Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vicarious1
aktív tag
válasz
hétalvó #138411 üzenetére
viszont, ha a stereo-t elcseszi akkor a többit nem ?!
Én úgy érzem nem.
Ha Marantz-od van neked is egy próbát megér.
Legjobban talán egy koncertvideón lehet érzékelni ahol van egy állandó közönség moraj is, indíts el egy ilyet a Joe Bonamassa Bécsi , vagy a Diana Krall Párizsi -t pl.
Kapcsold be az Audysseyt Flatra, vagy L/R Bypassra, a Dinamic EQ-t ON-ra, a többi OFF.
Egyből megnő a tér, állandó hanghatásokat kapsz pont a fülednél, körbevesz a zene.
Azután kapcsold ki az Audyssey-t, minden OFF.
Összeugrik a tér, a hangokat inkább a hangszórókból hallod, megszűnik a füledben az állandó "koncerthatás".
Erősebb háttéreffektes filmeknél is ugyanez az érzésem volt... -
Vicarious1
aktív tag
válasz
arcitec #138403 üzenetére
Vicarious1 : Apropó , hogy vált be az erősítő csere, pro/kontra ?
Egyetértek azzal az itt többször említett dologgal, hogy azonos szinten nagyjából nincs már jobb hang csak "más"... de nagyon fontos , hogy kihasználjuk és ha kell használjuk a szobánknak legmegfelelőbb pontos akusztika beállítást.
Az Onkyo RZ800-900 vs. Marantz 6011-7011 nél is hasonló a helyzet szerintem...
Amíg az Rz800 nálam úgy hozta meg a legjobb eredményt, hogy a AccuEQ bemérés után (ami muszáj a késleltetések miatt) kikapcsoltam, és a mai Onkyok szerintem leghasznosabb paraméterét a Phase Matching Bass-t (hm. ilyen miért nincs a Marantz-nál?) bekapcsoltam, EQ-t belőttem a nekem tetsztőre, máris hátradőlhettem. Ezzel a beállítással minden műfajon zene-film-koncert video egyformán hozta az elvárt és tudásához mért max-t.
A Marantz-nál ez nem ilyen egyszerű, ami az Audyssey jobb paraméterezhetőségéből adódhat.
Itt is muszáj végigvinni a folyamatot, nem értem azokat akik kihagyják és mindent fülre "állítanak"... viszont az Audyssey-t kikapcsolva csak a sztereo zenén jobb hallhatóan.
Filmen nálam a Marantz legjobb az Audyssey Flat módja Dynamic EQ ON állásban. Az összes Dinamic Control beállítást viszont ki kell kapcsolni, mert visszafogja. A Hacksaw Ridge ágyúzós jelenete hátborzongató...
A Dynamic Volume kérdése becsapós lehet, halkan mozizva csodát tesz a hanggal - ám felhangosítva a dinamika szinte megszűnik, a lövéseknek nincs ereje, súlya. Ezért ez csak halk mozin ajánlott.Koncertvideonál, Musicaleknél a Marantz (és az Audyssey) előnye fényévekkel megelőzi az Onkyo-t , az Audyssey L/R Bypass módban Joe Bonamassa bécsi akusztikus koncertje - hát mintha ott ülnék a teremben.
Sztereo zenén is részletezőbb a Marantz, de az Onkyo is meglepően jó volt dinamikusabb zenei részeknél talán meg is szorongatta.
Ámde a The Conjuring 2 nyitó jelenetében, mikor a főszereplő nő (vagy férfi
) sétál fel a lépcsőn és benyitva a szobákba lő egyet-egyet a puskájával, hát azt úgy csak az Onkyo tudta hozni hogy a gyomromban érezzem a golyót....
Akkor most kérdem én... Melyik erősítő a jobb?
-
Dorian
félisten
válasz
Norbi 72 #126063 üzenetére
Na jólvan, úgy tűnk jó lesz ez. Először lapos hang, dinamikahiány. Na mondom, jól sikerült elkölteni egy havi fizut... Kénytelen voltam a Dinamic EQ-t bekapcsolni. De úgy tűnik, a hangfalak (talán a kábelek is) megérzik, h 5 hónapig pihentek, meg a sín tápkábelt is jól meg kellett gyötörnöm. Szóval most nap végén már headbengelek Joe Bonamassa-ra, este meg jöhet a SW7
-
brembo
aktív tag
válasz
Dagidög #119507 üzenetére
Első körben ezeket tudnám ajánlani:
Celine Dion
Adele
Joe Bonamassa&Beth Hart -
Dorian
félisten
válasz
xerobyte #82278 üzenetére
A legfontosabb, hogy valós anyaggal (és olyannal, amit jól ismersz) tesztelj, ne valami szintetikus demóval.
Most hirtelen koncertre a Joe Bonamassa bécsi akusztikus koncert jut eszembe, filmnél nálam bevált ez a tesztlemez: Home Theater Demonstration Bluray v2.0 . 1080p DTS HD 5.1 -
Dorian
félisten
Na, ma újra összehasonlítottam kicsit a 2809-et 3808-cal, ismerve magam: elsőre a nagy lelkesedés közben sokszor túlzó ítéleteket mondok. Ugyanaz és ugyanazokba maradt a tapasztalat, tényleg megvan az 1 kategória különbség.
Még ami feltűnt: dynamic eq-val és -nélkül közt a 3808-nál nincs akkora különbség, mint 2809-nél, ez a din. eq mód pozitív és negatívumaira is vonatkozik. Nem loudnessesít annyira, ugyanakkor dinamika simán is van épp elég. Úgyhogy nyugodtam fogok "A" upgrade nélküli 3808-ra cserélni.Joe Bonamassa amsterdami koncertjén az énekesnő k. ronda (mint egy travi), nehezen bírom nézni
A bécsibe csak belenéztem 5-6 percet, az tényleg kiemelkedő minőség. -
-
szaki1986
tag
Ha már szóba jött Joe Bonamassa: a bécsi akusztikus koncert a legjobb koncertlemez amit én eddig hallottam, mind kép, mind hang tekintetében. Az egész film gyönyörűen van fényképezve, a hang pedig DTS-HD MA esetén eléggé meggyőző. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Ezen kívül még a John Mayer - Where The Light Is (Live in LA) c. koncertet tudom ajánlani. Az is nagyon jó.
-
-
Tamoo
nagyúr
8-as Focal nem lassú szerintem. Egyébként én is szub csere óta szoktam rá a koncertekre.
Nézd meg a Bonamassa-t, az elég jó keverés. DTS simán elég, nem létszükséglet a HD.Amúgy engem olyan borzasztó mértékben nem érdekel, hogy mi mennyire színez ... csak élmény legyen hallgatni.
-
Dorian
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Gitáros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen processzort vegyek?
- OLED monitor topic
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Ukrajnai háború
- Milyen autót vegyek?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest