, sőt szinte csak az! Quantum márka mond vmit? még ma is van működő darab!

demagóg
(fanatikus tag)
Szerinted erre tudja valaki a választ?...
Szerintem igen, pl. Te. Mert amit írtál az teljesen korrekt volt. 
-De ez hogy lehet? ... Tegnap még működött! ...

audi100td
(PH! nagyúr)
De ez azért egy adag szerencse kérdése is. 

demagóg
(fanatikus tag)
Ez így van. Ja és mire megbízhatóan lehetne minősíteni egy családot, típust, szériát (de nem egy konkrét darabot, az tényleg marad a szerencsének), addigra az már ki is fut a gyártásból. A továbbfejlesztéskor meg elég gyakran befürödnek a gyártók egy először jónak vélt módosításal. Ennek nem is mindig a "csakazértis mindenáron" költségcsökkentés az oka.
-De ez hogy lehet? ... Tegnap még működött! ...

-=Sziszi=-
(fanatikus tag)
Hali
A két vinyó között mi a különbség? Cash méretét leszámítva? Melyiket érdemes venni?
-WD2500AAKS
-WD2500AAJS
Üdv Szisz

audi100td
(PH! nagyúr)
A cache méretét leszámítva semmi.

-=Sziszi=-
(fanatikus tag)
Köszi 

Gyurek
(lelkes újonc)
Adalék a HDD-k életéről:
(HD Sentinel szerint)
Maxtor 80GB kb.5 éves nincs hibás szektor, kondíció 100%
Samsung 250GB SP2514N kb. 2 éves, több mint 1000! bad sector, kondíció 0 %, azonnal cserélni.
Samsung 250GB SP2514N kb. 1,5 éves nincs hibás szektor, kondíció 100%
A régebbi Samut visszavittem a boltba, szó nélkül cserélték egy WD kék kaviárra.
Erre azt írja a HD Sentinel, hogy teljesítmény 70%, Kondíció 100%
Üdv: Gyurek

audi100td
(PH! nagyúr)
A 70%-os teljesítmény valószínüleg nem a HDD miatt van, hanem az IDE vezérlő, vagy nem megfelelő kábel használata okozhatja, esetleg driver.
Samsung!
Rakat kaki! Annyi de annyi történetem van h megfogadta samsungot neeeeeeeeeeeeeeeeeeeem!
Seagate,Wd! ezek!

paprika
(senior tag)
Hali. az mitől lehet ha indítom a gépemet akkor a vinyó később indul el? Amikor bebepörgött és elhagyja a Post Screent kerrenik egyet és így megy tovább. Erősen arra gyanakszom hogy a fostalicska minőségű táp a hibás. Előtte 2 vinyóm is így járt.
Samsung Sp120n vagy mi. 

audi100td
(PH! nagyúr)
Gondolom a sz@r táp miatt, sürgősen cseréld le, pl. FSP-re, az viszonylag olcsó és jó, arra készülj fel, hogy 9-10k alatt nem kapsz rendes tápot.
[ Szerkesztve ]

paprika
(senior tag)
Tudom tudom 
Amúgy satánál van gyorsabb? Persze itt nem SSD -re gondolok. 

audi100td
(PH! nagyúr)
Nincs, de a vinyók amúgy sem tudják kihasználni még a Sata2 sebességet (300MB/s) sem, mert jelenleg max. ~140MB/s-re képesek.

paprika
(senior tag)
Okés már értem.
kösz
Tudnál nekem valami gyors és mebízható vinyót ajánlani?
[ Szerkesztve ]

audi100td
(PH! nagyúr)
Egyáltalán mekkora kéne? 

kpal
(PH! kedvence)
A WD 160gb-os vinyok azok megbizhatók és csandesek ?

paprika
(senior tag)
Hát olyan 500-750 körüli max. 

Peti78
(senior tag)
Sziasztok
Milyen véleményt tudtok nekem a[wd2500AAJS] vinyóról? Érdekelne a zajszintje, megbízhatósága stb.
Köszii
Hányszor meritek még, ami már megtörtént,megtenni újra és újra?Gõgös az arcotok, a falnak rohantok,nektek a hatalom a minden.

audi100td
(PH! nagyúr)
640GB WD Blue-t (AAKS) ajánlanám.
kpal: megbízhatóak, de annyira nem csendesek.
Peti78: mára már kissé lassú és kicsit zajos, de megbízható.
[ Szerkesztve ]

NFree
(őstag)
Sziasztok ajánljatok már nekem vinyót az 1tb-os kategóriában fő a megbízhatóság és a hosszú élettartam legalább 3 év 

audi100td
(PH! nagyúr)
WD Green, WD Black és Hitachi 7K1000.B ajánlott.

NFree
(őstag)
Köszönöm
a samuk már nem jók? 

paprika
(senior tag)
Köszi a választ