akkor én is...
Maxtor 6Y120LO 120GB/2MB/PATA - működési idő: 715 nap / kondíció: 99%
1 hibás szektor van rajta, a gépből sosem volt kivéve, a vinyó ''blokk'', amiben ez is van egy 8cm/1200rpm ventivel van hűtve, emiatt melegedni sem nagyon melegszik.
Áramkimaradásban már sokszor volt része, és meglehetősen hangos, hamarosan a rackbe kerül 
Maxtor 4D040H2 40GB/PATA - működési idő SMART szerint 292 nap, de ez baromság, mert sokkal többet ment, mint a másik Maxtor, nagyrészt rackben volt, és több km van benne, mint néhány autóban (vonat/villamos/autó/busz: minden utazott már) igazi leharcolt veterán, 356 hibás szektorral, HDSentinel szerint már fél éve (akkor raktam fel először) csak egy hónapja van hátra, kondíció: 12% 
Hozzá kell tennem, hogy gurult már le fél emeletet lépcsőházban, ejtettem el, öregasszony rugott már bele buszon táskán keresztül jó embereset, volt, hogy megázott stb. Olyan, mint Jason, elpusztíthatatlan.
Samsung SP2004C 200GB/8MB/SATA2 - működési idő: 454 nap / kondíció: 100%.
Gyors, halk, hűvös, de rezonál, kellett alá gumialátét rögzítéskor, így szinte észrevehetetlen. Viszont, ha még egy samsung kerül a házba, a rezonancia új erőre kap, gondolom ugyanazon a frekvencián gerjesztik egymást, ismerősöm 250GB-s rack-es sata samsungjával közösen vesekövet tudnak robbantani, ha ráteszed az oldalad a gépházra.
Ezeken kívül még van egy 80-as és egy 120-as pata samsung, amiket én ''szervizelek'' 2-2,5 évesek, SMART adatot nem tudok mondani, de probléma nincs velük, a 80-as nem túl fürge, de mind2 halk és azok még nem rezonálnak.
Most készülök venni egy újabb vinyót a 120-as pótlására, samsungban gondolkodok, csak azt nem tudom, hogy az új T-széria rezonancia terén hogy áll.
Tud vki infót a 320/400-as sata vinyókról ilyen szempontból? Mert félek, hogyha csoportban lesznek elkezdenek ''hőbörögni''